Şimdi Ara

Soğuk Çalıştırmadan itibaren Motorun ısınma süresi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
8.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Türkiye de şanzıman konusunda herkes çok biliyor.Kulaktan dolma bilgiler ile konuşuyorlar.Elinizde güncel veriler var ise herkese faydası dokunur ona göre hareket edilip hatalardan kaçınırız belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: borisgrey

çok kasıyorsun uberjager, wot'ta da çok kasardın zaten..

işte akaryakıt pahalılığının vatandaşı getirdiği nokta, km'de 3-5 kuruş az yakmaya çalışan vatandaşın kafayı yediğinin göstergesidir.

yaz kış farketmez, aracı çalıştırın, emniyet kemeri taktığınız zamanda vitesi boşa alıp debriyajdan çekin şöyle bir şanzıman dönsün yağı karışsın.. akabinde ısınana kadar yüksek devir çevirmeyin bitti gitti.. uzaya roket göndermiyorsunuz yahu alt tarafı araba kullanıyorsunuz.
    Atmosferik aracımın kitapçığında 20saniye calistirin sonra harekete geçin diyor bence cok mantikli

• quote:

Orijinalden alıntı: UberJager

Bak bu çok işime yarar. Bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Denedim. Dış sıcaklık 17 dereceydi, gece saat 12'den sonra çıktım yola.
    2 dakika 40 saniye sonra yağ göstergesi 1. seviyeye geldi.
    3 dakika 20 saniye sonra su göstergesi orta seviyeye geldi.
    6 dakika 30 saniye sonra yağ göstergesi 2. seviyeye geldi (Orta seviye). Sanırım operasyonel sıcaklığı bu noktadan sonrası.

Sıkıştırmadan sakince kullandım, yolda 90 km/sa hızı gördüm. Dur kalk bir kere yaptım.

Tabii ölçüm çok hassas olmadı ama aşağı yukarı rakamlar böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Denedim. Dış sıcaklık 17 dereceydi, gece saat 12'den sonra çıktım yola.
    2 dakika 40 saniye sonra yağ göstergesi 1. seviyeye geldi.
    3 dakika 20 saniye sonra su göstergesi orta seviyeye geldi.
    6 dakika 30 saniye sonra yağ göstergesi 2. seviyeye geldi (Orta seviye). Sanırım operasyonel sıcaklığı bu noktadan sonrası.

Sıkıştırmadan sakince kullandım, yolda 90 km/sa hızı gördüm. Dur kalk bir kere yaptım.

Tabii ölçüm çok hassas olmadı ama aşağı yukarı rakamlar böyle.

Alıntıları Göster
    Egea yol bilgisayarındamı gösteriyor yağ sıcaklığını

• quote:

Egea yol bilgisayarındamı gösteriyor yağ sıcaklığını

Alıntıları Göster
    Soğuk Çalıştırmadan itibaren Motorun ısınma süresi

Şöyle gösteriyor.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Vay be , Egea yağ sıcaklık göstergesi olması ne kadar güzel. Bende egeo olsa full yağ ısı göstergesi açık gezerdim heral de:)

Egea millet boş araba diyor ama, şu gösterge en az elektrikli cam kadar önemli benim için.
  • Fatic kullanıcısına yanıt
    Arabaların aerodinamik sürtünme katsayısı üzerinden yaptığım hesaplamaları doğrultusunda , rampa aşaği süzülme hızlarını hesaplayıp sürüşümü ona göre yaparım. Bu hesaplamaları korkumdan forumda paylaşmıyorum. Tükr milleti habire laf sokuyor bana. :) Oysaki sizler para kazansın, cebinizden paranız eksilmesin, arabanız erkenden bozulmasın diye yazıyorum. Taassaruf etmeyi göstermekti çabam :)
  • quote:

Vay be , Egea yağ sıcaklık göstergesi olması ne kadar güzel. Bende egeo olsa full yağ ısı göstergesi açık gezerdim heral de:)

Egea millet boş araba diyor ama, şu gösterge en az elektrikli cam kadar önemli benim için.
    Gösterge çok aşırı hassas değil. Yani bir su hararet göstergesi gibi çok kademesi yok. Sadece "Çok soğuk, soğuk, orta, sıcak" şeklinde dört kademe gösteriyor.

Donanım olarak şaşırtıcı özellikleri var.
  • Tesekkur ederim bilgileriniz icin.

Clio 4 te hararet gostergesi yok. Bir turlu alisamadim da kabullenemedim de boyle is mi olur

Motor soguk anlamina gelen mavi isik var dis ortam 25 derece civarindayken 1 dakika kadar sonra sonuyor.

sonrasi mechul

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor yagı 5w-30 olsun

kısın 5 derece yazın 30 derece bu yagın sıcaklıgımıdır

yanı motor ısındıgı zaman yag 90 derece dıyelım

90 derecelık motor ısısında yag sıcaklıgı 30 derecemı oluyor

yoksa hava 30 derece akıskanı normal ama hava 40 olursa ıncelır mı oluyor,hava ortalama 30 dereceye gore ayarlımı demektır

• Arkadaşlar konuyla yakından ilgili dostlara soruyorum.

2016 model 10 bin km’de 1.5 Twin Turbo Mini Cooper benzinli sahibiyim. Araç garajda yatıyor km’den anlayacağınız. Senede 1000 - 2000 km maksimum yol yapıyoruz.

Yağ servisinde 5w40 koymaya kalktılar 5w30 Castrol nasıl olduysa yokmuş. İzin vermedim Ben 0w30 Castrol koydurdum ama sanki sıcak havalarda çok ısınıyor motor. Bir zarar falan verir miyiz araca? Yetkili servisler 5w30 castroll koyuyor borusan kosifler vs. Görüşleri merak ettim, olmadı tekrar değişim yapalım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.