DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
Soğan Halkaları (Onion Rings) Nasıl Yapılır?
48
Cevap
4
Favori
27.509
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> Soğan Halkaları (Onion Rings) Nasıl Yapılır?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Yarbay
      2661 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:05:42 Konu Sahibi

      Tarifi var mıdır? Ya da Burger King'den topluca ucuza alabilir miyiz? Bir oturuşta 30 tane yerim beleşe bulsam. Ama çok pahalı o kadar alınmaz.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      551 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:06:41
      sirf yag , ne bicim kalori var onda .


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2661 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:11:18 Konu Sahibi
      Kalori malori bilmiyorum artık acayip hastası oldum. Bir kaç yerde farklı farklı tarifler var sanırım farklı birbirinden.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Onbaşı
      32 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:11:35
      www.rumma.org/yemekler/salatalar/onion-rings-kizarmis-sogan-halkalari.html

      hocm bu lİnkte var bakalım nasıl oluyomuş ? Söyle bİzede;)



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      24 Haziran 2010 02:20:43
      ben ingilizce bir sitede seyretmiştim.Aynı şekilde uygulayarak yaptım. fena olmadı aslında eğer soğan acı değilse ki bende acı değildi ketçapla yeyince şekerimsi güzel bir tad bırakıyor ağızda.ama bi patates kızartmasının yerini tutamaz


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2045 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:24:10
      Dışında un var sanırım una batırıp sıvı yağda kızartıyorlar gibi duruyor.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Onbaşı
      32 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:27:52
      galeta unu;)


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Yüzbaşı
      592 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:28:02
      bu aksam yaptım bu tarıfe gore sonuc gayet ıyı
      Soğan Halkaları (Onion Rings)

      Bir veya iki büyük soğan
      Harç:
      1 su bardağı un
      1 bardaktan biraz az süt
      1 tatlı kaşığı tuz
      1 yumurta
      1 çay kaşığı kabartma tozu..
      kızartmak için yağ..
      galeta unu

      Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
      Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
      Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
      Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
      Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..

      Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..

      Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

      (Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
      Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2661 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:28:38 Konu Sahibi
      Ben 15-20 gün daha evime gidemiyorum, üni.deyim. Deneyip onaylayan olursa mesajını buraya bekliyorum. Çok hoşuma gidiyor off. Tokat'ta da yok ki Burger King gidip yesek.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2661 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:33:42 Konu Sahibi
      @mukremin_54 Evime gittiğimde kesin deneğeyeceğim.
      Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunun da miktarlarını bekliyorum. Teşekkürler.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      592 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:33:57
      quote:

      Orijinalden alıntı: mukremin_54

      bu aksam yaptım bu tarıfe gore sonuc gayet ıyı
      Soğan Halkaları (Onion Rings)

      Bir veya iki büyük soğan
      Harç:
      1 su bardağı un
      1 bardaktan biraz az süt
      1 tatlı kaşığı tuz
      1 yumurta
      1 çay kaşığı kabartma tozu..
      kızartmak için yağ..
      galeta unu

      Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
      Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
      Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
      Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
      Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..

      Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..

      Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

      (Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
      Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )



      buna ilave olarak orta boy su bardağı un olmalı harc mumkun olduğuca yumusak kıvamlı olmalı harc eğer katı geldıyse gozunuze sut ılave ederek yumusatın ama dıkkat edın cıvık olmasın bu durumda bır cay kasığı daha tuz koyabılırsınız. kızartma tavası da genıs olursa kızarması okadar ıyı olur



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      208 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:37:18
      Çakma kalamar o be nesini seviyosun :D


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
    • Emekli Yönetici
      15880 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:38:40
      Ben çıtır pane harcı ile yapıyorum güzel oluyor. Ama taze tatlı soğan olacak yeni mahsül yani. Acı soğanlarla hiç güzel olmuyor


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________


      Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
      Ne mutlu Türküm Diyene

    • Binbaşı
      1511 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:43:38




      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2661 Mesaj
      24 Haziran 2010 02:53:08 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: red_alert22




      Bunu hiç denediniz mi? Eğer uğraşmaya göre bu iyiyse bunu alırız.

      Edit: Ayrıca fiyatı ve gramajı ne kadar?



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      904 Mesaj
      24 Haziran 2010 03:03:09
      quote:

      Orijinalden alıntı: fatihhilal

      Ben 15-20 gün daha evime gidemiyorum, üni.deyim. Deneyip onaylayan olursa mesajını buraya bekliyorum. Çok hoşuma gidiyor off. Tokat'ta da yok ki Burger King gidip yesek.


      Bütlere mi kaldın diyeceğim ama 20 günde çok :D

      edit : büt bitmemiş



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2661 Mesaj
      24 Haziran 2010 03:26:49 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: ravenous


      Alıntıları Göster



      Bütlere mi kaldın diyeceğim ama 20 günde çok :D

      edit : büt bitmemiş

      Bütler bitecek bu hafta sonu ama biraz da işim var burada.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      314 Mesaj
      24 Haziran 2010 03:33:48
      quote:

      Orijinalden alıntı: fatihhilal


      Alıntıları Göster


      Bunu hiç denediniz mi? Eğer uğraşmaya göre bu iyiyse bunu alırız.

      Edit: Ayrıca fiyatı ve gramajı ne kadar?


      Ben denedim bunu oldukça güzel,burgerda bir kere yedim soğan halkası ama hatırladığım kadarıyla oradakinin tadını pek bir fark yok arada.Şu anda evdede var 450 gr bir kutu,fiyatını hatırlamıyorum ancak.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      527 Mesaj
      24 Haziran 2010 03:51:20
      soğanı yumruğunla parçalara ayıracaksın, tuza banıp yiyeceksin birader. bize gelmez böyle con con işleri.

      illa kızartacaksa delikanllı adam patates kızartır.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      780 Mesaj
      24 Haziran 2010 05:24:29
      quote:

      Orijinalden alıntı: nevarbe

      soğanı yumruğunla parçalara ayıracaksın, tuza banıp yiyeceksin birader. bize gelmez böyle con con işleri.

      illa kızartacaksa delikanllı adam patates kızartır.

      Adam soğan halkasına bi nefret duyuyo beyler.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.