Şimdi Ara

softboxta kullanılan ışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
10.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Allah rızası için şu konuya bi açıklık getirebilir misiniz?
    günlerdir araştırıyorum, tam tatmin edici bir cevap bulamadım.
    Kendi imkanlarımızla softbox yapmak istesek içinde kullanacağımız ışık sarı mı? yoksa beyaz ışık mı olacak? youtube da videolarda bakıyorum çoğu ışık sarı gibi geliyor, ama bazıları da yaparken beyaz ışık kullanıyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bunun bir önemi yok. Önemli olan güçlü ışık almanız. Makinenizin " Wihte Balance " denen kısmında ışığın rekngini ayarlayabilirsiniz
  • cevabınız için teşekkürler, şu sebeble sordum, internet üzerinde evde softbox yapımını gösteren video veya resimlerde 4 adet tasarruflu beyaz ışık kullanılıyor. yalnız izlediğim bazı videolarda ise softboxun yansıttığı ışık sarı, hatta geçen bi fotoğrafçıya gittim, stüdyosunda hem softbox hemde şemsiye vardı ve verdiği ışıklar (ampul kadar sarı olmasada) sarıydı. ben aslında yapmak istediğim softbox için 500w yada 1000w lık projektör (halojen lamba) kullanmak istiyorum, bu olur mu? yoksa diğerlerinin yaptığı gibi 4 adet tasarruflu beyaz ampul mü takayım? bu konuda yardımcı olabilirseniz daha makbule geçer. amacım kendime amatör bi stüdyo kurup geliştirmek. teşekkürler
  • Stüdyo kurmak konusunda çok tecrübem yok ama şu konudaki yüzlerce videoya göz atın lütfen

http://forum.donanimhaber.com/m_50464324/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50464324

Işık konusunda ise alabileceğinz en kuvvetli ışıkları almaya çalışın. Çok kuvvetli gelirse onları yumuşatmak kolay. Ancak ışık az gelirse problem olabilir
  • Stüdyolarda gördüğünüz sarı ışık, fotoğraf çekimi sırasında patlayan ışık değildir. Model ışığı dediğimiz, asıl flaş ışığının nereye düşeceğeği konusunda fikir vermesi ve odaklamaya yardımcı olması amacıyla devamlı yanan bildiğimiz sarı ampuldur. Evde softbox yapımı için alınabilecek en iyi ışık 5600 kelvin olan daylight ampullerdir. Ancak hepsi aynı renk olması koşuluyla sarı ampul de alınabilir. bu ampullerle düzgün bir renk alabilmek için kameranın kelvin ayarını 3200'e getirmek yeterli olacaktır.
  • yardımın için teşekkürler DrynhwyL, sanırım aradığım cevap buydu günışığı ampul kullanarak yapacağım softbox'ı, internette izlediğim videolarda da bu kullanılıyordu, çünkü oradaki softboxa bakıldığında sanki beyaz bir ışık veriyormuş gibi ancak insanın yüzüne gelen ışık biraz daha sarımsı, o yüzden beyaz mı sarı mı diye sormuştum. ama şuana kadar bilmediğim daylight ampulü keşfettim sayende :) iyi oldu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevenjunior82 -- 24 Aralık 2012; 11:24:55 >
  • bu günışıgı ampuller kaç watt olmalı pekı? kaç tane takmak yeterlı softboxa? verebilceginiz örnek ampuller var neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanklc21 -- 14 Şubat 2016; 15:20:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okanklc21 O kullanıcısına yanıt
    bulabildiğin en yüksek watt ı al. a101 de falan satılan normal tasurrf ampullarinden 4 tane al şu dörtlü duya tak
    http://urun.n11.com/studyo-isigi/dortlu-ampul-adaptoru-e27-duy-P96546187
  • kelvın degeri muhabetlerı falan varmış ama? a101dekıler dandik kalmasın hocam?
  • ayrıca o duy çok pahalı degıl mı? 40 lira bi duya verecegime 40 daha verir hazır softbox alırım yani.
  • bulabilirseniz 4000K alın derim
  • link verebilme şansınız var mı? kaç tane yeterli?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.