Şimdi Ara

Soft FBS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar o unlu overclock programı SoftFBS yi bilmeyeniniz yoktur herhalde. Ben bu programın biraz daha idealleştirilebileceğini düşünüyorum. Şimdi insanın internette dolaşırken veya word de yazı yazarken kaç Mhz e ihtiyacı vardır? Tahminimce her işlemci bunlar için fazlasıyla yeterli. Ama mesela oyunlar için ne kadar lazım? Ne kadar olursa hepsi gerekir. Şimdi hepimiz sistemdeki parçaların ne oranda kullanıldığını çeşitli programlarla öğrenebiliyoruz. Demek ki sistem bunları takip ediyor. Şimdi yeni bir overclock programı olsun. Bu program içinde CPU, ekran kartı çipi ve RAM i nin frekanslarını ayarlayalım. O program da sistemden bunların kullanımını denetlesin. Eğer biz 500 Mhz lik işlemcimizi max 600 ayarlamışsak o program işlemci kullanımı %100 e dayandığında overclock a başlasın. Mesela oyunda 600 olarak çalışsın. Ekran kartı için işlemci hızı az geliyorsa overclock yapmasın. Diyelim ki GeForce2Mx var. Ve RAM yavaş kalıyor. Cipi boşuna zorlamasın. Yine aynı şekilde bu parçaların sıcaklıklarına da bakarak overclock olayını kesebilsin.
    Sizce böyle bir program sistemin frekansları ile dinamik olarak oynadığı için stabiliteyi bozar mı, yoksa sistemi overclock un tehlikelerinden korumak adına güzel nir fikir mi?







  • Çok güzel bir fikir ama stabiliteyi bozabilir.

    Günay Pamukçu
    http://www.merlininkazani.com
    Online Oyun dergisi
  • Eğer CPU Idle gibi programlar olmasaydı dediğin gerçekten düşünülebilirdi ama zaten senin de söylediğin gibi bunun amacı bilgisayarı zorlamamak ve ısıyı attırmamak ise CPU Idle benim işimi görüyor.

    PII400@533
    Abit BE6
  • bence çok sağlam bir sistem olursa mükemmel bir uyum içinde çalışır.Sağlam bir sistemde çok güzel sonuçlar verir bence.

    Celeron 500@624
  • Amd powernow! var ya notebook'larda kullanılan o zaten böyle bir şeyi yapıyor sadece işlemcide olsa senin dediğini yapıyor. PowerNow! gereken güce göre otomatik olarak enerji frekansın arttırılması.

    veya örnek vermek gerekirse ati mobil radeon'da ilerde bu işi yapacak
    farklı kademelerde çalışacak

    bence dediğin herşey yapılabilir bu sadece bios ile ilgili birşey
    zira en baba örnek'de benim bir tanıdığım notebook cd-rom'unu bilgisayar çalışırken çıkartıyor ve cd-rom my computerdan kayboluyor
    takıyor gözükyor "hot-plug"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.