Araba sahabı olan herkeşe sorsanız alt ve üst beyaz giyer misin diye giyen olmaz, beyaz pabuçlara ne dersin diye sorsan yine oralı olmaz çünkü mazeret hep aynı: beyaz en ufak pisliği belli eder, seni ele verip rezil eder. Giyim kuşamda beyazı tercih etmeyen insanların araba satın alırken hiç acımadan beyaz renk almaları çok çelişkili bir durum. Ne demek istediğimi trafikte dur kalk yapan veya yol kenarına park etmiş beyaz araçların aşırı derece çok olmasını farkettiğinizde anlarsınız. Sanki arabada beyaz renk kiri pisliği heç belli etmiyormuş gibi, milletin beyaza abanması tuhaf... |
Şoförlerin beyaza karşı olan ikiyüzlülüğü...
-
-
Çoğu zevksiz. Ben bu toplumun zevki olduguna vesaire ınanmıyorum. Birçoğu alıyor ki satarken sıkıntı olmasın beyaz herkese gider diye. Buzdolabı dolu yollar 4 teker.
-
Beyaz araçlar tamamen yasaklansın.
Kahrolsun beyaz ve beyaz seçiciler…
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyazı sevmenin temel nedeni opak dolayısıyla ucuz olması. Özellikle alman araçlarında hatırı sayılır metalik boya farkından dolayı olay tamamen duygusal…. Fiyat farkı olmasın beyaz alanların yarısının tercihini değiştireceğine eminim.
Diğer renkler bedavaydı ya ondan beyaz aldılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
beyaz araç sahibi olarak; ben de beyaz renkli otomobil sevmiyorum.
-
Her ne kadar beyaz renk sıkıcı gelse de gerçekten kiri, cizigi , göçüğü belli etmiyor . Şuan ki aracım mavi renk tozu bile belli ediyor
Önceki aracım siyahtı. Allah kahretmesin 5 dkda yıkayıp çıkamıyorsun. Köpüklenecek fırçalanacak durulanacak bir de kurulanacak. Yoksa dalga dalga toz iz kireç kalıyor. Bir de yıllar geçtikçe matlaşmaya başlıyor pasta cila istiyor. Bakımı zor vesselam.
Şimdi beyaz aldım. Allah verirse yağmur, yıkanıyor. Ben sadece camların tozunu alıyorum. Sol kapıya minibüs çarptı, göçtü. Işık denk gelmezse belli bile olmuyor. Her gün beraber işe gidip geldiğimiz arkadaş 4 ay sonra fark etti.
Bazı araçlara beyaz yakışıyor.
Bakınız Seat Leon, Toyota Corolla vs...
Fabrikalarda genelde beyaz renk araç diğerlerine göre daha çok çıkıyor, o yüzden piyasaya daha çok beyaz araç veriliyor. Koyu renklerin bakımı zor, yazın güneş altında kalması sıkıntı. Civcivli renkleri boyaması sıkıntı, yetkili servis boyasa bile el sallayabiliyor boyanan yer. En iyisi gri ve bej rengi türevleri. Akarı kokarı olmaz, buzdolabı gibi durmaz, ekstra bakım gerekmez ama yıkanınca da hemen belli eder kendini.
-
Siyah arabayı genelde 20 yaş civarında ilk arabasını alanlar alıyor. Gerçekten siyah araba daha asil güzel duruyor ama inanılmaz kir gösteriyor. İşi bilenler gri beyaz araba alıyor.
-
Koyu metalik renkler; güneşte daha sıcak olur, temizliği zor, çiziği, hareleri ve kusuru çok belli eder, güneş yanığı açık renklere göre erken başlar, boyaması hem pahalı hem de renk ton farkı ihtimali yüksek, rötuş açık renklerdeki gibi başarılı olmaz…
Aklıma gelenler bu kadar. Bunları dert etmem diyen alsın, dert edenler benim gibi gri veya beyazdan devam…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende metalik gri var. Güzel yanı kiri belli etmiyor. Kötü yanı bakımı zor tamiri zor. Vernik atabilir.
Beyazın bakımı kolay. Vernik derdi yok. Neredeyse al eline badana fırçası ile boya. Tercih nedeni ucuzluk ve bu.
Siyah en kötüsü hele yazın.
9 yıl siyah araba kullandım, çok memnundum yeni aracımı da siyah renk almak için bayiye yazılmıştım. Siyah baz paketlerde vardı, en dolu pakette beyaz ve kırmızı vardı ben de kırmızıyı aldım. Satış temsilcisine ille de siyah olmuyorsa beyaz hariç her renk olur demiştim. Bunu 2023 yılında bırakın rengi milletin ne bulursa aldığı üçkağıdın döndüğü rezil sıfır otomobil piyasasında söyledim.
Asla beyaz araba almam.
-
Nasıl ki; sırf ucuz, yedek parçası bol, servis ağı yaygın diye hep bilinen markaların bilinen modelleri tercih edildiği için yollar sayısız pişti olan insanlarla, şoförlerle dolu... Yani aslında insanlar istedikleri arabayı değil, bu nedenlerden dolayı almak zorunda bırakıldıkları arabaları içlerine sinmeye sinmeye sürüyorlar.
İşte, sırf kolay satılır, çiziği göçüğü belli, etmez, kiri sırıtmaz, bilmem nesini saklar belli etmez gibi nedenlerden dolayı beyazı tercih etmek yerine, içinize sinen rengi tercih edin. Belki riskleri vardır ama içinize sinen kalbinizi rahat ettirecek renk neyse onu tercih edin, zaten yukardaki sebeplerden dolayı marka ve modellerde pişti oldunuz, bari renklerde kendinizi ayırıp onda pişti olasılığını azaltınız, sürü psikolojisine uymayınız derim..
-
Araba sahabı olanların böyle davranması tuhaf..çok tuhaf..Acaba metalik renklerden ekstra ücret alınması ve çoğu markada opak renk olarak sadece beyazın bulunması olabilir mi acaba?? Malum, insanların çoğuna yakını kısıtlı bir bütçe ile ,kredi ile veya eş dosttan borçlanarak alıyor arabalarını
-
Boşuna millete kızıyorsun,insanlar haklı.Beyaz araba kiri,tozu belli etmez,sıcaktan etkilenmez,vernik yanığıolmaz.Boyanan parçası belli olmaz.Şu an siyah renk aracım var ama seçeneğim.olsaydı kesinlikle beyaz araç alırdım
daha fabrikadan çıkarken plastikle metal üzerindeki renk tutmuyor renklilerde görüyoruz. bende bi ara beyaz sevmiyordum şimdi ferrari alsam yine beyaz alır şöyle bi stripe çeker devam ederim.
-
Bu yazıyı yazan arkadaşı adana, urfa sıcağında siyah arabaya bindirmek lazım.
Ferrari veya S serisi alacak olsam bile beyaz alırım.
Beyaz araba candır, güneşte en az solma riski olan renktir.
Kaza yaparsan veya çizersen, boya tutturması en kolay renktir.
Kılcal çizikleri en az belli eden renktir.
Yağmur çamur yoksa yıkadıktan 1 hafta sonra bile tertemiz durur.
Metalik renkler ve özellikle siyah tonu renkler yıkıyorsun 1 saat sonra kirleniyor, çizdiğin zaman zaten yandın. Siyah araçta tasarım ve detaylar da boğuluyor.
Ha bir de sedefli renkler ve iğrenç mavi-yeşil-sarı renkler var ki aman aman. Ondan sonra 4 kapısı farklı renkli arabalar görüyoruz 5 yaş üzeri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 13 Ocak 2024; 20:17:24 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Önceki aracım siyahtı. Allah kahretmesin 5 dkda yıkayıp çıkamıyorsun. Köpüklenecek fırçalanacak durulanacak bir de kurulanacak. Yoksa dalga dalga toz iz kireç kalıyor. Bir de yıllar geçtikçe matlaşmaya başlıyor pasta cila istiyor. Bakımı zor vesselam.
Şimdi beyaz aldım. Allah verirse yağmur, yıkanıyor. Ben sadece camların tozunu alıyorum. Sol kapıya minibüs çarptı, göçtü. Işık denk gelmezse belli bile olmuyor. Her gün beraber işe gidip geldiğimiz arkadaş 4 ay sonra fark etti. |
Benzer içerikler
- çelik rötuş ekspertizde çıkar mı
- dizel araçlarda hararet göstergesi kaçta olmalı
- kaporta çürük macunu
- altın bozdurup araba almak mantıklı mı
- mini onarım tramere işler mi
- ds 8
- ford focus 2024 fiyat listesi
- togg sedan ne zaman
- kia ev5
- bmw x1 elektrikli menzil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X