Şimdi Ara

Şofben bağlantısı hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir sorum olacak.

    Şuan yeni bir eve taşındım ve eve şofben bağlantısı yapacağım elektrikçi çağırdığımızda ağzını 50 tlden açıyor o yüzden kendim bağlamak istedim.

    Bağlantı konusunda sıkıntı yok yapabilirim fakat aklıma takılan şu oldu internette gezerken buattan şofben bağlantısı yapılmış olması gerekiyor vs diye videolar gördüm. Şimdi ben şofben bağlantısını duşakabinin hemen yanında olan çamaşır makinesinin bağlı olduğu prizden alsam sıkıntı olur mu ? onun bağlı olduğu sigortayada 40 amperlik sigorta bağlasam yapmam gereken başka bir şey var mı? Buata müdahale etmem gerekiyor mu ?



  • Şofben elektriğini en az 3 lük bir kabloyla ayrı bir hattan almak icap ediyor, eğer bir prizden alacaksanız ev yeni ise kablo kesitine bakın yeterli ise prizi iptal edip bağlantı yapın fakat o linyede başka bir yük olmamalı çamaşır makinesiyle ortak olamaz. Unutmayın şofben tam güçte 7000w civarı harcıyor.
    Bu işin usulü sigorta kutusundan 3-4 mm kesitli tek damar 3lü kablo ile hat çekmek ve ayrı sigorta baglamaktır aslında, bunun dışındaki uygulamalar hep risklidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam Çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.