Şimdi Ara

SNR Margin Dalgalanması (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır TTNET kullanıyorum 2 yıldır problem yaşıyorum. Evim santrale 500 metre mesafede, eskiden çok rahat 8 Mbit son sürat kullanıyordum.

Şu aralar bağlantım felç, modemi yeniledim evdeki kablo tesisatında da sorun yok. 1 aydır problem yoktu 2 gündür yine başladı.
    SNR Margin değeri devamlı dalgalanıyor CRC hataları artıyor bakın video çektim izleyin bir fikir verin bana lütfen.
    TTNET elemanlarının cahilliği yüzünden problemi izah edemiyorum onlara.

• Hocam merhaba ,

Bişey denemenizi rica edicem , farklı bir splitter takabilir misiniz ? Birde öyle izler misiniz değerleri ?
  • Denemediğim yol kalmadı splitteri söküp direkt takarak da denedim yani ev telefonunu iptal ederek.

Günü gününe saati saatine tutmuyor bir gün problem var bir gün yok.
    Port değişikliği talep ettim tekrar talep edeceğim.
    Videoda gördüğünüz gibi SNR değeri eksiye düşüyor sonra artı 100'e çıkıyor.

Downstream 30 Upstream 15 olduğu zamanlar hiçbir sorun yok. 1 aydır bu şekilde sabitti ve sorun yoktu, yine başladı.
  • Hocam modeminiz hangi marka , hangi model ?
  • Önceki Airties RT-210
    Yenisi Aztech DSL5000 di galiba.

Modemle alakalı değil modemler sağlam.

Port değişikliği sorunu çözermi benim asıl öğrenmek istediğim o.
  • Port değişikliği ile ilgili bilgi verdim üst konuda.
  • Splitter demişsiniz port değişikliğini TTNET yapar benim yapabileceğim birşey değil.. Neyse ben yine santralle görüşeceğim başka yolu yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

Splitter demişsiniz port değişikliğini TTNET yapar benim yapabileceğim birşey değil.. Neyse ben yine santralle görüşeceğim başka yolu yok.

Hayır yanlış kısıma bakmışsınız. Tabiki port değişikliğini türk telekom yapar.

quote:

Port değişikliği : Port değişikliği için müdürlüğe dilekçe vermeniz gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 2 Mayıs 2013; 15:29:13 >
  • Aynı sorun bende de var, bkz:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=74660423

Bu kadar çok port değişikliği yapmış olamazlar ülke genelinde. Ya da her daim yüksek Snr marjı ile çalışan hatların portların bizden habersiz değiştirilmesi sonucu kötüleştiğini nasıl ispatlarız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Mayıs 2013; 15:58:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Aynı sorun bende de var, bkz:

Bu kadar çok port değişikliği yapmış olamazlar ülke genelinde. Ya da her daim yüksek Snr marjı ile çalışan hatların portların bizden habersiz değiştirilmesi sonucu kötüleştiğini nasıl ispatlarız?

Ya dostum bu problem benim başımda 2 yıldır var 2 yıl önce aynen bu tip kopmalar başlamıştı o zamanlar SNR den habersizdim.
    TTNET i yüz kere aradım çözüm üretmediler sonra kendi kendine düzeldi 6-8 ay kadar sorunsuz kullandım sonra tekrar başladı.

Çok bilmiş müşteri temsilcisi modemden kaynaklı kopmalar dedi sırf ağızları tutulsun diye gidip sıfır modem aldım.
    1 aydır pek sorun yoktu 2 gündür yine başladı. Evim santrale aşırı yakın. 20 Mbit i bile kaldırır.

Bu AKK'den önce hiç kopma yaşamadan saniyede 1.2 MB hızla download yapabiliyordum, arkadaşlarım hayran kalıyordu bağlantıma.

Bu AKK devreye girdi herşey ondan sonra başladı. Kesinlikle TTNET'in bir oyunu var, ama çözmezlerse hattımı iptal edeceğim.

Santralde çalışan elemanların hepsi bilgisiz, telekomdan emekli olmuş amcaları arıza tesbit için yolluyorlar onlarda ellerindeki cihazla sinyali ölçüp gidiyorlar, ne SNR Margin'den ne de başka teknik konulardan haberleri yok.

BTK'ya şikayet yağdıralım, sorunu yaşayan herkes yazsın ki dikkate alsınlar benim çözüm önerim bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Aynı sorun bende de var, bkz:

Ya dostum bu problem benim başımda 2 yıldır var 2 yıl önce aynen bu tip kopmalar başlamıştı o zamanlar SNR den habersizdim.
    TTNET i yüz kere aradım çözüm üretmediler sonra kendi kendine düzeldi 6-8 ay kadar sorunsuz kullandım sonra tekrar başladı.

Çok bilmiş müşteri temsilcisi modemden kaynaklı kopmalar dedi sırf ağızları tutulsun diye gidip sıfır modem aldım.
    1 aydır pek sorun yoktu 2 gündür yine başladı. Evim santrale aşırı yakın. 20 Mbit i bile kaldırır.

Bu AKK'den önce hiç kopma yaşamadan saniyede 1.2 MB hızla download yapabiliyordum, arkadaşlarım hayran kalıyordu bağlantıma.

Bu AKK devreye girdi herşey ondan sonra başladı. Kesinlikle TTNET'in bir oyunu var, ama çözmezlerse hattımı iptal edeceğim.

Santralde çalışan elemanların hepsi bilgisiz, telekomdan emekli olmuş amcaları arıza tesbit için yolluyorlar onlarda ellerindeki cihazla sinyali ölçüp gidiyorlar, ne SNR Margin'den ne de başka teknik konulardan haberleri yok.

BTK'ya şikayet yağdıralım, sorunu yaşayan herkes yazsın ki dikkate alsınlar benim çözüm önerim bu.

Anladım. Üstelik bende Akk aşımı gibi bir durumda yok. Bugünlerin geleceğini aylar öncesinden görerek 2012 Aralık ayında Snr Marjımın 26 db olduğunu gösteren bir SS almıştım. Şimdiki rezil durumu gösteren ve 2 kat kötüleşen Snr marjımı gösteren (7-12 db, nadiren 16 db) SS'yide alacağım.

Bu arada 'bit hataları' , 'hec' hatalarıda arttı. Bu cahil basiretsiz TT elemanlarının bu terimlerden anlamaması gerçeği değiştirmez, gerekirse yargı bilirkişi tayin eder durumu sabitler.

Şikayetinizde benim hattı ve Bursa Hürriyet Telekom Santrali'ni referans gösterebilirsiniz.

Son olarak dilerim Allah direkt veya dolaylı bir şekilde CİDDİ düzeyde bu sorumluların belasını verir.

• aynen kardeşim .Bu işin içinde bi oyun var bence
    Bende port değiştirtmeme ragmen snr margin degerim 15-18 arası.1 ay önce SNR Margin degerim 27-30 db arasıydı (çok iyiydi)
    Son 1 aydır snr margin degerim acayip düştü ve ardındanda sürekli kesilmeler yaşadım . şuan hala kesilmeler yaşıyorum. ve 8mbit internetimi de 4 mbit e düşürmüşler şimdi arasam bıd bıdı yok efendim hattınız kaldırmıyo yok işte ondan hattan düşüyosunuz hikayesini yazcaklar.
    Bu arada santrale çok yakınım ve hattım 25 Mbit e kadar hızı kaldırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer112 -- 2 Mayıs 2013; 18:06:00 >
  • Sizin SNR Margin yine iyi sabit kalıyor benimki problem yaşadığım saatlerde aşağı yukarı oynayıp duruyor.

Sadece download değil upload hızımda çok düştü bu yüzden. Kopmalarda cabası.

TTNET her santralde bir tane Network uzmanı çalıştırsa sorun yok, adam dilimizden anlar, ama şu an anlatamıyoruz. Hattı ölçüyor sinyal mükemmel diyip gidiyor.

Ayrıca eve girip evden sinyal ölçerse 10 TL faturamıza yansıtılırmış. İnterneti bize sağlıklı ulaştıramadığı yetmiyormuş gibi birde arıza tesbit parası alıyor TTNET.

Benim şikayetim AKK yüzünden değil 50 GB'ı aşınca 3 Mbit'e düşmesinden şikayetçi değilim ama bu AKK denen uygulama 2-3 yıl önce devreye girince benim problemler başladı.

Fiber kablo gelse ona geçeceğim ama o da yok.

Kablonet'e geçeceğim fakat benim istediğim tarifeler yok genelde kotalılara hitap ediyor.

Dediğim gibi BTK nın sitesinde şikayet formu var oraya üye olup herkes şikayet göndersin, Türkiye geneli bir problem olduğunu ve bizim koyun olmadığımızı anlarlarsa belki birşey yaparlar.

• quote:

Denemediğim yol kalmadı splitteri söküp direkt takarak da denedim yani ev telefonunu iptal ederek.

Günü gününe saati saatine tutmuyor bir gün problem var bir gün yok.
    Port değişikliği talep ettim tekrar talep edeceğim.
    Videoda gördüğünüz gibi SNR değeri eksiye düşüyor sonra artı 100'e çıkıyor.

Downstream 30 Upstream 15 olduğu zamanlar hiçbir sorun yok. 1 aydır bu şekilde sabitti ve sorun yoktu, yine başladı.

Santralde nasıl muhatap buldunuz? Özellikle port değişikliği konusunu nasıl anlatıp talep edebildiniz? Ve port değişikliği işe yaramadı değil mi düşük Snr marjı hususunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Mayıs 2013; 18:20:25 >
  • Santralin numarasını arıza için gönderdikleri eleman verdi, problem olunca direkt orayı arıyorum. Arıza kaydı oluşturmak ve geri dönüş yapılmasını beklemek uzun sürüyor problem kendi kendine düzelebiliyor o arada.
  • upload hızı 2 gündür böyle!!

SNR Margin Dalgalanması (Videolu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_48 -- 3 Mayıs 2013; 3:35:13 >

• quote:

Santralin numarasını arıza için gönderdikleri eleman verdi, problem olunca direkt orayı arıyorum. Arıza kaydı oluşturmak ve geri dönüş yapılmasını beklemek uzun sürüyor problem kendi kendine düzelebiliyor o arada.

Kayıt açmadan yardımcı oluyorlarsa iyi hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.