Şimdi Ara

Snapdragon 835'li Samsung Galaxy S8+ benchmark testinde göründü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • A10 tek çekirdekte 3500 mi alıyordu? -_-

  • LG G6 ile arasında fazla fark yok. Verimlilik konusunda elbette Snapdragon 835 önde ancak sentetik testler baz alındığında performans olarak pek fark olmayacak eğer sonuçlar gerçekse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S8 Çıksın da s7 edge alıp geçeyim. Tek sıkıntı ekranın kavisli olması onada alışırız artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mene kullanıcısına yanıt
    Yani bilemiyorum dadxomark skoru s7'den dusuk, kamera olarak s8 onde olacaktir.Ekran kasa orani daha yogun pixel ve cozunurlugun daha yuksek olmasi s8'i one gecirir.Ayrica bixby gibi yeni ozellikler de var.Normalde samsung sevmem ama s7 ile iyi isim cikardilar ve aldim.S8 de muhtemelen diger amiral gemilerinin ustunde bir sonrakilerle de rekabet edebilecek seviyede gelmesi muhtemel.Malum note 7 faciasi samsung u kelle koltukta bir duruma soktu.Zaten s7 edge ikinci kez en iyi cihaz olarak secildi.Sanmiyorum mate 9 bilmem ne gecsin S8'i.Android amiral gemisi olarak htc 10 ve s7 bayagi iyiydi.Bu senede htc ile samsung cekismesi bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Octa-core ve 10 nm ama A10 quad-core ve 16 nm olmasına rağmen tek çekirdekte tokatlamış S835'i. Eğer bir yanlışlık yoksa tek çekirdekte ~%80 daha hızlı. Çok çekirdekte ise S835 sadece ~%7 daha hızlı. Bir de sekiz çekirdek olacak. Apple bu konuda çok ileride. Asıl rakibi A11 de 10 nm olacak ve şartlar eşitlenecek her ne kadar dört çekirdek olsa da. O zaman aradaki fark daha da açılacak belli ki.

    Hep aynı geyik. Hiç şaşmaz. Apple'ın elinde kimsede olmayan sihirli bir değnek yok. Apple bu yöne gidiyor. Diğerleri farklı bir yöne gidiyor.

    Performans/zar alanı, performans/güç gibi kıstaslar var.

    Apple'ın 2 çekirdeği fiziksel olarak çok büyük. Diğerlerinin 8 çekirdeği kadar alan kaplıyor.

    Aynı şekilde tek çekirdek güç tüketimi de fazla.

    Kirin 960'taki 16nm Cortex-A73 de bu kadar performans veriyor, ki A73 güç odaklı büyük çekirdekler arasında oldukça küçük sayılabilecek bir çekirdektir. Dahası A73, önceli A72'den %20 az güç tüketmesine rağmen, Huawei 2.3GHz'de tutarak muhafazakar davranmış, 4 çekirdek tam yükte çalışırken bile ciddi bir throttling sorunu yaşamayan Kirin 950'deki gibi 2.3GHz'de tutmuş, ya da gücü arttırmak yerine verimliliği arttırmış.

    835'teki durum nedir bilmiyoruz. Direk ARM tarafından Qualcomm'un istekleri doğrultusunda özelleştirilmiş bir Cortex bu, ama hangisini temel aldıysalar güç bakımından temel alınmış gibi gözükmüyor. Zaten "küçük" çekirdeklerde de çoğunlukla big.LITTLE'da olduğu gibi daha verimli, ama daha zayıf çekirdek tipi var.

    NVIDIA Tegra K1'deki, daha büyük çift çekirdeğe yönelirse hemen hemen aynı sonuçları alabilir. NVIDIA'nın Denver çekirdekleri zamanında Apple A8X'e göre daha yüksek tek çekirdek performansına sahipti. Bu bir tercih meselesi.

    Geekbench 4'ün sonuçları da 3'e göre çok farklı. Eskiden norm 3'tü. Şimdi 4 oldu. Bu durum en çok Apple'a yaradı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Samsung Snapdragon varyantli telefonlarina kasitli olarak optimize etmeyerek kendi cikartigi denk modeli icin daha iyi optimize ederek yaniltmaktadir yillardir.

    Esas performans baska markalarin Snapdragon 835 ile kiyaslama yapin .



    Su da bir gercek Samsung genel olarak ilk satis cikan tum urunlerin optimizasyonlari yillardir vasat olmustur .



    1 yil sonrasi ise ne hikmetse cabucak biten bataryasi ki cihazi 1 yil sonra yeni alanlarda bile gorulmektedir ( batarya omru 1 yilda kayiplar olusur diye de atlamayin )


    Samsung yeni modelini sattirmak icin ilan edilmemis tuketici dusmani guncelleme politikalarindandir . Bir diger onemli berbat politikasi ise arayuz ya guncelletmez olsa bile kismen bazi seyleri gunceller ...

    Pil konusunda yazılımsal eskitmeye katlıyorum fakat aynı zamanda samsung'un kalitesiz pil kullandığına inanıyorum galaxy 10.1 2014 edition adında tablet almıştım o zamanın amiraliydi kendisi bir seneyi geçti pili saatlerce dolmaz, eski pil performansının yarısını sergilemez olmuştu, servise gittim kullanıcı hatası vs dendi aynı şeylerin benzerini galaxy s4'le de yaşadım neyse ki onun pili değişiyordu türlü problemlerden bu iki cihaz aldığım son samsung cihazlar oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 2 Mart 2017; 18:44:23 >




  • Hoşgeldin İntel Core 2 Quad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    Geniş yapıda olmasının avantajı var evet ama A10 dual-core değil quad-core işlemci. Dolayısıyla bu söylediğinin artık pek bir anlamı yok. Bu durumda 6s'nin 7'den daha yüksek skor alması gerekirdi. Neticede 6s'deki iki çekirdeğin zar alanı 7'deki dört çekirdeğin zar alanına eşit. Her ikisi de 16 nm ile üretildi. Ama dört çekirdek olmasına rağmen adamlar %40 performans artışı yaptılar. Madem düşük kalıyor o hâlde yapmasınlar. A10'dan bu kadar fark yiyebiliyorsa bu Apple'ın ne denli ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Çok çekirdekte bile başabaşlar neredeyse. Eğer konu zar alanı ise A10 ile S821'i karşılaştıralım. S821 14 nm ve quad-core. Tam A10 ile eşit şartlarda. Hatta A10 16 nm. 14 nm olduğu için S821 daha avantajlı. S821 ile sanırım en yüksek puanı Xiaomi Mi 5s Plus almış görünüyor. A10 tek çekirdekte ~%92, çok çekirdekte ise ~%31 daha hızlı.



    Kirin 960 ile A10'un sonuçlarına baktım. Tek çekirdekte A10 ~%84, çoklu çekirdekte Kirin 960 ~%8 daha hızlı. Çoklu çekirdekteki sonuca bakarsak arada neredeyse fark yok. Bu zar alanı ile ilgili bir şey değil Apple'ın işlemci optimizasyonunda ne denli ileride olduğunu gösteriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • GreyParrot kullanıcısına yanıt
    Note4 teki sorunlu A serisi ile baslayan seri numarali pilleri de yazilim ile engellemesi bataryalarin sorun olmasi idi. Kullanici servise yollanir rootlu degilse garanti kapsaminda ise pili yeni uretimli olan 2016 olan ile degistirirler ama rootlu ise veya Knox 0 degilse anakarti da degistirirler garanti disi 1000 bin TL ile ... Bir arkadasimin Noe4 une gelmisti .


    Samsung arizalar ile tuketiciye ilan ettigi yok hatta kotu servis gereksiz yere anakart degisimi ile ayrica paranizi da aliyorlar !


    Samsung Turkiye nin yetkili servisleri yillardir turlu turlu firmalara devredilmistir : Herbirinin adi farkli adlarda misal : Rebel Elektronik ... Istanbul CEvahir AVM ye yakin olan servis adi ...

    Besiktas taki ise adini hatirlamiyorum o da farkli bir elektronik ama hepsinde disardan bakinca Samsung Yekili Servis diye tabelalari var.



    Samsung Turkiye yok! Samsung IStanbul PAzarlama Ticaret Ltd. Sirket olarak bilinir.


    Samsung.com.tr yoktur sadece Samsung.com/tr vardir ...

    Turkiye aslinda Hollanda merkezinin bir subesidir ...

    Hollanda dan bircok SAmsung teknisyeni ozellikle Sabiha Gokcen HAvalimanin da PEgasus havayollari ile Hollanda ya uctuklarini biliyorum ( defalarca sahit oldum Samsung logolu kiyafetleri ve yaninda da Samsung logolu cantalari da vardi ) .


    Turkiydeki aslindaki IStanbul merkezi Avrupa yakasinda ve kendiniz yetkili MERKEZ servis orasi olsa da gidemezsiniz telefonda musteri temsilcisi de adresi vermezler ! ama Garanti belgesinde OTAKCILAR dioye balayan adresi vardir ...



    SEytan detaylarda gizlidir misali ...


    YIllardir Samsung un bircok urununu satin almis biri olarak ifade ederim ki son 3 yilda ozellikle Samsung yetkili servisleri ve protokolleri PARALEL ITHALATCILAR GIBI OLMAYA BASLADI ... 30 gun icinde satin alinan cihaz arizali ise bile inatla sorunu red etmeler ve degisim veya para iade sureci rapor hazirlama filan merkeze rapor sunmalar filan eskiden 1 gun icinde bakilmaya baslanmissa hersey biterdi yani mesele sira gelemdi baska cihazlar da var yogunluktur demiyorum . Cihaz onarima baslandi deniliyorsa eskiden 1-2 gunde biterdi ama simdi surunduruyorlar zaman olarak !



    Samsung Turkiye de bazi buroktratlara rusvet ve ya ona denk birseyler mi veriyor bilemiyorum ama bu kadar rahat olmalarini cozemedim !




    Samsung birturlu Apple gibi olamadi ozellike teknik servis ve ozellikle ayni anda guncelleme vermede veya guncelleme sikligi veya kac yil olacagi veya aylik Android Guvenlik guncelleemelri ya gec vermesi veya aylarca hic vermemesi ...

    Bahsettigim ust model cihazlar icin .


    Ozellikle Turkiye modellerine genel olarak guncelleme gec geliyor o yuzden baska ulkelerin firmware yazilimlarina gecis yapilmakta knox 0 kalarak ...



    Benim icin Note serisi haric Samsung tan Galaxy S8+ dahi alinmaz mezarlik olmustur .


    RIP Samsung ...




  • İşlemcı hızını boşverin yeni samsug tipi hiç güzel olmamış herkes sanal tuş konusunda sony laf ediliyordu sanal tuşlar samsung ekrana eklenmiş yeni sony 835 snapdragpn 4K ekran 802 ppı fotoğraf ve video için ayrı kullanılmış ram slow motion 24 bit ses konusunda sony bu yıl şaşırttı beni

    Snapdragon 835'li Samsung Galaxy S8+ benchmark testinde göründü

    Snapdragon 835'li Samsung Galaxy S8+ benchmark testinde göründü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrans -- 2 Mart 2017; 21:16:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Geniş yapıda olmasının avantajı var evet ama A10 dual-core değil quad-core işlemci. Dolayısıyla bu söylediğinin artık pek bir anlamı yok. Bu durumda 6s'nin 7'den daha yüksek skor alması gerekirdi. Neticede 6s'deki iki çekirdeğin zar alanı 7'deki dört çekirdeğin zar alanına eşit. Her ikisi de 16 nm ile üretildi. Ama dört çekirdek olmasına rağmen adamlar %40 performans artışı yaptılar. Madem düşük kalıyor o hâlde yapmasınlar. A10'dan bu kadar fark yiyebiliyorsa bu Apple'ın ne denli ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Çok çekirdekte bile başabaşlar neredeyse. Eğer konu zar alanı ise A10 ile S821'i karşılaştıralım. S821 14 nm ve quad-core. Tam A10 ile eşit şartlarda. Hatta A10 16 nm. 14 nm olduğu için S821 daha avantajlı. S821 ile sanırım en yüksek puanı Xiaomi Mi 5s Plus almış görünüyor. A10 tek çekirdekte ~%92, çok çekirdekte ise ~%31 daha hızlı.



    Kirin 960 ile A10'un sonuçlarına baktım. Tek çekirdekte A10 ~%84, çoklu çekirdekte Kirin 960 ~%8 daha hızlı. Çoklu çekirdekteki sonuca bakarsak arada neredeyse fark yok. Bu zar alanı ile ilgili bir şey değil Apple'ın işlemci optimizasyonunda ne denli ileride olduğunu gösteriyor.

    İkisi de 4 çekirdek 14nm, o halde zar alanları eşittir denemez. Mantık yürüterek olmaz. Bu düşünceden yola çıkarak yapılan hesapların da bir anlamı yok. Apple normal çekirdeklerini küçülterek 4 çekirdeğe geçiş yapsaydı tek çekirdek performansını böyle arttıramaz, ciddi oranda kaybederdi.

    Dediğim gibi performans/zar alanı, performans/güç oranları farklıdır. Sizin yaptığınız sadece performansa bakmak. Sonuç optimizasyonla alakalı bir şey değil.

    Benzerini NVIDIA yaptı, tek denemede Apple'dan fazla tek çekirdek performansı verdi diyorum. Nasıl açıklayacaksınız bunu?

    Aşağıdaki örnekte A7 ile Exynos 5410 var.

    Snapdragon 835'li Samsung Galaxy S8+ benchmark testinde göründü




  • Guaire kullanıcısına yanıt
    Eşit olmasa bile bu Apple'ın işlemci konusunda Qualcomm'dan da Samsung'tan da üstün olduğu gerçeğini değiştirmiyor. En azından işlemci konusunda Apple'ın daha doğru strateji izlediğini gösteriyor. Çünkü alınan sonuçlara bakınca performans konusunda Apple'ın stratejisi daha doğru. Diğerlerine bakıyorsun çok çekirdek koyup cihazı kaslı gibi gösterip iş sürdürebilirliğe gelince çuvallıyorlar. E ne anladım ben bu sekiz çekirdekten? Adamın dört çekirdekli işlemcisi seninle aynı performansı veriyor üstelik tek çekirdekte de neredeyse iki kata yakın performans farkı veriyor. Ben son kullanıcıyım dolayısıyla burada beni enterese eden şey ne şekilde üretildiği değil bana vereceği performanstır. Performansa bakarsak da Apple daha az çekirdekle onlardan daha iyi performans veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cngzmls

    Üst düzey bir telefon alacak olsam Note 8'i beklerdim. Samsung, Note 7 faciasını unutturmak için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Çift arka kamera, 6 gb ram, çok iyi bir ön kamera, büyük bir batarya vb. özellikler ile gelmesini bekliyorum.

    Aynı kanıdayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

    S8 Çıksın da s7 edge alıp geçeyim. Tek sıkıntı ekranın kavisli olması onada alışırız artık

    Ne kadar düşerse alırsınız. Aklıma iş koydun hocam:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar yaygaraya bu kadar fark mı? bir şeyi çok fazla allayıp pulluyorlarsa anlayın ki altında bit bit yeniği var. buymuş demek ki! %10 olunca performans farkı önceden yolunu yapmışlar algılar çelinmiş.. gerisi kolay nasılsa... kısa lafın özü "dağ fare doğurmuş"

  • bugrayeyer kullanıcısına yanıt
    Bu s8 hayvan gibi bir paraya çıkacak sonra ucuzlayacak tabi dolar rahat durursa. ben s8 arka tasarımını beğenmedim o yüzden s7 edge daha alınabilir olacak iyi ekran kamera batarya hepsi benim aradığım özellikler tek dert ettiğim kavsili ekranı. ne kadara düşerse alırım 2000- 2200 civarına düşerse alabilirim die düşünüyorum. şöyle baktığın zaman amiral telefonlara 2500 tlden aşağı gemi yok :)
  • Bu telefonların megapikselleri gittikçe küçülüyor yav

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans gayet güzel gerçi s820 ve 821 de gayet yeterli şuan...

  • Snapdragon 835 in sadece Samsung a ayrılması çok saçma. Diğer markalara haksızlık olmuş. Neden sadece Samsung için ayrılıyor snapdragon 835 ? Gerçi ne farkedecek 821 ile 835 çok ağır programlar çalışmıyor telefonlarda sonuçta aynı işi yapacaktır. Önemli olan arayüzün akıcılığı.

    Ama bazı teknoloji bağımlıları neden 835 yok bu markada ? 835 yoksa bu telefon çöp diyeceklerdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC5820868 -- 3 Mart 2017; 2:10:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemal415

    Snapdragon 835 in sadece Samsung a ayrılması çok saçma. Diğer markalara haksızlık olmuş. Neden sadece Samsung için ayrılıyor snapdragon 835 ? Gerçi ne farkedecek 821 ile 835 çok ağır programlar çalışmıyor telefonlarda sonuçta aynı işi yapacaktır. Önemli olan arayüzün akıcılığı.

    Ama bazı teknoloji bağımlıları neden 835 yok bu markada ? 835 yoksa bu telefon çöp diyeceklerdir

    Snapdragon 835 yeni sony premıum var yeni sony premıum 4K ekran 801 ppı ile çıktı slow motion özelliğide çok güzel ve kamera ve video için ayrı ram kullanılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.