Şimdi Ara

Snapdragon 835'li ilk Windows 10 dizüstü bilgisayarı kullandık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Akıllı telefonlarımızda kullanılan mobil işlemcilerin hızlı gelişimi yepyeni kullanım alanları yaratmaya başladı. Potansiyelin farkında olan Microsoft ve Qualcomm işbirliği yaparak Windows 10'u Snapdragon platformu üzerine getirdi ve başta pil ömrü ve yüksek internet hızları olmak üzere önemli yeniliklerle kullanıcılara sunmaya hazır hale getirdi.



  • Eveeet sp 835 telefonlarda yer almadan ilk duyurulduğunda bu mobil işlemcilerle artık Windows 10 çalışır o kadar güçlü ama oyunlar telefonlarda halen 5 yıl geriden geliyor dediğimde çok arkadaş bana o hoo pc işletim sistemi çok farklıdır mobil işlemciler ona yaklaşamaz diyen arkadaşlar neredesiniz bakayim. :)
    Arada emülatörde kullanıldığını düşünürsek sonuçlar hiç fena değil. Bu testlere bakarak i5 7200u nun biraz altında diyebiliriz. Ve enerji tüketimi u serisinden çok daha iyi olacaktır diye tahmin ediyorum. Snapdragon 845 ile birlikte windows 10 doğal uyumluluk gelip emülatör kalkarsa harika cihazlar ortaya çıkabilir. Görünen o ki ömüzdeki yıllarda hem AMD hem Qualcom inteli sıkıştıracak.

    i7 4790 3.6 ile yaptığım testlerde sonuçlar
    Octane Score : 36998
    Sun Spider : 217.1ms +/- 5.1%

    Snapdragon 835
    Octane Score : 11986
    Sun Spider : 218.8ms
  • Eveeet sp 835 telefonlarda yer almadan ilk duyurulduğunda bu mobil işlemcilerle artık Windows 10 çalışır o kadar güçlü ama oyunlar telefonlarda halen 5 yıl geriden geliyor dediğimde çok arkadaş bana o hoo pc işletim sistemi çok farklıdır mobil işlemciler ona yaklaşamaz diyen arkadaşlar neredesiniz bakayim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strathmorea -- 6 Aralık 2017; 20:9:27 >
  • tutmaz bu iş o 600 usd başlıyor fiyatlar ne anladık ki gider i5 işlemcili yada ryzen işlemcili alırım o paraya daha yüksek performans sunacağı kesin hemde
    teknolojik gelişme olarak artık arm tabanlı işlemciler ile günlük kullanımda iyi işler vaad ediyor ama fiyat her şeyi değiştiren unsurdur

  • ruslar arm tabanlı güvenli işlemci yapacaktı yapmışmıydı ?
    linuxla güvenli kamu pc si olacaktı.

  • Apple'da A serisi işlemcilerini Macbooklarda kullansaydı keşke. İlerleyen zamanlarda bunu görmek dileğiyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar fazla gibi. İnternet ve office dışında çok fazla kullanılabilitesi yok bence. Ayrıca gerçekleştirilen testlerde neredeyse yarı yarıya bir fark varmış. Tabiki burada linux ve windows'un execution timeları bir değil fakat ilk sonuçlar böyle.

    Snapdragon 835'li ilk Windows 10 dizüstü bilgisayarı kullandık


    600 dolarlık 835 li cihazı ben zaten cebime sokabiliyorken neden buna ihtiyaç duyayım. Bugün zaten 6 inçlik cihazlar piyasada yaygınlaşmışken ve her işimi halledebiliyorken neden böyle bir cihaza sahip olmalıyım sorusunun cevabını tam olarak vereceğini düşünmüyorum. Açıkcası fiyatın 300-400 dolarlar seviyesinde kalmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 6 Aralık 2017; 20:46:9 >




  • Batarya omru iyi de o kadar para verilmez, hem de ilk nesil urune. Bir suru uygulamada uyumsuzluk cikacak simdi. MS bir yil sonra iptal eder, destegi keser, alanlarin hepsini de unutur. Beklemek lazim. Hem fiyatlar dusecek mi hem de MS destek verecek mi bilinmeli.

  • Tensi T kullanıcısına yanıt
    Nereye kesiyor? Modem patenti olan anlaşmadaki taraf Qualcomm.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    MS'nin gecmisine bakarsak destek konusunda cok sabikali oldugunu goruruz zaten. Mobil tarafta soyledigi yalanlar yuzunden kimse adini anmaz oldu o alanda. Almadan once beklemek lazim diyorum.
  • mi6'dan daha pahalı bir cihaz.

    "mi6 yerine bu cihazı neden tercih edersiniz?" diye mini bir anket yapsak ne cevap verirdiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Eveeet sp 835 telefonlarda yer almadan ilk duyurulduğunda bu mobil işlemcilerle artık Windows 10 çalışır o kadar güçlü ama oyunlar telefonlarda halen 5 yıl geriden geliyor dediğimde çok arkadaş bana o hoo pc işletim sistemi çok farklıdır mobil işlemciler ona yaklaşamaz diyen arkadaşlar neredesiniz bakayim. :)

    Burdayım.
  • Buna Pardus Arm kurulabilir mi Erdi bey?İlgilenirseniz sevinirim.

  • şu site de izlediysem bir Erdi' nin videolarını izliyorum. Onun dışında Burak'ın incelemelerini okuyorum gerisi benim için çöp. Sıkılmadan dinlediğim bir video devamını bekliyoruz..

    Fiyat konusunda bence çok fazla olmuş. 400 usd olsaydı kesinlikle alabileceğim bir cihaz olacaktı. fakat 600 usd verdikten sonra çok daha iyi bilgisayarlar mevcut..

  • İyi güzel anlatıyorsunuzda burada okadar insan bu bilgisayarın gta5 i açıp açmadığını merak ediyor
  • 22 Saaat kullanım süresi çok iyiymiş. Sadece webde dolaşmak ve basit işlemler yapan ve mobil olmak önemli olan benim için çok önemli.

  • Apple da yakında macOS kullanan ipad çıkarır.

  • Açıkçası fiyatı duyduktan sonra bana çöp gibi geldi. Qualcommm bu pazara girmek istiyorsa daha birkaç fırın ekmek yemesi gerekiyor. Celeron işlemci ile bile kıyaslandığında f/p oranında geride kalan firmanın daha 64 biti çözmesi gerekiyor. Bilgisayar dünyasında önemli gelişme! başlığı fazla iddialı geldi.

  • emeğinize sağlık, keşke biraz ışık ta alsaymışsınız zira ışık oldukça yetersiz.

  • Biz fiyat düşecek diye düşünüyorduk. Bu fiyatlarla satması pek mümkün değil.
    LTE destekli laptop Türkiye'de zaten vergiye boğulacak.
    Böyle giderse yine WINTEL!!!

  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Yaklaşamaz zaten. Fi tarihinden kalma efektler kullanılıyor mobil platformdaki oyunlarda. Crysis gibi bir oyun yapsınlar bakam kaç sene oldu çıkalı çeyreğine denk düşer hala. Bu sdli netbook günlük İnternete girme sosyal platformlar video ofis işleri için kullanılır anca.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.