Şimdi Ara

Snapdragon 8 Elite 2 için Samsung versiyonu iptal edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Snapdragon 8 Elite 2 için Samsung versiyonu iptal edildi

Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Elite 2 için Samsung Foundry ile iş birliği yapacağı uzun süredir konuşuluyordu. Özellikle Samsung’un 2nm GAA üretim süreciyle geliştirilecek özel bir varyantın Galaxy S26 Ultra’da kullanılacağı iddia ediliyordu. Ancak gelen son bilgiler bu planın rafa kaldırıldığını gösteriyor.

Kısa süre önce sızdırılan bir belgeye göre Qualcomm, SM8850-S kod adlı Samsung versiyonunu resmi belgelerinden çıkardı. Bu değişiklik, Güney Koreli üreticiyle planlanan iş birliğinin iptal edildiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Kararın arkasında yatan en büyük neden ise Samsung’un 2nm üretim hattındaki düşük verimlilik oranı. Şirketin kendi geliştirdiği Exynos 2600 işlemcisinde bile verimlilik %50 seviyelerinde seyrediyor ki, bu oran büyük ölçekli üretim için gereken %70 eşiğinin oldukça altında. Qualcomm gibi üst düzey performans ve istikrar bekleyen bir üretici için bu risk fazla yüksek bulunmuş olabilir.

Ayrıca Bkz.Xiaomi’den şık ve sessiz çözüm: Tavana gizlenen akıllı kurutucu satışta!

Hatırlanacağı üzere Qualcomm, daha önce Snapdragon 888 modelini de Samsung üretim süreçleriyle piyasaya sürmüş; ancak ısınma ve verimsizlik nedeniyle ciddi eleştiriler almıştı. Bu kez benzer bir sorunu tekrar yaşamak istemeyen şirket, güvenli tercihi olan TSMC’ye yönelmeyi seçti. Snapdragon 8 Elite 2’nin tamamının TSMC’nin 3nm N3P süreciyle üretilmesi bekleniyor. Bu, yalnızca genel sürüm için değil, Galaxy S26 Ultra’da kullanılacak özel varyant için de geçerli olacak.

Bu gelişmeyle birlikte gözler şimdi Samsung’un Exynos 2600 işlemcisine çevrildi. Qualcomm’un çekilmesiyle Exynos’un S26 serisinde nasıl bir rol üstleneceği belirsizliğini koruyor. Ancak mevcut tabloya bakıldığında, Qualcomm’un üst seviye yongalarında TSMC ile yola devam edeceği netleşmiş durumda.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/07/05/there-wont-be-a-samsung-made-snapdragon-8-elite-2-for-s26-ultra-claims-new-leak/

• Hocam Smsung un bu işi başarması son tüketici olarak bize yarar rekabet artacağı için. Neden ısrarla bu konuyu bırakmasını istediğinizi bu sebeple anlayamadım.

Ayrıca s24 serisindeki exynos 2400 gayet performanslı ve verimlilik konusunda kullabılabilir durumda bir işlemci. Eski nesiller gibi pişman an ettirecek bir fark sunmuyor.
    AhsahdaskjlhQW:E:WQE

Şu Samsung Foundry'deki inat keçide yok abi. Yahu bırak işte beceremiyorsun. Kendi amiral gemisi işlemcin için bile 50% verim. Çok kötü!

Yani plakaların yarısı çöp oluyor.

Yok abi olmuyor yani Samsung döküm işi yapamıyor. Hafıza çipi falan üretsin ok. İleri seviye litografili işlemci olmaz. Yazık kafana.
  • Bunu Samsung da istemiş olabilir, bakın görün, Exynos 2600 de rafa kalkabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• AhsahdaskjlhQW:E:WQE

Şu Samsung Foundry'deki inat keçide yok abi. Yahu bırak işte beceremiyorsun. Kendi amiral gemisi işlemcin için bile 50% verim. Çok kötü!

Yani plakaların yarısı çöp oluyor.

Yok abi olmuyor yani Samsung döküm işi yapamıyor. Hafıza çipi falan üretsin ok. İleri seviye litografili işlemci olmaz. Yazık kafana.

• Gereksiz ve pazarlama amaçlı kullanılan "for Galaxy" isminin kaldırılması iyi olmuş. Üretimi yapan TSMC, şovunu yapan Samsung'tu. Sanki yeni bir işlemci üretilmiş gibi lanse ediliyordu ama pratikte fark yoktu.

• Bazı sektörlerde parayı yaka yaka para kazanmaya başlarsın.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Olay inatçılıkla alakalı değil, bağımsız olmakla alakalı.

Ayrıca s24 serisindeki exynos 2400 gayet performanslı ve verimlilik konusunda kullabılabilir durumda bir işlemci. Eski nesiller gibi pişman an ettirecek bir fark sunmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pixelot kullanıcısına yanıt

Neden? Samsung karlılık departmanında mı çalışıyorsun? Zaten eski doonanımlar kullanıyor bırak işlemcisi iddialı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    8 Elit 2 kullanan bir sürü cihaz var onlardan seçebilir herkes. 2600 8 Elit gücünde gelse bile çok iyi bence fiyatta düşüşler olur onu kastediyorum kardan bahsetmiyorum. Eski donanım derken neyi kastediyorsun anlamadım?

For Galaxy isimlendirmesinin kaldırılmasından bahsetmiyor Elite 2 yi hem Tsmc hemde Samsung üretecekti şimdi yalnızca Tsmc üretecek onu diyor orijinale göre saat hızı yükseltilmiş for galaxy Elite2 dede devam edecek..

Samsung ya Huawei yolunu izleyecek -ki çok güç Amerşka pazarını unutması demek oluyor bu.- Ve içine kapanacak.

Ya da bu şekilde sadece A37 ile A57'ye çip üretmekle kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 7 Temmuz 2025; 20:47:16 >

• eozturk61 kullanıcısına yanıt

Samsung soğutma işini beceremiyor diye bir olay yok cahil kardeşim. Samsung ya yazılımsal olarak performansı kısıyor ya da cihazın donanım kısmında yüksek ısıya karşı hassas bir duyarlılığa sahip anakart üzerinde bulunan ve bizim fark edemediğimiz bir throttle mekanizması kullanıyor. Zaten adam akıllı bir bilgiye sahip olsaydın sentetik testlerde Samsung cihazların 50 dereceyi geçmemek için agresif çalışan bi throttle mekanizmasına sahip olduğunu hepimizden önce görürdün...

Şu an bi Shepple&iSheep fanboyuna laf anlatmaya çalışıyorsun reis. Boşver tınlama bile :)

"Dandik titanyum", "eski sensörler"

E bunları elma tenekesi yapınca yeni bir buluşmuş gibi "woow" diye övüyorsunuz Samsung yapınca mı çöp oluyor ? Şu cahillik yapay zekadan bile daha tehlikeli bir hâl almaya başladı...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.