Şimdi Ara

Smile ile Ttnet satralleri arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 20 aydır smileadsl kullanıyorum başlarda bir sorun yoktu fakat özellikle şu son 3 aydır ping (ms) ile ilgili mühtiş sorun yaşıyorum gün içerisinde gece akşam sürekli ping yüksek oluyor. Aradığım zamanda robot gibi hep aynı şeyler santral kaynaklı sorun, yurtiçi ve yurtdışı serverlarda aynı sorun vs vs.. diyorlar bende artık iyice sıkıldım ve ttnet e geçmeyi planlıyorum peki ttnette durum nasıl sonuçta ikiside adsl ve santralleri tabikide farklı olucağını düşünüyorum fakat benzer bi sorunla sık bi şekilde karşılaşır mıyım ? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum sizlerden ricam kırmayıp yanıtlarsanız sevinirim. iyi forumlar



  • Az önce gerçekleştirdiğim test sonucu;
     Smile ile Ttnet satralleri arasındaki fark
  • malesef düşüncenizde yanılıyorsanız adsl altyapısının tamamını turk telekom verip diğer ispler telekom altyapısından port kiralamaktadırlar.kendi altyapısını su anda kullanan superonline fiber internettir ki onlarda bacbone switchleri telekomdan alırlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerli_okan

    SmileAdsl Alma çünkü werdikleri hız 1mbps bana gelio 800kbps download 150kbps upload + ping cok
  • satral
  • Şimdi ttnet ile smile'ın santralları yani adsl olduğu için aynı ise bu firmaların farkı satış politakasından mı ibaret oluyor?
    fenerli_okan farklı bi durumdan bahsetmiş şimdi ikilemde kaldım ne yapmam gerekiyor yazında sıkıntı yaşamak istemiyorum şuan 20 ay oldu ve daha 4 ay sözleşmem var fakat bunu iptal edip ttnet e geçeyim mi ? Sonuçta arada fark ödücm aynı ping sorunu ile karşılaşmak istemem.
    Teşekkürler
  • Bende yaklaşık 7 aydır Smile Adsl kullanmaktayım. Bahsettiğiniz pink sorunu ile ilgili olarak 10-15 bende sıkıntılar yaşadım ve iki defa Smile Adsl'i arayarak arıza kaydı verdim. Ben 2048/512 sınıesız abonesiyim. Son zamanlarda upload kısmı olan 512 sürekli değişmekte ve 130 ile 512 arasında gidip gelmektedir. 512 Kb. harici düştüğü zaman Pink süremde genelde 70 ms ve üzeri oluyor. Geçen hafta Cuma ilk defa arıza kaydı verdiğimde TTelekom santralinde görevli arkadaş beni kayıttan yaklaşık 20-30 dakika sonra arayarak hattımın ayarları değiştiği için sorun yaşadığımı ve ayarları sıfırladığını 2048/512 söylediğinde modemim de aynı ayarı gösterdiğinde sorunun kaybolduğunu gördüm. Pink sürem 45 ms oldu. Ancak bugün yine sıkıntılar nedeniyle modem ayarıma baktığımda 2048/132 görünce Smile Adsl arayarak yine arıza kaydı verdim. Aynı sürede TTelekom santralindeki arkadaş aradığında aynı problem ile karşılaştığımı görüce hat ayarlarımı yeniden sıfırladı ve bir daha sapma olursa bağladıkları data hattını değiştireceklerini söylediler. Anlayacağın Smile Adsl'in hizmeti sadece aracı olarak pazarlama şeklinde, hizmeti veren yine TTelekoma ait santraller ve çözümleri de yine TTelekomda. Bene sende sorunula ilgili arıza kaydı vererek sorununu çözmeye çalış. Aracı kurum da olsa aynı hizmeti aldığın için TTelekoma fazla para vermenin bence bir anlamı yok.




  • Şans meselesi.Bende ttnet var ama benimde 4-5 aydır pingim gece 12'ye kadar 200 civarlarında saat şimdi 11 ama pingim hala 150.

     Smile ile Ttnet satralleri arasındaki fark


    Artık yetti yani.2mbit sınırsız internet kullanıyorum.Ben oyun oynamak için gece 1 2 olmasını beklemez zorundamıyım? 1mbit 4gb kotalı kişinin pingi 30'ken benim pingimin 200 olmasına tahammül edemiyorum.Inanın ping ile yakından uzaktan alakası olmayan kişilerin pinginde problem yok.Adam sadece internette sörf yapıyor ama ttnet ona en tenha portu veriyor.Ben pingim stabil 30 olsa 5 10 milyon fazla para vermeye razıyım.Ama bizi dinleyen yok.Yarın gidip hattımın başka bir porta takılmasını istiyecem.Pingim düzelene kadar etmediğimi bırakmayacam.Birazda ttnet çalışanları çıldırsın.




  • ozgurfeci defalarca arıza kaydı yaptırdım bu konu ilgili hatta bu ay sadece 5 kere aradım ama değişen bi durum yok. teşekkür ederim açıklamanız için
    XGL yaşadığımız sorun sizinki ile aynı dostum port değiştirme olayı nedir acaba ? arayıp birde öyle söyleyeyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 24 Mayıs 2010; 23:57:53 >
  • VAllahi bende tam bilmiyorum fakat port ne kadar yoğun olursa ping o kadar fazla oluyor.Pingimizin yoğunluktan dolayı 200 olduğu garanti.Eğer yetkili ondandır bundandır deyip kıvırmaya çalışırsa pingin belli bi saatten sonra kademe kademe azaldığını söyleyin.Yetkili birazcık halinizi anlarsa yardım edecektir.
  • Yorumda bulunan herkese teşekkürler.
    Sanırım katlanıcam artık başka bi çare kalmadı tek umudum sınırsız olan fiber int. fiyatlarının düşmesi 99tl çok fazla bi miktar şimdilik.
  • Smile = TTNet

    Farkları şirket ismi. Kablo, santral, dslam, port herbirşey aynı...Çünkü TT den kiralanıyor bunlar...Gerisi psikolojik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

    Smile = TTNet

    Farkları şirket ismi. Kablo, santral, dslam, port herbirşey aynı...Çünkü TT den kiralanıyor bunlar...Gerisi psikolojik


    Anladım dostum peki yukarıda XGL arkadaş bahsetmişti ping sorunu için port değişimi istemek sizce böyle bi istekte bulanabilir miyiz ?
  • Valla o portta sorun olabilir. Farklı firmalara ait cihazlar kullanılıyor. Kimi Alcatel, kimi huawei, kimi meteksandan kalanlar
    Fark edebilir belkide
    Benimde dün aktif oldu smile. Öncesi TTNet ti. Hiçbir fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 28 Mayıs 2010; 11:55:33 >
  • Denemeden bilemicez yani
    teşekkürler..
  • ben 3 yıl smile kullandım hiçbir sorun yaşamadım. hiç fark yok aslında teknik olarak ama en azından arap telekoma daha az para gitsin diye smile tercih sebebi olmalı, ya da biri,doping vs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.