Şimdi Ara

Smartphone?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende nokia 5700 var.Telefonum smartphone diye geçiyor.Smartphone pdaların birazda olsa özelliklerini taşıyor die biliyorum.Acaba 5700 pdaların ne gibi özelliklerini taşıyor olabilir?

• bir smartphone kullanıcısı olarak cevap vereyim.Şu an qtek 8500 kullanmaktayım.Smartphone un hangi özellikleri söylediğin nokia modelinde var dersen sanırım hiç biri olacak cevabım.Çunki smartphone telefonlar windows işletim sistemi kullanır.Pda lardan farkı dokunmatik ekranı olmaz genellikle wireless mevcut değildirYüklediğin programlar uygulamalar pda lardaki gibi detaylı olmaz ama yinede işini görecek bir çok smartphone uygulaması vardır..Normal telefonlara daha yakın özellikte fakat windowsun getirdiği avantajlarla pda lara yakın işlemler yapabileceğin akıllı telefonlar diyelim.Söylediğin modelde windows işletim sistemi yok sanırım.O yüzden bir smartphone dur demek doğru olmaz kanaatindeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercan_dede

bir smartphone kullanıcısı olarak cevap vereyim.Şu an qtek 8500 kullanmaktayım.Smartphone un hangi özellikleri söylediğin nokia modelinde var dersen sanırım hiç biri olacak cevabım.Çunki smartphone telefonlar windows işletim sistemi kullanır.Pda lardan farkı dokunmatik ekranı olmaz genellikle wireless mevcut değildirYüklediğin programlar uygulamalar pda lardaki gibi detaylı olmaz ama yinede işini görecek bir çok smartphone uygulaması vardır..Normal telefonlara daha yakın özellikte fakat windowsun getirdiği avantajlarla pda lara yakın işlemler yapabileceğin akıllı telefonlar diyelim.Söylediğin modelde windows işletim sistemi yok sanırım.O yüzden bir smartphone dur demek doğru olmaz kanaatindeyim.

Sen ya 5700 modelini ,yada symbian isletim sistemli Nokia modellerininde smartphone segmentinde oldugunu bilmiyorsun.

5700 agirlikli olarak,donanimsal acidan muzik yonu gelistirilmis,ARM 11, 369 MHz islemciye ve 64mb ram,128 mb Rom a sahip bir smartphone dir.

Smartphone telefonlar windows isletim sistemi kullanir diye yazmakla bu konu hakkinda nekadar bilgili oldugun ortada.

Suan kullandigin QTEK 8500 ile ne yapabiliyorsan,5700 ilede yapabilirsin.Hatta 5700 Qtek 8500 den donanimsal ve fonksiyon olarakda daha basarilidir.

Elindeki telefonda bulunan isletim sistemi windows un windows mobile 5.0 standart versiyonudur ve bir symbian isletim sisteminden teknik olarak fazlaligi yoktur.Yani bahsettigin windows avantajlari kulandigin bu modelde teoride kaliyor.

• Birincisi ben elindeki telefonla şunları yapamassın demedim.Bana bilgisiz diyorsun.Fakat smartphone kavramı nasıl ortaya çıkmış Hangi işletim sistemiyle anılmış.Bir araştır istersen.Sana smartphone olarak geçen windows işletim sistemi olmayan bir çok cihaz sayabilirim.Palm treolar bile çoğu yerde smartphone olarak geçer.Fakat iş uygulamaya gelince.arat bakalım smartphone programları diye tüm internette bulduklarından kaçını 5700 da kullanabileceksin.Demek istediğim buydu.Smartphone kavramı içinde yer almadıgından o programları kullanamazsın.Ama sen ne yapabiliyorsan ben kenci cihazımda onu yapabilirim dersen itirazım yok doğrudur.Ben sadece kavramın kapsadıgı cihazları karıştırmamaktan bahsediyorum.Symbian uygulamalarını tabiki o cihazda kullanabilirsin.ilk smartphone olarak kullandıgım cihaz mpx200 dü.Açılışda smartphone 2003 diye bir yazı karşılardı.Senin sözünden sonra ufak bir araştırma yaptım.Nokia 6600 ve 6630 dan itibaren smartphone demeye başlamış.Nedenine bakınca word ve excell dosyalarını bazı nokia modellerinin açması olarak göstermişler.Eğer akıllı telefonlara smartphone diyeceksek.O zaman nokia n serisinden başlayabilirsin smartphone demeye.İyi günler.

• Sen smartphone kavramı nasıl ortaya çıkmış dan bahsetmiyorsun dikkatini cekerim.Smartphone segmentinde olan bir modelin pda ppc lerin hangi ozelliklerini tasidigini soran kisiye,kendince kullandigin telefona bakip smartphone nin tanimini yapip,smartphonelerin hangi ozellikleri bahsi gecen Nokia modelinde var dersen cevabim hicbiri diye yaziyorsun,buda yetmezmis gibi bir telefonun smartphone diye adlandirilabilmesi icin windows mobile isletim sistemine sahip olmasi gerektigini kast ediyorsun.Ardindan Ppc pda larin donanimsal farkliliklarindan , ozelliklerinden bahsedip segment farkliliklarini sayiyorsun.Teoride zaten ppc ve pda lar ile ne yapiyorsan basitlestirilmis sekildede olsa elindeki Qtek 8500 ve Nokia nin 5700 modeli ilede uc asagi bes yukari yapiyormusun yapmiyormusun ona bak sen.

Durumu karistirmissin bana kalirsa.

Ben yazdiklarindan hic bir sey anlamadim.

5700 ile Qtek 8500 u smartphone segmentinde kabul edip,pda ve ppc ler arasindaki farklarimi sayiyorsun,
    Yoksa teoride ppc ve pda olarak adlandirilan segmentteki cihazlarin cogunlukla kullandigi windows mobile isletim sistemini genelleyip, windows mobile 5.0 standart surumunu kullanan telefonunun smartphone oldugunu,windows mobile kullanmayan 5700 in smartphone olarak adlandirilamayacaginimi saviyorsun.

Hangisi anliyamadim

Hangisi olursa olsun,""Çunki smartphone telefonlar windows işletim sistemi kullanır"""diye yazip elindeki cihazin windows isletim sistemi kullaniyor olmasindan yola cikip smart phone nin tanimini yapiyorsun.Bende diyorumki 5700, kullandigin cihazdaki windows mobile a ragmen daha iyi bir telefon ve winmobile olmayan symbian kullanan bir smartphonedir.

Bunlara ek olarak,Mpx200/220 , I-mate jam ,Treo ,I-mate jamin kullanmis biri olarak sana diyorumki benim arastirmama gerek yok.Kendin arastir ki Treo PPC dir.
    Ve suan kullandigim windows mobile 6.0 standart isletim sistemli HTC S730 bakarak diyorumki ,windows mobile standart kullanan telefonlara uygun nekadar yararli program varsa ne yapiyorsan,symbian isletim sistemi kullanan 5700 icinde yaptiklarini yapabilecek okadar program vardir.

Son olarak
    Kavramin kapsadigi, 5700 da bir smartphonedir ve prensipte PPC,PDA nin yaptigi bir cok seyi basitlestirilmis sekilde olan programlarla yapar.

• Arkadaşın sorusu neydi smartphone olarak geçiyor smartphone un yaptıgı neleri yapabilir.Bende dedimki ben elindeki telefonu smartphone olarak saymıyorum.Ve smartphone uygulamalarından hiçbirini çalıştıramazsın.Dediğim gibi tabiki symbian uygulamaların her türlüsünü çalıştırırsın.Bir çok özellik katabilirsin telefonuna.Smartphone kategorisinde arattıgın programların hiç birisi çalışmaz. smartphone programları diyerekten arat bakalım bulduklarından hangisi elindeki cihazda çalışacak.
  • Arkadasim smartphone uygulamalarindan diye genelledigin programlar,isletim sistemine gore degisir.Ki hala diyorumki benim aratmama gerek yok.Kendin ara sana bir suru site gostere bilirim hem symbian hemde windowsmbile a uygun program barindiran.Symbian isletim sistemi kullanan symbiana uygun programlari indirir.Windows mobile a uygun programlari kim neden symbian isletim sistemine sahip cihazlarda calistirmayi denesinki.
    Her isletim sistemine ozel programlar vardir.
    Linux kullanan bir smartphone nenin uygulamlarini windows a yukle bakalim calistiracakmi.
    Senin kullandigin telefon kendi isletim sistemine,hatta surumune ozel smartphone uygulamalarini calistirir.Sanki smartphone programlari diye aratip buldugun programlarin hepsini sahip oldugun Qtek 8500 telefonuna yukliyebiliyormussun gibi,tutturmussun bir smartphone kategorisi programlari diye gidiyorsun.

Yazdiklarin,savdigin konu cok sacma.

Ben hem symbian isletim sistemi kullanan Nokia N73 modelini hemde Windows mobile isletim sisteminin, Windows mobile 6.0 standard surumunu kullanan HTC S730 modelini kullaniyorum.
    Fakat hicbir zaman bu telefonlara ,smartphone programlari diye genelleyip program aramadim aramamda.Ya modeline gore yada isletim sistemine gore program aramasi yaparim.

Senden baska bu sekil arama yapan birini duymadim gormedim.Ki seninde bu sekil telefonunan uygun program aradigini sanmiyorum.Cunku bu sadece senin
    ''cunku smartphone telefonlar windows isletim sistemi kullanir''yani, windows mobile isletim sistemi kullanan telefonlara smartphone denir savinini desteklemesi icin ortaya attigin savunma sekli.

Ki smartphone application diye arat bakalim cikan sonuclardaki programlarin cogu pda,ppc lere ozel programlarmi degilmi gor.Elindeki windows mobile 5.0 standard surumunu kulanan telefonunda calistiramazsin zaten.Ama bu kesinlikle ne symbian isletim sistemi kullanan,nede windows kullanan telefonlarin smartphone segmentinde olup olmadigi konusunda belirleyici olamaz.Senin anlamak istemedigin nokta burasi.

Dunyanin neresine gidersen git,hangi foruma bakarsan bak,sen kabul etsende etmesende,symbian isletim sistemi kullalan telefonlar,smartphone segmentindedir.Ki basindan beri anlamadigim nokta surasi, kullandigin Qtek 8500 modelinin, windows mobile isletim sistemini kullaniyor olmasindan dolayi,smartphone olarak kabul ediyorsun,fakat garip olan pratikte elindeki telefonla yapabildiklerinden daha iyisini donanimsal olarak, yapan,hatta program acisindan elindeki telefona gore eksiigi olmayan,symbian isletim sistemli telefonlari smartphone segmentinde gormuyorsun.Bu hem cok tuhaf hemde komik bana gore.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.