Şimdi Ara

Smart Forfour 1.5i

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Smart sahibi varmı aramızda ? Özellikle Forfour 1.5i 109 hp modeli hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum kullanan test sürüşü yapan varsa aramızda performansı tatmin edermi sürüş konforu ve izalasyon nedir ? Ve yedek parça da sıkıntı yaşanırmı parça fiyatları can yakarmı ?

Bilgisi olanlar kullanıp test edenler kendi fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim.

• mitsubishi colt ike ayni aractir. ayni uretim bandinda arka arkaya uretilmislerdir. 6 ileri yari otomatik sanzimani ve ustten cift egzantrikli mivec mitsubishi motoru vardir. ortalama sehir ici 8 litre kadar yakar. teknik olarak sorunsuzdur.yedek parcasi hem mitsubishi hemde mersedes bayilerinde bulunabilir. tabi teknik parcalardan bahsediyorum.hayirli gunlef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracın Brabus paketli olanları var. Süspansiyon sistemi ve iç donanımı ile diğer forfour ve colttan baya bir ayrılıyor. Ancak Brabus paketlerdeki süspansiyon sistemi çok çok pahalı.. Böyle bir araç denk gelirse süspansiyon mutlaka gözden geçirilmeli.

Bunun dışında aracın motoru 1.5 109 bg Mitsubishi Mivec motor. Sakin kullanıldığında 1.3 araçlar ile aşık atacak kadar az yakar. Bendeki 1.5 colt istanbul içi 6.7lt ortalama benzin tüketimine sahipti. Yoğun trafikte bile çabuk müsrifleşmeyen bir motordur. Değişkensubap zamanlaması sayesinde hem yakıt ekonomisi hem de emsal mpi motorlara göre daha fazla güç üretir.

Bendeki 1.5 colt yarı otomatik şazımana rağmen 0-100 9.9 san fabrika verisi ile geliyor. Aaç daha redliine olmadan 5000devirde 190 km hıza ulaşıyor. Bu hıza oldukça seri çıkıyordu ama 190 sonrası nefesi kesiliyor.

Motor yönünden yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz. Ağır bakımları da olmayan araçlar 15bin kmde filtreler temizlenir. 30bin kmde bir filtreler değişir. 45bin kmde bir bujiler değişir. Triger kayışı yoktur. Araçta manuel araçlardaki debriyaj sisteminin aynısı vardır. Benim sattığım colt 1.5 şuan 135bin kmde ve hala orjinal baskı balatasını kullanıyor.

Fren diskleri ve balataları TRW gibi yaygın birçok marka ile uyumlu.

• Forumda kullanan İzmirli bir arkadaş vardı hayya konusu var bir kaç tene Smar marka 2 kapılı ve 4 kapılı model inceledin.
    Smart Mercedes bünyesinde bir marka amacı şehiriçi.
    Forfour'u bende hoş buluyordum ama içi dar gibi galiba.
    Servisi biraz kazık ne de olsa Mercedes alt yapılı parçasıda pahalıdır galiba emin deiğim am a şartlar bunları gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Forumda kullanan İzmirli bir arkadaş vardı hayya konusu var bir kaç tene Smar marka 2 kapılı ve 4 kapılı model inceledin.
    Smart Mercedes bünyesinde bir marka amacı şehiriçi.
    Forfour'u bende hoş buluyordum ama içi dar gibi galiba.
    Servisi biraz kazık ne de olsa Mercedes alt yapılı parçasıda pahalıdır galiba emin deiğim am a şartlar bunları gösteriyor.

Smartın içi dar demek !! Bende imzamdaki emsal Colt var baya toplu bir arkadasim sunu dedi binince (arka koltukta) toyota corollaya bile ben böyle rahat oturamadim dedi. Genişlik konusunda hiç bir b sınıfı araç eline su dokemez .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrmst kullanıcısına yanıt
    Hocam dar gibi dedim zaten dar demedim ama siz grniş diyorsanız doğrudur.Ben dışardan içeri gördüğüm kadarıyla ve çevremdekilere gmre yorum yaptım haklı olabilirsiniz.İç mekan Cıltla bire bir aynı mı ?

• İç alanın geniş olması konusunda smartlar genel olarak şaşırtıyor bunu biliyorum.Fortwo modelleri için bile esasında iki kişilik fakat 4 kişi rahat rahat oturabilir diyenler bile var.

Ayrıca 1.5i 109 hp lik modelleri 3 silindir mi ? Nette araştırıyorum 3 silindir diye belirtenler de var 4 silindir olarak yazanlarda var.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar alacağım nasip olursa bir forfour
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam dar gibi dedim zaten dar demedim ama siz grniş diyorsanız doğrudur.Ben dışardan içeri gördüğüm kadarıyla ve çevremdekilere gmre yorum yaptım haklı olabilirsiniz.İç mekan Cıltla bire bir aynı mı ?

Hayır tasarımları farklı ama kalite farkı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: 0M42

İç alanın geniş olması konusunda smartlar genel olarak şaşırtıyor bunu biliyorum.Fortwo modelleri için bile esasında iki kişilik fakat 4 kişi rahat rahat oturabilir diyenler bile var.

Ayrıca 1.5i 109 hp lik modelleri 3 silindir mi ? Nette araştırıyorum 3 silindir diye belirtenler de var 4 silindir olarak yazanlarda var.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar alacağım nasip olursa bir forfour

4 silindir mivec mitsubishi motor

• Hımm ben brabus modellerinde mivec motor kullanılmış diye biliyordum teşekkür ederim.
  • brabus mitsubisideki czt nin karsiligi. brabusta 1.5 150 hp lik turbo motor olsa gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki daha önce bu modeli kullanan test sürüşü yapan varmı aramızda ? İzalasyon hakkında bilginiz varmı mesela içeriye gelen yol sesi özellikle motor sesi ne durumda ?
  • Merhaba, Forfour sahibiyim. 1.5 benzinli. Almadan önce uzun bir süre araştırdım, bir çok araçla deneme sürüşü yaptım. İlanda temiz görünen ama çok hor kullanılmış araçlarla karşılaştım. Elimden geldiğince en sorunsuzunu almaya gayret ettim. Yine de tedbiren 1500Tl gibi bir masrafla içime siner hale getirdim. Bunun yarısı teyp-aksesuar gibi keyfi şeylerdi. Oksijen sensörü değişiminden yağına, filtrelerinden kalorifer temizliğine kadar her şeyi yaptırdım. Şunu söyleyebilirim: Bu arabanın tadına vardıktan sonra başka bir araba alsanız bile (eş-dost tavsiyelerine boyun eğerek) aklınız-gözünüz onda kalacak. Dizelleri bilemiyorum ancak benim arabamın yalıtımı tatminkar. Bu konforu ve sessizliği daha önceki araçlarımda sadece Volvo'larda bulabilmiştim. Ve aynı güven hissi... Kullanımı çok keyifli, yere gayet iyi tutunuyor, asla tedirgin etmiyor. Bir önceki aracım Citroen Nemo idi, sıfır aldım 45000'de satıp smarta geçtim. Kıyaslanmaz tabii ama diğer araçlarımı da hesaba katarak söylüyorum; gerçekten size kendinizi özel hissettiriyor. Arcın genişliğinden bahsedilmiş, bagajdan kazanarak koltukları kaydırdığınızda diz mesafeniz ve oturuş pozisyonunuza inanamayacaksınız. Koltukları çekmeden de rahat rahat sığılabilineceğini düşünüyorum. Küçük görüntüsü yanıltıcı bu anlamda. Toyota avensisten daha rahat olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sahibi onayladı çünkü :) Teknik bilgim ahkam kesecek düzeyde değil, ancak ilgililere elimden geldiğince kullanıcı olarak bilgi vermeye çalışırım. Zira araştırırken en çok bundan yakınmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattarum -- 6 Mayıs 2014; 0:06:46 >

• Hayırlı olsun, sız de bızden sayılırsınız,colt ıle bırebır aynı teknık olarak. Bakımlara mıtsubıshı servıslerıne gıdebılırsınız mersedesten daha ucuz olur gıbıme gelıyor. Hayırlı gunler

• quote:

Orijinalden alıntı: murattarum

Merhaba, Forfour sahibiyim. 1.5 benzinli. Almadan önce uzun bir süre araştırdım, bir çok araçla deneme sürüşü yaptım. İlanda temiz görünen ama çok hor kullanılmış araçlarla karşılaştım. Elimden geldiğince en sorunsuzunu almaya gayret ettim. Yine de tedbiren 1500Tl gibi bir masrafla içime siner hale getirdim. Bunun yarısı teyp-aksesuar gibi keyfi şeylerdi. Oksijen sensörü değişiminden yağına, filtrelerinden kalorifer temizliğine kadar her şeyi yaptırdım. Şunu söyleyebilirim: Bu arabanın tadına vardıktan sonra başka bir araba alsanız bile (eş-dost tavsiyelerine boyun eğerek) aklınız-gözünüz onda kalacak. Dizelleri bilemiyorum ancak benim arabamın yalıtımı tatminkar. Bu konforu ve sessizliği daha önceki araçlarımda sadece Volvo'larda bulabilmiştim. Ve aynı güven hissi... Kullanımı çok keyifli, yere gayet iyi tutunuyor, asla tedirgin etmiyor. Bir önceki aracım Citroen Nemo idi, sıfır aldım 45000'de satıp smarta geçtim. Kıyaslanmaz tabii ama diğer araçlarımı da hesaba katarak söylüyorum; gerçekten size kendinizi özel hissettiriyor. Arcın genişliğinden bahsedilmiş, bagajdan kazanarak koltukları kaydırdığınızda diz mesafeniz ve oturuş pozisyonunuza inanamayacaksınız. Koltukları çekmeden de rahat rahat sığılabilineceğini düşünüyorum. Küçük görüntüsü yanıltıcı bu anlamda. Toyota avensisten daha rahat olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sahibi onayladı çünkü :) Teknik bilgim ahkam kesecek düzeyde değil, ancak ilgililere elimden geldiğince kullanıcı olarak bilgi vermeye çalışırım. Zira araştırırken en çok bundan yakınmıştım.

Bir Smart sahibi olarak tamamen katılıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.