Şimdi Ara

Skype ve zoom benzeri uygulama nasıl yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle 14 yaşındayım ve zoom ve Skype benzeri uygulama yapmak istiyorum ama hangi kodlama dilini öğrenmem gerektiğini bilmiyorum sizin bilginize göre hangi kodlama dilini öğrenmeliyim yardımcı olursanız sevinirim (yapamasin beceremesiniz gibi düşünmeyin yaparım ugrasisam sadece soruma cevap verirseniz sevinirim 😁)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Kağan Çelebi -- 26 Eylül 2020; 1:52:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • İstediğin dili kullanabilirsin. Bu tür programlar yazmak için bariz avantajları olan bir dil söyleyemem. Asıl önemli olan hangi platformlarda çalışmasını istediğin. Eğer sadece android için yazılacaksa android studio, sadece ios için yazılacaksa swift, sadece windows için yazılacaksa C#, multiplatform olacaksa Xamarin kullanmak gerek. Elbette farklı alternatifler de var ancak amatör biri için hangisini kullandığından çok yapmaya çalışmak, uğraşmak önemli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yapamazsın çünkü o dediğin programları 1 kişi değil çok kişi yapıyor :) öncelikle 1 dil ile yapılacak bir iş değil bu. sistem online olacağı için veritabanı olayını kavraman gerekiyor. bunun için birkaç dil var mysql mariadb gibi.. sonra yazılım kısmı var burada python kullanarak exe ve web tabanlı bir uygulama yapabilirsin. yok ben sadece webb. üzerinden erişilsin istiyorum diyorsan php,javascript biraz css ve html bilgisi işini görür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • technopatta güzel cevaplar verilmişti
  • Zoom benzeri bir program yapmak için, arayüz yazılımı çok zor değil ama , media server, bant genişliği, video decoder gibi detaylar işin içine girince biraz zorlayabilir.


    Zoom benzeri bir program buradan inceleyebilirsin. Veya buradan. Bağlandıktan sonra bir kullanıcı adı girip, istediğin kişiyi görüntülü görüşmeye davet edebilirsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.