Şimdi Ara

Skolyoz Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
52
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Skolyoz Nedir?


    Omurga eğriliği adı verilen Skolyoz hastalığında omurganın sağa ya da sola eğilmesi durumu vardır. Toplumda görülme sıklığı yüzde 2 ile yüzde 4 arasında olan Skolyoz farklı yaş gruplarında görülebilen bir rahatsızlıktır. Doğuştan gelebilen bir rahatsızlık olan Skolyoz, gençlik döneminde de ortaya çıkabilir. Hastalığa cinsiyet açısından bakıldığında kız çocuklarında görülme sıklığının erkek çocuklarından 10 kat fazla olduğu bilinmektedir. Skolyozda erken tanı çok önemlidir. 10 yaş ve daha erken dönemlerde tespit edildiğinde başarı şansı daha yüksektir.

    Skolyoz Tedavisi

    Skolyoz tedavisinde egzersizler önemli bir yer tutar. Düzenli tekrarlanan egzersizler kas geliştirme çalışmaları Skolyozun tedavisinde gereklidir. Skolyozun hangi dönemde çıktığına bakılarak tedaviye karar verilebilmektedir.

    Doğuştan skolyoz vakalarında ilk aşamada izleme yapılır. İzleme sonuçlarında bir negatiflik söz konusu ise cerrahi yöntemlere başvurulur. Eğer eğrilikte belirgin bir değişme yok ise iskelet sisteminin tam oturması beklenir.

    Doğuştan olmayan fakat çocukluk evresinde görülen skolyozda hastalığın tedavisinde üç farklı yöntem tercih edilebilir. Bu tedavi yöntemleri gözlem, korse tedavisi ve Skolyoz ameliyatı şeklindedir. Skolyozun eğrilik derecesine göre hastaya bu üç tedavi yönteminden birisi uygulanır.

    Yetişkinlikte görülen Skolyozda hastanın omurgasındaki eğrilik derecesine bakılarak tedavi uygulanır. Cerrahi yöntemler en son devreye girer. Genellikle ilk aşamada fizik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Skolyoz uygulanan tedaviler ile düzeltilemezse ve hastalarda ağrılar devam ediyor ise cerrahi yöntemlere başvurulabilir.

    Skolyoz ve Diğer Omurga Bozuklukları İçin Uzmanına Danışın

    Acıbadem Omurga Sağlığı Merkezi omurga sağlığı ile ilgili önleyici çalışmaların yanı sıra tedavi aşamasında da faaliyet göstermektedir. Skolyoz gibi omurga bozukluklarının giderilmesinde teşhis ve tedavi süreçlerinde faaliyet gösteren Acıbadem Omurga Sağlığı Merkezi farklı disiplinlerin bir araya gelerek tanı ve tedavi uygulamaya çalıştığı bir sağlık kurumudur.

    Hasta odaklı politikaları ve farklı disiplinlerin uyum içinde çalıştığı bir kurum olması nedeni ile Acıbadem Omurga Sağlığı Merkezi omurga ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde farklı bir sağlık kurumu olarak öne çıkmaktadır. Tedavi süreçlerinin yanı sıra eğitimlerin de önemli bir yer tuttuğu bu kurum hakkında daha fazla bilgi almak için acibadem.com.tr/omurgasagligimerkezi sitesine tıklayabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.