Şimdi Ara

SKODA YETI KULUBU (202. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.627
Cevap
77
Favori
550.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rodaj konusundaki önerilerinizi alabilir miyim?

    Kullanma kılavuzunda,
    "İlk 1 000 kilometrede müsaade edilen en yüksek motor devir sayısının 3/4 oranından hızlı sürülmesini, tam gazla sürülmesini, ve römork kullanılmasını önermiyoruz."
    ifadesiyle, yumuşak kullanıma yönlendirme yapılmış.

    Buna ilave olarak, aşağıdaki videoda, birincisi ilk 100 ile 500 km de, ikinciside ilk 1500 km de olmak üzere, rodaj döneminde, iki kez yağ ve yağ filtresi değişimi öneriliyor.

    https://youtu.be/Az2Uf30Om1A

    Sizce, ilk periodik bakımdan önceki yağ değişimlerinin, rodaja kayda değer bir faydası olur mu?




  • HasHoşaf kullanıcısına yanıt
    ilk birkaç bin km de motoru fazla devirli kullanmayın bence'de, benim tavsiyem 1-1500 km sonra bir kere yağı değiştirin. Önceki aracımda ben öyle yapmıştım bunda ise üşengeçliğime geldi ha bugün ha yarın derken 9k de yıllık bakımı geldi ama keşke değiştirseydim.
  • Konu pek aktif değil ancak belki cevap veren olur diye sormak istiyorum. 1.6 tdi elegance donanımlı 2014 ve 2015 modeller arası farklar nedir acaba? Bilen yanıtlayabilir mi?
    Benim gördüğüm radyoları farklı. Bundan başka eksik fazla donanım kıyaslaması yapabilecek var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece müzik çalar da fark var 2014 ler cd çalarken 2015 te sd kart okuyor ve mirror link denilen özelliği olan daha gelişmiş bir teyp. başka fark yok diye biliyorum
  • arkadaşlar benimde 1.4 dsg alma düşüncem var, bu araç otomobil olarak mı geçmektedir bir de yakın zamanda kasa değişme ihtimali var mıdır. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Ruhsatta, otomobil olarak geçiyor.

    Satıcısı, 2017 de kasanın değişeceğini söylemişti.. zaten, biraz da bu nedenle, muadillerine göre fiyatı, kelepir kaçıyor. Aldıktan sonra, en az 4-5 yıl kullanacaklar için, bu durum bir fiyat avantajıdır diye düşünüyorum.

    Skoda nın ingilltere sitesinde, Yeti nin yanısıra, Kodiaq isminde daha büyük bir SUV araç listeleniyor. 2017 de Türkiye' ye, Yeti yerine Kodiaq mi gelecek, yoksa Yeti' nin kasası mı değişecek, bilemiyorum?
  • bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, bahsettiğiniz araçta sanırım eylül ayında tanıtılacakmış sanırım.
  • merhaba

    Yeti hakkında çok güzel şeyler okudum formda almak istediğim yeti var kullanım ve yakıt açısından güncel bilgi verebilirmisiniz.

    teşekkürler.
  • muhammedanıl M kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık bir on gündür, kullanıcısıyım. Dolayısıyla, kendi görüşlerim ne kadar muteber sayılır, bilemiyorum.

    Ancak, bir ön deneyim olarak, kullanımının son derece rahat, keyifli ve, hatta, eğlenceli olduğunu söyleyebilirim.

    Kısa süreli ortalama tüketimlerim, şehir içinde, 8 litre civarında seyrediyor (1.4 TSI motor DSG şanzıman ile). Yumuşak kullanımda, 8 litrenin altına rahatça iniyor. Ancak, yumuşak kullanmaya alışmak biraz zor, zira, aracın gazlama tepkileri çok güzel :)
  • Yaklaşık iki senedir x-trail 2015 full platinum suruyordum, arabayi bilen varsa yol tutuşu, direksiyon hakimiyeti vs çok iyidir ancak sert süspansiyon, tepkisizlik,hantallik arabanin en negatif ozellikleridir. Her neyse 1.4 dsg yeti 2016 model x-traili cok da aratmadi bana seriligi olsun, yol tutusu olsun. Sevdim arabayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu: Yakıt Firması

    Arkadaşlar merhaba. Araç 2012 Yeti 1.2 Tsi Dsg 30.000'de.

    Bugüne kadar yakıt hep shell'den alındı. Fuelsave 95. Ancak shell fazla bulunmuyor özellikle uzun yollarda anadolu'ya vs gidildiğinde bazen sorun yaşanıyor. Bu sebepten bazen opet'ten yakıt almak zorunda vs kalınmıştı. Ayrıca shell hediye yakıt, puan konusunda çok kısır. 30.000 km lik yakıt shell'den alındı ancak 20 tl civarı bir puan birikmiş.

    Sorum şu; Shell dışında Skoda yeti 1.2 tsi için uygun yakıt firması hangisidir, sizler hangi yakıt firmasını kullanıyorsunuz? Şu anda kafamda 2 firma var.
    1.si Petrol ofisi 2.si Opet. Hem çevremde bolca istasyon var hemde şehirdışında yollarda bolca bu istasyonlardan mevcut. Hangisini önerirsiniz?

    ve bu yakıt geçiş sürecinde dikkat edilmesi gereken bir konu var mı?
  • f-network kullanıcısına yanıt
    Aracımı alırken, Doğus Otomotiv' in BP ile anlaşması olduğunu öğrenmiştim. Alınan yakıt tutarının %3' ü oranında puan kazanılıyor.

    Faydalanmak için, ilk kez BP den yakıt alırken, sisteme kayıt olmak yetiyor. Sonraki alımlarda, kayıtlı telefon numarası belirtilerek, biriken toplam puanınızı güncelletiyor ve yakıt alımlarında kullanıyorsunuz.

    Daha önce, ben de shell ve petrol ofisi yakıtlarını kullanmaktaydım. Bu kampanya nedeniyle, ilk defa BP yi kullanmaya başladım. Yakıt kalitesi konusunda tecrübeli değilim, ancak aracın kullanma kılavuzunda önerilen 95 oktanlık yakıtı, diğer pek çok markada olduğu gibi, burada da bulabiliyorsunuz.
  • f-network kullanıcısına yanıt
    Bende 1.6 Tdi greenline var. bende ilk başta sadece bp kullanıyordum. geçen yıl lukoil petrolden almak zorunda kalmıştım fiyatı bp, opet, shell gibi yakıt şirketlerine göre 25-30 kuruş daha ucuz. performans olarak gayet iyi anlamıyorsunuz bile. bu yıl yurt dışına çıktım yeti ile yunanistan italta Hırvatistan karadag Makedonya gibi ülkelerde adını bilmediğim petrol şirketlerinden yakıt aldım maşallah hiçbir sıkıntı çıkmadı. ben bu yakıt olayını çok abarttığımızı düşünüyorum sonuçta bu petrol şirketleri denetim ve testlere mutlaka tabi tutuluyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Eylül 2013'ten beri kullandığım Yeti Greenline Elegance aracım, filo kiralama sözleşme süresi bittiği için yakın zamanda değişti. Piyasada olsaydı tercihim yine Yeti Greenline Elegance olacaktı, bu sefer otomatik vitesli. Mecburen en yakın ve makul görünen Qashqai 1,6 dci skypack otomatik tercih ettim. İki araç arasında gördüğüm farkları naçizane yazayım dedim. Hem model yılı, hem de manuel vitesten dolayı Yeti karşılaştırmada birazcık dezavantajlı tabi.

    Performans:
    Qashqai motoru daha performanslı görünüyor. 7 ileri otomatik vites de manuele göre biraz artış sağlamıştır muhtemelen.

    Tüketim:
    Qashqai ortalama 1 lt. gibi fazla yakacak gibi görünüyor.

    Fonksiyonalite:
    Otomatik kararan iç dikiz aynası, gözlük cebi, arka koltuklarda klima, torpido gözünde soğutma fonksiyonları Yeti Elegance'ta olmasına karşın Qashqai'de bulunmuyor. Ancak Qashqai'nin ön kol dayama ile altındaki eşya gözü ve içecek gözleri daha kullanışlı.
    Cam kilidi mekanizması Yeti'de amacına uygun. Sadece arka camlar için çalışıyor ve şoför kilitli arka camları açıp kapatabiliyor. Çocuklu seyahat için mantıklı tasarlanmış. Qashqai'de cam kilidi aktive edildiğinde şoför de arka camları açamıyor.

    İç mekan:
    Boyutları daha küçük olmasına karşın Yeti'nin iç mekanı daha ferah. Åzu anda arka koltukta bir çocuk koltuğu, bir bebek oto koltuğu ve eşim seyahat etmek durumunda. Qashqai'de eşime kalan alan Yeti'ye göre daha dar. Birkaç ay sonra yerleşimimiz yeniden düzenlenecek, iki çocuk koltuğu arka sırada kalıp eşim ön koltuğa transfer olacak. Bu zamana kadar idare etmemiz gerekecek.
    Arka koltukların tavan yüksekliği arasında Yeti lehine ciddi fark var. Çocuk olduğu için Yeti'yi tercih etmemde önemli bir etken buydu zaten.
    Yine pandizot üstü Yeti'de ciddi biçimde yüksek olduğu için Yeti'de hafif eşyaları koymak çok daha kolay.

    Görüş:
    Yeti'nin üstün olduğu bir diğer konu görüş. Hem ön, hem de orta dikiz aynasında önemli görüş üstünlüğü var.

    Bagaj:
    Bagaj hacmi arasında pek fark yok. Qashqai'nin bagajı geniş ancak alçak. Yeti'de bagaja çocuk bisikleti sığdırırken Qashqai'de mümkün olmayacak. Yine, çocuk koltuğunu geçici olarak bagaja koymak gerektiği durumlarda Yeti'ye yerleşebilirken Qashqai'de pandizotu biraz yukarı kaldırmak gerekiyor.

    Multimedya
    Qashqai skypack'te radyo-teyp bulunuyor. Dokunmatik ekran yok. Ancak bluetooth ve USB girişi var.




  • Herkese merhabalar..
    Sancılı bir araç değişimini daha atlattım bu gün..
    Başka bir markanın aracını sipariş etmiştim. Ama bir 8 ağustos da TR de olacak araba bu gün bile bayiye gelmedi.
    Sonunda iptal ettim siparişimi ve 6000 km de 2015 model 1.4 TSI DSG Yeti aldım. Monte Carlo serisi.. Satın aldığım galeri bu seri aracın Türkiye de 2 adet olduğunu söyledi.
    Aracın ilk sahibi uzun kızıl saçlı yabancı bir bayanmış.. Eşim aracı didik didik edip tüm saçları imha etti :)
    18 seneden beridir Doğuş Grubu araç kullanıyorum. Daha önceki aracım olan eski kasa 1.4 TSI Leon FR aracımı bu gün sattım. Ondan önce hep golf çü idim..
    Esasında Leondan çok memnundum ama tavanının basık olması ve 15 yaşında 192 cm uzunluğundaki oğlumun arabaya iki büklüm girmesine daha fazla gönlüm razı olmadı. Leondan sonra Yeti ciddi bir ferahlık getirdi bize...
    Bazen Doğuş Grubuna acayip kızarım ama en azında karşınızda sizinle ilgilenen ve cevap veren bir yetkili bulabiliyorsunuz..
    Bu gün çok fazla kullanamadım.. Kullandıkça bilgi paylaşımı yapacağım... Sevgi ile kalın...




  • Hayırlı olsun ben size Yeti düşünmüyormusunuz demiştim, sıfır gibi araç almışsınız üstelik de kızıldan:)
  • Muradovskiy M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ne kadara aldınız acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phatron_23

    Hayırlı olsun. Ne kadara aldınız acaba?


    66000 TL ye aldım. Biraz pazarlık oldu.
    Araçdan inanılmaz memnunum.
    Bilhassa bir şeyler koyacak gözlerin çok olması, görüş açılarının mükemmelliği, şehir içi 8 litrelerde dolaşan yakıt sarfiyatı tercihimdeki doğruluğu bir kez daha kanıtladı. Müzik sistemi çok başarılı. Benim araçda geniş ekran navigasyonlu bir müzik sistemi var.
    Bu gün siparişi iptal ettiğim bayiye gittim. Kaparomun geri iadesi için bir dilekçe verdim. Bana bayağı kızgınlar. Bilhassa forumdaki yazdığım bir sürü yazıyı okumuşlar herhalde. Sipariş verdiğim araç da dün akşam gelmiş bayiye. Artık başka bir müşteri bulmak zorunda kalacaklar.
  • Muradovskiy M kullanıcısına yanıt
    Çok iyi almışsınız. Kazasız, belasız kullanın inş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetici arkadaşlara bir sorum olacak.. 4x4 yetiler hangi model yılında mevcut.. Sahibindendeki ilanlarda 4x2 deniyor. Nedense kimse 4 çeker özelliğinden bahsetmemiş ilanlarda.. Dizel artık sıfır olarak yok ama 2015 1.6 dizel veya benzinlide varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.