Şimdi Ara

Skoda Octavia mı? VW Passat mı? VW Mahkemelik olmus... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
53.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • fiyat baz alınırsa skoda isim baz alınırsa vw
  • bencede çok gereksiz bir haber olmuş
  • Aksine çok güzel bir topik.
    Ben de octavia'ya bindim.
    Passat'a henüz binebilmiş değilim.
    Ama octavia bence fiyatına göre güzel araba.
    Keşke benim de olsa.
    Arkadaşlar bence bu bir pazarlama stratejisi.
    Octavia bence fiyat/kazanç oranı güzel,
    tüketici rantı olan bir arabadır.
    Benim gelin arabamdı. Ama ben damattım.
    Belki de o yüzden bir gönül bağım var.
  • Octavia hakkinda oyle atip tutmayin. Eski bi Skoda imaji akliniza yerlesmis son arabalarinin nasil oldugunu bilmeden atip tutuyorsunuz.Ben otoritelerin lafiyla hareket ederim.Bu arada biriside Octavia disarda ucuza satiliyor, Turkiye'de Alman hayranligindan dolayi pahali falan yazmis. Ben Rusya'dayim ve octavia burda opel astradan acik ara pahali, opel vectra ile nerdeyse ayni fiyattan satiliyor.Asil ucuz oldugu yer Turkiye...

    Sanirim hepimiz Avrupa'nin en prestijli araba dergisi 'TOP GEAR' 'i duymussunuzdur. Her hafta BBC World'den canli yayini olur bu derginin.Dunya capinda populardir.2006 araba anketinin sonuclarinda OCTAVIA tum arabalar arasinda iscilik kalitesi, motorunun saglamligi,ic mekani, maliyeti vb. kriterler goz onune alinarak 3.SECILMISITR. Su linke giriniz ve anket sonuclarina bakiniz....

    http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/features/01/1.html

    Sonuc: Octavia degisik kriterler gozonune alinara kdegerlendirildiginde Passattan iyi bir arabadir.Passat VW etiketiyle satildigindan fiyati sisiktir.




  • Atanlar belli

    Golf platformunda üretilen octavia ,kendisinden bir üst sınıf passat dan daha iyiymiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 1 Mayıs 2007; 12:27:43 >
  • İnsanların yaptığı forumlardan, marka fanatikliğinden, aman da skoda neymiş gibi önyargılı konuşmalarından üç sonuç çıkarabiliyorum. Ya bu insanlar lise çağında heyecanlı küçük kardeşlerimiz, veya hayatları boyunca yaşamın amacını, bazı değerlerin önemini kavrayamamış, sözde "şekil" peşinde koşan insanlar, ya da gerçekten bir bilgileri yok sallıyorlar.
    Octavia ile Jetta ve Passat hemen hemen aynı arabalardır. %95 parçaları aynıdır. Gidin yedek parçalarına bakın. Kutularına bakın. Üstünde 3-4 tane logo görürsünüz, çünkü generic parçadır. Audi skoda vw hepsinde sadece o parça kullanılır. Yok üretim bandıymış yok kaliteymiş bilmemneymiş. Skoda gerizekalı mı ya da üretm bandına kal,ite kontrolü için koyacağı 50 tane fazla işçiden kar ederek mi geçimini sağlıyor ...
    Genel olarak VW grubu tüm araçlar sorunlu. AUDI SEAT SKODA VW , hepsinde kronik olan bazı sorunlar var ve hiç değişmiyor. O yüzden audi passattan kaliteli, passat octaviadan kaliteli gibi yorumlara katılmıyorum. Haa bazı şeyler var. Mesela passatta ses yalıtımı octavia ya göre daha iyi. Bir iki unsurla beraber konfor çok farkettirmese de daha iyi. Ancak bu kadar az bir fark fiyata bu kadar yansırsa, orada dur demek lazım.
    Haa tabi bizimki gibi ülkelerde..Yani ayranı yok içmeye atla gider .... yaşam tarzının benimsendiği, arabanın şekilcilik, cep telefonunun şekilcilik, ortaokul öğrencilerinin polat alemdar edasıyla gezdiği bir ülkede bu tartışmalar çok doğal. Skoda da neymiş be ağğğbiii passat varken.
    Gidin bakın kullanın görün. Yeryüzündeki kazancın değerini bilen( doğal olarak eli iş tutmuş para kazanmaya başlamış, kuruşun kıymetini bilen, baba parasıyla fanatiklik yapmayan ) insanların %90ı için tek bir amaç vardır. En uygun maliyetle kendisi için en iyiyi bulmak. Bu klasmanda da Octavia en iyisidir. Jetta da iyidir.
    Çok parası olan, ayda onlarca bin ytl kazanan elbette gider istediğini alır. Ama zar zor para kazanan. Hayatında birikim yapmak nedir bilmeyip, tüm kazandığını en iyisi budur muhakkak diyeren en pahalıya yatıran( sadece otomobil değil, her konuda) insanlara sadece acıyorum. Çok görüyoruz.. Yıllar geçer bir bakmış banka hesabında kuruş yok. Neden? .... Kişi başı milli gelirin düşük olduğu ülkemizde, insanların ayağını yorganına göre uzatması gerekirken , tam tersi oluyor.

    Gidin bakın yurtdışına görün. Amerika'yı görün. Nice patronlar var. 20.000$ lık arabalarla geziyorlar. ( Gerçi 20.000 dolara subaru outback bile alınıyor orada..burada 100.000ytl..) Başka bir deyişle otomobil denilen şey yeryüzünde sadece bize lüks. Sadece bizde "şekil" göstergesi. Amerikada'ki fiyatlarla bmw mercedes satsalar, herhalde hepimizin birer c200 ü 320 si olurdu.

    Söylemek istediklerimi anlayan anlamıştır. Daha fazla yorum yapmayayım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cnsuff


    Octavia ile Jetta ve Passat hemen hemen aynı arabalardır. %95 parçaları aynıdır.



    Superb ile eski kasa passat %95 aynı yorumuna katılırım

    ama octavia,jetta ve passat hemen hemen aynı arabalardır %95 parçası ortaktır lafı tamamen gerçek dışı.

    octavia ve jatta aynı paltformun ürünleridir.aynı motor ,şanzıman ve elektrik sistemi kullanılması %40 a yakın ortak parça demektir.

    isteyen de istediğini alır.passat alıcak adama octavia önerilmez.

    bu ülkede skoda nın imajı yıllardır düzelmedi.vw alıcak adam vw ismine para vermeye devam eder.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacksea533

    yaw herkez konuşuyoda araştırmıyo octavia nın içine binin bakalım golf rahatlıgımı var yoksa passatmı octavia golf platformunda deyip beın deli etmeyın allah aşkına arkadaşlar.ben 2 sınınde içine bindim araba komple aynı bı el fren ı dugmesız o kadar geri kalan herşey aynı yerınde.sizce neden bu kadar araç varken adam bunun için dava açıyor çunkı aynılar. tabı dava bencede gereksız tercıhe kalmış ama bana golf le aynı demeyın hey heylenıyorum



    Tabik aynı değil GOLF çokdaha güzel..


    GOLF kompakt sınıfın yaratıcısı HB süper araba.


    GOLF>Leon>Octavia
  • tam bir akıllı bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış muhabbeti olmuş.

    octavia ile passat birbiriyle alakasız araçlar, ve bunu anlamak için aks mesafelerine, iz genişliklerine bakmak dahi yeterli, passat hem aks mesafesinde 10 cm, hem de iz genişliğinde aşağı yukarı 3-4 santim daha geniş bir araç.

    octavia ise vw genin c segmenti üzerine kurulmuş bir araç, açıp bütün vw grubu markalarına bakarsanız, milimetresine kadar eşit aks mesafesinde araçlar olduğunu görürsünüz,

    octavia,golf,jetta,leon,altea,tolodo,a3 bunların hepsinin aks mesafesi aynıdır.

    gazetelerde her okuduğunuz habere inanmayın, zaten bu tip haberlerin yüzde 90'ı çalakalem, tamamiyle yer doldurmak için yapılmış haberlerdir.
  • Ordaki linke bakin lutfen.....
    Biraz bilgi sahibi olalim.
    Skoda Octavia gercekten iyi bir araba
    Son model bi octavianin yaninda durun ve icine binin
    Onyargilariniz gidecek, emin olabilirsiniz.....
  • http://forum.donanimhaber.com/m_6010648/printable.htm
    ALINTI= (eozbek -> Araba Segmentleri (23 Şubat 2006; 20:13:08) )
  • yeni superb :) bakalım passatcılar nediycek

     Skoda Octavia mı? VW Passat mı? VW Mahkemelik olmus...


    buda önden
     Skoda Octavia mı? VW Passat mı? VW Mahkemelik olmus...


    hala passat daha iyi diyorlarsa ozaman gözlerinde bozukluk var demektir




  • bu seferde bmw ye benzemiş..............
  • Bazen tüketiciler de can sıkıntısından nereye çatacaklarını şaşırıyorlar yahu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetcan44

    Bazen tüketiciler de can sıkıntısından nereye çatacaklarını şaşırıyorlar yahu



    ben tüketici değil satıcıyım arkdaşım ok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.