Şimdi Ara

SKODA OCTAVİA 1.0 L TSİ MOTOR AVRUPADA SATIŞTA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Skoda'nın 115 beygir güç üreten yeni 1.0 litrelik TSI motor seçeneği Octavia modelinde, daha verimli bir ünite olarak 1.2 TSI motorun yerini almaya başladı.
     SKODA OCTAVİA 1.0 L TSİ MOTOR AVRUPADA SATIŞTA

    Henüz markanın satıldığı tüm pazarlarda satışa sunulmayan bu düşük hacimli 3 silindirli motor, şimdilik yalnızca Çek Cumhuriyeti, Almanya, İngiltere'de sunuluyor.

    Türkiye, Fransa, İspanya ve İtalya ise hala 1.2 litre TSI ya da daha büyük hacimli motorları tercih etmek durumunda. 115 beygir güç üretmesinin yanı sıra 1.0 litrelik bu benzinli motor, 6 ileri manuel şanzımanla kombine edildiğinde 200 nm tork üreterek Skoda Octavia'nın 0'dan 100 km/s hıza 9.9 saniyede çıkmasını sağlıyor.

    7 ileri DSG otomatik şanzımanla da tercih edilebilen 1.0 TSI motor seçeneği, bu şekilde tercih edildiğinde 0-100km/s hızlanmasını yalnızca 0.1 saniye daha geç tamamlıyor.

    Maksimum hızı 202 km/s olarak belirtilen Skoda Octavia 1.0 TSI modelinin şehir içi ortalama yakıt tüketimi ise 5.4 litre olarak belirtilmiş. Uzun yolda ise bu tüketim değerini 3.9 litre seviyelerine düşürmek mümkün oluyor. Skoda Octavia 1.0 TSI modeli, Almanya'da 19.090 Euro.........

    http://www.motobilim.com/2016/05/skoda-octavia-10-l-tsi-motor-secenegi.html







  • Peki Hocam Şimdi Bu 1,0 Motorun Gücü Nedir. Örneğin Yokuşta Dik Yokuşlarda Araba Boş İken Kaç İle Çıkar. Dolu İken Kaç ile Çıkar. 1,6 Benzinliye Göre Yakıt Oranı nedir. 1,6 Dizele göre Yakıt Oranı Nedir. hesaplımıdır Değilmidir. Bilgilendirirseniz Sevinirim...
  • Turkiye ye geldi arac ama 1.0 litre boyle buyuk arac ıcın yeterli olur mu acaba asıl sorun bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muconexplus

    Turkiye ye geldi arac ama 1.0 litre boyle buyuk arac ıcın yeterli olur mu acaba asıl sorun bu

    Kağıt üzerinde gayet iyi duruyor test etmek lazım tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 haftadır binmekteyim. Teknoloji gerçekten harikaları önümüze seriyor :) Memnumum gidip 301 c elyse vs almak yerine bunlara yönelmenizi tavsiye ederim. Çok araba denedim. Teneke traktöt gibiler. Konfor rahatlik vites gecisleri malzeme kalitesi gidin görün öyle karar verim. Dizel ile arasinda 5 kuruş fark var. Yılda 50 bin km yapmiyorsaniz dizel almayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurullahkarakose

    1 haftadır binmekteyim. Teknoloji gerçekten harikaları önümüze seriyor :) Memnumum gidip 301 c elyse vs almak yerine bunlara yönelmenizi tavsiye ederim. Çok araba denedim. Teneke traktöt gibiler. Konfor rahatlik vites gecisleri malzeme kalitesi gidin görün öyle karar verim. Dizel ile arasinda 5 kuruş fark var. Yılda 50 bin km yapmiyorsaniz dizel almayin.

    Üç beş kuruş için değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nurullahkarakose N kullanıcısına yanıt
    Yakıt tuketimlerini paylaşır misiniz hocam? Hangi donanımı ne kadara aldınız hayırlısı olsun kazasin Belasız kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahakt

    Yakıt tuketimlerini paylaşır misiniz hocam? Hangi donanımı ne kadara aldınız hayırlısı olsun kazasin Belasız kullanın

    1.0 tsi ambition manuel .

    7.2 lt kisa mesafe sehir ici ve soguk hava :)

    Uzun biraz denedim 3.5 4 lt arasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araç gitmez yokuşta 3. vitese kadar düşersin diyen arkadaşımla showroom a gidip birlikte test edip. dik yokuşu 5. viteste çıkan düz yolda daha 3. viteste 160 i gören top speedde 220 ye çıkarak arkadaşımın yüzünü kızartan araçtır. Nasip olursa aracın ödemesini yarın yapacağım. Hayırlısı bakalım. Ha bu arada aklıma gelmişken testten sonra benim bekletimin üstündede bir güç olunca kaputu açtık baktık. gerçekten 1.0 mı diye. belki büyük motorla bizi keklerle diye düşündük. ama cidden 1.0 tsi yazısını görünce, bu araç ezber bozar dedim. teknoloji gerçekten inanılmaz bir şey. 1300 kilo aracı resmen hoplatıyor hayret gerçekten
  • Beyler aşırı Octavia hayranı biri olarak yazıyorum bu motor şehir şartları kötü olmayan trafiği olmayan yokuşu olmayan şehirler için ideal bir araç.

    Bu araçla yokuşlarla dolu trafiği rezil yolları bozuk şehirlerde ocağınıza incir ağacı dikersiniz.1.0 ecoboost fiestafan biliyorum bu gibi motorları.

    Ayrıca uzun yolda da 100'ü geçerseniz vay halinize.Fiesta ecoboost ile Ankara-istanbul 550 lira git gel 160 km ortala hızla.

    Benzinli bir araç 1.4'den düşük hacimli olmamalı.

    Benim yaşadığım yerde 1.6 dizel 9 - 9.5 litre yakıyor şehir içinde çünkü yollar bozuk çamur içinde trafik çok kötü ve yokuşlarla dolu hatta yokuşta bile trafik var ortalama hızım 12 km şuan ve 15'i de hiç geçmez.

    Bu motor bu şartlarda bu ortalama hız ile eminim 15 litreleri zorlar.Düşük hacim benzinli gerek yokuş gerek hız olarak zorlamaya gelmez çok yakar.Ama performans olarak üzmez tork da yüksek 200 nm yürür gider araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • An itibari ile Ortalama Hız 20 km 6.3 lt .

    Araba daha 450 Km de. Rayına oturdukca atacağım.

    Çok yakar gitmez çekmez diyenler sallıyor :) 1.0 Vw ile deneyin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracı almak istiyorum ama, var midir yorumu olan, 65bin fiyat aldım ambition modeline

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta 1.0 tsi dsg style paket aldım. şu ana kadar oldukça memnunum. ilk 1000 km motoru zorlamamak gerekiyor, sakin sürüyorum (maks 110-120). ort yakıt 6.6 lt. normalde 6 lt aşağısına kesin düşecek gibi duruyor şimdilik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: richee_srwt

    Bu aracı almak istiyorum ama, var midir yorumu olan, 65bin fiyat aldım ambition modeline

    ekimde 59750 fiyat almıştım vay be.
  • Bende merak ediyorum yakıtlı durumunu. Hangi forumda okudum bilmiyorum ama şehir içi 6.5 litre şehir dışı 4.5 litre eğer bu oran normal kullanımda ise gerçekten güzel.
  • Timur-_ kullanıcısına yanıt
    arkadaş bu motoru ford ecobost ile karıştırma en yüksek torku 1.500 - 3.000 (200nm) devir arası veriyor. km su an 0,28 kr yakıyor gerçekten mükemmel bir motor yapmışlar.3 vitesten 5. vitese atıyorum en ufak bir titreme yok performans çok iyi motoru bilmeyen birine açık konuşuyorum benzinli 2.000 motor diye yutturursun o derece yani...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.