Şimdi Ara

Skoda Fabia'nın ikinci eli neden çok düşük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
14.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar , Vw polo emsali bir araç bildiğim üzere skoda fabia , fakat polo ile kıyaslayacak olursak ikinci eli çok daha düşük ... Bu düşüklüğün bir sebebi varmıdır ? Fabia ile polo arasında seçim yapsak ne yorumlar getirirsiniz ?



  • Skoda reklamı az yapılan, o nedenle az tanınan, distribütörünün "çok fazla satmaya gerek yok, Türkiye kotasını zaten dolduruyorum" dediği bir araç markası. Arz-talep oranı doğrultusunda 2. eli çok hareketli değil. Ama ben sırf 2. eli zayıf diye hoşlandığım arabayı almakta tereddüt eden biri değilim.

    Gönlünden geçen araba neyse onu alırsan mutlu olursun, bundan eminim!
  • http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4033279


    mesela ilana bakın , 2004 model bu derece temiz bir fabia 17000 ytl , aynı model polo en az 2000 üzeri , yani reklamdan ziyade başka bir şeylermi var sanki ?
  • bir nedenide dusuk olmasinin servisini cok yaygin olmamasi, 0 da cok da talep gormuyor olmasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 21 Ağustos 2007; 23:15:00 >
  • tutulmadıgndan olabilirmi
  • işte işin ehli arkadaşlara o yüzden bu soruyu yöneltmek istedim , ama neden tutulmuyor önemli olan bu ... tabi tutulmuyorsa bu sorum geçerli ...
  • müşteri aklı ile düşüneceksin bence. skoda çok bilinen bir marka değil. Orta sınıf bir araba almak isteyen biri ne ister, bilinen marka olsun, çok sorun çıkarmasın, ekonomik olsun, mümkümse tipi düzgün olsun. Dolayısı ile akla hemen opel ford vw toyota honda gibi markalar geliyor. Skoda ya şüphe ile yaklaşılıyor. Ayrıca bence skodaların tipleri sıradan dikkat çekmiyor. Belki parasına göre iyidir ama kimbilir
  • Skoda bence kalite olarak piyasadaki araçların altında bir araç değil (kendi segmenlerindeki top class markaları kastediyorum). Bana göre skodanın eski doğu bloğu aracı imajı hala silinmedi. Geçmişe sorunlu modelleri vardı malumunuz. Yanlış pazar ve fiyat stratejileri ile beraber (avrupanın segmentlerinde ucuz araçlarından biridir kendileri) hepsi biraraya gelince bu sonuç oraya çıkıyor.
  • fiyatının bu kadar düşük olmasının nedeni isminin skoda olmasındandır.bugün hangi pazara giderseniz gidin skoda markalaı araçlar hep bekler durur,çoğu bilinçli alıcı yaklaşmaz yanına;çünkü tutulmayan bir markadır.herşeyi vw ile aynıdır ama vw kadar para etmez.

    arkadaşımda 2001 fabia comfort var(2 airbag+klima) en fazla 12-12.5 milyar para veriyorlar;2001 model doğan 1.6 i.e ise bugün pazara çıksa emin olun ki 11.5 milyardan aşağı paraya gitmez.
    doğan'ı herkes kötüler durur ama işte tutulan araç oldu mu böyle oluyor.fabia'nın doğan'dan eksiği değil fazlası var ama piyasada gitmeyen bir araç olduğundan 2.eli zayıf ne yazık ki.

    bugün bir octavia'nın jetta'dan ve fabia'nın da polo'dan kalır bir yanı yoktur ama gelgelelim skoda olduğu için ikinci elleri zayıftır.o araçların önünde skoda amblemi yerine vw amblemi olsa emin olun ki bundan daha iyi satış rakamlarına ulaşırdı türkiye'de.

    ama bence vw almaktansa skoda almak daha mantıklı;çünkü aynı kaliteye aynı performansa en az 2 bin ytl daha az rakam ödeyerek sahip olunabiliyor.bugün pazarda 2003-2004 golf'ler 24-25 milyara kadar alıcı bulabiliyor;ama yeni kasa skoda octavia'nın fiyatı 29 milyardan başlıyor.
    burda da işte vw'nin 2.elinin ne kadar canlı olduğunu görüyoruz.

    ben inanıyorum ki skoda markasının da ilerideki durumu bugünden daha iyi olacak.çünkü bizler gibi düşünen bilinçli tüketici sayısı artıyor yavaş yavaş.yani artık çoğu tüketici kalıplaşmış markalara itilmek istemiyor çünkü yeni alternatifler çoğaldı

    mesela seat,skoda,dacia..
    bu markaların 4-5 sene öncesine kadar 2.elleri ölüydü ama son 1-1.5 senedir yeni modellerle atak yaptılar ve marka imajlarını yükseltmeye başladılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 22 Ağustos 2007; 0:04:14 >




  • Fabia 1.2'nin yıllık bakımı 100 YTL iken aynı motora sahip Polo'nun ki 280 YTL idi...
  • hımm , yani tamamen markadan kaynaklı bu rakam düşüklüğü diyorsunuz ,peki benim bir başka soru işaretli hususum ise şu ;kronik arıza vs gibi durumlar söz konusu olabilirmi ?
  • bunlar çoğu pazarlama stratejisi.. tabii bazı donanım frkları var ama sadece tipleri v.s farklı..hele seat ap ayrı bir arac.. skoda dan iyi ama adı son 1-2 senede arttı.. VW den bir eksiğiyok.. spor bir araç..ama kaporta garanti ve VW de 6 sene ise seatta 4 sene gibi seyler var.. bazı işçilik sorunları olabiliyor.. ama önemli hersey aynı diyebiliriz.. motor v.s. VW ve audi mesela SEAT ta.... tabii daha fazla bilgisi olan işin içinde olan arakdaşlar.. bizim bilmediklerimizi biliyorlardır.. reno dacia olayı gibi değil..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: irf@n

    Skoda reklamı az yapılan, o nedenle az tanınan, distribütörünün "çok fazla satmaya gerek yok, Türkiye kotasını zaten dolduruyorum" dediği bir araç markası. Arz-talep oranı doğrultusunda 2. eli çok hareketli değil. Ama ben sırf 2. eli zayıf diye hoşlandığım arabayı almakta tereddüt eden biri değilim.

    Gönlünden geçen araba neyse onu alırsan mutlu olursun, bundan eminim!





    +1198 !!!
  • BUCAKLI DOSTUM (çoğu bilinçli alıcı yaklaşmaz yanına;çünkü tutulmayan bir markadır---ben inanıyorum ki skoda markasının da ilerideki durumu bugünden daha iyi olacak.çünkü bizler gibi düşünen bilinçli tüketici sayısı artıyor yavaş yavaş)DOSTUM AÇIKLAMALARINDAN ALINTI YAPTIM.BEN SENİ ANLADIMDA BELKİ ANLAMAYANLAR ÇIKAR,DÜZELTMEN GEREKEN YERLER VAR SANIRIM.
    YUKARIDA BİLİNÇLİ ALICI YAKLAŞMAZ YAZMIŞSIN DAHA SONRA BİZLER GİBİ BİLİNÇLİ DÜŞÜNENLERİN SAYISI ARTTIKÇA YAZMIŞSIN OZAMAN BURADAKİ BİLİNÇSİZLER SENİN BENİM GİBİMİ DÜŞÜNENLER OLUYOR YOKSA YAKLAŞMAYANLAR ASLINDA BİLİNÇSİZMİ OLUYOR.Bİ KONTROL ET İSTERSEN YORUMUNU.
    TEKRARDAN KUSURA BAKMA YANLIŞ ANLAŞILMANI İSTEMEDİĞİM İÇİN UYARMAK İSTEDİM.

    SORUMUZUN CEVABINA GELİNCEDE BENCE SKODANIN MODELLERİ ALINIR AMA MAALESEF İNSANLAR 2.ELİ İYİ DEĞİL DİYE ,BEĞENMEDİĞİ VE 2.ELLERİ İYİ OLAN ARAÇLARI ALARAK İÇİNE SİNMEDEN BİNEBİLİYORLAR.BEN ALIRIM SKODA YÜKSELİŞTE VE KALİTELİ MARKA OLDU,DAHADA OLACAK.




  • skoda eski imajını avrupada yıktı...skoda'nın üretimleri hersene artıyor,adamlar satıyorlar ki üretimi arttırıyorlar

    skoda türkiye de,kendini tanıtmaya uğraşmadı,reklam yapmadı...buda değişecek zamanla sanırım

    kia bu konuda çok başarılı oldu aynı zamanda hyundai de...bu ikiside skodadan iyi markalar değil...

    skoda ya laf atanların çoğu eminim ki hayatında bir kere bile kullanmamış,kullanmayı geçtim gidip inceleme zahmetinde bile bulunmamış kişiler...fabia,octavia,superb,roomster bunların hiçbiri segmentlerinde kötü otomobiller değil...aksini kimse idda edemez...

    sınıflarında ki araçlarla karşılaştırın skoda nın modellerini,ne diğerlerine göre kalitesizdir nede sorunludur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gt-40

    BUCAKLI DOSTUM (çoğu bilinçli alıcı yaklaşmaz yanına;çünkü tutulmayan bir markadır---ben inanıyorum ki skoda markasının da ilerideki durumu bugünden daha iyi olacak.çünkü bizler gibi düşünen bilinçli tüketici sayısı artıyor yavaş yavaş)DOSTUM AÇIKLAMALARINDAN ALINTI YAPTIM.BEN SENİ ANLADIMDA BELKİ ANLAMAYANLAR ÇIKAR,DÜZELTMEN GEREKEN YERLER VAR SANIRIM.
    YUKARIDA BİLİNÇLİ ALICI YAKLAŞMAZ YAZMIŞSIN DAHA SONRA BİZLER GİBİ BİLİNÇLİ DÜŞÜNENLERİN SAYISI ARTTIKÇA YAZMIŞSIN OZAMAN BURADAKİ BİLİNÇSİZLER SENİN BENİM GİBİMİ DÜŞÜNENLER OLUYOR YOKSA YAKLAŞMAYANLAR ASLINDA BİLİNÇSİZMİ OLUYOR.Bİ KONTROL ET İSTERSEN YORUMUNU.
    TEKRARDAN KUSURA BAKMA YANLIŞ ANLAŞILMANI İSTEMEDİĞİM İÇİN UYARMAK İSTEDİM.

    SORUMUZUN CEVABINA GELİNCEDE BENCE SKODANIN MODELLERİ ALINIR AMA MAALESEF İNSANLAR 2.ELİ İYİ DEĞİL DİYE ,BEĞENMEDİĞİ VE 2.ELLERİ İYİ OLAN ARAÇLARI ALARAK İÇİNE SİNMEDEN BİNEBİLİYORLAR.BEN ALIRIM SKODA YÜKSELİŞTE VE KALİTELİ MARKA OLDU,DAHADA OLACAK.

    yok hocam ne kusuru estağfirullah.
    ilk bilinçli kelimem ile mesela araba ticareti yapan,bu işi bilen vs. kişileri demek istedim
    tutulmadığını bildikleri için yanına bile yaklaşmazlar.

    sonraki yazdığım bilinçli tüketici ise işte araştıran,skoda markasının da vw gibi olduğunu bilen,öğrenen,aynı kaliteyi biraz daha ucuza alan insan grubu.

    yani 2 grup arasındaki fark ta belli zaten
    bi taraf kurallara,kaidelere bağlı;diğer taraf ise yeniliklere açık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 22 Ağustos 2007; 20:36:52 >




  • aralarında marka farkı var.
  • polodan da fabia dan da uzak durun derim, parasının arabası değil ikiside
  • Sn soylukan sizin aracınız nedir? yada fiyatının aracı oldugunu düşündüğünüz araç hangisidir.. şu sartlarda ben sadece gazlı beyaz şahin oldugunu düşünüyorum... daha kaliteli araçlarda daha pahalı.. artık arabaların kaliteside düşmeye başladı... sadece süsü albenisi v.s artıyor çoğu araçta..
  • skoda yı hala favorit kalitesinde gördüğümüzden olsa gerek biz millet olarak bir çok şey gibi otomobili de sınıf belirtisi olarak görürüz son model skodalar gayet kaliteli araçlardır ocatvia jetta ve a4 aynı şasi ile üretim yapılan araçlar ve aynı motorlara sahipler ama peryodik bakımları arasındaki fark ortada vw grubu ortalama aynı araçları marka imajı nedeniyle farklı fiyatlarla sunuyor prestij isteyen audi sağlamlık isteyen vw ve ucuz ama kaliteli olsun diyen skoda veya seatat yönelsin istiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.