Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (778. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.601
Cevap
556
Favori
1.314.626
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 776777778779780
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hangi yağı sipariş ettiniz erken hasat olarak bu sene önerilerinizi merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben yeni merak sardım zeytinyağı işine yorumlardan ciddi katkınız olduğunu gördüm yeni başlayanlara merağımı cezbeden türlerde çoğunlukla sizin yorumlarınızda gördüğüm arbequina ve memecik ikisinden de almak istiyorum yalnız sizin daha önce önerdiğiniz ürünler pahalı geldi biraz bu sene için bu iki türde fiyat performans olarak birkaç öneride bulunursanız çok sevinirim. Paylaşım konusundaki kararınızı görmeme rağmen yazdım çünkü en güven veren konuşmaların birçoğunda siz vardınız.

ben artık organik sertifikalı alacağım. Kimin ne yaptığı belli değil. Gerçi organiklerde de 100% güven sezemiyorum ama yine de iyidir. :/

Ayçiçek yağında da tağşiş yapmazsın be  adam Ayçiçek yağına başka tohum yağı karıştırmış 

İnsanlarda vicdan kalmamış, tek yöntem evin bir odasına laboratuvar kurmak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Ne zaman "bundan sonra paylaşım yapmayacağım" dedim ben? Bulun gösterin, bundan sonra asla paylaşım yapmayayım. Bulamazsanız da siz yapmayın, olur mu? Ya da en azından, "özür dilerim, yanlış hatırlamışım" deyin.

Not: Bugüne kadar hiçbir mesajımı silmedim.

10 Kasım'da üye olan ile konu aranızda. Kendisi ile tanışıklığım yok.

Ayrıca: Olgun bir yetişkin gibi davranın ve direkt bana hitap edin lütfen. "Biri şöyle diyor, böyle yapıyor" demek yerine "Sayın gatila, böyle demiştiniz ama böyle yapıyorsunuz" deme olgunluğunu gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 10 Kasım 2025; 21:9:51 >
  • Bugün bir dostum sayesinde şu ürünü tattım. Zeytinyağı sanırım benim için bir hobiye dönüştü. Çok canlı çok meyvemsiydi ve daha yolun başındayım. Geçen hafta hasada'nın şu ürününü tatmıştım. Fiyat sebebi ile birbiriyle kıyas etmek haksızlık olur ama benim için f/p ürünler. 50 gram kahve çekirdeğine yüksek meblağ para ödeyen ve damağını yetiştirmiş biri olarak zeytinyağı çok ilgimi çekiyor. Üstatlara ufak bir sorum var. Belki komik bir benzetme ama kahve kavurmak için çok ufak boyutta ve yüksek kalitede ürün çıkaran makineler var. Bunlar 50 gram 100 gram kahveler kavurabiliyor. Aynı tarzda zeytinyağı sıkma makineleri var mı?

Yağ sıkabilen makinelerin en küçüğü buzdolabı kadar. O da sıcak şekilde tohum yağı sıkabiliyor. Zeytinde iş görebilir mi şüpheli. Çekirdeği sorun olur herhalde.

Edit: Çinliler bunu da küçültmüş. Videosunu izlemek lazım nasıl çalışıyor acaba? Daha çok mutfak robotuna benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 11 Kasım 2025; 0:28:55 >

• gatila G kullanıcısına yanıt

En başta da söyledim ben yeni araştırmaya başladım o yüzden çok hakim olduğum bir mecra ya da başlık değil bazı markaları aratınca sizin birçok yorumunuza rastladım forumda da itibar gördüğünü görünce fikrinizi önerinizi sormak istedim amaç da bu diye düşündüğümden polemik yaratmak gibi bir niyetim yoktu.

Merhaba. Tadı mazide kalmış olan foruma hoşgeldiniz. Bana açıklama yapmanıza gerek yoktu. Hakkınızda asılsız, haksız, hadsiz bir iddiada bulunan ben değilim.

Ben yakında açıkladığım nedenlerle artık üretici/ürün önerisi yapmıyorum. Merak ederseniz biraz geriye doğru okuyarak görebilirsiniz. Affola...

Diğer arkadaşlarımız bu sezona ait deneyimlerini paylaşıyorlar. Bunlar yeterli olacaktır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 11 Kasım 2025; 10:7:49 >

Orijinalden alıntı: Cirrus-

Yağ sıkabilen makinelerin en küçüğü buzdolabı kadar. O da sıcak şekilde tohum yağı sıkabiliyor. Zeytinde iş görebilir mi şüpheli. Çekirdeği sorun olur herhalde.

Edit: Çinliler bunu da küçültmüş. Videosunu izlemek lazım nasıl çalışıyor acaba? Daha çok mutfak robotuna benziyor.

Bize bu makinenin soğuk sıkım zeytinyağı yapanı lazım. Çıkar inşallah  

• Bu ürünün gerçekten soğuk sıkım yapabileni olsaydı mutlu olurdum. İzmir'de organik tarım ile yetiştirdiğimiz 70-80 ağacımız var. Ne yazık ki beklemeden taşımak ve toplamak zor oluyor. Sırf bu yüzden erken hasat ile sonuç alabilirdim.

Bu makina zaten tohum yağları için üretilmiş. Zeytin işleyemez, sıcak sıkım zeytinyağı bile yapabileceğini sanmam. Tohumlar yapıları gereği yüksek sıcaklıklara çıkmadan yağlarını bırakmıyorlar.

Ama zeytinyağı için de bir makine yapılabilir. Bizim de zeytin ağacı kiralama imkanımız var, 5 ağaç, 10 ağaç artık ne kadar istiyorsan yıllık kiralıyorsun ve hasat ediyorsun. Evde böyle bir makine olsa hiç düşünmeden ağaç kiralardım.

100’den fazla butik üretici var ve bunların birçoğunun keşfedilmeye değer olduğunu düşünüyorum. Herkes tüm yağları tadamayacağı için (profesyonel tadım panellerinde yer almıyorsanız) bu forumda deneyimlerin paylaşılmasını çok değerli buluyorum.

Geçen sene Bozelli’yi övdükten sonra fiyatların yükselmesiyle, forumda marka paylaşma konusunda temkinli olma durumunu da anlayabiliyorum. Ancak bir üreticinin her sezon aynı kalitede ürün üretemeyeceğini unutmamak lazım. Sonuçta ürünün niteliğini etkileyen birçok faktör var ve doğanın güzel sürprizler yaptığı sezonlar da olabiliyor. Bu yüzden, daha fazla kişinin farklı ürünler tadıp deneyimlerini paylaşmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

(Tabii yine belirtmekte fayda var üreticilerin burayı okuyup fiyat güncellemesi yapması işi biraz keyifsiz hale getiriyor :) )

Sonuç olarak zeytinyağı hem sağlık hem de gurme açısından keşfedilmeye değer bir ürün, ölmez ağacın meyve suyu.

Umarım bu sezonu herkes için paylaşımın, keşfin ve bilgi alışverişinin ön planda olduğu bir ortam olarak geçiririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkan0zmen

Değerli forum üyeleri ve kıymetli müşterilerimiz,

Öncelikle ilginiz ve bizlere duyduğunuz güven için çok teşekkür ederiz.

Paylaşımımızdan sonra verilen tüm siparişler dün itibariyle gönderildi ve takip bilgileri sizlerle paylaşıldı.
    Dün akşamdan itibaren oluşturulan siparişler de bugün kargoya teslim edilecektir.

Normalde gönderimlerimizi 5 litrelik tenekelerle yapıyorduk. Fakat sezonun açılmasıyla birlikte yaşanan yoğunluk ve stok sıkıntısı nedeniyle, sizleri bekletmemek adına bazı siparişleri pet ambalajlarda göndermek zorunda kaldık. Bunun telafisini, ürün miktarını artırarak fazlasıyla yapmaya özen gösterdik.

Sadece zeytinyağı siparişi veren müşterilerimize, diğer ürünlerimizi tanımanız için ufak ikramlar ekledik(Muğla Çam Balı vs.). Ayrıca her siparişinizden cüzi bir miktarı sizler adına LÖSEV’e bağışladık.

Bizim için amaç, bir seferlik satış yapmak değil;
    sofralarınızda güven, damağınızda lezzet olmak.

Yeni siparişlerde görüşmek dileğiyle,
    bal tadında günler dileriz.

Sevgilerle,

Muğlak 💚

Forum konumuza ve kıymetli müşterilerimizin bizler hakkındaki değerli yorumlarına ulaşmak için tıklayınız: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162454448

Alıntıları Göster

yağlarını deneme maksatlı 5l aldım. teneke ile gönderildi. lezzeti güzel, paketleme güzel(yemekte, kızartmada, salatada denedim) ben diğer ürünleri biliyorum ama deneme için sanırım herkese çam balı göndermişler, o da güzel. epey alışverişim oldu kendilerinden tavsiye ederim, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. iş yerinden almak isteyenlervar büyük tenekede foruma özel bir şey yapsanız daha fazla talep olur diye düşünüyorum.

ballarını bu işlerden anlayan birine denettim alabileceğin(biz zaten memnunduk)) en iyi çam balını almışsın dedi son olarak not düşmüş olayım.

bereketli işleriniz olsun.

forumdaki konuları bu:

donanımhaber forum
    MUĞLAK 🍯 2025 Yılı 2. Sağım Muğla Çam Balı, Arı Ürünleri ve Şifalı Karışımlar | DonanımHaber Forum » Sayfa 81
    https://forum.donanimhaber.com/mabolla-bal-hakiki-mugla-cam-bali-forum-dh-ozel-fiyat--157358705-81

• DHgunner kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz ve güveniniz için çok teşekkür ederiz. Ürünlerimizi beğenmenize çok sevindik. 18 litrelik teneke için foruma özel bir fiyat uygulamasını değerlendireceğiz.

Ayrıca zeytinyağı siparişi vermek isteyen değerli forum üyelerimizin ve kıymetli müşterilerimizin kargo çıkışları Perşembe ve Cuma günü yapılacaktır, bilginize.

WhatsApp'ten Sipariş Oluşturmak İçin: [ LÜTFEN TIKLAYINIZ ]

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Evet, övdüğümüz üreticinin zam yapması nahoş oluyor ama benim artık üretici/ürün paylaşmama kararı almış olmamın nedeni bu değil. Gerekçemi yakın zamanda açıklamıştım, sürekli tekrarlayarak kafa ağrıtmasam iyi olur.

• Sazak bir hafta içerisinde filtreli ürünleri listeleyecekmiş, domat türü de gelecekmiş. Umarım fiyatı uygun tutarlar alır deneriz. Bu arada hocalarım sizlere ricamdır daha kaliteli bir forum için birbirinizi engelleseniz forum kirlenmese. Merakla foruma giriyorum ve yine atışma.

Sizin de vurgulamış olduğunuz üzere konunun "düzeni ve kalitesi" veya benim son dönemdeki ifademle "sağlıklı bir paylaşım ortamı oluşması" adına bir kez daha katkı çabasında bulunduğunuz için teşekkür ederim

Siz konu kapsamında paylaşımlara,yorumlara,önerilere devam edin.

Sizin değerinizi bilen,bu açıdan da seven biri olarak sizden ricam,polemik çıkaran,size laf sokanlara karşı,yöneticilerin sizin mesajını silmek zorunda kalacapı,size uyarı yada ceza vereceği cevap yazmayın. Daha önce,üstünüze çok gelindi,sizi kışkırttılar,siz de tepki gösterirken yönetimin kurallar kapsamında ceza işlemi uygulayacağı cevaplar yazmıştınız. Haklıyken haksız duruma düştünüz.

Bu konu,Konu Dışı bölümde zaten. Farklı görüşler olabilir,tartışılır.

Size yapılanın,farklı görüş yansıtmaktan öte,aşağılama,dalga geçme,diğer üyeler nezninde itibarınızı düşürne amaçlı olduğunu görüyoruz ki bir süre sonra ben zamanımı harcayıp konuda diğer üyeleri ve yöneticileri bilgilendiren bir yazı yazdım.

Biz bırada çok makara yaptık ama imalı veya açık şekilde forumda bir üyenin diğer üyeye laf sokması,onu diğer üyeler nazarında küçük füşürmeye çalışması ısrarlı olunca bir süre sonra can sıkıyor. Ben daha fazla uzamaması için bu gece konuyu meşgul edip bir değerlendirme yazdım. Çünkü bilmeyenler olabilir. Bakın bir üye yazmış,zeytinyağı ilgim başladı demiş. Konunun yeni müdavimleri de oluyor. Ben de yıllar önce otel ihale yöneticisiyken,butik üreticinin biri 500 ml şişelerde bir sürü zeytinyağı önüme koyup,şu erken hasat,şu olgun hasat. Erken hasat salatar için harikadır,ilaçdır deyince,internette araştırayım dedim. En iyi bilgileri bu konuda buldum. Sanırım 2012 yılı Aralık ayıydı. Daha sonra buradan okuduklarımın da teşvikiyle Ege Bölgesine üreticileri gezmeye başladım iş gezisi kapsamına sokarak. Zira yüklü toplu alımlar yapıyorduk. Çoğu butik üreticinin pazarlama uyanıklıklarını bilirim. 2013-2015 arasında zeytinyağı konusunda üreticilerle ve satıcılarla da sohbetler,tadımlar sonucunda kendimi geliştirdim. Yavaş yavaş foruma bilgimi yansıtmaya çalıştım. 2 konuda da geçmiş yıllarda uzun uzun yazılarım mevcuttur.

Siz de farklı butik üreticilerden aldığınız zeytinyağlarını konuda paylaşarak çok yardımcı oldunuz. Hatta sizden gördüğüm bir firmanın zeytinyağından çok etkilenmiştim. Görüştüm ama aynı ürünü düzenli olarak tedarik edemeyeceklerini,sınırlı sayıda olduğunu söylediler,başka firmadan aldık salatalık ve kahvaltılık erken hasat zeytinyağını.

Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• 
Sayfa: önceki 776777778779780
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.