Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (684. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.788
Cevap
530
Favori
1.192.007
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 682683684685686
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilginc bır sekılde aycıcek fıyatları arttıkca zeytınyagında ındırımler bollasıyor


    su anda gercek manada bır cok fırsat var kuponla takıp etle dahada ındırımler mevcut


    ILKAGAC TRALLEİS ve TEOS markalarını deneyen var mı ? yada bılgi sahıbi olan ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 5 Mart 2022; 4:41:1 >
  • Şu ana kadar konuda en efsane "TADIM" paylaşımı @gatila 'nın yanyana bardak ve şişeleri koyarak yaptığı paylaşım. Bence yorumu okuyucuya bırakan değerli bir paylaşım. Sonra kendi düşüncelerini paylaştığı firmaların listesini yaptığı bir paylaşım var ki,o da çok değerli. Ben bunu yapmasam da yapamasam da konuya ve foruma çok değerli katkı. O yazının googleda firmayı aratınca çıkan google resimlere girmesi için düzenlenip her firmayı tam ismi ve yağıyla yazmak lazım. 2 seneye google resimlere yerleşir.

    Öyle bir zeytinyağı resmine şuana kadar googleda rastlamadım. Yazının altına yazmak lazım,izinsiz kullanılamaz ve paylaşılamaz diye. Zira gören uyamık bir zeytinyağı işletmesi olursa montajlayıp tanıtımda kullanabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim @OkumadanAlma

    Onur duydum. :)

    Sizin de foruma katkılarınız gayet güzel. Standart dışı özgün paylaşımlar yapıyorsunuz.


    Bu vesile ile bir resmi geçit yapalım o zaman. :)

    @Eudo arkadaşımız maaşallah ürün denemelerinde şampiyon! Ama ben şahsen bu kadar deneme arasında arada bir "bu sezonki favori üçlü/beşli" listesi görmek isterdim.

    @Askaparta keza, düzenli olarak denemeler yapıyor, kendisi yandıkça bizi de yakıyor. :) Ayrıca mutevazı, sakin ve esprili dili ile foruma hoş bir hava katıyor.

    Eh, forumdaki hasmımın da hakkını teslim etmem gerek. Tarz/yaklaşım açısından anlaşamasak da, @Sancu arkadaşımız sektörde çok sayıda kişi ile girdiği iletişim ve uluslararası boyuta taşıdığı araştırmaları sayesinde forumun ufkunu genişletiyor.

    Ve isimlerini sayamadığım diğer tüm arkdaşlarımız. :)

    Hepimizin emeklerimize, gönlümüze sağlık! :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 5 Mart 2022; 23:4:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gatila G kullanıcısına yanıt

    Sancu iyi yazıyor da ara sıra operasyonlara girip özgünlükten ve objektiflikten uzaklaşıyor.

    Kendisi zaman zaman çok gergin ve agresif. Zeytinyağı fırsat konusunda *ok içeren paylaşım yapmıştır kendisi. Sanırım zeytinyağı yarışmalarında kendisi juri üyesi yapılmadığı için bir gerginlik var. Bir gün hayal ettiği hak ettiği gibi ünlü zeytinyağı yarışmalarında juri üyesi olur umarım,sonra bazı firmalara danışman da olur,yağlar bedavaya gelir. Sanki ufaktan ufaktan firmalara danışmanlık yapmaya başlamış gibi hissettim aslında.

    Buta Assos mu acaba(?)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    evet cap la başlayan bir diğer ürünün de o tesislerde üretildiğini kaç derecede kaç dk sonra hangi cins makinalarda sıkıldığını bilecek kadar yakın ilişki içinde sanırım.Çünkü 2 defa bu durumu sorduğum halde şundan şundan dolayı bu kadar ayrıntısını biliyorum demedi kendisi.

  • gatila G kullanıcısına yanıt

    urun denemek tespınıtzıde cok haklısınız.. marka deneyım olarak bırazcık arastırıp duzenlı olarak haftada 2-3 sefer yag alıyorum


    stoklarım en az 30 farklı marka ve 70 -80 lt yag ile acayıp sıstı sanıırm zeytınyagı konusunnda son 4 -5 senede hastalıklı bır tutku oldu


    bu kadar stoga ragmen alımlara halen devam nefasetı tadı bozulmasın dıye de tek tek acıyorum dolsıyla sıra gelmıyor sıra gelse de zaman gectıkce nefasetı bozuluyor



    aslında agustos eylul zamanı odullerımı acıklayacaktım  


    bu senekı sımdıye kadarkı deneyımlerımde


    HERMUS AYVALIK 2020


    MENTESE SOM 2021


    GRANPA GOLD 2020 ve 21


    NV YAMALAK 2021


    bu sezon fıyatttan bagımsız deneyımledıgım en ıyı yaglar bunlar zaten zannımca herkes bu markalarda hemfıkır


    TAYGA- PALLAS -NOVA VERALAR- PİRAYELER -DELL OLIVIALAR -BUTA ASSOS sıradakıler. bunlarında yukardakı markalardan eksıgı kalacagını dusnmuyorum sadece nuans farkları olacaktır dıye dusnuyorum


    PİRAYE DELL OLIVIA -NV MEMECIK sadece tadım yaptım sıselerını kapadım bunlar don olunca ve ust uste tadım yapınca mıdem bulandıgı ıcın bagımsız bır fıkrım sımdılık yok. bır cok tadım yapınca hemen hemen hepsı aynı kalıte olunca tadları ayırt etmek oldukca guclesıyor sırada depoda don sekılde bekleyen bu 3 acık sıseyı bıttırmem gerek


    bugun VIADOLA 2 ltlık 2020 tenekeyı actım denemek amaclı kendıme 0,5 lt alıp arkadasa verdım kendıme ayırdıgımıda bır arkadas gordu elımden aldı gıttı   şişeye aktarırken tadım yapmıstım ayvalık olarak notum 85 tum zeytın cesıt olarak bakarsan notum 75





  • tum zamanların subjektıf olarak AYVALIK EDREMIT cınsı degerlendırmem


    1...HERMUS (net sekılde acık ara onde)


    2- PİRAYE


    3- NV AYVALIK


    4-KISTHENE 0,2


    5-NERMIN HANIM


    6- ÖZEM


    7 ORFİON


    8-KORUDAG EDRA


    9- VILLA TURQAN


    10- VIADOLIA


    11--RENGİN SUAR



    arada belkı unutugum marka vardır listeye gıremeyen deneyımlerımde var. zaten ayvalık edremıt cınsını lıgt buldugumdan cok fazla almam


    BUTA ASSOS stokda ama denemedım . lısteye 2, veya 4 sıradan gırmesını beklıyorum HERMUSU gececegını dusünmuyorum


    PİRAYE VE NV AYVALIKDA sıralamada yer degıstırebılır bu senekı urunlerınede bakacagız


    DIPNOT= urunlerın hepsı erken hasattır VİADOLA VE EDRA 2, LT teneke dıgerlerı 0,5 şişedir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 6 Mart 2022; 7:9:33 >
  • https://www.hepsiburada.com/tirilyeden-ipsana-erken-hasat-0-2-asit-soguk-sikim-zeytinyagi-sise-1-lt-2-li-p-HBCV00001495L6?magaza=T%C4%B0R%C4%B0LYEDEN


    35 tl de kupon verıyor


    2 lt 129 tl geldi


    1 lt 65 tl gercek bır fırsat oldugunu dusunuyorum


    acıklamaları dogru ıse guclu tat rengı koyu yesıl 3 saat içinde 24 derece sıkım.. tek sıkıntı fıltresız olması


    bunuda bı deneyelım bakalım gecen yıl bır kac yerde adı gecmıstı

  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam like atmıştım mesajınıza görmediniz sanırım:)

    Deneyimlerimden bahsetmek gerekirse;

    Granpa premium denedim
    İlk kapağını açtım anda; birisiyle ilk karşılaştığınızda hafif parfüm kokusu duyarsınızya, işte o şekilde şişe kapağını açtıktan sonra güzel bir koku aldım ve mutfağa da hafifçe yayıldı. Daha önce nova vera ayvalık ve memecik denemiştim, bu hissi yaşatmamışlardı. Yani koku mutfağa yayılmamıştı. Granpada böyle bir durum hissettim kokusu mutfağa yayıldı.

    Tadım işinden anlamam ama amatörce ifade etmek gerekirse; granpayı ağzıma alır almaz boğazım çok yandı, burnumda kokusunu hissettim. Acılık kalıcı değildi hemen geçti.

    Nova vera 2020 memecik de granpadan daha az yakıcıydı.
    Nova vera ayvalık da memecikten daha az yakıcıydı.

    Nova vera ayvalık 2020 hasat olanla granpa 2021 hasat olanın kokusunu kıyaslayacak olursam; granpayı daha çok beğendim. Nova vera biraz daha domatesimsi kokuyor, bir arkadasım kokladı ve bu resmen domates gibi kokuyor dedi. Granpayı açıkcası ayırt edemedim ama bana daha hoş geldi kokusu.

    Rengin suar filtresiz 2021 hasat denedim; Açıkcası banarak yedim ve banarak yeme konusunda nova vera ve granpadan daha fazla zevk verdi. Tadı hafif meyvemsi idi. Yağ koyu kıvamdaydı. Kıvamsal olarak nova ve granpaya göre oldukça yoğundu. Rengin suarın yağında ilginç bulduğum bir konu şuydu: genellikle ekmeğe banarak yedim ve bazen boğazımı acayip yaktı. Bazen de hiç yakmadı. Bu değişkenlik neden olur açıkcası bilemedim. Örneklemek gerekirse: Kahvaltıya başladım yedim yedim yakmıyor arada bir alışımda aniden bir yakma geliyor. Kısacası bir zeytinyağı ya hep yakar ya da hiç yakmaz. Ama rengin suar yağı genelde hiç yakmadı ama arada nadiren şiddetli bir şekilde yaktı. Tabi filtresiz olduğu için dibinde siyah tortular vardı. Acaba bu tortular denk gelince onlar mı yakıyor diye aklımdan geçirmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mynameisa -- 6 Mart 2022; 5:55:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhabalar,

    Kısa süre önce Zeytin Vesaire ismiyle amatör bir youtube yayınına başladık. Murat Küçükçakır ve Utku Tonguç Topal ile her hafta bir araya gelerek zeytin-zeytinyağı üzerine sohbet ediyor, güncel gelişmeleri aktarıyor, yorumluyoruz.


    Bu haftaki bölümde madencilik Yönetmeliği, ihracat yasagi, aycicek yağı sıkıntısı, lisansli depoculuk ve tarım bakanının değişikliğini konuşuyoruz.


    Meraklılarına duyurulur :)

  • Merhaba 5lt teneke özellikle zyetinyağlı yemeklerde kullanmak üzere zeytinyağı bakıyorum olgun hasat uygun olacaktır sanırım. f/p güzel bir ürün tavsiye edecek olan var mı?Çok acil almalıyım bir iki gün içerisinde. Şimdiden çok teşekkürler.

  • sevalkan S kullanıcısına yanıt

    şu konuya yazmanız ve son mesajlarına bakmanız daha mantıklı ve verimli olacaktır burası genel bilgi ve hobi amaçlı denem vs konusu daha çok

    şu konu

    https://forum.donanimhaber.com/zeytinyagi-firsatlari-sadece-sicak-firsatlar-paylasimi--116881979

  • İçmek için Granpa mı yoksa Serolivo mu öneririsiniz ? 500ml fiyatları 100tl ikisininde. Ama serolivonun polifenol değeri granpa dan daha düşük. Granpa nın da 30 tl kargo ücreti biraz pahalı . Ne önerirsiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakteristik61 kullanıcısına yanıt

    Seroliva denemedim.


    Granpa çok özenli bir üretim fakat acılığı biraz rahatsız edici. Ekmek banmada biraz zorlayıcı bu sezon. Ama polifenolü yüksek olduğundan, şifa niyetine içeceğiniz için acılığı umursamayabilirsiniz ve tercih edebilirsiniz. Bence alıp sezon sonuna saklamaya daha uygun.

    • Granpa Trilye Premium: 0.3 asit, 573 polifenol, Peroksit 4.33
    • Granpa Gold: 0.27, 560 polifenol, Peroksit 5.71


    Ben şahsen Nova Vera Memecik'i bir tık daha fazla beğendim. 403 polifenol, 0.2 asit.


    Los Angeles'ta altın alan Gaia Memecik de iyi bir seçenek. Denedim ve beğendim. 420 polifenol, 0.10 asit. 2 şişe alımında kargo ücretsizdi. Yeni sezon olanı seçmeli tabi.


    Annapurna'nın ilk yağları çok iyiydi ama onlar bitti, şimdikiler nasıl bilmiyorum. İlk sezonda kötü yağ satmayacak bir firmaya benziyor.


    Tek şişede kargo dahil ve uygun fiyat için Oleamea iyi bir seçenek ama üsttekiler ayarında değil. Üsttekiler ayarında da yağı var (Private Select) ama direkt ABD yolcusu oluyor. Kupon kodu ile indirimleri oluyor, sitede yazmıyorsa kendilerine sormalı.


    Denemedim ama eğer filtreli ise Niz Olive de radarımda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozguruzden kullanıcısına yanıt

    Güzel haber. :) İzleyeceğim. Teşekkürler Özgür Bey.


    Nacizane bir öneri: Her bir sohbetin bir konusu varsa, bu konunun ne olduğu video isminde yazarsa iyi olur kanımca.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mynameisa M kullanıcısına yanıt

    Like'ı kimin attığını göremiyorum ki ben. :) Görülebiliyor mu ki?


    Teşekkürler deneyim paylaşımı için. :)

    Siz belki bu forumda pek rağbet gör(e)meyen şu Ferrari adaylarını denersiniz diye ummuştum ama şimdilik olmamış. :)


    Geçen sezon ürünlerini yeni denedi iseniz çok fark eder tabi. Ben asla eski sezon almam, ne kadar iyi olursa olsun.


    Rengin Suar filtresiz olduğu için size daha koyu kıvamlı gibi gelmiş olabilir. Ama belki bunun dışında da koyu kıvamlıdır, bilemem. Dipteki tortu ise fena! Üstatlar "filtresiz ürünü sık sık çalkayalın, dipte kaldıkça yağı daha çabuk bozar" derler ama siyahlaşmış tortunun yağa sık sık karıştırılması iyi midir, bilemeyeceğim. Belki de dibini şişede/tenekede bırakarak ayrı bir şişeye aktarmaya çalışmak daha iyi olabilir. Veya kahve filtre kağıdı ile filtrelemek (denemedim ama profesyonel önerisiydi).


    Yakma konusu hepimizde değişken. Ekmek banarken bazen ilk iki banma fazla yakmıyor da üçüncüsü öksürtüyor mesela.


    Los Angeles yarışmasından size yeni Ferrari adayları çıktı:

    Nova Vera Trilye (üretici Memecik'i öne çıkarıyor gerçi bu sezon)

    Gaia Memecik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 8 Mart 2022; 5:14:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eudo E kullanıcısına yanıt

    Maşallah :) Teşekkürler "en favoriler" paylaşımınız için. Evet, hepsi de iyi ürünler.


    Bu kadar kaşif ruhlu birinin repertuarında bu sezonun Annapurna Memecik ve Ayvalık'ı mutlaka yer almalı idi. Çok özgün ve özel yağlardı. Şu anda satışta olanları bilmiyorum. En azından Memecik değişti, onu biliyorum. Yani bitenin yerine farklı bir Memecik satışta. O nasıl bilmiyorum, yine iyidir ama ilki kadar özgün ve özel midir, bilemem.

    Ayrıca Olidya Domat da şahaneydi sezon başı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt

    ANNAPURNA nın satıs yaptıgına pek ınanasım gelmıyor yorum bıle yok denecek sevıyede soru soran bıle yok


    bırde uyanıklık yapıyorlar kupon nasıl ındırım uygulanmayacaksa oyle fıyatlıyorlar


    daha rusdunu bıle ıspat edemeden rakıplerınden %50 fazla fıyatlama yapıyor


    bu fıyatlamaya benım acımdan kendı calsın kendı oynasın


    NV ler 75-90 bandında GRANPA 80 gelıyor hatta bugun PALLAS oldukca ıyı bır ındıırm yapmış coklu alımda premıum55 extra premıum 77 tl


    almadık odul bırakmayan HERMUS bıle bundan ucuz


    ne zaman 100 altı fıyat gorurse duusnurum


    GAIA da urunler hep gecen sezonun OLIDYA satısta yok OLEMEA gecen yıl urunu kendı sitelerınden alsan kotaya takılıp bırde kargo odeyeceksın


    neyse ben bı İLKAGAC zeytınyagını alayım nedense bu urun bana umıt verıyor.. en kotu beklentım ustun bır tık altı olabılır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 8 Mart 2022; 2:31:34 >
  • Eudo E kullanıcısına yanıt

    Takdiriniz tabi ama ben Annapurna'nın da, Gaia'nın da fiyatlarının o kaliteye göre (şişe olarak kıyaslayarak tabi) normal olduğunu düşünüyorum. Çok sayıda üretici kağıt filtre hiç yapmıyor veya yağı birkaç hafta bekletip de filtreliyor, maliyet düşsün diye. Annapurna ise iki kez kağıt filtreden geçirmiş (çok erken hasat olduğu için posa kalıntısı olmasın diye böyle yapılmış). Bunu da değerlendirmeli fiyat kıyası yaparken. Çok erken hasat, düşük yağ verimi ve çift kağıt filtre. Ve numaralı şişeler. Başka numaralı şişe gördük mü sektörde?

    Nihayetinde Annapurna'nın yağları pek nadir denk gelecek bir özgünlükte idi, bu nedenle baştan beri özellikle keşif meraklılarına önermiştim. O yağın şu anda satışta olmadığını da yine belirteyim (500 şişelik seri tükendi).


    Daha önce çok sayıda üreticinin şişe fiyatlarını listelediğimde görmüştük ki Nova Vera, Granpa, Oleamea, Özem gibi üreticiler listenin alt taraflarında yer almışlardı. 150 TL üzerinde 500 ml şişe satışı olan çok üretici olduğunu görmüştük.

    Özellikle Nova Vera ve Granpa'nın fiyatları o kalite ve ödüllere göre bu yıl nispeten uygun kaldılar.


    Gaia'nın yeni sezonu da satışta. Kendi sitesinde yani. Olidya da kendi sitesinde satışta.

    Oleamea'nın fiyatları sezon başında kargo dahil şeklindeydi. Değiştiyse bilmiyorum.


    Hermus o ödülleri sezon başında çok kısa süre satışta kalan 145 TL'lik "very early harvest" şişeleri ile almıştır yüksek olasılık. Yani Annapurna'dan ve Gaia'dan pahalı aslında, ödüllü ürünleri ile kıyaslarsak. Üstelik genel olarak Eylül fiyatları ile güncel fiyatlar arasında hayli fark oluştuğunu da hesaba katmalı. Yani Hermus o ürünleri bugün satsa belki de zam yapacaktı.

    Gaia da Los Angeles'ta Gold aldı. İkisini de denemiş biri olarak, Gaia da çok iyi ama, Annapurna daha özgün ve özel idi. Yani, Hermus'u denemedim ama Annapurna'nın o Memecik yağının Hermus'un Gold almış 145 TL'lik yağlarından daha iyi olması muhtemel. Son yıllarda genelde Nova Vera'yı öne çıkaran Serdar Öçten Ünsal'a göre bu yıl Annapurna Memecik, Nova Vera'nın tüm ürünlerinden daha iyi idi (direkt bu şekilde ifade etmedi tabi ama sezon favorisinin Annapurna Memecik olduğunu söyledi). Los Angeles'ta "best of show" ödülü alan ürününden de.


    Her şey bir yana, kendisi danışmanlık yaptığı için tarafsızlığından şüpheniz olsa bile, keşif meraklısı herkesin Serdar Öçten Ünsal'ın vurgulu olan önerilerini denemesini öneririm. 5 yıldır pişman etmedi beni.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 8 Mart 2022; 5:41:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir üreticinin özelden ilettiği hediye bir şişe yağ teklifini reddettim. Adresimi rica edip hediye göndermek istediler. Bir beklentileri de yoktu (en azından tekliflerinde yoktu). Sadece "denemenizi isteriz, beğeneceğinizden eminiz" demişler. Ben yine de, dile getirilmemiş olsa da reklamlarını yapmam beklentisi olabilir düşüncesi ile reddettim. Bir gün belki kendim sipariş veririm.

    Aslında beklentisiz bir hediye teklifini reddetmek hoş değil bence. Ama işte... Ya beklenti varsa? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 682683684685686
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.