Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (652. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.791
Cevap
530
Favori
1.192.612
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Evet, Nova Vera son 2 yılda muhtemelen yoğunluk kaynaklı bazı bilgilendirme/paylaşım hataları yaptı ve iletişimde de aksaklıkları oldu. Ürün kaliteleri de 2017-2018-2019'da arşa çıkarmış oldukları çıtaya erişemedi. Veya belki de erişen yağları artık yurtdışına gidiyor ve biz göremiyoruz. Ama yine de hakkını teslim etmeliyiz. Sektörün başka bir boyuta geçmesine ön ayak olan firmaların başında geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.


    5 litresi 250-300 TL'ye satılacak bir yağın kalitesinin Nova Vera'dan bekleyeceğimiz kalite olması pek olası değil kanımca. Tekrar baktım, Ayvalık Olgun Hasat ürünleri indirimde 325 TL'ye geliyor. Hedefe yakın ama Ayvalık ürünleri ile öne çıkamadılar hiçbir zaman ve bu bir de erken değil olgun hasat. Tabi halen erken hasatlarını çıkarmamış çok sayıda üretici var iken, Nova Vera'nın olgunu çıkarmış olması da takdire değer.


    Evet, beğeniyorum firmayı. Fakat geçen yıl ürünleri önceki yıllarının altında kaldığı için bu yılki listemde öncelikli değiller. Memecik'i deneyen arkadaşımız beğenmiş. O zaman ben de listeme alayım bakalım yeniden. Bir de belki Yamalak Sarısı olabilir, Ocak veya Şubat'ta çıktığında.



    "Yalnız,benim zeytinligimdeki zeytinler bitti,sıkacağımı sıktım. Ben tek bahçe harici zeytin sıkmam satmam deyip kendi çiftligi harici yağ sıkmayan ve satmayan firmalar da var diye tahmin ediyorum." demişsiniz.

    En azından bu üreticilerin geçen yıl ürünlerinin sezon içinde tükendiğini biliyorum (bu bir şeylerin tam garantisi olmasa da önemli bir bilgi kanımca):

    Menteşe Som, Sardolive, Düet, Bozelli, Tayga, Hekate, Bozelli.


    Hermus da yağlarının erken tükendiğini duyurmuştu ama üstte yazdığım üzere Bir Damla Ege markası altında geçen sezon ürünlerinin satışları halen devam ediyor.

    Bir de sadece 135 şişelik özel bir ürün (Damak Sefası Domat) üretip aynı yağın yeni sezonu çıkana kadar tam 1 yıl tüketemeyen Boztepe var. :)





  • gatila G kullanıcısına yanıt

    Biraz daha detaya girmek gerekti.

    Benim zeytinligimdeki zeytinler bitti,sıkacağımı sıktım bitti. Başka yerden zeytin alıp sıkıp markamı basıp satmam diyen firmaların bunu yapmasında 2 sebep var.

    1.Bu firmalardan bazısı gerçekten marka imajı sarsılmasın,müşterimin kafası karışmasın diye kendi itinalı yetiştirdigi ve hızlıca sıktığı yaģdan başka satmıyor.

    2.Bazı firmaların kendi sıkım tesisleri yok,ya ekipman kiralama yöntemi ile sıkım yapıyorlar yada başka firmanın tesislerinde sıktırıyorlar.

    Kendi ağaçlarındaki zeytinleri bitince gerek köylüden gerek başka imkanlarla zeytin bulup sıktırmak satmak hem yağ kalitesi açısından riskli hem de maliyet kendi zeytinligindeki zeytini sıkıp satmak gibi olmuyor. Ya verimi az zeytin bulacak sıktıracak markasını basacak satacak ki bu 2 açıdan riskli. Siz gibi yağın kalitesini farkedenler bunu farkeder. Diğer durum,tanınan butik bir firma piyasadan ucuz zeytin toplarsa alırsa bu çabuk duyuluyor dedikodu ile. Hatta bu yüzden bu bir yerden aldığı zeytininin lojistiğini gündüz değil gece yapanlar oldugunu duydum kimse görmesin bilmesin diye.

    Mesela pahalıya kaliteli yağ satan ve bu yönde imajı olan bir firmasın,benden ucuz yağ kalitesi az zeytin aldın 2 ton. Aman kimse görmesin duymasın diyorsun bana,kimseye söyleme seneye de alırım diyorsun,ben senden zeytini gece araç gönderecegim alacagim diyorsun anlaşıyorsun. Bu zeytinden gerek kalite açısından gerek toplanmadan sonra sıkım ile aradan geçen süre açısından,bir de lojistik esnasındaki yıpranma açısından ne kadar kalitede yağ çıkabilir. Yalnız benim duyumlarıma göre bölgede bu işlemler yaşanıyor. Birileri satmak istiyor zeytinini,birileri almak istiyor hep.

    Bu kötü bir şey değil,büyük pazarlara sahip firmalar zaten piyasadan sürekli zeytin topluyor alıyor,kalite kalite sınıflandırıp satıyor zaten. Bunlardan biri de Güven Asa bildigim kadarıyla mesela. Firma şeffaf şekilde hareket ediyor ve kalite sınıflandırmasına göre fiyatlandırma yapıyor zaten.

    Burada etik olmayan,butik çalışıp,yüksek polifenol düşük asit imajı oluşturup bu özellikteki yağı bitince bu yollara başvurup elde ettigi yağı gerek pahalı fiyattan satan,gerek indirim yaptım diye milleti kaçmaz bu fırsat diye koşturup aldıran firmalara.

    Bence bu gibi durumlardan şüphelendiginiz yağ ve firma varsa forumda yazılmasında fayda var. Belki başkası da aynı firmadan aynı şekilde şüphelenmiş olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız yazılsa daha iyi olur herkez için tıpkı paylaştığım ilhan sarı gibi beş para etmez yağ ,birde etiket üzerine yazılmadık cümle bırakmamışlar 0.3 asit yok 4 saatte toplanıp sıkılmıştır gibi :) ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlla tadımlık gönderteceksiniz yani 😊

    Kızdırmayın Nova Vera'yı,yoksa size kaliteli yağları olduğunu kanıtlarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Hic sanmiyorum.. Nova Vera bence bu millete ihanet etti.. O makinanin hakkini veremiyor ve bazilarina gore olgun hasat sayilan yaglari erken hasat diye satiyor..


    Nova Vera’nin kesinlikle yesil hasat bir urunu yok, hepsi olgundan bozma, bu kadar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olgun hasat,ancak filtreli erken hasat diye yutturulabilir. Renkten de şüphe oluşturur zaten. Yalnız bu @_TUTANKHAMUN_ hocamın gözünden de kaçmaz damağından da kaçmaz.

    Önceki sezon olgun hasat ile bu sezon olgun hasatı ayırmak zor olabilir de,filtresiz erken hasadın hangi sezon olduğu bile anlaşılabilir bırakın olgun hasadı erken hasat diye yutturmayı. Tabi dediginiz gibi filtreli erken hasat diye yutturma denemesi yapabilirler. Demek ki siz bu yönde ipuçlarını yakaladınız. Size güveniyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Hermus'un sahibinin profil fotosu" vs "Bana ve hediye ettiğim arkadaşlarıma geçen yıl gelen Hermus Trilye"


    "Profil fotolarımız özenle seçilmektedir."  


    Sadece renk farkı yok, berraklık/bulanıklık farkı da var.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 13 Aralık 2021; 11:8:59 >





  • ÜCRETSİZDİR.....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buta assos özel seri erkek hasat 20/21 sezonu yağı denemek için baya bir kararsızdım malum yeni hasatta epey yüksek fiyattan çıkacak bende 250 ml alıp bi şans vermek istediğim gerçekten tazeliğini çok iyi korumuş inanılmaz meyvemsi bir yağ,zaten avuçta ısıtıp kokladığınızda sizi büyülüyor ülkemizden 5 marka dünyanın en iyi 500 zeytinyağı arasına girdiler biriside buta hani aklında deneme niyeti olanlar alabilir tazelik ve nefaseti güzel ..🌿



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 13 Aralık 2021; 11:49:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt

    Buta Assos geçen sezon başladı bildiğim kadarıyla (veya biz geçen yıl duyduk) ve sağlam bir giriş yaptı.

    Fakat: Bugün 13 Aralık ve halen yeni sezon erken hasat ayvalık yağları satışa çıkmış değil.


    Dell'Olivia bir başkası. Geçen yıl süper giriş yapan ama bu yıl halen erken hasat yağlarını halen çıkarmamış olan.


    Doğal çökeltme mi yapıyorlar acaba, artan kağıt filtre fiyatları nedeniyle?

    Veya belki de yağları hazır ama önce geçen sezonları bitirmeye çalışıyorlar. Eğer böyle ise, en azından eski sezonları yeni diye satmaya çalışmamalarını takdir edelim bari.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 13 Aralık 2021; 12:14:38 >
  • butada gerçekten vahşi aromalar var ben ilk tadım yaptığımda şaşırmıştım nurlan hoca baya iyi iş çıkarmış yeni hasat sanırım satışa çıkmış sitelerinde ama markajımda başka yağlar var deniyeceğim 😜



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 13 Aralık 2021; 21:25:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Flos Olei acaba diğer yarışmalardan farklı olarak sadece ürün kalitesinei değil de, başka bazı kriterleri de puanlıyor olabilir mi? Bahçe bakımı, üretim süreci, tesis, yönetim süreçleri, vb... Çünkü gördüğüm kadarıyla her yıl aşağı yukarı aynı puanı alıyor katılımcılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt

    Buta Assos'a tekrar baktım ama sadece Hanım Parmağı'nda "yeni ürün" yazıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    bu gün diğer ürünlerde de yazıyordu sanırım yanlışlık oldu düzelttiler ..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ürünlerden bağımsız olarak, nasıl bu kadar keskin bir puanlama yapabildiğinizi çok merak ettim :) Hani o arada birkaç puanlık farkın kalibrasyonunu yapmak vs. meseledir:)

  • sansar64 kullanıcısına yanıt

    Geçtiğimiz yıllarda ürünleri filtre etmedikleri için nefaset kaybı hasattan sonra fazla olmuş muhtemelen, alan arkadaşlar da bundan dolayı beğenmemiştir dediğiniz gibi. Duyusal özellikleri benim denediğim yıl da çok güçlü karakteristikteydi, hasattan hemen sonra söylemiştim fakat, listede gözükmediği için Arbosana eklememiştim. Bu sezon, değerleri(0.2 - 700+) Arbequina'dan bi' tık daha iyi gözüktüğü için öncelik vereceğim. Şişe fiyatları da fenol ve asit değerlerine yoğunlaşan premium markalar gibi abartı değil(koroneiki dışında), litrelik teneke fiyatları da öyle keza. Damağı farklı tatlara açık olan arkadaşlar şans verebilir diye düşünüyorum.


    Bu arada kendim merak edip kardeşime Düet Memecik aldım. :) Çiğ tüketme konusuna pek sıcak bakmıyorlar. Genelde salata, meze vs. gibi soğuklarda kullandıkları için şişeyi açtırıp denettiremedim kendilerine.😀 Tadım konusunda şu an bir şey aktaramayacağım bu yüzden ancak, fiyat yönünden makul, eğer beğenirlerse kendime ve öbür kardeşime de sipariş etmeyi düşünüyorum.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Etrüsk E kullanıcısına yanıt

    Kalmamış maalesef Düet Memecik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 14 Aralık 2021; 0:8:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iade edemiyormusun hocam begenmediysen bi zorla bence ..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt

    Kutunun kapanan kapagi yok, nasil gonderecegiz ki? Geri bildirim verecegim.


    O kadar bizde Koroneiki, Picual, Arbequina, Arbosana, Domat, Trilye, Edremit, Sikitita var diyorsunuz gelen urune bak..


    Angelos filtresiz Ayvalik bile bundan daha iyidir.. Ustelik yag sanirim kalin bir yag, gerek akiskanligi gerekse de tadi. Cok ozensiz uretilmis bir yag bence.


    Ayrica bu uretici sadece 250ml’de sattigi 400+ bir Gemlik cesidi icin 80 lira istiyor, saka gibi.. Piyasadan pek haberleri yok ya da piyasa pek umurlarinda degil gibi. Az miktar bisey uretiyorlar cok da uzerine egilmiyorlar anlasilan.


    Simdi biri bunlardan Picual denese nasil bulur acaba? Ispanyollarin 4 kati fiyat bicmisler. Ustelik Gemlik ve Domat’in uzerine polifenol degerleri de yazilmis (yasal miydi bu) ama dunyanin en yuksek polifenolunu ureten Picual’in uzerinde Polifenol degeri yok, Neden acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 14 Aralık 2021; 13:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bu iğrenç kapağı villa turqanda kullanıyor göbekten sıktırınca bile fırlıyor yukarı ..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.