Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hanbars Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
13.755
Cevap
483
Favori
994.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 23 dk. önce
  • Cevaplayan Üyeler 1809
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 106
  • Ortalama Mesaj Aralığı 6 saat 8 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 134
  • Favoriye Eklediklerim 483
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • mcroses (596 mesaj) ozguruzden (531 mesaj) gatila (513 mesaj) Askaparta (486 mesaj) Sancu (485 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (4402 mesaj) Mobil (4896 mesaj) Tablet (235 mesaj) (4 mesaj) Mini (530 mesaj) Uygulama (595 mesaj) (14 mesaj) (327 mesaj)
  • @
37 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Sıcak Fırsatlar >> Sıcak Fırsatlar Konu Dışı >> Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
Giriş
Mesaj
  • Er
    0 Mesaj
    Bu arada cok merak ettigim Masmana Kilis Yaglik sezon sonu urununu denedim..

    Acikcasi urun bana cok degisik geldi, tam tarif edemiyorum.. Boyle degisik bir kagit tadi var sanki, leblebi tadi gibi birsey, tarif etmek cok zor.. Urun cok hafif ransid yapmis ayni zamanda.. Ilk gelen sisenin kapagi arizaliydi, DOP kapak hafif bir cekme ile yerinden komple cikti ve tum mekanizmasi dagildi..




    Basta urun hava almis ve bozulmus zannettim ama yerine gonderdikleri urunun de tadi ayni, o tarif edilemeyen, aciligi kotu ve rahatsiz edici bir tat..

    Acaba bu yagin ozelligi mi boyledir yoksa tam filtre edilmedigi icin urun bozulmus mudur anlayamadim..

    Erken Hasat Kilis yaglik tadan var midir?

    Bu urun uretimde 770 polifenoldu, sonra 650+ diye pazarladilar.

    Urunun Trendyol’da 3’te 1 indirime girmis olmasi, sezon sonu bile olsa, soru isareti ayni zamanda.. Gerci 10 gune yeni hasat piyasaya cikacakmis..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancu -- 14 Ekim 2021; 23:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Er
    0 Mesaj

    😳 O zaman bu urunu kesinlikle tavsiye etmiyorum ☺️ Domat gibi Edremit’mis, pehh!..


    6 bucuk kilodan 1 litre deyince uyanmaliydim aslinda 😃




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancu -- 20 Ekim 2021; 12:43:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Askaparta kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    3131 Mesaj

    Gaziantep'ten Murat firması listemdeydi bir ara kilis yağı için. Ama tatmak nasip olmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    |
    |
    Sancu kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    406 Mesaj
    Vaktiyle, bir köylüden zeytinyağı almıştık, yağı pişmemiş olarak tadınca hatta yemeklere dahi katınca bildiğin zeytin yiyiyormuş gibi zeytinin aroması ve acılığı ağızda yoğun olarak hissedilirdi. Şimdilerde buna benzer yağ bulamıyorum, şu "sızma" denilenler bildiğimiz ayçiçek yağı gibi tatsız, benim istediğim yukarıda anlattığım gibi zeytin aroması ve acılığı olacak, mantıken düşününce hiçbir işleme tabi tutulmayan direkt sıkılıp satışa sunulan bir yağ olmalı, bu yağ türünün adı tam olarak nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    395 Mesaj

    Hocam o köylüden aldığın yağ iyi bir yağ değil ,iyi bir yağda zeytin tadı gelmemesi gerekir , olması gereken çimen ,elma ,domates ,badem vb bitkilerin tadı ,hele ben bir kere İlhan sarı almıştım adeta domates ve eriği sıkmislar ben daha öyle hicbir yağa denk gelmedim halen daha arar dururum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bey V kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    395 Mesaj

    Hocam ne hikmetse Hatay ,Antep ,Kilis yağları güzel olmuyor ağızda değişik yoğun ağır bir tad bırakıyor ,ben Hatay'ın çok methedilen bir yağını denemiş ve beğenmemiştim ,sanırım sıcak olduğu için tadı farklı oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Sancu kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    406 Mesaj

    Mantıken zeytinden mamul olduğu için zeytin tadı gelmesi normal olan değil mi? 🤔 Tam olarak anlamadım, açar mısınız lütfen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    zemajestik kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Er
    0 Mesaj

    Bu sene Antalya, Mersin, Hatay ve Antep’ten aldigim tum urunler, hatta hepsi bilindik markalar, hepsi kusurluydu malesef..


    Antalya’da Leccino cesidi urettigini iddia eden bir uretici, 43 ulkeye ihracat yapiyormus, gelen urunun uzerinde tarih yok ve urun kusurlu..


    Insallah Nova Vera bu sene o bolgelerden 1-2 cesidi kusursuz isleyecek.. Ama fahis fiyata 250ml olarak sunmaz umarim ☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    zemajestik kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    3131 Mesaj
    Hayırlı olsun. Nova Vera ilk ürünleri satışa sundu. Organik ve trilye filtresiz olarak 500 ml'si 95 lira maalesef. Bu yıl daha da zor olacağa benziyor. İnşallah sadece boğazımız yanar ve acır, cebimiz ve yüreğimiz değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    |
    |
  • Yarbay
    3131 Mesaj
    Orfion da başlamış. 5 litresi 360 lira. Litresi 105 lira.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    |
    |
  • Kurmay Yarbay
    8692 Mesaj

    YANLIŞ 5: Zeytinyağı koklandığında zeytin kokusu geliyorsa kaliteli üründür

    Zeytinyağında siyah zeytin kokusu alınması, sanılanın aksine zeytinyağında istenmeyen bir kokudur. Siyah zeytin fermente olmuş zeytindir, yağda bu kokunun alınması zeytinin fazla bekletilerek sıkıldığını gösterir. Zeytinyağı koklandığında tazeliği çağrıştıran meyvemsi kokuların alınması, yağın iyi işlendiğinin ve iyi korunduğunun göstergesidir.


    http://www.balikesirim.net/m/saglik/zeytinyagi-ile-ilgili-dogru-bilinen-7-yanlis-h9628.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bey V kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    395 Mesaj

    Siyah zeytinden büyük ihtimal dip zeytininden zeytinler den sıkılmış oluyor genelde ,maalesef köylü yağı iyi olmuyor fazla yağ çıksın diye 50 derecede sıktıriyorlar yada çuvalda bekletiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bey V kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    3235 Mesaj
    Bu sefer nermin hanim deneyebilirim , var mi nermin hanim dan alan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
  • Er
    0 Mesaj

    Erken hasat bile olsa Domat ve Arbequina’da bu durum uretimlerinin uzerinden 3-5 ay gectikten sonra bile gozlemlenebilir..


    Domat ve Arbequina dogal olarak fazla polifenol uretemedikleri icin sanirim, cok kisa bir surede nefasetlerini kaybeder ve olgun zeytin, salamura zeytin tadi vermeye baslar, hele de urunler filtresiz ise..


    Bunun olmamasi icin urunlerin 13 derece civarinda korunmasi/saklanmasi gerekir.. Tabi ulkemizde hicbir uretici (%100) 13 derecede urunleri korumaz, yarismalara gonderecegi numuneler haric ☺️




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancu -- 17 Ekim 2021; 21:15:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    wNchstR kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör

  • Çok haklısınız. Başarılı zeytinyağı zeytin kokar, kaliteli yağda zeytin aroması olur. Bu dediklerimize herkes itiraz edecek çünkü insanların zeytin aromasından kastı salamura zeytindir. Hayır bizim anlatmak istediğimiz dalından taze koparılmış zeytindir. Kaliteli bir Zeytinyağı mis gibi doğa kokulu yeni koparılmış zeytin kokar. Zeytinyağı zeytin gibi kokmamalı sözünü belleklere kim yerleştirdi merak içerisindeyim. Neden işlenmiş salamura zeytin geliyor milletin aklına. Sonuçta zeytinyağı taze zeytinden üretiliyorsa taze zeytin aroması olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bey V kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör

  • Arkadaşın anlatmak istediği salamura zeytin aroması değil dalından kopardığı taze zeytin aroması. Salatalık aroması deyince aklımıza fermente salatalık turşusunun aroması gelmiyorsa, neden zeytin aroması denilince insanların aklına taze zeytin dururken fermente zeytin gelir anlam veremiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    wNchstR kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    8325 Mesaj
    Eski Kullanıcı Adı:
    eesph



    Hocam zeytin yetişmeyen bölgelerin çoğunda durum bu maalesef. Zeytinyağı denilince hep fermente zeytin aroması aranıyor, insanların aklına bu şekilde kazınmış. Ayrıca riviera ve sızma arsındaki farkı bilmeden tüketim yapan birsürü insanımız var daha. Kaldı ki yeşil- siyah zeytindeki aromaların yağa geçmesinden veya hangi yöntemlerle işlendiğinden haberleri olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    pirireistanbul kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    395 Mesaj

    Zeytin aroması nasıl oluyor ! Valla be bı dunya yağ tatdim zeytin aroması diye birşey anlamadım , bazıları yoğun meyvemsi bazıları otsu bazıları ağır bazılarında hafif oluyordu ,zeytin aroması dediğiniz sanırım ham zeytin tadı ,zaten ham zeytin yani erken hasat yemyesilken sıkıldığında zaten herhangi bir ham meyvenin tadına benziyor ,erik,badem yada domates ,yani herhangi bir ham meyve ,zaten zeytinde bir meyve sonucunda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    pirireistanbul kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    395 Mesaj

    Hocam yeşil zeytinde zeytin tadı gelmez ,aslında siyah zeytinde de gelmez ,ama zeytin artık iyice karardiginda fermente oluyor ve yağda baskın zeytin tadı geliyor ,maalesef köylümüz artık dürüst değil ,ya çok sıcak su yada dip zeytinleri sıktiriyor ,zaten plastik petlerde ve güneşin altinda sattığı için bir gram faydasida yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bey V kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    406 Mesaj

    Tam da böyle, "dalından koparılmış zeytin" sizin anlatımınız daha tafsilatlı olmuş.

    "Hakiki zeytinyağından elma, muz tadı gelir" denilmiş, ben buraya takıldım, zeytinden bu tatlar nasıl çıkıyor mümkün oluyor. Mantığını anlayamadım.

    Marketler de satılan sızma ve riviera vs yağları tattım bildiğimiz ayçicek yağı gibi herhangi bir etki vermiyor ağızda o yüzden varsa eğer işin uzmanından sual ediyorum, zeytin tadı alacağım hakiki zeytinyağı türü nedir acaba? Natürel sızma ve riviera tattım işe yaramazlar, beğenmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    pirireistanbul kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
Reklamlar
valorant vp
valorant points
bankacılar
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR5
0,638
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.