Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (628. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.791
Cevap
530
Favori
1.192.635
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 626627628629630
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıcaklar için uzun zamandır olgun hasat soğuk sıkım ve natürel sızma kullanıyoruz. Pilava da çok yakışıyor, hiç rahatsız edici bir tat bırakmıyor aksine. Dumanlanma/yanma derecesi ise soğuk sıkımda 165 - 180 derece dolaylarında başlar. Çok harlı ateşte pişirmezseniz sorun olmayacaktır. Eğer yüksek ısılarda yapıyorsanız sıcak sıkım natürel sızma daha yerinde olur tabii. Et yemeklerinden kasdınız; kavurma vb. kızartma türleriyse elbette etin kendi yağı ya da kuyruk daha çok lezzet katacaktır. Lakin sulu et yemeklerini kasdediyorsanız zeytinyağının hem daha hoş hem de daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bu arada yeşil/erken hasat; çiğ tüketim, soğuk mezeler, salata ve yemek üstü kullanım için daha uygun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • help21 kullanıcısına yanıt

    ben pilava tereyağ ve zeytinyağı karışık koyuyorum hem parlak oluyor hem de lezzetli, ama yağ soğuk sıkım olmalı.

  • ya ben detaylarını okudukça fazla kafaya takar oldum ya da bu zeytinyağı işi adama kafayı yedirtir :) çok çok gerilerden konuyu epeyce okudum. çokça yeni bilgi edindim ama zeytinyağını sadece çiğ olarak tüketen biri olarak fiyat kriteri de dahil olmak üzere optimum seçeneği bulmakta fazlasıyla zorlanıyorum.


    naturel sızma, soğuk sıkım, erken hasat kriterleri banko. eyvallah.


    ama özellikle şu filtreli-filtersiz olayına fazla takıldım. buradaki deneyimli ve bilgili arkadaşların "filtresiz zeytinyağı bozulmaya mahkumdur" minvalindeki bazı yorumları ister istemez gözümü korkuttu. dünya para verip, bozulmaya daha müsait bir şey alma fikri sinir bozucu epey.


    hal böyle olunca filtresiz tüm seçenekleri eledikten sonra bütçeyi de zorlayarak 236 tl'ye nova vera ayvalık erken hasat siparişi verdim ama bu sefer de ayvalık olmasından ötürü içim içimi yiyor acaba yanlış seçim mi oldu diye. sezon sonu olması da erken hasat işini sorgulatıyor ayrıca. elim siparişi iptal butonuna gitti gidecek :)


    daha önce bir kere felole almıştım ve amatör tüketici olarak tatmin ediciydi benim için. ama onun fiyatları da çok uçmuş. farklı alternatiflere de bir bakayım diyince zeytinyağı pazarında kayboldum. çıldırmak üzereyim :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -GNR- -- 25 Ağustos 2021; 14:25:10 >




  • -GNR- kullanıcısına yanıt

    filtresiz yağları sezon başı almak daha mantıklı, 4-5 şişe alıp sabahları kaşık kaşık tüketmek hem keyifli hem sağlıklı.

    bana kalirsa da yeni sezon gelirken erken hasata çok para vermek manasız. forum da sıcak fırsatlar bölümü var sağolsun arakadaşlar güzel paylaşımlar yapıyorlar, oradan güzel bir soğuk sıkım yağ ile yeni sezon beklenebilir çok ihtiyaç varsa.

  • -GNR- kullanıcısına yanıt
    Şimdi filtresiz almayın artık. Yeni sezona az kaldı, filtresiz keyfi için bekleyin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 18 Lt zeytinyağını tenekeyi açtıktan sonra nasıl saklamalıyım? Cam kavanozlara doldurup etrafını alüminyum folyo sararak 1 lt lik olacak şekilde paylaştırmayı düşünüyorum. Büyük teneke alan arkadaşlar yağın özelliğini kaybetmeden nasıl tüketiyorlar

  • bahadir3790 B kullanıcısına yanıt
    18 litre zor olacaktır ama dediğiniz gibi olabilir. Koyu renkli cam şişeler ya da dediğiniz gibi folyolu kavanoz ile karanlık bir ortamda saklanabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu forum su an icin Turkiye’de zeytinyagi konusunda en dolgun ve bagimsiz bir ortam, her ne kadar beklentilerin altinda kalsa da..

    Malesef ulkemiz, hemen hemen her alanda oldugu gibi, zeytinyagi konusunda da haset, kisir ve konservatif bir ulke, malesef..

    Neyse, Peki bu durum nasil ileriye goturulebilir? Boyle bir olay mumkun mudur yoksa sadece bir utopya mi? Gerci su an ulkemizin bogustugu sorunlara bakinca, zeytinyagi konusu yuzlerce konuluk listenin sonlarinda yer alir malesef..

    Biz yine de bir baslangic yapalim, belli olmaz, belki de konu alevlenir.. Nitekim zeytinyagi konusundaki tum bilgilerimi (oldukca eksik bu arada), bu forum, diger forum (iyisinibil) ve kendi arastirmalarim sayesinde edindim.. Ingilizce makaleler icin oliveoiltimes’a bakilabilir, ama onlar da yanli ve ticari bir kurulus sonucta..

    Neyse, ulkemize donecek olursak, benim gordugum su kurum veya kuruluslar zeytinyagi konusunda aktifler:

    1- Zeytindostu Dernegi: Malesef oldukca pasif ve ticari bir kurulus.. Yonetiminde dinazorlar var ve biseyler yapmaya calisiyorlarmis gibi gorunup hem sektorden hem de dunyadan cok kopuk ve uzaklar.. Duzenledikleri zeytinyagi kalite yarismasina artik ulkemizden hicbir kalburustu uretici katilmiyor.. Kusurlu yaglara altin madalya verebilen bir olusum.. Olaganustu kongreye gitmisler bu hafta ama fazla bir seyin degisecegini sanmiyorum..

    2- Ulusal Zeytin ve Zeytinyagi Konseyi (UZZK): Devlet destekli bir kurulus sozde, isim muthis ama ortada var mi yok mu belli degil.. Acikcasi vaziyetini yukaridakinden daha vahim goruyorum.

    3- Zeytinyagi Akademisi: Bu sene kuruldu ama henuz ses getiremedi.. Bunyesinde onlarca Prof seviyesinde akademisyen var ama henuz elle tutulur bir sey goremedik.. Umarim daha aktif olur ve ivmelenir.. Ucretsiz zeytinyagi ileri tadim egitimleri bekliyoruz. Oyle 45 dakikalik veya 1-2 saatlik uyduruk egitimler degil, gunler suren Avrupa’dakine benzer egitimler. Mumkunse sponsor desteginde, amatorlere yonelik, gerekirse sinavla alinan (homojen seviye tespiti icin) ucretsiz (veya kar amaci gudulmeden cuzzi bir ucret) egitimler olmali, sonucta bunun da bir stk oldugunu dusunuyorum.. Abidin Tatli Bey’in bilgisine, iletebilen olursa ne guzel olur ☺️

    4- Bilgeagac Dergisi: Dergilerini basip ucretsiz dagitmasi takdire sayan bir girisim.. Fakat derginin %90+‘i reklamlardan ibaret.. Hikayeler guzel ama bazen yaniltici. En son hadleri olmadigi bir sekilde asi propagandasi yaptiklari icin hem takibi biraktim, hem de ucretsiz dergi dagitim listesinden ciktim. Kendilerine 1-2 geri bildirimim olmustu fakat acikcasi kaideye alacaklarini pek sanmiyorum, umarim yanilirim.

    5- Anatolian IOOC: Ilk duydugumda inanilmaz heyecanlanmistim. Fakat zaman icinde sadece ticari bir girisim oldugunu farkettim ve hele de yarismanin yapilis seklini ve sonuclari gorunce tam bir hayal kirikligi oldu. Acikcasi EVOOWR.com sitesi bu yarismaya 10 uzerinden 7 puan vermis, guzel bir giris aslinda. Peki tadimi aylar suren, inanilmaz profesyonel ve kati, tum urunlerin tam duyusal analizini ve 12 farkli tada kadar tam meyvemsilik profilini cikarip yayinlayan Leone d’Oro’ya kac vermis bu uyduruk web sitesi? Sadece 6!.. Peki Anatolian neyin analizini yapabiliyor? Hicbirseyin!! Daha urunler robust mi, medium mu, delicate mi onu bile cozumleyemiyor..

    Tum bunlari bu sekilde yazmamim sebebi konuya biraz ilgi olusturabilmektir. Yoksa tarim olmayan ulkede biz mi kurtaracagiz bu sektoru? ☺️

    Not: Yukarida bahsettigim sektor temsilcileri buraya gelip cevap hakki kullansa ne guzel olurdu, ama neredeyse hic umidim yok.. Herkes kendi keyfine bakip oldugu gibi davranmaya devam edecek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 1 Eylül 2021; 15:0:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 600 ve üzeri polifenol değerine sahip birçok ürünü 35-50 Lira dolaylarında satın alabiliyorduk. Son bir yılda çok tuhaf bir hâl almaya başladı ne yazık ki. Geçenlerde bi' tv kanalında, zeytinyağa yüzde 60 zam geldiğini haber yapmışlar fakat, hangi yüzde 60? Küçük ölçekli üreticilerle tanışmadan önce fabrikasyon ürünleri, 2013 veya 2014'te (Marmarabirlik natürel sızma 5 lt) 30 Liradan aldığımı hatırlıyorum. Her üretici az çok katkıda bulunuyordur illa ama enflasyon patlak verince herkes kendi kesesini düşünür oldu malumunuz. Riviera yağları bile 200 + Liradan satışa koymuşlar utanmadan. Yakında yeni hasat başlayacak, daha kötüsüyle karşılaşmayız umarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum da konuya vâkıf olmayan veya merakına yenik düşüp deneme amaçlı alan vardır muhtemelen. Üslupları ne amaçla satış yaptıklarını az çok belli ediyor. 1000 ve üzeri de olsa sadece fenol değeri için yarım litre yağa 270 Lira çok fahiş bir rakam maalesef. Bu arada etik açıdan değerlendirmek bize düşer mi, orasına da okuyanlar karar versin.😀

    İnşallah bereketli ve eskisine nazaran daha iyi nefasete, rahiyaya sahip dolu dolu bir sezon olur.

    Selamlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar bir çok yazınızı okudum size 3 marka sormak isterim. Deneyip denemediğinizi bilmiyorum. Bunlarla ilgili bilgi paylaşımı yaparsanız memnun olurum. 1- Felole, 2- Genius 3- Palamidas

    Benim de fikirlerim var, damağına en çok uyanda belli ama sezonluk farklılıklar oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kibirden ziyade, basit ve kompleksli yanıtlarla sinirler yatıştırılmaya çalışılmış gibi sanki ama biz yine de yermeyelim.😃 Piyasa hakkında az çok bilgiye sahibiz... Konu müdavimleri yeni hasat hakkında deneyimlerini paylaştıkça doğru ürünlere/üreticilere de ulaşacağız inşallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • rengin suarın yağını denedim. Erken hasatla alakası yok(erken hasat diye satıştaydı), çok zayıf bir yağ! işin ilginci "aroması daha yüksek olan yağları sezon ortasında bitirmiştik" cvbı... yani ben şöyle anlıyorum; aroması daha yüksek olan bir tank var önce o yağ satılıyor. sezon sonuna doğru aroması düşük yağlar elden çıkarılıyor... o yüzden rengin suarı artık listemden çıkardım, tekrar para verip almam. Kendisi ne zaman daha profesyonel bir üretim-saklama-satış yolu izlerse ve denemem için bana numune yollarsa o zaman bakarız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün pazarda gezerken ilk kasat Havran zeytini vardı bir kasacık. Kilosu 15 liraydı.
    Hermus, sezonun nasıl geçeceğine dair bir işaret olmaz inşallah. Yoksa bu fiyatlar çılgınlık, very expensive.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir Picual de ben alayım.
    Yeni sezon hayırlı olsun. Yeni güzelliklere uygun fiyata kavuşmak ve eski güzelleri de daha da nefasetli hatırlamak dileğiyle. Yiyin, için, keyfilenin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim, zeytin ve zeytinyağı ile 80. yaşınıza da güzelce girersiniz inşallah.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhabalar

    Picual zeytinyağından temin etme şansımız var mıdır Sancu hocam?

  • Yeni sezon ürünleri gelene kadar yağ almam lazım var mı önerisi olan? 500 ml almayı planlıyorum.

  • Yeni sezonda sevgili Sancu'dan alacağız inşallah uygun görürse.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok sevinirim..  

  • 
Sayfa: önceki 626627628629630
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.