Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (559. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.791
Cevap
530
Favori
1.192.616
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • A101 deki Zeo sızma zeytinyağını denedim geçen. Fena değilmiş. Yemeklerde kullanılabilir, normal içimde de rahat içiliyor. Tariş Güney Ege'ye benziyor tadı, onun kadar iyi olmasa da iyi. En azından komili ve kristal gibi değil, ben bu komili ve kristali hiç içemiyorum mesela ağır bir tatları var. Bir de bunlara iyi diyen var.
    Neyse, dilde acılık ve bogazda yakıcılik biraz var. Memecik ağırlıklı bir yağ sanırım tadından anladığım kadarıyla. Dildeki acılık hissi bir tık fazlaydı çünkü. Bimdeki kadar iyi bence.
    Fiyat/performans olarak iyi buldum ben. Üreticisi balsarı yag diye bir firma. 2018 den beri bunlar üretiyor sanırım. O zamandan beri bir sahtecilikleri çıkmamış en azından. Ki devlet a101 bime bazi buyuk firmalara bile acımadı sapladı cezaları ifsalari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 6 Mayıs 2020; 22:24:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biryeregitmiyoruz2

    Bilgisi olan var mı?
    Organik diyor. Ben olsam 1 şişe alır denerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Organik diyor. Ben olsam 1 şişe alır denerdim.

    Alıntıları Göster
    Bizim memleket Manisa Akhisar dan, Alhatoğlu isimli eski ve köklü bir yerel firmanın üretimi. Son dönemde Bim için fason üretim yapıyor. Kendine ait markalar da var. Yurtdışına da mal satışı yapar.

    Harras ürünü şuna benziyor.




    Burada kendi satışları var.

    Alhatoğlu Ena Filtresiz Erken Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı Cam 500 ML 30,00 TL yerine 27,50 TL
    https://urun.n11.com/zeytin-yagi/yeni-sezon-erken-hasat-ena-500-ml-soguk-sikim-zeytinyagi-P390750497

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sn Menteşe Som'dan kampanyaları kapsamında Memecik ve Domat 500 ml şişeleri aldım.
    Elimde olan Nova Vera Trilye ve Ayvalık ilk hasatlar ve Tariş Güney Ege ile karşılaştırmalı bir tadım yaptım. Nova Vera Memecik filtresiz olduğundan erken bitmişti, maalesef karşılaştıramadım.

    İki şişe için de keşke damlalıklı olsalardı diyorum. Nova Vera'ların aksine tekrar kullanılabilir olmaları güzel ama kontrollü akış sağlamak kolay değil.

    Domat: Ayvalık İlk Hasat ile benzerlik taşıyan bir koku ve tad profili var. Burunda yeşillik, çimen, çağla, belki biraz yeşil domates kokuları bırakıyor. Ayvalık'ta ise biraz daha limon baskın hissediliyor.

    Tadında kokusundan beklenmeyen bir yakıcılık var ve genizde kalıyor. Hatta Ayvalık'tan daha fazla geniz yakıyor.

    Memecik: Domat ve Ayvalık'tan daha keskin koku ve burunda yakıcılık var ama Trilye kadar keskin değil. Ağızda ferah bir tat ile başlıyor, yoğun ve çağla tadı bırakıyor. Damakta keskin, kalıcı ve yüksek acılık var ama yine Trilye seviyesinde değil.

    Renklerde Tariş dahil önemli bir fark göremedim. Tariş Güney Ege ise her ne kadar en iyi market yağlarından olsa da diğerlerinin yanında koku konusunda donuk kalıyor. Yine de Ayvalık ve Domat'ın üstünde, Menteşe'nin br tık altında yüksek yakıcılığa sahip.

    Genel olarak Domat Ayvalık İlk Hasat ve Memecik arasında bir profile sahip, salatalarda ve yemeklerin üzerine son dokunuş olarak yakışıyor. Memecik ise Trilye kadar keskin olmasa da daha geniş bir aroma skalasına sahip, ekmek banmak ya da içmek için güzel bir seçim olur.






  • Tesekkurler yorumlarınız için
    Renk hic bir zeytinyağı için bir kriter değildir.
    Sadece bu yüzden tadımlar kobalt renklı bardaklarda yapılır.
    İyi pazarlar
  • Baya az tuzlu zeytin önerisi istiyorum, bir yakınım icin. Tansiyon hastası cok tuzlu yiyemiyor. Bir keresinde baya baya tuzsuz zeytin götürmüştüm çok beğenmişti. Bir daha öyle kalitede bir zeytin bulamadım. Kuru seleydi sanırım. Nerden bulacağız öyle bir şey?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Elea zeytinyağını üreten firmanın yeşil zeytinlerinden birkaç kere aldık çok memnun kaldık. Kendileri Antakya firması zaten, Antakya tipi kırma halhalı ve karamani zeytinlerden aldık. Halhalı biraz daha fazla beğendik, daha küçük boyutlu oluyor karamaniye göre. Yalnız suyunu birkaç kere değiştirerek yaklaşık 3-4 saat suda bekletmek gerekiyor, ondan sonra tuzu neredeyse tamamen gidiyor. Yakınınız belki biraz daha fazla bile bekletebilir. Şu sitede zeytin satışı yapıyorlar:https://www.mericciftligi.com/
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Peki siyah zeytin nasıl? Siyah zeytin icin bir öneri var mi? Benim daha önce aldığım kendinden tuzsuzdu. Cok tuzsuzdu yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 11 Mayıs 2020; 11:6:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Siyah zeytin almamıştık ama sağolsunlar hediye olarak az bir miktar göndermişlerdi. Ancak siyah zeytini daha uzun süre suda bekletmemize rağmen tuzu bir türlü gitmedi.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, elimizde tuzsuz kuru sele zeytin bulunuyor. Bünyesinde %2-3 oranında tuz bulunuyor, sıfır tuz şeklinde değerlendirebilirsiniz. Çok az üretim yapmıştık ilk seri bitti. Yarın da 2. serisi çıkacak. Ürün hazır fakat fotoğraf çekimi olmadığı için siteye koyamadık. Yarın yükleyeceğiz.

    Aklınızda bulunsun.
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Normal zeytinler fazla tuzlu geldiği için tükendikten sonra yenisini yapmadık, artık sadece az tuzlu ve kuru sele tuzsuz üzerinden satış yapıyoruz siyah zeytin kategorisinde.
  • Sıcaklar için Alhatoğlu'dan 5lt naturel sızma almıştık geçen hafta, merak edip yanına Acı Yeşil de eklemiştim. Dün teslim edildi. Paketlemeye özen gösterilmiş, sağlam bir şekilde ulaştı. Tenekeleri açmadığımız için akıbetlerini bilmiyorum henüz. Ürüne gelirsek; şişesi oldukça şık ve damlalığı da mevcut. Her firmanın kullanması gereken, hemen hemen ekstra maliyet gerektirmeyen güzel bir ayrıntı bence. Koku ve aroma yönünden orta-yoğun seviyede; çağla, taze biçilmiş çimen, domates, erik gibi yeşil tonlar hakim. Domat'a özgü egzotik meyve kokuları ise biraz hafif ve derinden geliyor olsa da baskın aromalar ağzı tamamen sarıyor. Acılığı dilde hafif-orta şekilde hissediliyor ama asıl olay boğazda gösteriyor kendini. Domat'tan beklenmeyecek karakteristikte yakıcılığa sahip. Japonya'dan gümüş madalya ile dönmüş ve boşuna robust kategoride değerlendirilmemiş dedirtti gerçekten. :) Ben genel anlamda beğendim, başarılı ve güzel işlendiği belli. Özem 0.2 Kisthene ile farkını merak eden olursa; burukluğu, yakıcılığı daha başarılı ve kokusu daha baskın yalnız; çiğ tüketim ve lezzet yönünden Kisthene çok daha keyifliydi, damağıma daha çok hitap ediyordu açıkçası. Zeytinseli Domat da denemeye değer erken hasatlar arasında ama 2019'da üretim yapılmamış. Denemek isteyen veya stoku azalan arkadaşlar varsa; filtreli 250ml şişe 23 Lira ve ücretsiz kargo sunulmuş bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 12 Mayıs 2020; 23:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen zaman bize acımadığı gibi zeytinyağına da acımıyor. İster istemez ambalajı açılmamış, karanlık ve serin bir ortamda saklanmış da olsa kalitede düşme olabiliyor. Turfande zerzevat gibi bu ürün de vaktinde daha güzel. Ama her daim zeytinyağı için kaliteye devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 14 Mayıs 2020; 19:10:3 >
  • Ben de en son Hilmi Yıldırım'ı denedim. Yakıcılığı iyi, içtikten biraz sonra genzi net olarak yakıyor ve öksürtüyor ancak aroma ve koku açısından pek tatmin etmedi beni açıkçası. Öyle kuvvetli aromatik kokular alamadım, hafif bir kokusu var. Denediğim diğer memecik olan Zetay Premium'dan lezzet olarak biraz daha aşağıda. Zetayı deneyeli baya olduğu için acılık ve yakıcılık açısından karşılaştırma yapamayacağım.
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Nacizane deneyiminize dair bir yorum yapma, minik bir bilgi ekleme ihtiyaci duydum. 11.11 kampanyasının uzerinden 7 ay geçti. 7 ay tenekede duran bir urun hakkinda deneyimler ve yorumlar yanıltıcı oluyor genelde.

    Hangi firma hakkinda olursa olsun 7 aylik bir ürünü denemek ve yorumlamak biraz hatali. Boyle hissedilmesin diye, memnuniyetsizlik yasanmasin diye taze taze doldurup gönderiyoruz ürünleri. Bozulmasin diye gaz basıyoruz tanklara vs.

    Benzer yorumlari pazayerlerinde de aliyoruz. Bakiyoruz urune düşük puan vermis tuketicimiz, siparisinden hangi partiden dolum yapildigini tespit etmeye calisiyoruz memnuniyetsizlik neden kaynaklaniyor anlamak için. Bir de görüyoruz ki 7 8 ay once verilen urune yorum yapilmis. Nerede nasil saklandi o yağ ne oldu bilemedigimiz icin, almis oldugumuz düşük puan ve prestij kaybi ile kaliyoruz. (Almis oldugumuz dusuk puanlarin yuzde 90'i bu sekilde)

    Neyse, durumlar boyle, taze siparişlerinizin yorumlarinida duymak isteriz:)

    Sevgiler selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 14 Mayıs 2020; 19:58:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsiburada'dan indirim de diye Rengin Sular almıştım. Pek memnun olmadım. Çiğ tüketim için uygun değil. Acılık yakıcılık hiç yok. Aroması hissedilmiyor. Duyusal olarak çok zayıf. Bir daha tercih etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root16 -- 15 Mayıs 2020; 14:51:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarışma sonuçları:

    http://zeytinagacidergisi.com/mansetler/iste-new-yorktan-kalite-oduluyle-donen-turk-markalari-11231

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullah sancak A kullanıcısına yanıt
    Farklı isimleri gördüm. Bir araştırırız. Ama satış noktalarını bulmak zor oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 16 Mayıs 2020; 17:47:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kisthene 0.2 altın almış. Daha önce yapılan bir yarışmada bronz ile ödüllendirilmişti yanılmıyorsam. Tuay da altın kazanmış ama hangi ürünüyle katıldı acaba, merak ettim. Hilmi Yıldırım gümüşte kalmış. Farklı adlardan oluşan markalar çoğunlukta gibi sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.