Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (540. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.788
Cevap
530
Favori
1.192.023
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 538539540541542
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evde kendimiz filtre edemiyor muyuz zeytinyagini? Benim evde kahve filtresi var, ondan geçer mi hızlıca yoksa üstte mı kalıyor? Bazen gecmeyebiliyor çünkü ya da çok yavaş geçiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Denemedim ve detayına hakim değilim ama yanlışlıkla aldığım filtresiz bir yağ ile ilgili bir uzmana danıştığımda kahve filtresinden geçirmemi önermişti. Detayını sormamıştım.
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:28:31 >
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Feza Hanım
    Ben bilgi olarak henüz dekantör ve separatör seviyesine gelemedim. :) Ancak şu aşamadayım:
    a) Kağıt filtreli
    b) Toprak filtreli
    c) Doğal çökeltmeli
    d) Filtresiz

    Bilgim kıt olduğundan söylemek istediğinizi de tam anlamadım. Şöyle bir hap var mı acaba bana: "Daha iyi yağ için şu yöntem en iyisidir."
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Sayın Gatila,
    Posa kusuru olan bir yağdan hafif bir maya kokusu, tat olarak ekşi maya, parmesan peyniri, bebek kusmuğu gibi "notalar" alırsınız. Bunlara odaklanmak daha sağlıklı sonuç verir. Diğer kısımlara girerseniz sizi bir günlük duyusal analiz eğitimlerine değil 3-5 günlük üretici eğitimlerine almamız gerekecek:)
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    :) Yok, o kadar girmiyim ben. :)
    Yani basitçe farklı üretim tekniklerinden şu daha iyidir diyemiyoruz anladığım kadarıyla. Üretim detaylarını sorgulamaktansa üründen aldığımız izlenime yönelmemizi öneriyorsunuz. Teşekkürler.
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    feza hanım merhaba!

    uyarınız yönünde değişiklik yaptım. keşke yazılanları editleyip siz içerik olarak zenginleştirilmiş yeni bir metin oluştursanız. çünkü işin teorisini ve üretim kısmını çok iyi biliyorsunuz ve meseleyi çok da iyi ifade ediyorsunuz.
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    Selamlar Feza Hanım, üretim aşamasında iki faz kontinü sistem mi daha makbul, yoksa üç faz kontinü(suyla hiç temas etmeyen?) sistem mi? Ekim-Kasım gibi aldığım erken hasat bir üründe posanın dibe çökmesinden dolayı su tadı hissetmiştim, yağ bitene kadar da devam etmişti. Filtre edilmemiş olması daha çabuk bozulma anlamı taşısa da kısa sürede kusurlu bir tat oluşması biraz şaşırtmıştı açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 24 Şubat 2020; 14:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki faz üretim yönteminin daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek.
    Üç faz üretim yaparken, dekantör aşaması sırasında hamur ile beraber sürekli su kullanmanız gerekiyor bu da kaliteyi önemli ölçüde etkiliyor. İki faz ve üç faz karşılaştırması akademik olarak yapılmış ve iki fazın üstünlüğü bilimsel olarak da verilere dayanır şekilde ispat edilmiştir.
  • abdullah sancak A kullanıcısına yanıt
    Merhaba Abdullah Bey,
    Teşekkürler. Yakında websitemizde sık sorulan sorular kısmı yapacağız, orası için burada sorulan sorulardan ilham alabiliriz. Vakit olduğunca bakmaya çalışıyorum ama forum biraz suya yazılan yazı gibi. Daha önce yazdığım konularda sorular görebiliyorum. Herkes dönüp eski mesajları okuyamıyor elbette.
  • Özgür yanıtlamış. İki faz ayrıca çevre dostu bir teknoloji.
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Fezasan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Gıda Ormanı bir müşterisine (müşteri bana özelden iletti) polifenol değeri için 3 ayrı lab sonucu olduğunu iletmiş. Bu doğrultuda güncelledim.
    Ve Granpa'yı ekledim.
  • abdullah sancak A kullanıcısına yanıt
    Güzel derleme olmuş. Yalnız robust/intense yağlar; acılığı ve aroması ile salata ve soğuk mezelerin tadını bastıracağı için hafif - orta kategorideki ürünler hem daha çok yakışıyor hem de daha uyumlu/dengeli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yudum riviera aldım. 80 tl 5 litre

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Bunu paylaştığınız iyi oldu. Forumdaki uzmanlar da daha önce analiz değerini etkileyebilecek çok fazla değişken olduğunu belirtmişlerdi ve bunlardan biri de testi yapan laboratuvardı hatırladığım kadarıyla.

    Peki bu farklılığın sebebi testi yapan laboratuvarların farklı olması mı? Üç sonuç da aynı tür yağa mı ait? Çünkü firma birden fazla çeşit yağ üretiyor.
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Forum yönetiminin tavrı sonucunda bu dahil eski mesajlarımı siliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:3:22 >
  • semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Tavşan yüreğinden yoğun yeşil domates aroması dışında farklı aromalar alamadım. Beylik çeşitinin aroma çeşitliği daha fazlaydı ve beylikte narenciye aromasını anımsatan aromalar aldım.
  • Son dönemdeki bu çeşnili zeytinyağı arzını pek anlamlandıramadım. Maden suyunu meyve aromasız, kahveyi şekersiz içemeyen nesil mi talep ediyor. Biz ise kendi ve baskın aromasında kaybolmak istiyoruz zeytinyağının.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Forum yönetiminin tavrı sonucunda bu dahil eski mesajlarımı siliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:3:15 >
  • 
Sayfa: önceki 538539540541542
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.