Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (484. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.791
Cevap
530
Favori
1.192.582
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zetay no1'ler bugun teslim edildi.

    nova vera memecik 2019 erken hasat ile kiyaslama yaparsam zetay no1 renk, aroma ve yakicilik bakimindan daha ustun. tereyagi mudavimi birisi olarak daha once bu ikisi disinda baska bir butik zeytinyagi tatmadigimi vurgulamak isterim. sunu dea soylemem lazim nova veranin paketlenmesi ve sisesi zetay'dan daha iyi ve ustun.

    yalniz 2018 urunu olan 2lt'lik premium zetayin aromasi beni benden aliyor. erken hasat no1 zetay'dan daha hos bir aroma aliyorum. bende mi bir yanlislik var, boyle birsey mumkun olabilir mi? tecrubeli arkadaslar bu konuda katki yapabilirse memnun olurum.

    mentese som ve hilmi yildirim'in yaglarini da bekleyecgeim ondan sonra son kararimi verecegim.

    bu konuya katkida bulunanlara simdiden tesekkurlerimi sunuyorum (zetay 2lt premium aroma mutlulugu :) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drcaucasian -- 8 Kasım 2019; 21:25:31 >
  • drcaucasian D kullanıcısına yanıt
    "yalniz 2018 urunu olan 2lt'lik premium zetayin aromasi beni benden aliyor. (2019) erken hasat no1 zetay'a göre daha hos bir aroma aliyorum."

    Bilgim olmadan sallıyorum. Beyin jimnastiği diyelim. :)
    Acaba bu ilk hasat, erkenin de erkeni hasat olayı biraz abartılıyor olabilir mi? Yani belki de "ne kadar erken, o kadar iyi" değildir. Zeytinin kararmadan henüz yeşilken, ama yine de belirli bir olgunluğa erişmesi gerekiyordur toplanması için. Sırf hazırda bekleyen müşterilere ürünleri bir an önce pahalıya satmak için bu "ilk hasat" olayı zorlanıyor olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cutrera

    Flos olei çok üst düzey bir yarışma değildir buraya giren yağları çok üst düzey yağ görmek yalnış örnek geçen sene aldığım menteşe son gayet kusurlu yavan bir yağdı eğer bu sene de öyle yağ çıkaracaksa o yağdan almam mesela

    Bana OLIVE JAPAN-IOC Mario Solinas ile gel en prestijli yarışmalar bunlardır ayrıca bu yarışmalara kaç sene üst üste girip ödül almışlardır önemli olan budur flos olei veya IOCC EVO ödül etiketli bir yağ görsem aa bu iyi yağdır kesin alayım diye atlamam asla

    Bizim ülkemiz şu ayvalık edremit cinsinden ne zaman kurtulursa o zaman iyi yağ üretmeye başlar edremit cinsinden asla nitelikli bir yağ çıkmaz nereye gitsen ekmişler erik ağacı gibi önce üreticiye devlet tarafından her türlü teşfik verilicek kaliteli üretimle öne çıkarılmayan çok nitelikli çeşitler var memecik bile şunun şurasında 4-5 yıldır popüler anca öne çıkmaya başladı coğrafi tescil aldı bugün baktığınızda en çok ödülü memecik alıyor ben idda ediyorum güney tarafındaki tavşanyüreği-sarıulak-beylik-saurani-haşabi-halhalı vs bunlardan kaliteli üretimle çok üst düzey yağlar çıkar sadece öne çıkarılmamış bilinmiyor ufacık datçada bile kaç çeşit yağlık yerel tür zeytin var
    fiyatlarini goz onunde bulundurmazsak size gore turkiyedeki en iyi zeytinyagini hangi firma uretiyor?




  • gatila G kullanıcısına yanıt
    amator olmasam bir iki karalardim bu konuda ama baslik altind ayazan tecrubeli forumdaslar daha dogru yorumlarlar. benim dusuncem (tamam bu basliktaki bilgilere dayaniyor) erken hasatin olayi polifenol degerlerinin daha yuksek olmasi, yanlisim varsa duzeltin lutfen.

    premiumun, zetay no1'e gore daha hos yerine aslinda daha belirgin bir aromasi oldugu daha dogru olur diye dusundum simdi. yanlis yonlendirmemesi adnia buradan duzelteyim :)

    sizin listenizi takipteyim bu arada ben de birer sise alacgaim, ek olarak hilmi yildirimdan almayi dusunuyorum.
  • zeytinyağı tercihlerimde en önemli kriterlerden biriside polifenol değeridir. fenol değeri ne kadar yüksekse yağ o kadar kalitelidir diyebiliriz.
    yağ alacağım zaman üreticinin internet sitesine girip polifenol değerini vermişler mi ya da laboratuvar analizlerini yayınlamışlar mı diye bakıyorum. her hangi bir veri yoksa "yüksek polifenol değerine sahip zeytinyağı" ifadesi benim için bir şey etmiyor.

    polifenol değerini bildiklerim:

    nova vera trilye 2019 hasat: 900+ mg/kg
    zethoveen memecik 2018 hasat: 700+ mg/kg
    zeytin deresi 2019 hasat: 500+ mg/kg
    nova vera memecik 2019 hasat: 500+ mg/kg
    zetay no.1 2019 hasat: 400+ mg/kg
    nermin hanım arbequina 2019: 394 mg/kg
    orfion : 300+ mg/kg (özgür bey forumda paylaşmıştı diye hatırlıyorum)
    ravla gurme: 300+ mg/kg (fiyatı çok yüksek. bu fiyatla almayı düşünmem)
    sardolive arbequina 2019: 223 mg/kg
    nermin hanım erken hasat 2019: 199 mg/kg
  • kuzey ege'de kazdağı eteklerindeki adatepe,narlı köyleri ve havran ilçesindeki zeytinliklerimiz de hasata başlamış soğuk sıkım metodu ile zeytinyağımızı çıkarmaktayız isteyen suserlara naturel sızma zeytinyağı için yardımcı olabilirim.
  • sanırsam polifenol değerleri üzerine türkiye'de ilk eğilen firma tlosolive fenolive markasıydı. şimdi sitelerine bakıyorum ve fenol değeri yüksek yağlarının fiyatları da çok yüksek. 400+ mg/kg polifenol değerine sahip ürünleri var
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    maalesef farklı yöresel zeytin türlerini kaliteden ödün vermeden üretip pazarlayan firma bir elin parmağını geçmiyor.hal böyle olunca belki de çok kaliteli yağ elde edilebilecek zeytin çeşitlerini tüketicinin tanıma fırsatı olmuyor ve bu çeşitlerin sayıları azalarak zaman içerisinde yerini gemlik ve edremit cinsine bırakıyor. fransa gibi ülkelerde yöresel değerler koruma altına alınıp üretimi standarda bağlanıp teşvik ediliyor. ama bizde her şey kara düzen ilerlemeye çalışıyor

    mesela mut yöresi zirai ilaca gerek kalmadan zeytin yetiştirebiliyormuş. fakat baskın türler sarı ulak, topak ulak gbi yerel türler değil aksine gemlik ve ayvalık türleri. antalyanın yerel türü tavşan yüreğidir. sofralık olarak çok sevdiğim bir zeytindir. son yıllarda ağaç sayısı azalmış olup diğer türlerin sayısı artmıştır. örnekler çoğaltılabilir...

    verdiğiniz linkteki üründe belirtmiş olduğunuz gibi dışarıdan zerdeçal antioksidanı eklenmiş. bu sebepten dolayı tercih etmeyi düşünmem.




  • Babalar nily kotu mu diyorsunuz simdi? Bir de incirya, korudağ, riccolivo, mill gibi f/p urunleri bir karsilastirabilir misiniz kullananlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 9 Kasım 2019; 0:22:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okudukça kafa hepten gitti :) bu gidişle hiç bişe alamayacağız :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Tlosolive’nin fenolive serisinde var böyle değerler. Ama fiyatlar ütopik. Daha çok sağlık amaçlı tüketimi hedefliyor olabilirler. Burada alıp yorum yapan görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Hilmi Yıldırım da raporunu yayımladı. Polifenol = 452
    Fiyat/polifenol oranında zirve olabilir. 500 ml ürünü tekli alımda 40 TL, dörtlü alımda 35 TL.
    https://hilmiyildirim.com/2019/11/09/2019-2020-sezonu-analiz-raporu/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Babalar nily kotu mu diyorsunuz simdi? Bir de incirya, korudağ, riccolivo, mill gibi f/p urunleri bir karsilastirabilir misiniz kullananlar?
    evet nily kötü denildi genelde son yorumlarda... daha önceki yorumlarıda takip ediyorum kendim de korudağı tattım ...fp olarak korudağ ve mill iyi bence
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Ama yeni hasati illaki iyidir diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • palamidastr P kullanıcısına yanıt
    Merhaba bizi buradan bilgilendirdiğiniz için teşekkürler mevcut yeni sezon erken hasat yağlarınızın asit ve pelifenol değerleri nedir analizleri mevcut mu bunları da paylaşabilir misiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • palamidastr P kullanıcısına yanıt
    19-20 sezonu 1 lt lik ürününleriniz nezaman satışa cikar? Bu sezonun yeşil tenekeli ve filtresiz olan zeytinyaginiz cok iyi, domates kokusu vardı yagda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın 11.11 başlayacağı için n11'e bir göz attım ama Orfion haricinde burada önerilen markaları göremedim.
    Bildiğiniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
    Özgür bey de keşke 0,5 lt x 6 ambalaj satsaydı güzel olurdu ama şu haliyle 2 litrelik ambalaj makul görünüyor.
    Bonus n11 market kampanyası ve çeklerle birleşince bayağı stok yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustalar Egenin Kalbi için ne düşünüyorsunuz?
  • Soru cevap kısmında polifenol değeri 572 yeni hasat ve domat cinsi demiş. Bu fiyata mümkün müdür. Dünde palamidas yetkilisi domat türü pek yok demişti diğer forumda. Satıcı "demir çiftliği" alışverişi olan varmı?

    https://urun.n11.com/zeytin-yagi/erken-hasat-naturel-sizma-soguk-sikim-zeytinyagi-3-lt-cam-sise-P294488576



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g_boz -- 11 Kasım 2019; 10:15:12 >
  • g_boz kullanıcısına yanıt
    Geçen sene almıştım bu firmadan beğenmedim yağı yavan her anlamda zaten 100%100 domat değil o yağ edremittte karıştırılıp blend yapılmış yağdır yani blendde olsa kötü bir yağ tercih yine sana kalmış keyif alacağınız bir yağ değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 11 Kasım 2019; 10:33:26 >
  • 
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.