Şimdi Ara

Sizi de elektrik carpıyor mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
38.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen senede bende aynı böyle topic açmıştım
  • Ya beyler paranoya oldu paratoner gibi adamım ya beni araba feci çarpıyor arabaya binmekten soğudum binesim gelmiyor, yürüyen merdivenler çarpıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Ya beyler paranoya oldu paratoner gibi adamım ya beni araba feci çarpıyor arabaya binmekten soğudum binesim gelmiyor, yürüyen merdivenler çarpıyor


    Tokatla
  • Aracın döşemeleri nylon karışımlı ise ve kendin yün karışımlı bir giysi giyiyorsan sürtünmeden dolayı üzerinde statik elektrik oluşur ve araçtan inip yer ile temasın sağlandığında metal bir şeye örneğin kapı kolu dokunursan biriken statik elektrik deşarj olur.

    Ya aracın döşemelerini değiştir yada yün kazak giyme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 21 Mart 2007; 21:54:21 >
  • çıplak ayak çimde yürü
  • sorma yaw ben resmen zıplıyorum fena vuruyor benide anfinin şasesinindenmidir nedir çok pis çarpıyor benide
  • o çarpma anında vücudunuzdan boşalan statik elektriğin, 20-30 bin volt civarında ciddi bir yüksek gerilim olduğunu biliyor muydunuz?
  • 20-30 bin volt olsa dokunduğum kömür olur
  • Yoksa bende de mi bi sorun var anlamadım. Benimde başıma geliyo. Hemde her yerde. Evde arabada parkda bahçede banyoda helada orda burda şurda. Noluyo bea.
  • benim arabada cam çerçevesi lastikle kaplı. ordan kurtarıyoruz yoksa başkasının arabasında ben de geriliyorum kapıyı kapatırken.

    Bu arada aklıma discovery channeldaki mythbusters programı geldi. hatırlıyormusunuz naylon kadın donuna statik elektrik yükleyip araba patlar mı benzincide diye uğraşıyorlardı
  • Ben arabamın kapısını 1 yıl boyunca dırsegımle kapatmak zorunda kaldım bu ıs ıcın Cok sınır bosucu bır ıs hatta bu carpılma yusunden arabanın ıcerdekı kılıt mandalını kırdım oradan cekıp kapatayım dıye.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    20-30 bin volt olsa dokunduğum kömür olur



    Oyle olsa ilk arkadaşın abisinin şeyine dokunurdum Adam 5. cocugu yapacak yaşı daha 38
  • Atlayan gerilim 10 kV uzerindedir,zaten olmasa atlayamaz.

    Bende de araba marka/model farketmeksizin ozellikle inerken koltuga surunerek inersem devamli oluyor. Buna soyle bir cozum getirdim kendimce. Inerken kapiyi actiktan sonra arabanin kapi kilidi karsiligi gibi kaportayla temas halinde boyasiz metal bir yerine(bu kesin cozum) veya kapinin ustunden tutunarak(boyali oldugu icin tam desarj saglamayabiliyor bazen yine carpiyor) iniyorum, nadiren de olsa kapilari baskasi kilitleyecekse indikten sonra camdan kapatiyorum kapiyi ve elimi topraga degiyorum, bu aliskanlik haline geldi bende.
    Yine ozellikle klima ile sogutulan yerlerde(magaza,metro v.s.) nemsiz havadan dolayi ciddi elektriklenme oluyor, trabzanlara falan degersem acayip canimi yakiyor, bu durumda da cebimden anahtari cikarip zaman zaman metal trabzanlara anahtari elimde sikica tutarken anahtarin ucu ile degiyorum, boylece atlayan gerilim zarar vermiyor. En kotu olasilikla da mesela metro turnikesinden gecerken dizimle itiyorum turnikeyi.

    Giyilen elbise,ayakkabi,ruzgar,havanin nemi, biryere surtunme v.s. gibi faktorler etken. Saniyorum yunlu elbise+spor ayakkabi kombinasyonu en fazla elektrige sebep oluyor. Cunku benden yazlari Izmir'de bulundugum zaman disinda hic gitmiyor bu meret, devamli carpilip duruyorum(ev disinda tabi)




  • Hissettiğiniz "çarpılma" vücudunuzdan en az 10.000 voltun boşalmasıdır. Bu doğru.
    Ancak, bu yüksek gerilim, miliamper seviyesindedir, o yüzden canınızı sıkmaktan başka bir zarar vermez. Hiç bir şey kömür olmaz.

    Araçta "elektrik kaçağı" olması tezi de hurafedir.

    (Saçınızı plastik bir tarak ile çok sıkı tarayın, sonra da tarağı ufak ufak kesilmiş kağıt parçalarına yaklaştırın, göreceksiniz. Bunun adı "statik elektrik".)
    Anfi şasesi masesi yok yani.

    Paspas sentetik, koltuk döşemesi de sentetik olunca, inip binerken oluşan sürtünme ile yükleniyorsunuz, o kadar.

    Haa, bu "yüklenme" öyle bir kaç gün sürmez. İlk temas ettiğiniz topraklanabilecek yüzeye iletilir, ve geçer. Bir şey kalmaz.

    Giysilerinize dikkat edin, sentetik ve yün karıştırmayın.


    Bu arada, üzerlerinden elektriğin gitmediğini iddia edenler, toprakta yuvarlanmak yerine duş alabilirler.
    Ne bileyim, daha temiz bir çözüm.




  • ne elektirikli adamlarsınız yaa.

    lise çaglarında giydigim kumaş pantolonda çok yapışırdı üzerime elektiriklenmeden çok gıcık olurdum. o haldeyken bir yere de çarparsam yanlışlıkla offf ayaklarım yerden kesilirdi..

    dikkat edin elektirikliyken bilgisayarla ugraşıyorsanız (büyük bir ihtimal biliyorsunuzdur) ram,ekran kartı gibi parçaları ellemeyin parçanın üzerine soguk bir su içme durumunda kalabilirsiniz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aadnan

    nedeni çok basit arkadaşlar doktor olarak acizane kanaatim giydiğiniz ayakkabılardandır. ayakkabıların taban malzemelerinin kauçık oranları ve kauçuk kalitesi elektriklenmeyi etkiler. bir arkadaşın dediği gibi hakiki kösele ayakkabıda elektriklenme olmaz mesela.


    ya bu kesin dogru son zamanlarda banada çok oluyor arabadan inip dirsegimle kapıyı kapatmaya çalışırken çevremdekiler tuhaf tuhaf bana bakıyorlar kullandıgım 3 şeşit ayakkabı var sadece kösele olanlarda çarpılmıyorum ama kaguçuk altlı olanlarda çarpılıyorum bende ayakkabılardan olabilecegini düşünüp denedim kesin ayakkabılardan bide yaptıgımız işlede alakalı sanırım ben fabrikada elektrik bakımcıyım ve yüksek manyetik alanda çalışıyorum bununlada alakalı sanırım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..


    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    20-30 bin volt olsa dokunduğum kömür olur



    Oyle olsa ilk arkadaşın abisinin şeyine dokunurdum Adam 5. cocugu yapacak yaşı daha 38







  • quote:

    Arabaya çamur atma, sorunu kendinde ara


    NE GÜZEL SÖYLEMİŞ ARKADAŞ.

  • ...dEnZeL...

    bu elektriklenme senin giydiğin giysilerden kaynaklanan elektriklenme.bende eski aracımda kacak var diye az usta dolaşmamıştım.giydiğin giysiler yünlü,polar veya statik elektrik üretmeye uygun bir malzeme ise olusuyor.
    aynı dert suan bendede var.ben denedim gömlek.kot pantolon giyince olmuyor ama yünlü kaban giydiğimde elektrik akımı başlıyor.bu sadece arabada değil evde,hatta biriyle tokalaşırken bile akım aktarıyorum
  • Geçenlerde montumu asarken demir olan askılığa dokundum. O anda elekrik çarptı. Elerim ıslak falan da değildi. Aslında ben elbise aslığını çarptım diyebilirim. Zİra benim iş yerimde zemin izolasyonlu ve bende kauçuk tabanlı ayakkabı giyiyorum. İşim bilgisayarlarla tamir montaj bakım vs.. bu yüzden sık sık üzerimdeki statik elektiriği tuttuğum metal eşyalara veriyorum. Hatta dalgınlığıma geldiği bir gün bir anakartı yaktım. Çalışan anakarttı farkında olmadan üzerine tuttum ve o anda makine kapandı bi daha da açmadı. Ufak bi iş kazası
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.