Şimdi Ara

ÜLKE GÜNDEMİ BÖLÜM KURALLARI

Bu Konudaki Kullanıcılar: smart1978
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
4
Favori
8.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - Devletin ve Milletin birliğine, bütünlüğüne ve Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına aykırı yorumların DonanımHaber forumları bünyesinde paylaşılması yasaktır.

    Mevzu bahis bu nitelikte mesajların amaçlarına hizmet etmemek adına DonanımHaber bünyesinde gösterimine izin verilmez lakin bu tarz söylem ve tutumların, Türk Ceza Kanunu kapsamınca suç niteliği taşıdığını; hakkınızda açılacak olası davalar, soruşturmalar sonrasında ilgili mesaj içeriğinin ve mesaj sahibi olarak forumda kayıtlı kişisel tüm bilgilerinizin (IP, GSM...vs) ilgili Devlet Makamlarından gelen talep üzerine Adli Makamlarla paylaşılacak şekilde saklandığını ve bu bağlamda yazdıklarınızdan ötürü sorumlu tutulacağınızı unutmayın.

    - Bölüm içinde, karşı siyasi görüşleri "düşmanca" hedef alan, kışkırtma ve tahrik amaçlı mesaj ve konular kesinlikle yasaktır. Israrla bu tarz tutumların sergilenmesi halinde ilgili üyeye 120 güne dek uzayan bölümden uzaklaştırma cezaları verilir. Tenkit, teşhis, telmih, tariz başka hakaret ve aşağılama başka şeylerdir.

    - İnsanları etnik olarak kategorize eden, ırkçı ve ayrımcı provokatif mesaj ve konular kural dışı olup cezai işleme tabiidir.

    - Siyasi liderlere, Devlet büyüklerine, Ülke tarihi ve kültüründe manevi değeri olan kişilere, dinlere, inançlara ve siyasi görüşlere "hakaret ve aşağılama" içerikli mesajlar ve bu amaçla açılmış konular kati suretle kural dışıdır.

    - Her şeyden evvel bu bölüm "haber paylaşım bölümü" değildir. Bu bağlamda "Gündem" yelpazesi altına girmeyen, "Gündem" niteliği taşımayan haber ve haberlerden derleme konular açmak yasaktır. Özellikle de "sansasyonel içerik" kullanılmak suretiyle açılmış konularda ısrarcı olunması halinde, ilgili üyeye yaptırım uygulanır.

    - Üst maddeye ek olarak siyaset tarihi, genel ülke tarihi, siyasi ve dini ideolojiler gibi konular hakkında tartışmak, görüş almak için "Kültür, Güncel ve Tarih" alt forumlarını kullanmanız gerekmektedir. "Gündem" ile alakasız bu tarz konular silinir.

    - Forumlara gönderilen her mesaj, gönderenin görüşlerini yansıtmakta ve her türlü durumda yazarının sorumluluğu altında olup, kendilerine ait mesajlar dışında moderatörler, adminler ya da webmasterlar, diğer kullanıcı mesajlarının içeriğinden dolayı sorumlu değildirler (Forum Anlaşması, Madde 1:http://forum.donanimhaber.com/registration.asp )

    - Haber veya bilgilendirme amaçlı konularda, haber kaynağının belirtilmesi esastır. Asılsız, kulaktan dolma, kaynağı itibarsız, provokasyon ve tahrik içerikli haberlerin paylaşılması durumunda; konu içeriğine göre konu silinebilir, konu sahibi üyeye cezai işlem uygulanabilir.

    - Karşılaştığınız olumsuz bir davranış karşısında çıkmaz bir tartışmaya girip; aynı üslupla cevap vermek yerine şikayet sistemini kullanmaya özen gösteriniz. Kurallara uymayan konular veya rahatsız edici mesajlar gördüğünüzde de şikayet butonunu kullanarak durumu bizlere bildiriniz. Mümkün olan en kısa sürede, ilgili mesajlara müdahale edilip gereken yaptırımlar (İlgili kural dışı mesaj ya da konuyu gösterimden kaldırma, gereken durumlarda mesaj sahiplerine bölüm ya da genel uzaklaştırma cezaları) uygulanır.

    - Ceza alan üyelerin başka bir hesap alarak foruma yazmaya devam etmeleri yasaktır. Bu durumu tespit edilen üyelerin asıl hesapları 7 gün süre ile, sonradan aldıkları hesaplar ise sınırsız olarak kapatılacaktır. Cezalı durumda alınan sahte üyelik için verilecek 7 günlük ceza mevcut ceza süresine eklenir. Sürekli sahte üyelik alan kişilerin asıl hesapları gerekli görüldüğü takdirde sınırsız olarak kapatılabilir.

    - Bölüm içerisindeki konulara sürekli olarak konunun açılış amacının önüne geçecek şekilde alakasız mesajlar yazmak ve alakasız resimler koymak yasaktır.

    - Bölüm yapısı, aldığınız cezalar, gösterimden kaldırılan konular ve forum yönetimi ile ilgili soru, öneri ve sorunlarınız için Forumla İlgili Önerileriniz, Sorunlarınız bölümünü veya Forum Destek Hattını kullanınız. Bu bölüme açılan bu türden konular cevap verilmeksizin silinecektir.

    - Konu başlıkları anlaşılır ve daha da önemlisi konuyla alakalı, konunun içeriğini tam olarak ifade eder biçimde olmalıdır. Farklı anlamlara gelebilecek ya da konu içeriğinden öte, farklı çağrışımlar yaratabilecek başlıklar kullanmak yasaktır. Bu tarz niteliklere sahip konular, konuda mevcut duruma göre silinebilir.

    - Silinen veya kilitlenen bir konuyu ısrarla, tekrar tekrar açmak ceza sebebidir.

    - Konu içerisinde, sayfa düzenini bozacak şekilde çoklu alıntı ve ek olarak küfürlü mesajlara alıntı yapmak yasaktır.

    - Burada yazmayan fakat Forum Genel Kurallarında mevcut tüm maddeler ve yaptırımlar bu bölüm için de geçerlidir.

    - Bu bölümü kullanan üyeler, bu kuralları kabul etmiş sayılır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.