Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
520.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ok teşekkürler...
  • En son Trafik Tescil randevusunda İkinci el olarak aldığım arabama lpg yaptırıp işletirken; sekmelerde bulunan
    * Yeni kayıt işlemleri'ni mi yoksa
    * LPG dönüşümü işlemleri seçip randevu alacağız?

    Selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdevelioglu

    Meraba arkadaşlar sizlere bir soru sormak istiyorum şimdi bir aracla anlaştım arabaya lpg işli deil fakat sahibi aracı mayeneye götürüp muayende lpg ile ilgili işkeri yaptıktan sonra ruhsat cıkarmadan satış yapacak bu durumda ben ruhsaat almaya gittiğimde bana sorun yasatırlarmı yada bu şekilde iken aracın satışı olur mu

    lpg faturadı aracın eski sahibi üzerine kesilmesi,emniyete tüpü ruhsata işlettirme işlmelerinde problem çıkarttı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o işler o sıra benimde kafamı karıştırdı bende araç sahibine ruhsata işletirse arabayı alacağımı yoksa almıycağımı söyledim oda ruhsata işletip muayeneden geçirdi daha sonra satış işlerini yaptık. Ama o sıra yaptığım araştırmalarda faturanın kimin adına olduğuna bakmıyorlar önemli olan fatura tarihinin 1 ayı geçmiş olmaması gerekiyor 1ayı geçtiyse sıfırdan fatura kesilmesi gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi geceler.
    Sızdırmazlık ve muayene işini pazartesi halletim ancak daha emniyete gidecek fırsat olmadı. Muayaneden sonra emniyete gitmek içim belli bir süre var mı (1 hafta gibi) yoksa yine 1 aylık süre dahilinde emniyete gidebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TwinExist

    İyi geceler.
    Sızdırmazlık ve muayene işini pazartesi halletim ancak daha emniyete gidecek fırsat olmadı. Muayaneden sonra emniyete gitmek içim belli bir süre var mı (1 hafta gibi) yoksa yine 1 aylık süre dahilinde emniyete gidebilir miyim?

    10 gün içinde gidip ruhsata işletmeniz gerekiyor.
  • Arkadaşımdan arabasını satın aldım. Muayenesi 6 ay önce bitmiş ve yaptırmamış. Muayenesiz aracın devri gerçekleşmiyor. Araca LPG de taktıracağım. Bu durumda Muayene, noter devir, trafikten lpg işletme ve yeni ruhsat çıkarma işlemlerinin sırası ne olur. Muayene eksiği çıkmazsa tek muayene ile halledebilir miyim yoksa devir alamdan önce muayene edilip devirden sonra ayrıca lgp için muayene mi olacak. Çift muayene olacaksa devir edecek kişiden devralmasını isteyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmurat

    Arkadaşımdan arabasını satın aldım. Muayenesi 6 ay önce bitmiş ve yaptırmamış. Muayenesiz aracın devri gerçekleşmiyor. Araca LPG de taktıracağım. Bu durumda Muayene, noter devir, trafikten lpg işletme ve yeni ruhsat çıkarma işlemlerinin sırası ne olur. Muayene eksiği çıkmazsa tek muayene ile halledebilir miyim yoksa devir alamdan önce muayene edilip devirden sonra ayrıca lgp için muayene mi olacak. Çift muayene olacaksa devir edecek kişiden devralmasını isteyeceğim.

    Arkadaşınız arabasını muayene, vergi, ceza vb. borçlarını ödemeden size devredemez. Aracını temize çıkarıp öyle devretmesi gerekir. Siz LPG taktırdıktan sonra tekrar muayene ettireceksiniz.
  • arkadaşlar bu ek 1i kendimiz doldursak olmaz mı?
  • Olur tabi neden olmasın. Yeter ki doğru doldurun.
  • Peki aracimin şimdi 3 yillik vizesi var. Yeniden lpg icin vizeye girecek. Bu durumda zaten hali hazirda 3 yillik vizesi olan aracın vizesi 2 yıla mi düşecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, benım bır sıkıntım var. aracımı yenı aldım bır ay kadar once. Lpg ruhsata işli değil muayene gunu işletmeyı dusunuyordum sonra sıgortacım bu işlemın benım ıcın teferruatlı olacağını soğledı. ben arabayı ızmırden aldım canakkaleye getırdım aldığım arkadas canakkaleden lpg ıcın bı fatura kestırdığınde ruhsata işletırsın demıstı bende aractırmadan tamam dedım smdı oğrendığıme gore aracın ızmıre gıdıp montaj yapılan yerde bır takım prosudurlerı gerceklestırmesı gerekıyormus.
    sımdı bu iş için benım ızmıre gıtmem gerekıyor mu yoksa canakkalede de yaptırablırmıyım. aracın plakası değıstı ruhsat değıstı lpg nın garantı belgesı bende bıde kazan ıle ılgılı bılgılerın olduğu bı kağıt var.
  • en_x kullanıcısına yanıt
    Montaj ile ilgili birtakım belgelerin olması gerekiyor. Sizin yapmanız gereken, hangi marka lpg taktırılmış ise o firmanın izmir ana bayii ile irtibata geçmek. Onlara hangi serviste montaj yapıldığını belirtip gerekli evrakları kargo ile istersiniz. Size mutlaka göndermeleri gerekir. Ya da çanakkale ana bayii ile bu işi dediğim prosedürde halletme imkanı verirlerse daha iyi ve kolay olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 7 Şubat 2016; 0:29:45 >
  • teşekkurler arkadasım
    @
    coskunismail
  • Lpg'yi ruhsata islettim arkadaşlar.
    Son fiyatlar;
    1-Sızdırmazlık raporu 20 tl
    2-Ek 1 15 Tl
    3-Tuv turk muayene 191 Tl
    4-Trafik tescil 81 Tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuma günü honda civic araç aldım,askeri personelden.lpg işli demişti aldığım kişinin abisi.(araç sahibi yoğun olduğundan abisi ilgileniyordu)bugun geçici tescil belgesinde sadece benzinli yazdığını gördüm,aradığımda aracın sahibi 'aracın lpg işli olmadığını tüm evrakları hazır ettiklerini,aracın 02 2017de muayeneye gitmeden önce lpg için ruhsata başvurabileceğimi böylece fazladan muayeneye girmeyeceğimi söyledi.Kısaca çakallık yapıldı.Ben de yedim.Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekir?15 günlük başvuru sürem dolmadan belgelerle işlem yaptırıp;muayeneye soksam maliyeti de talep etsem sorun olur mu?
    ne önerirsiniz?
  • bu lpg dönüşüm olarakmı alıcaz eimden randevuyu birde bağlı olduğum ilçedenmi almam gerekli yoksa farketmezmi
  • EK-1 kalktı diye 2012'de haber yapmışlar:

    http://www.hurriyet.com.tr/bir-belge-kalkti-100-milyon-tl-cepte-kaldi-20188983

    Ama her yerde gerekli belge olarak yazıyor ve en az 10 TL, yanlışlık nerde?
  • 2016 Son güncel fiyatlar

    AKL 4 Silimdir Super 1100 TL Peşin fiyatı.

    Sızdırmazlık Raporu : 35 TL
    Ek-1 Formu Lpg'i takan firma ücretsiz vermektedir.
    Egzoz muayenesi 40 TL
    Araç Muayene 191 TL
    Ruhsata Benzin+LPG yazılması 81 TL

    35+40+191+81=347 TL
  • Ben de Atiker Nanofast taktırdım: 1100TL

    Sızdırmazlık Raporu : 35 TL
    2xEk-1 Formu: 25 (kim ne kadara kakalayabilirse)
    Araç Muayene 191.5 TL
    Ruhsata işleme 81.5 TL

    Bundan başka; kaskonuz varsa sigortacınıza danışın, yeni ruhsatı (LPG'yi) kaskoya dahil ettirmeniz gerekebilir. Ondan da pirim farkı çıkabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.