Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende muayeneye gideceğim ama aklımı şu egzoz gazı emisyon ölçümü karıştırdı. benim araba 2008 model ve ruhsatta bir sonraki muayene tarihi 2011 yazıyı bu egzoz gazı emisyon ölçümü nedir? muayeneye gitmeden önce yaptırmama gerek varmıdır? bi yardımcı olun tesekkurler
  • Mrb.lar gercekten cok faydalı bir bilgilendirme elinize sağlık..Ben iknici el 34 plaka bi araba aldım(18 subat 2010.da) ruhsatı henüz cıkartmadım..satışı aldım üzerime (noter onaylı) 3 gün önce aracıma lpg takdırdım..yarın sizin güzel anlatımınızdan istifade ile sızdırmazlık raporu ardından tüvtürk muayene ve aracın dosyasını almak için emniyete (kadiköy) gidicem...
    1. Yeni plakam 26 olucak ve işlemleri esk.de bi arkdasım yapıcak ona ne tür bi vekalet vericem?
    2. İst. da aracın dosyasının suan bulundugu sube.de(kadiköy) herhangi bi şlem yaptırıcakmıyım , yoksa tüm plaka ve lpg ruhsata işletme işlmelerini esk.de mi yapıcam?
    umarım karısık olmamıstır..şimdiden teşekkürler bilgilendirmeler için.
  • arkadaslar muayeneden sonra LPG yi ruhsata isletmek için süre 1 aymı 3 aymı is takipçisi 3 ay dedi ama tereddütte kaldım ?
  • arkadaşlar başlığa saygısızlk olmasın diye yaklaşık 3 sayfa okudum ve cevabı bulamadım.

    şimdi arkadaşlar ben gaziantepte oturuyorum. kocaelinde bir araba aldım. haftaya cuma günü gidip arabayı alıp getireceğim. sorum şu: arabada lpg var ama ruhsata işli değil. tüp takılalı 2 ay olmuş. bu durumda ben nasıl bir yol izlemeliyim. kafam çok karıştı açıkçası.noterden satışı yaptım diyelım. sigortayı da kocaelinde ödedim. antepe döndüğümde plaka-ruhsat değiştirme ve lpgyi işleme işlemini nasıl yapabilirim. ne kadar para harcarım. cevap yazarsanız çok sevinirim...
  • güncel
  • bende teni araç aldım lpg ruhsata işli değil. devir + işleme işlemlerini bir arada yaparsamdaha iyi olur ama bunu yapabilirmiyim.
  • Benim sorumda şu..
    Emniyetten önce araç muayenesi yaptırılıyor.
    Muayene eski ruhsata işleniyor.
    Benim ruhsat eski olduğu için değişecek sanırım.
    2 yeni yaprak aldığımda muayene eski ruhsatta kalmış olmayacak mı?

    RUhsat yaprapını önceden alıp doldurmak mı gerekli?
  • ruhsatın değişmesi şartsa zaten muayeneden geçirip ruhsatına bandrol yapıştırmıyorlar. nerden mi biliyorum dün başıma geldi, benim ruhsatı yazan akılsız yakıt tipini yanlış yazmış (dizel yerine benzinli) 5 senedir de kullanıyordum. dün periyodik muayene sonucunda araçtaki tek kusurun o olduğu söylendi ve vize verilmedi. ek-1 belgesini doldurup tekrar muayene istasyonuna gidicem, ordan da trafik şube müdürlüğüne gidip ruhsat yeniletme başvurusu yapıcam. en sonunda ruhsat elime geçebilirse de :) tekrar muayene istasyonuna gidip yeni ruhsata vize kısmını işleticem sanırım.. çıldırmamak elde değil..
  • Eşim adına kayıtlı 2007 honda city araca LPG sistemi taktırdım. ruhsata işleteceğim bununla beraber rehin kaldırma, soyadı değişikliği ve adres değişikliğide yapacağım. Hangi evrakları bulundurmam gerekir.
  • eksoz muayenesi artık ağır hasara girmiş,,,

    muayene öncesinde eksoz muayenesini yaptırın, ki muayene istasyonlarında yapılıyor,,

    yoksa, elinize kağıdı verip "yaptırın gelin" diyorlar, eksoz muayenesi yüzünden "tekrar muyenesi"ne girmeniz gerekiyor...bu ne demek, yeniden sıra al, içeride tekrar kayıt yaptır, dışarıda aracın çağrılmasını bekle.. vesaire....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chopperman

    eksoz muayenesi artık ağır hasara girmiş,,,

    muayene öncesinde eksoz muayenesini yaptırın, ki muayene istasyonlarında yapılıyor,,

    yoksa, elinize kağıdı verip "yaptırın gelin" diyorlar, eksoz muayenesi yüzünden "tekrar muyenesi"ne girmeniz gerekiyor...bu ne demek, yeniden sıra al, içeride tekrar kayıt yaptır, dışarıda aracın çağrılmasını bekle.. vesaire....


    evet egsoz muayenesi bir kaç aydır ağır hasar kapsamına girmiş. ama allahtan tüvtürk'teki muayeneler gibi zor bi süreç değil, bir sürü özel serviste yapılabiliyor. geçen hafta evime yakın bir yerde yaptırdım 5 dakika bile beklemedim, ücreti de 22 lira.




  • Selam
    Aracımda Voltran marka lpg takılı idi ve ruhsata işlenikti. Çok yaktığı gerekçesiyle takım olarak brc ye değiştirdim. Ancak proje yaptırmadık gerek olmadığını söylediler. Aracımın muayenesi ocakta yapılmıştı.
    Benim tekrar proje almam gerekiyormu? ve bir dahaki muayenemde sorun çıkarmı?
  • merhabalar,

    forumu okudum bu konuda da farklı farklı bir sürü sey var. Özetle su lazim.

    Aracıma LPG takdırdım ama ne sızdırmazlık raporu ne de baska bir işlem yapmadim. Şimdi uzerinde 6 ay geçti ve yaptırmak istiyorum.
    1. Yeniden proje gerekiyor mu?
    2. Gerekmiyorsa sızdırmazlık raporu alırken ceza ödüyormuyum.
    3. Ruhsata Geç işlettiğim için cezası var biliyorum ama ne kadar fikri olan var mi?

    Teşekkürler
  • Aynı soruların cevaplarını ben de merak ediyorum
  • aynı dertten ben de muzdaripim.. lpg taktıralı 4 ay oldu.. proje, sızdırmazlık, ruhsata geç işleme cezası falan nasıl olacak?? bilgi verirseniz sevinirim..
  • bir arkadaşım da onu araştırıyo ama burda bilgi verecek olan yok heralde
  • Proje tarihinden sonra 1 ay içerisinde ruhsata işlenmesi gerek..

    Ayrıca araca takılan lpg kiti en geç 2 sene içinde işletilmeli, yoksa lpg deposunu değiştirmeniz gerek.. çünkü muayenesi yapılan lpg deposu 10 yıl kullanılabilinirken.. işletilmemiş 2 yıllık depo MMO'dan geçmiyor.. deponun tarihi falan projeden görebiliyorlar.. cezalar hariç bir de 150tl civarı depoya vermeyin..
  • bilgi için teşekkürler
  • selamlar,

    önemli bir konuya dikkat çekmek istiyorum başımdan geçtiği için

    lpgyi ruhsata işletirken ek 1 doldurmanız gerekiyor. ek 1 le araç muayeneye gitiğiniz takdirde motor numarası okunamadığı için tüvturk sizden motor tespit raporu istiyor. siz de can havliyle gidip serviste onu alıyorsunuz ama 50 lirayı da bayılıyorsunuz.

    elinizde tespit raporunuz olursa işiniz hızlı çözülür
  • @recai99


    lpg işinde önemli olan taktırdığın yerden fatutra kestirmemiş olman... Eğer fatura kestirdiysen süre o tarihte başlar ve cezai duruma düşersin.

    Eğer yok ben fatura kestirmedim dersen o zaman ortada sorun yok demektir ve aşağıdaki yazdığım adımları tek tek yaparsın.

    1 lpg taktırdığın yerden faturanı kestir ve gerekli evrakları doldurt. standart şeyler onlar hazırlayıp verirler zaten.
    2 bulduğun ildeki lpg sızdırmazlık bürosuna git sızdırmazlık raporunu al 25 tl
    3 tüvden randevu al, vizeye götüreceksin aracı 126,9 tl
    4 egsoz ölçüm kartın süresi olup olmadığını kontrol et, tarihi geçmişse vizeden geçemezsin
    5 trafik şube müdürlüğüne gidip ruhsatına işleteceksin( tek yaprak 45-50 tl civarı )

    geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msakdogan -- 21 Mayıs 2010; 14:07:03 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.