Şimdi Ara

Nier İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Onun kaderi, kanla yazıldı..

    “Kar yağışı durmuyor. Babam bu aralıksız devam eden kar yağışı durana kadar, burada benimle birlikte kalacak. Kar yağışı durup, hava açıldığında ise babamın bir süre yanımdan ayrılması gerekiyor. Umarım bu kar yağışı hep devam eder, çünkü babamın yanımdan ayrılmasını hiç ama hiç istemiyorum."

    Nier özellikle geçtiğimiz nesil konsollarda bir hayli aktiflik gösteren Cavia’nın son yapımı. Naruto, Death Note ve Dragon Ball gibi anime yapımlarının oyunları ile hatırlayacağımız firmanın geçtiğimiz nesildeki en bilinen oyunlarından birisi de Drekengard serisi idi. Bunun dışında Nintendo platformlarında da oyunlar çıkartan firmanın şüphesiz en başarılı oyunları ise on-rail türünde olan Resident Evil : Umbrella Chronicles ve Darkside Chronicles oluyor.
     
    Firmanın yeni oyunu Nier ise Japonya özel bazı oyunları saymaz ise uluslar arası alanda ilk PS3 ve Xbox 360 deneyimleri oluyor.


    ''



    Nier'in ilk duyurusu yapıldığında ve konusu hakkında ilk detaylar gelmeye başladığında Square Enix'ten farklı bir yapım geleceğini düşünmüştüm. Özellikle oyunun hikayesinden detaylar geldiğinde, içerdiği o bağlılık duygusu nedeni ile oyuna olan merakımda artış göstermişti. Bu merakım oyunun çıkış tarihi geldiğinde ve ilk oynadığımda ise malesef ortadan kalktı. Oyunun artılarını ve eksilerini tarmadan evvel, konu ve oynanışına geçelim.
     
    Etraf bomboş, oldukça yüksek olan binalarda büyük bir sessizlik hakim. Bu sessizliği bozan tek şey ise narin bir öksürük sesi oluyor. Oyunda Nier adlı bir karakterin başından geçenlere şahit oluyoruz. Black Scrawl adlı bir virüsün, insanoğlunun hayatını harap ettiği bir dünyada başlayan oyunda kızı Yonah’ı koruyabilmek için herşeyi göze alabilecek olan Nier’in kızının da bu virüsten etkilendiğini az önce de bahsettiğim hastalık belirtileri nedeniyle anlıyoruz. Bembeyaz bir örtüye bürünen dünyada bu beyazlığı bozan bazı yaratıklar beliriyor ve ilk savaşımıza da böylece başlamış oluyoruz. İlk boss savaşımızı da geride bıraktıktan sonra oyunun Intro yani giriş kısmını da arkamızda bırakıyor ve oyunun asıl geçeceği dünyaya adımımızı atıyoruz. Bu intro kısmında ekran karardıktan sonraki 1312 yıl sonra ibaresi ise hikaye bakımından merakımızı tetikleyen etkenlerden birisi oluyor. Oyunun asıl geçtiği yere gelince ise bizi yemyeşil ve açık bir arazi bekliyor.

    ''



    “Dünyamız ölüyor, sona hiç bu kadar yaklaşmamıştık. Ne olursa olsun, sonuna kadar Yonah için savaşmaya devam edeceğim.”

    Nier aksiyon yapısı daha ağır basan fakat buna rağmen içerisinde RPG elementlerini de barındıran bir oyun. İlerleyiş için çizgisel bir oynanış yerine açık bir dünyada görev bazlı bir sistem seçilmiş. Gene de RPG’lerde olduğu gibi geniş bir seçenek yelpazesi beklemeyin. Bize bu genişlik sunulsa da aslında görevlerimiz gene çizgisel bir boyutta işliyor. Ana görevler dışında “Keçi eti topla, şurada ilaçlar var onları getir” gibi bazı yan görevler ile oynanış zenginleştirilmeye çalışılmış. Fakat birbirinin benzeri olan bu yan görevlerin pekte iç açıcı olduğunu malesef söyleyemeyeceğim. Yan görevler dışında balık tutma gibi bazı mini oyunlarda oyuna eklenmiş.

    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • oyun çıktı mı? Güzel bir oyuna benziyor.
  • Oyun yarın çıkıyor.
  • Genelde Vasat ve altı puanlar almış heryerde
  • oyun dunden bugune medıa markt a satısta
  • cok vasat bir oyun almayın derim pişman olursunuz
  • Kesinlikle ben de katılıyorum. Oyun çok ama çok vasat. Başı sıkıcıdır dedim biraz kastım ama aynı gidiyor ve deli ediyor.
  • PS2'ye bile yakışmıyor bu grafikler xD
  • konuyla alakasız olcak ama forumda 360 bölümünde final fantasy13 topiğini bulamıyorum..taşındı mı bir bilgisi olan var mı?
  • I love xbox360 [fw]
  • vasata benziyor.Ama deniyecegım merak ettim.
  • bu nier denilen oyunun hiçm bir artısı olmaz her yerde yerden yere vuruluyor.. madem berbat o zaman neden bunu yapmaya çalışmışlaarrr??
    yani düşünüyorum düşünüyorumdaa.. 3-5 işten anlamaz oyun yaımcısı durduk yerde kuyuya bir taşmı attılarda biz akıllılar onu cıkartmaya calışıyoruuzz




  • teşekkürler hocam bilgilendirme için
  • hortlatma gibi olacak ama oyunu aşağılayanlara karşı bu yapımı savunmaya geldim..

    oyunu yerden yere vuranlar muhtemelen taş çatlasa 1 saat felan oynamıştır. ben geç tanıştım bu oyunla ve kesinlikle söyleyebilirim ki ömrümde oynadığım en iyi yapımlardan biri, tek olumsuz yanı grafikleri ki ona da alışırsanız shadow of the colossus tadı alıyorsunuz keza görsel olarak ziyadesiyle o başyapıtı andırıyor.

    oyun zamane oyunları gibi ölmemek için x'e bas mallığında değil, harbiden gameplay ile tıka basa dolu bir oyun. soundtrack şahane, özellikle kaine ile alakalı müzikleri duyduğum en iyilerinden. diyaloglar özellikle grimoire weiss ile ana karakterimiz-kaine arası diyaloglar harika..

    senaryoya ise oyunun belki de en güzel yanı, çok derin ve uzun bir hikayesi var, aslında ps2'deki drakengard serisi ile bağlantılı olduğu söyleniyor ama onları hiç oynadım ve şimdi tozlu ps2'mi kurup oynayacağım.. sonunda resmen şok oldum, final sekansını oynarken beynim uyuşmuştu şaşkınlıktan.. yerli- yabancı çoğu incelemede intikam üzerine kurulu olduğu söyleniyor oyunun ki o cahillere de inanmayın..

    nier bence gelmiş geçmiş en iyi yapımlardan biri, ve 7. jenerasyonun (ps3-xbox360 nesli) en iyi oyunu. ilk 2 saat şaşkınlık ve yavanlığı atlatırsanız inanılmaz keyif alacaksınız ve bittiğinde boşluğa düşeceksiniz o yüzden benim yaptığım hatayı yapmayın, son göreve giderken başka bir slota daha kayıt yapın yoksa yan görevleri bir daha yapma şansınız kalmaz.

    eğer grafik manyağı değilseniz, gerçek kaliteye önem veriyorsanız, nispeten kısa bir rpg oyunu oynuyorsanız (20 saatte yan görevlere fazla girişmeden bitirebilirsiniz) nier'ı mutlaka deneyin, ilk saatini atlatın ve kendinizi oyunun mükemmelliğine bırakın.

    notum 10/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 15 Mart 2014; 17:57:30 >




  • müzikleri mükemmel olan oyun. ama gerçek sona ulaşmak için 3 kere bitirmek koyuyor. onuda yapınca save dosyasını sistemden garip bir şekilde siliyor.
  • Gelecekten yazıyorum.Yıl 2021 Nier Repicant bu oyun gerek hikayesi ,gerek grafikleri ve de 5 farklı son ile oynayıcıya çok güzel anılar bırakacak nadide,efsane bir oyundur.

    Uyarı:Oyun ağlatabiliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.