Şimdi Ara

Homefront İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
20.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Eviniz yaşadığınız değil, uğruna savaştığınız yerdir.

    Enerji kaynakları konusu geçmişte olduğu gibi günümüzde de dünya gündemini belirliyor. Ülkelerin birbirleriyle savaşmasının en büyük nedeni her zaman maddi değeri olan kaynaklar olmuştur. Petrol ve doğalgaz da günümüzde en değerli yeraltı kaynakları arasında bulunuyor. Ülkeler arasındaki bu ilişkiler günümüze kadar bir çok filme ve oyuna konu oldu. Son dönemlerde genellikle dünya savaşları veya özel birliklerin maceralarını anlatan FPS oyunları, enerji kaynakları konusunu da görmezden gelmedi. Daha önce Frontlines: Fuel of War ile bu konu üzerinde duran Kaos Studios, Homefront ile benzer bir konuyu farklı açıdan ele alıyor. Bu defa yer altı kaynakları için savaşan ülkeler yok, yer altı kaynaklarının belli güçler tarafından kontrol edilmesi ve dünyadaki ekonomik dengelerin değişmesi sonucunda ortaya çıkan bir durum konu olarak ele alınıyor. Açıkçası böyle bir konuya da ihtiyacımız vardı, çünkü özel birliklerdeki askerleri yönetmekten benim gibi bir çok oyuncunun da bıktığını düşünüyorum. Peki Homefront farklı olma iddiasını gerçekleştirebilmiş mi? Gelin buna yakından bakalım.

    ''



         Homefront, Amerika birleşik Devletleri'nin işgalini konu ediniyor. Üstelik dünyanın Süper Gücü olarak bilinen Amerika'yı işgal eden ülke ise şu an Dünya'dan soyutlanmış olan Kuzey Kore oluyor. Genellikle sadece uzaylıların işgal edebildiği Amerika Birleşik Devletleri'ni nasıl olur da Kuzey Kore gibi bir ülke işgal edebilir. Bunun yanıtı ise yer altı kaynaklarında yatıyor.

         2012 yılında Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong-il'in ölmesi üzerine (kendisi gerçekten de K.Kore'nin devlet başkanıdır)onun oğlu Kim Jong-un devlet başkanı olur. Kim Jong-un'un ilk işi ise Komünist Kuzey Kore ile Güney Kore'yi birleştirmek için çaba göstermek ve bunu başarmak olacaktır. Bu nedenle bir yıl sonra Kim Jong-un Nobel Barış Ödülü bile kazanır. Daha sonra ise dünyadaki dengeler değişmeye başlar. Artık Kuzey Kore tehdidi olmadığı için Amerika Birleşik Devletleri ordusunu Doğu Asya'dan çeker. Aksilik bu ya, bir yıl sonra ise İran ve Suudi Arabistan arasında bir savaş patlak verir ve petrolün fiyatı 20 dolar birden artar. Tabi enerji sıkıntısı baş gösterince Rusya da Avrupa ülkelerine gaz vermeyi keser. Enerji ihtiyacını özellikle Ortadoğu'dan karşılayan Avrupa ve Amerika'da enerji krizi çıkar, ardından da ekonomik kriz gelir ve bunun sonucunda da Süper Güç Amerika deniz aşırı ülkelerden ordusunu çeker.

    ''



          Enerji krizi sonrası Amerika'nın askerlerini kendi ülkesine çekmesi yıllardır koruduğu müttfiklerini savunmasız bırakmıştır. Kuzey ve Güney Kore her ne kadar Büyük Kore Cumhuriyeti adı altında birleşse de, Kuzey tarafının etkinliği Büyük Kore Cumhuriyeti'nde daha fazladır. Kim Jong-un da Amerika'nın zayıflamasından faydalanıp Japonya'yı işgal eder. Tabi Kore'nin asıl hedefi yıllarca kendisi için en büyük engeli ortaya çıkaran Amerika Birleşik Devletleri'dir. Enerji krizi sonrası Meksika ve Kanada'nın sınırları kapatması ve ülkedeki iç karışıklıklar nedeniyle iyice zayıflayan ABD'nin Batı kıyıları Büyük Kore Cumhuriyeti tarafından işgal edilir. 2027 yılına kadar devam eden bu süreçte Kore güçleri Mississippi Nehrine radyo aktif atıklar dökerek ülkeyi ikiye bölerler ve Batı tarafının kontrolünü tamamen ele geçirirler. Ordusu da tamamen dağılan ABD'nin artık bir devlet olarak yapabileceği hiç bir şey kalmamıştır. Korelilerin işgal ettiği ülkede tamamen kaos hüküm sürmektedir. Koreliler istedikleri gibi insanları öldürüyor ve sokak aralarında bile birliklerini bulundurarak insanlara göz açtırmıyordur. Artık ABD halkı için tek bir seçenek kalmıştır. Sivillerin silahlanıp hayatta kalmak için savaşması.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • nedense oyun bana bf 2 yi hatırlatıo heralde mpdeki büyük haritalardan
  • Oyunun ortalardayım ve hakkettiği bir puan almış direkt açalım biz denetim masasını. :)
    İlk başlarda iyi bir oyun yaşayacağım demiştim ama çok tek düze gitti,bütün FPS'ler gibi beni hemen sıktı.
  • Hitab ettiği kitleler kısmen farklı olsa da,Assassin's Creed:Brotherhood'la yakın çıkış tarihleri Homefront'u epey gölgede bırakacak kanısındayım.Zaten piyasa bu tür savaş oyunlarına fazlasıyla doydu.Ahım şahım bir rağbet göreceğini sanmıyorum.
  • inceleme her zaman gibi akıcı olmuş hemen okunuyor ve oyunu çok iyi anlatıyor ama puan fazla kaçmış bence ki onuda multiplayer hatrına verdiğinizi düşünüyorum. teşekkürler inceleme için.
  • inceleme her zaman gibi akıcı olmuş hemen okunuyor ve oyunu çok iyi anlatıyor ama puan fazla kaçmış bence ki onuda multiplayer hatrına verdiğinizi düşünüyorum. teşekkürler inceleme için.
  • Çok yerinde bir inceleme olmuş. Teşekkürler
  • başarılı bir reklam kampanyasıyla çıkan, Bad Company 2 ye alternatif bile olamayan oyun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA3FC8585 -- 23 Mart 2011; 21:13:45 >
  • herşey ortada ama bu oyun amerikalılar için çıkmış oyunu alanlar şimdi koreli öldürelim ülkemizi kurtalarım diyorlardır :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezka -- 23 Mart 2011; 20:59:38 >
  • "Scarlett Johansson'la çıkmak yerine Lady Gaga'yı seçmek" tüm yazının özeti,şişirdiler şişirdiler sonunda patladı
  • @ ANDREI
    AC oyunları"sanat eserleri" asla hak ettiği yere gelemedi. Asla hak ettiği değeri alamadı insanlardan. Satışın çok çok çok çok daha yüksek olması gerekirdi.
  • Erdinç İyikul gittikten sonra sitedeki puanların hepsi düşük oldu.
    Genelde Japon oyunlarına daha çok puan veren bir site oldu.
    Bring Back Erdinç İyikul from military service.
    İnceleme için teşekkürler...
  • @Mr LoneLy

    AC yi bende çok severim ama son oyun senaryosu dışında kötü olmuş.. At binmek zevkli değil,Da vinci makinaları çok zevkli değil.. Ayrıca önceki oyuna göre Ezio şişmiş:D armoru çok daha kalın..ben zarif insan isterim :D Birde oyunda çok treasure ve flag var onları toplamayı hiç sevmiyorum :)
  • mr lonely

    çok haklısın özellıkle ac2 tam bir sanat eseri ama ac 2 den sonra brotherhood okadar guzel gelmedı .. am gene ac bortherhood da çok guzell...
  • god of war

    insanın agızı torba deılkı buzesin... adamın işi o daha iyi yapabılecegını duşunuyorsan git iş başvurusunda bulun... bence inceleyen kişi çok iyi incelemiş eline sağlık...
  • özellikle bulletstorm incelemesinden sonra bu sitenin incelemelerini pek takip etmiyorum...
    incelemeler artık iyi olmuyor...
  • Bu oyuna video incelemesi lazımdı. Shogun 2'ye de gelmedi video inceleme. :/
  • @summitTr
    Benim fikrime karışmak senin ne haddine!
  • quote:

    Team Deathmatch modunda ise 24 kişi, iki takım halinde en az sayıda düşmanı öldürmeye çalışıyor
    ???
  • düzeltilmiştir. "Çok"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.