Şimdi Ara

Football Manager 2014 İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Rekabetsiz ortam Football Manager serisini kötü yönde etkiliyor.

    Football Manager serisi... Yeni çıkan her oyununda sevenlerini saatlerce kendine bağlayan ve sonunda da üstünlüğü sayesinde rakipsizleşen bir seri. Peki rakipsizlik, Sports Interactive’ın menajerlik oyununu nasıl etkiliyor? Varlığını mobil platformlarda sürdürmeye çalışan Championship Manager ve sadece kadro güncellemesiyle piyasaya çıkan FIFA Manager serilerinin bu durumları karşısında Football Manager serisinde neler değişiyor? Maalesef, size anlatabileceğimiz pek bir şey yok. Zira rekabetsizlik, Football Manager serisini kötü yönde etkilemeye bu seneden itibaren başlamış.

    Geçtiğimiz sene Türkçe dil desteğine kavuşan Football Manager serisi, bu sezonda da desteği sürdürüyor. En ince ayrıntısına kadar Türkçe olarak karşımıza çıkan oyunda yine üç adet mod bulunuyor. Football Manager 2013 ile birlikte oyuna eklenen Football Manager Classic ve Meydan Oku modları, bu sene de oyunda yerini almış.

    ''



    Bu oyun seçeneklerinden Meydan Oku moduna üç yeni görev eklenmiş durumda. Yeni görevlerin birisinde istenmeyen adamı oynuyor, diğerinde mâli krizdeki bir takımı yönetiyoruz. Üçüncü yeni görevde ise en üst liglerden birinde şampiyonluğa koşmayı amaçlıyoruz.

    Oyunun diğer yan modu Football Manager Classic ise, yine çok ayrıntılı bir oyun deneyiminden kaçınanlar için ideal bir mod gibi görünüyor. Ayrıca bu modu, oyunun PS Vita sürümünün PC’deki hali olarak da tanımlayabiliriz. Hatta bundan dolayı Football Manager Classic, PlayStation Vita ile PC arasında ortak kayıt sistemiyle çalışıyor. Yani PS Vita’da başladığınız FM Classic kariyerini PC’de de devam ettirebiliyorsunuz.

    ''



    Yan modları bırakalım ve gelelim asıl bölüme, Football Manager serisinin bağımlılık yaptığı kısmına. Football Manager 2014, geçen sezonki oyunda olduğu gibi yine lisans problemleriyle çıkışını yapmış. Oyundaki takımların çoğunun logosu ve forması lisanssız. Ayrıca yine futbolcu fotoğrafları da nadiren karşımıza çıkıyor. Lisans konusunda pek bir ilerleme kaydedemeyen oyunun bu açıdan bu sezon bir artısı var. Artık oyunu oynarken, gerçek fikstürleri kullanabiliyoruz. Tabii bu sadece anlaşmalı liglerde geçerli. Oynanışı çok fazla değiştirmese de, yenilik konusunda kısır kalan Football Manager 2014’te ilgi çekici bir özellik gibi duruyor.

    Evet, başta da üzerinde durduğum gibi Football Manager 2014, rekabetsizlikten dolayı yeniliğin pek uğramadığı bir oyun olmuş. Öyle ki oyunun arayüz tasarımı bile neredeyse bire bir aynı. Oyunun ana modunda başlangıç yaptığımızda dikkatimizi çeken ilk yenilik, geliştirilmiş haber sistemi oluyor. FM 2014’te basın toplantıları ana sayfa üzerinden yapılıyor. Ayrıca haberlerdeki odak noktası olan takım veya oyuncular da haber üzerinde yeni eklenmiş bir kısımda daha detaylı olarak bizlere sunuluyor.

    Football Manager 2014’ün taktik sisteminde çok fazla değişiklik göze çarpmasa da, antrenman sistemine gelen arayüz sayesinde daha kolay bir ulaşım sağlanmış. Genel manada arayüz konusunda daha sadeleşen ve kolaylaşan Football Manager 2014’te yönetimle, teknik heyetle ve takımla olan konuşmalar da yine hafif eklemelerle sunulmuş. Ancak yine de konuşma bölümlerinde hâla derdimizi anlatacak kadar ileriye gidemiyoruz. Sadece belli seçenekler üzerinde konuşabiliyoruz. Oyunun arama sistemi ise tahmin edebileceğiniz üzere, geçen seneki haliyle aynı kalmış.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • 2005'den beri sürekli Football Manager'i oynarım, Türkçe dil desteği geldiği için geçen sene ilk defa orijinal almıştım. Genel olarak maç içerisindeki saçmalıklar oyunun en büyük eksisi diyebilirim. 2013'de çok uzaktan gereksiz şut çekmeler, gerçekle alakasız goller fazlaca oluyordu. Umarım bu sene bu konuda istikrarı yakalayabilirler. Onun dışında bende oyunun 2013'ün kadrosunun güncellenmiş hali olduğunu, en fazla bir kaç ufak değişikliğin eklendiği kanaati oluştu. Lisans problemini ilerleyen serilerde hallederlerse, bir nebze de olsa oyuna yeniden renk gelmiş olur.
  • bir sorum var forumdaşlar şimdi bu sene oyunu bir arkadaşımla almak istiyoruz çocuk istanbulda ben ankaradayım ve steam üzerinden GS-FB çekişmesi planlıyoruz. aynı oyunu alıp bunu yapma şansımız var mı? gerek steam üzerinden gerek cd ile alınan oyun üzerinden.

    bir de bir CD oyun en fazla kaç kişi için. yani kaç kişi orijinal oyun ile oynayabilir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gtrskyline

    bir sorum var forumdaşlar şimdi bu sene oyunu bir arkadaşımla almak istiyoruz çocuk istanbulda ben ankaradayım ve steam üzerinden GS-FB çekişmesi planlıyoruz. aynı oyunu alıp bunu yapma şansımız var mı? gerek steam üzerinden gerek cd ile alınan oyun üzerinden.<br> <br> bir de bir CD oyun en fazla kaç kişi için. yani kaç kişi orijinal oyun ile oynayabilir ?


    sülalecek oynarsınız
  • Oyunun orjinalini almak ile steamden almak arasinda bir fark yok.her trlu oynayabilirsiniz. Hatta korsani var mi bilmiyorum olsa ondan da oynayabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sezonu geride biraktim bir kac ayrintilar gözüme carpti.

    Mesela gönderilen bir oyuncu hala benim takimda görülüyor muhabirler bunun üzerine soru yöneltiyor ayni sekilde personellerde öyle futbol direktörünü kovamama ragmen hala .... adli kisi size raporunu sunuyor diyor.

    onun disinda transferlerde cok büyük degisiklik olmus. 200k ya aldigim oyuncuyu bir sezon sonra 14m€ a satabildim. En kötü oyuncunuzu bile sürekli formda tutarsaniz iyi bir forum vermese bile satabiliyorsunuz.

    Oyuncu gözlemleme komitesinde büyük degisiklikler olmus
    onun disinda cok fazla bug var fakat 1 ay icerisinde update yayinlarlar diye düsünüyorum
  • Ön sipariş ile almıştım daha yeni başladım oynamaya ama Şuan için Fm13'e göre oyun içi tasarımı ve oyun motorunda Yeniliği Göze Çarpıyor onun dışında yöntimden istediğimiz şeyi kabul etmeyince basına sızdırmamız,yeni transfer ettiğimiz oyuncuyu Takım kaptanından karşılamasını istememiz,kişisel bilgilerimizde memleketimizin neresi olduğunu yapıyor olmamız,antrenman bilgi dilimi oluşturulmuş olması gibi ufak detaylar ilk başta hoş olmuş ve arkadaşında belirttiği gibi oyunda hatalar bug,olduğu söyleniyor doğru mesela 10 milyon $ oyuncuyu satın alırken 100 milyon göstermesi gibi bu tarz hataları var :)
  • Bu yetiyor bence.
  • Cm 03-04 AKARRRRrrr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunda gerrcek kadrolar nasıl geliyor
  • Bi deneme firsati olmadi ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VİTA İÇİN MENEJER 2014 ÇIKTIMI
  • Türkçe dil desteği süper olmuş ayrıca çokda açıklayıcı bana göre eksi yanları oyuncu yüzleri ve lisanssız forma ve logolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat67tr -- 7 Ocak 2014; 19:49:19 >
  • Oyuna ilk defa 2014 ile başladım. Başladığıma pişman oldum. 1 kere bu oyunda galibiyet şansın yok. duran toplar desen hep auta vurur. 5 metreden ya kaleciye yada direğe vurur, uzaktan şutlarda gol olma ihtimali yok. Gol atamazsın yani oyunda. Gol yememe diye bir şey de yok. Her maç golü ya yiyeceksin ya yiyeceksin. ceza sahası içine hayatta gönderemeyeceği topları gönderiyorlar. adam ceza sahası içinden 10 şut 9 gol. bize 10 şut 0 gol. Yani her maç illaki gol de yiyeceksin. Her maç gol yiyeceksin ama hiçbir maçta gol atamayacaksın. Beraberlik şansın bile yok. Her sezon 100 gol yiyip 0 gol 0 puan alabilirsin anca.

    Bide FM çok güzel diyorlardı. Bağımlılık yapacak filan diyorlardı.

    De get ya.
  • oyun pek fazla geliştirilmemiş gibi ama hala manajerlikte rakipsiz. fifa manager belki yanından geçebilir
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.