Şimdi Ara

Size Snelman'dan güzel bir kesit

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Bahçe ile orman...

    Bahçenin içinde yollar açılmış. Yollara ince, güzel, temiz kum döşenmiş. Yolların iki tarafı çiçekler ve meyve fidanları ile süslenmiş. Çayırlık kısımları, her gün düzenli sulanan ve zaman zaman biçilen yeşil ve özlü çimenler... Kameriyelerin etrafını, menekşe çiçekleri sarmış... Şadırvanlar akıyor... Yolların kenarına banklar konmuş... Bu bahçede her köşeye ve her fidana özenen bir insan elinin olduğu görülüyor.

    Şimdi, bir de ormana bakalım: Bunun görünüşü büsbütün başkadır. Burada her şey yabani, ihmal edilip kendi haline terk edilmiştir. Tohumları nereye düşmüşse, ağaçlar ve çalılar orada biterler. Ormanların bazı yerleri geçilmeyecek bir hale gelmiştir. Fırtınada devrilen bir ağaç olduğu yerde çürür. Orman içinde meydana gelen patikalar insanların oralardan geçmesiyle gelişigüzel oluşmuştur. Bunların düzenlenmesi ile kimse meşgul olmaz.

    İşte, milletin elit tabakası yukarıda tasvir edilen bahçeye benzer. Tahsil, terbiye, konfor, sağlık, güzel sanatların verdiği zevk hep onlar için.
    Halkın durumu ise tabii hayat yaşayan bir ormana benzer. Eğer kıymetini bilirlerse onu korurlar. Fakat buna canlı ve gerekli olduğu için kıymet verirler. Ormandaki ağaçlar, nasıl bahçedekiler gibi birer canlı ağaç ise, halkın içerisindeki her bir fert de, yüksek mevkilerde bulunan insanlar gibi birer insandır. Onlar da yaratılış bakımından zeki ve kabiliyetlidirler. En yüksek ruhi gelişimlere açık ve meyillidirler. Sadece bunlara emek vermek, milyonlarca insandan her birine, tam anlamıyla yetişebilmeleri için, imkan vermek gerektir."

    Yorum: Şikayet ederek asla bir ormanı bahçe haline getiremeyiz.



  • Son derece güzel bir bakış açısı...

    UP!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

    Son derece güzel bir bakış açısı...

    UP!
    Atatürk'ün de mutlaka okunması gerekir dediği Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını okumayanlar için mutlaka öneriyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.