Şimdi Ara

Size ruhu varmış gibi hissettiren arabanız oldumu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duellist

    İki ay kadar 97 model Clio RSi kullandım. 1.8 109hp motoru, 950 kilo ağırlığı ve 9sn 0-100 verisi vardı. Arabada hava yastığı vs... yoktu, göğüste yağ basınç göstergeleri vardı. Sıcakken stop edersem, gaz yemeden çalışmıyordu. Bir kere kapı kilitleri çalışmadı, 5 gün boyunca bagajdan girip çıktım. O arabanın bir ruhu vardı. Büyümüş ama daha tam bir araba olamamış gokart gibiydi. Çok daha iyilerine bindim ama o arabanın zevki başkaydı. Şuanki aracım her yönüyle Clio'dan fersah fersah üstün bir araç ancak Clio'dan aldığımı bir türlü alamıyorum.

    Çok güzelmiş özellikle bagajdan girme kısmını görünce güldüm.



    Benimde 2001 corolla ile bütünleşmem ona yetkili servisten kule gergisinden bagaj içinde ki döşeme klipsine kadar hemen hemen eksik veya kırık herşeyini Japonyadan getirtmistim. Aşıktım resmen. Anatomik spoiler tampon altı lip gibi birçok şeyi vardı terra special di ama sol modeline cevirmistim, ebaydan sol modelinde olan kolcak konsolu bile almıştım. Philips gündüz ledleri vardı. İçinde ambians ledi yapmıştım konsola yeni arabalarda ki gibi konsolda şerit halinde. Arabaya ne özenmiştim. Torpido açılınca yanan torpido ışığını soket ile kendim yapmıştım. Gündüz ledleri uçaklarda ki kırmızı bir şalter le açılırdı ışıklı kırmızı bi şalter. TRD marka bir sürü aksesuarı vardı. İddia ediyorum Türkiye'de eşi benzeri yok. Hani ilanlarda görürüz ya bu lafı işte gerçeği benim corollaydi. Kırılan bir tırnak için bile havalandırma izgarasinin sifirini alırdım servisten. Saplantiliydim o arabaya ve sıfır banttan çıkmış gibi eksik klipsi bile yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olmaz olur mu hiç ? 2015 yılının başları. Eskişehir'deyim üniversite kazanmışım. Sağolsun babam ikiletmeden verdi arabayı. Zaten kendisi çok kullanmaz. Füme Elegance FD6 Civic var o zamanlar Sınıfta sevdiğim bi kız var. Aramız iyi ama maalesef arkadaş kalalım lafı yedim bir kere. O yüzden ağır ağır ilerliyorum. Canımız sıkıldı bir gün tam ona mesaj atacakken o bana yazdı. Gece 11 buçuk 12 civarı. Aldım Şelale Park'a (biraz yüksek bir yer Eskişehir tepeden gözüküyor denebilir) çıktık. Hava soğuk ve bir gün önceden kar yağmıştı. Çıkarken biraz patinaja düşsem de sağolsun Ultra Grip8'ler beni mahcup etmeden tepeye ulaştırdı. Oturduk arabanın içinde, müzik dinledik konuştuk ettik. Tabii seviyosun ya zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun. Bir baktım saat 3 olmuş. Yavaştan gidelim mi artık dedi. Olur dedim biraz isteksizce. Aklımdan geçiriyorum bir mucize olsa da kalsak keşke şu karın içinde burda diye. Kontağı çevirdim ve arıza lambası yanıyor 1 yıldır bizde asla böyle bir şey yapmazdı ve bakımlarını eksik etmezdim, önemli bir şey olmadığını tahmin ettim ama sesimi çıkarmadım Arıza lambası yanıyor diye indim arabadan yalandan kaputu falan açıyorum, kontağı açıp kapatıyorum ve lamba sönmüyor. Çok geçmeden beklediğim şey oldu. Ya acaba kalsak mı burda bir şey falan olur şimdi sabahı bekleyelim en iyisi dedi Olmaz olur mu napalım bagajda battaniye de var üşürsek onu örteriz artık dedim. Ben şoför koltuğunda o yolcu koltuğunda üzerimizde de battaniye Sabahladık o gün dostlar. Aklıma geldi yine bir sigara yakasım geldi O olayın üzerinden yaklaşık 1 yıl kadar peşinde koştum. Her şeyi yaptım falan asla kabul etmedi beni. Sonra tam ümidi kestiğim bir gün kendisi geldi açıldı bana. Olsun bizim hikayemiz de böyle olsun dedim.

    1.5 yıllık birlikteliğimiz oldu. Birbirimizi ailelerimizle tanıştırdık. Sonra ne oldu ? Geçen 1.5 yılın ardından ve öncesinde peşinde koştuğum 1 yılın toplam 2.5 yıllık geçmişimizin ardından acaba ara mı versek ? cümlesi geldi. Geçen aradan sonra da ben sana aşık değilmişim ayrılalım lafları

    Ayrıldık. Yalan yok tepetaklak etti dünyam yıkıldı başıma sanki. Hayattan hiçbir şeyden zevk almazken babam sağolsun Giulietta alma isteiğimi geri çevirmedi ve bir Giu sahibi oldum. O güne kadar hayatta en sevdiğim şey olan araba kullanmaktan soğumuş haldeydim. Ama o günden sonra adeta eski enerjim eski neşem yerine geldi. Amaaan salla her şeyi demeye başladım. Şükür karanlık günler geçti gitti. Çok daha iyi bir ilişkim var. İşte Civic o günlerde yanımdaydı Giulietta'da karanlık günlerimde. Bu yüzden ikisinin de yeri çok ayrıdır ben de. Sevgiliyken Astra J vardı. Onunla tatile gitmiştik Eskişehir'den Bodruma falan 10 ay içinde toplam da 21 bin kilometre yapmıştım ve hepsi kız arkadaşımla olmuştu ama asla Civic ve Giu kadar bağlanamamıştım. Keza aynı şekilde Astra'dan sonra gelen Golf'te ayrılık günlerimin başında benleydi ama asla duygusal bir bağımız olmamıştı.a




  • Opel Vectra. Her bayramı önceden bilir, tam bayramda bozulur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kullanmadım ama Tofaş'ların bir ruhu olduğunu düşünüyorum. Sonra w124,w140...
  • 1973 Anadol A2 akdeniz aracimiz...

    Her sürüşüm bana keyif veriyor, o mekanik sistemin sesleri... Gecikmesiz telli gaz pedalinin anlik tepkileri...(lpg yok :) ) Frene basınca durmayişi (vestenhaus yok) ve frene asılmam... Yolda yaşlı dayilarin "benim babamdada vardi bundan hey gidi hey" deyişi... Daha sonra direksiyonuna gectigim diger günümüz araclarinin oyun konsolu gibi hissettirmesi, beni Anadol umuzla bi iki tur atmaya itiyor. :)

    Hatta simdi çıkıp turlayasim geldi valla, seviyorum canavarı :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tofaslar abi kesinlikle. Tam bi yuruyen tabut eyvallah, dogru duzgun donanim yok, sanayiden cikmiyorsun vs ama ne biliyim binince bi garip oluyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic Fb7. Dönüp dönüp bir daha bakıyorum. Her akşam eve dönünce modifiyesi ile ilgileniyorum.(eşimle bile bu kadar ilgilenmiyorum) Başka hiçbir araba bana onun kadar güzel alımlı gelmiyor. Arkadaşlarımın arabalarına da bindim içlerinde Mercedes te var, yok olmuyor hocam. Civic te ki o havayı soluyamıyorum.

    Size ruhu varmış gibi hissettiren arabanız oldumu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 19 Ağustos 2017; 1:27:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.4 şahin, memlekete gidince huyu suyu değişiyordu arabanın, gece 3te bütün ışıklarını kapattığını bilirim
  • Ruhu olduğuna inandığım halende sonra aldığım arabalarda ondaki hazzı yaşamadığım 2000 model volvo s40 manuel 1.9 T4. Şimdi sıfırını verseler mevcut aracımı gözümü kırpmadan veririm. Klişe olacak ama gerçekten anlatılmaz yaşanır.
  • Laguna. Benimki bir sevda başka marka modele binerken de özel bir ilgim vardı. şu an kullanırken de hep farklı hissettiriyor. Hatta ilk serisinden şu an kullandığım son kasasına kadar hepsi özel benim için. Özellikle de 2. Nesil initiale 3.0 v6 motorlu olanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukbulut K kullanıcısına yanıt
    Dostum BMW Alfa gibi aracları istersen 1 sayfada översin..Allah herkese daha iyilerini nasip etsin maksat sahip olmaktan övmek değil.. 3 defa VW marka aracımızda oldu..Bişey yapmış olması gerekmez..Ama VW kadar ruhsuz araca binmedim hic bi sekilde keyif yok tamam kalite falan var ama hersey standart..Neden bu markayı ornek gosterdim peki? Cunku sanki harika otesi biseymis gibi lanse ediliyor..Passat Golf falan yani uzay mekiğinden bahsedilir gibi övülüyor bu araclar..O yüzden bende VW nin standart ötesine gecemiyceğini söyledim.. VW fanları tabi rahatsız olur..Aylarca sıra bekleyip kazık yesem göz göre göre bende aynı hisleri paylasırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aracımın huyunu suyunu ruhunu artık o kadar çözdüm ki oturup dertleşebilirim kendisiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: humerus06

    Olmaz olur mu hiç ? 2015 yılının başları. Eskişehir'deyim üniversite kazanmışım. Sağolsun babam ikiletmeden verdi arabayı. Zaten kendisi çok kullanmaz. Füme Elegance FD6 Civic var o zamanlar Sınıfta sevdiğim bi kız var. Aramız iyi ama maalesef arkadaş kalalım lafı yedim bir kere. O yüzden ağır ağır ilerliyorum. Canımız sıkıldı bir gün tam ona mesaj atacakken o bana yazdı. Gece 11 buçuk 12 civarı. Aldım Şelale Park'a (biraz yüksek bir yer Eskişehir tepeden gözüküyor denebilir) çıktık. Hava soğuk ve bir gün önceden kar yağmıştı. Çıkarken biraz patinaja düşsem de sağolsun Ultra Grip8'ler beni mahcup etmeden tepeye ulaştırdı. Oturduk arabanın içinde, müzik dinledik konuştuk ettik. Tabii seviyosun ya zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun. Bir baktım saat 3 olmuş. Yavaştan gidelim mi artık dedi. Olur dedim biraz isteksizce. Aklımdan geçiriyorum bir mucize olsa da kalsak keşke şu karın içinde burda diye. Kontağı çevirdim ve arıza lambası yanıyor 1 yıldır bizde asla böyle bir şey yapmazdı ve bakımlarını eksik etmezdim, önemli bir şey olmadığını tahmin ettim ama sesimi çıkarmadım Arıza lambası yanıyor diye indim arabadan yalandan kaputu falan açıyorum, kontağı açıp kapatıyorum ve lamba sönmüyor. Çok geçmeden beklediğim şey oldu. Ya acaba kalsak mı burda bir şey falan olur şimdi sabahı bekleyelim en iyisi dedi Olmaz olur mu napalım bagajda battaniye de var üşürsek onu örteriz artık dedim. Ben şoför koltuğunda o yolcu koltuğunda üzerimizde de battaniye Sabahladık o gün dostlar. Aklıma geldi yine bir sigara yakasım geldi O olayın üzerinden yaklaşık 1 yıl kadar peşinde koştum. Her şeyi yaptım falan asla kabul etmedi beni. Sonra tam ümidi kestiğim bir gün kendisi geldi açıldı bana. Olsun bizim hikayemiz de böyle olsun dedim.

    1.5 yıllık birlikteliğimiz oldu. Birbirimizi ailelerimizle tanıştırdık. Sonra ne oldu ? Geçen 1.5 yılın ardından ve öncesinde peşinde koştuğum 1 yılın toplam 2.5 yıllık geçmişimizin ardından acaba ara mı versek ? cümlesi geldi. Geçen aradan sonra da ben sana aşık değilmişim ayrılalım lafları

    Ayrıldık. Yalan yok tepetaklak etti dünyam yıkıldı başıma sanki. Hayattan hiçbir şeyden zevk almazken babam sağolsun Giulietta alma isteiğimi geri çevirmedi ve bir Giu sahibi oldum. O güne kadar hayatta en sevdiğim şey olan araba kullanmaktan soğumuş haldeydim. Ama o günden sonra adeta eski enerjim eski neşem yerine geldi. Amaaan salla her şeyi demeye başladım. Şükür karanlık günler geçti gitti. Çok daha iyi bir ilişkim var. İşte Civic o günlerde yanımdaydı Giulietta'da karanlık günlerimde. Bu yüzden ikisinin de yeri çok ayrıdır ben de. Sevgiliyken Astra J vardı. Onunla tatile gitmiştik Eskişehir'den Bodruma falan 10 ay içinde toplam da 21 bin kilometre yapmıştım ve hepsi kız arkadaşımla olmuştu ama asla Civic ve Giu kadar bağlanamamıştım. Keza aynı şekilde Astra'dan sonra gelen Golf'te ayrılık günlerimin başında benleydi ama asla duygusal bir bağımız olmamıştı.a

    Sigara paketinden çıktı ve kendisi yandı. Bende içime çekiyorum.



    Şaka bi yana güzelmiş anılar. Anılarda olmasa insan yaşadığını anlamıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kullandigim arabalar icinde rcz benim icin baska , ayni 60 saniye filmindeki mustang gibi aramda bağ olduğunu hissettiğim tek araba , bir cok araba degistirdim sacma gelebilir ama direksiyonunu öpmüslügüm vardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 model Vectra b2 100. yıl aracım vardı.1 sene olacak satalı.Kullandığım hiç bir arabada o arabanın kullanım zevkini alamıyorum.Sert ama nuzun yolda konforlu süspansiyonu, 120 ile giderken 2100 devirde tısır tısır yol alması, 136hp lik yeterli performansı, üretim yılına göre zengin donanımı, tipi, direksiyon hissi, f23 getrag şanzımanı v.s. gerçekten özlediğim bir araba.Şu an iki tane aracım var ve diğer arkadaşlarımın araçlarını da sıkça kullanıyorum ama veccy bambaşkaydı.Sebepsiz yere binip geziyordum.Size ruhu varmış gibi hissettiren arabanız oldumu?




  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Hocam derin düşüncelere daldırdın bizi gece gece😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: humerus06

    Olmaz olur mu hiç ? 2015 yılının başları. Eskişehir'deyim üniversite kazanmışım. Sağolsun babam ikiletmeden verdi arabayı. Zaten kendisi çok kullanmaz. Füme Elegance FD6 Civic var o zamanlar Sınıfta sevdiğim bi kız var. Aramız iyi ama maalesef arkadaş kalalım lafı yedim bir kere. O yüzden ağır ağır ilerliyorum. Canımız sıkıldı bir gün tam ona mesaj atacakken o bana yazdı. Gece 11 buçuk 12 civarı. Aldım Şelale Park'a (biraz yüksek bir yer Eskişehir tepeden gözüküyor denebilir) çıktık. Hava soğuk ve bir gün önceden kar yağmıştı. Çıkarken biraz patinaja düşsem de sağolsun Ultra Grip8'ler beni mahcup etmeden tepeye ulaştırdı. Oturduk arabanın içinde, müzik dinledik konuştuk ettik. Tabii seviyosun ya zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun. Bir baktım saat 3 olmuş. Yavaştan gidelim mi artık dedi. Olur dedim biraz isteksizce. Aklımdan geçiriyorum bir mucize olsa da kalsak keşke şu karın içinde burda diye. Kontağı çevirdim ve arıza lambası yanıyor 1 yıldır bizde asla böyle bir şey yapmazdı ve bakımlarını eksik etmezdim, önemli bir şey olmadığını tahmin ettim ama sesimi çıkarmadım Arıza lambası yanıyor diye indim arabadan yalandan kaputu falan açıyorum, kontağı açıp kapatıyorum ve lamba sönmüyor. Çok geçmeden beklediğim şey oldu. Ya acaba kalsak mı burda bir şey falan olur şimdi sabahı bekleyelim en iyisi dedi Olmaz olur mu napalım bagajda battaniye de var üşürsek onu örteriz artık dedim. Ben şoför koltuğunda o yolcu koltuğunda üzerimizde de battaniye Sabahladık o gün dostlar. Aklıma geldi yine bir sigara yakasım geldi O olayın üzerinden yaklaşık 1 yıl kadar peşinde koştum. Her şeyi yaptım falan asla kabul etmedi beni. Sonra tam ümidi kestiğim bir gün kendisi geldi açıldı bana. Olsun bizim hikayemiz de böyle olsun dedim.

    1.5 yıllık birlikteliğimiz oldu. Birbirimizi ailelerimizle tanıştırdık. Sonra ne oldu ? Geçen 1.5 yılın ardından ve öncesinde peşinde koştuğum 1 yılın toplam 2.5 yıllık geçmişimizin ardından acaba ara mı versek ? cümlesi geldi. Geçen aradan sonra da ben sana aşık değilmişim ayrılalım lafları

    Ayrıldık. Yalan yok tepetaklak etti dünyam yıkıldı başıma sanki. Hayattan hiçbir şeyden zevk almazken babam sağolsun Giulietta alma isteiğimi geri çevirmedi ve bir Giu sahibi oldum. O güne kadar hayatta en sevdiğim şey olan araba kullanmaktan soğumuş haldeydim. Ama o günden sonra adeta eski enerjim eski neşem yerine geldi. Amaaan salla her şeyi demeye başladım. Şükür karanlık günler geçti gitti. Çok daha iyi bir ilişkim var. İşte Civic o günlerde yanımdaydı Giulietta'da karanlık günlerimde. Bu yüzden ikisinin de yeri çok ayrıdır ben de. Sevgiliyken Astra J vardı. Onunla tatile gitmiştik Eskişehir'den Bodruma falan 10 ay içinde toplam da 21 bin kilometre yapmıştım ve hepsi kız arkadaşımla olmuştu ama asla Civic ve Giu kadar bağlanamamıştım. Keza aynı şekilde Astra'dan sonra gelen Golf'te ayrılık günlerimin başında benleydi ama asla duygusal bir bağımız olmamıştı.a

    Bir sigara yaktım okuyunca...



    Giu benim de aklımda olan bir araç da bulunduğum şehirde servis olmamasından ötürü göze alamıyorum. Arada sırada Giu anılarınıza denk gelip inceleme yapın diye darlamış olabilirim, yaşadıklarınızı düşünmeden... 😎



    Son olarak Allah her daim iyilerle karşılaştırsın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Yansın Hocam yansın, yanmazsa ayıp bu kadar yaşanmışlığa bu kadar hayale
  • nevermind34 N kullanıcısına yanıt
    Dalmayın mümkünse Hocam. Çıkması zor oluyor. Bazılarına komik ya da saçma gelecektir ama böyle düşüncelere dalmak insanı öyle bir çukura düşürüyor ki çıkış yolunu bulamıyor Her şey geçiyormuş geçiyormuşta belli izler bırakıyor maalesef
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Ünv. 2. sınıftan geçip gideli 20 yıldan fazla oldu :))



    Bende de hala anılar mevcut ama sendekine nazaran tabi daha siyah beyaz daha az travmatik biçimde ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.