Şimdi Ara

SİZDE DUYDUNUZ MU (Dershane)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler seneye dershaneler kalkacak diye duydum sizde duydunuz mu ? Kalkarsa dershanelerin yerine ne gelir sizce ?

• Dershaneleri okula çevirecekler sanırım.Yalnız benim anlamadığım dershaneler okula dönünce,liseden mezun olup ta sınava tekrar gircek olanlar ne yapacak ? Eğitim sistemimiz maalesef şuanda dershane vb. yerleri zorunlu kılıyor,istisna kişiler hariç.(evde kendi hazırlanıp başaranlar).Dershaneleri kaldırmadan önce eğitim sistemini ona göre düzenlemelisin,belirli bir altyapı oluşturmalısın.Ama bizim ülkemizde bir proje başlatıyorlar,buna herkesi dahil ediyorlar.Mesela Aobp ilk kaldırıldığında da zamanlama hatası yapılmıştı.En azından 1-2 sene beklenmeliydi ki herkesin Anadolu Lisesi kavramıyla öğretim gördüğü jenerasyona uygulanmalıydı.Sonunda yine hatadan dönüldü ama ''işler planmadan yapılıyor'' bunu demek istiyorum. Şimdi de dershaneleri kapatırken bence kademe kademe kaldırılmalı.
    Örnek vermek gerekirse;

-Seneye sadece lise 1 lerin dershaneye kayıt olması yasaklanabilir.Bunu denetleyebilirler.
    -Daha sonraki sene lise 1 lere ek olarak lise 2 lerin kayıt olması yasaklanır.
    -Sonraki sene ise lise 3,daha sonraki sene de tamamen kapatılabilir.Böylece herkes eşit şartlar altında yarışır ve sınava öyle girer.Toplamda 4 sene falan sürer ama bence doğrusu budur.Tabi böyle bişey bizim ülkemizde yapılmaz,orası ayrı mesele.

Fazla uzun oldu sanırım.

• bence kapatılmamalı kapatılırsa 2 taraf için de olumsuz etkileri olacak.

Öğrenci tarafı ; her ders için ayrı özel öğretmen tutacak ve masrafları katlanarak artacak

Dershane tarafı ; devlete de atanamayan öğretmenler artık ya kasiyerlik, hamallık gibi işler yapacak yada kapı kapı gezip özel ders lazım mı ? diye soracaklar ve birçoğu dershaneden sağladığı kadar gelir sağlayamayacak

Dershanelerin kapatılması kime ne fayda sağlayacak bilmiyorum şahsen.

01101000 01101100 01101100 00100000 01101011 01101110 01101011
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne okudunuz ne iş yapıyorsunuz ?
    10 yıl önce açıldı
    edit: edit
    3 yıl önce açıldı
    ne kadar birikiminiz var
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dershaneler kalkmaz dünya kadar vergi veriyorlar. Kalktı diyelim özel ders alınmaya başlanır sonuçta yine dershane gerekliliği başlar.

Orijinalden alıntı: ALEXİST

Dershaneleri okula çevirecekler sanırım.Yalnız benim anlamadığım dershaneler okula dönünce,liseden mezun olup ta sınava tekrar gircek olanlar ne yapacak ? Eğitim sistemimiz maalesef şuanda dershane vb. yerleri zorunlu kılıyor,istisna kişiler hariç.(evde kendi hazırlanıp başaranlar).Dershaneleri kaldırmadan önce eğitim sistemini ona göre düzenlemelisin,belirli bir altyapı oluşturmalısın.Ama bizim ülkemizde bir proje başlatıyorlar,buna herkesi dahil ediyorlar.Mesela Aobp ilk kaldırıldığında da zamanlama hatası yapılmıştı.En azından 1-2 sene beklenmeliydi ki herkesin Anadolu Lisesi kavramıyla öğretim gördüğü jenerasyona uygulanmalıydı.Sonunda yine hatadan dönüldü ama ''işler planmadan yapılıyor'' bunu demek istiyorum. Şimdi de dershaneleri kapatırken bence kademe kademe kaldırılmalı.
    Örnek vermek gerekirse;

-Seneye sadece lise 1 lerin dershaneye kayıt olması yasaklanabilir.Bunu denetleyebilirler.
    -Daha sonraki sene lise 1 lere ek olarak lise 2 lerin kayıt olması yasaklanır.
    -Sonraki sene ise lise 3,daha sonraki sene de tamamen kapatılabilir.Böylece herkes eşit şartlar altında yarışır ve sınava öyle girer.Toplamda 4 sene falan sürer ama bence doğrusu budur.Tabi böyle bişey bizim ülkemizde yapılmaz,orası ayrı mesele.

Fazla uzun oldu sanırım.

+1

• Sizlerinde yorumlarına dayanarak dershanelerin kapatılması %90 oranında zararımıza olacak. Öğretmenler, öğrenciler ve aileler zor duruma düşecek gibi gözüküyor

Orijinalden alıntı: tembelizm

Dersaneleri kaldırmak için önce eğitim sistemini değiştirsinler.Bu sisteme dersaneler şart.

Evet şuan ki sistem de herşey birbirine bağlı yani seneye köklü bir değişim görebiliriz
  • Dershane karşıtı bir insanım. Lise hayatım dershane gitti. Ama şöyle bir durum var. İlk önce bir sınav var. Sözde hayatını belirleyen sınav. Dershaneler şartları eşitleyen ortam. Sen şimdi kapattın dershaneyi. Bizim okulda fizik dersleri görülmezdi. Hocayla muhabbet ederdik. Nolacak şimdi? Gerekli eğitimi alamayıp sınavı kazanamayacak olan öğrencilere nolacak? O kadar öğretmene nolacak? Herkesin kazandığı bir sistem bu dershanecilik sistemi. He sen müfredatı baştan aşağı değiştirirsin. Öğretmen olmayı zorlaştırırsın.(Fakülte) Her okula desteğini adam gibi verirsin o zaman kaldır ama şuan kaldırılması tamamen saçmalık olur.
    Ekleme: Ha deyince de kaldırmasınlar. Çok gördük çünkü bu işleri yüzüne gözüne bulaştıran. Akp döneminde bile sınav sistemlerinde kaç kez değişikliğe gidildi. 20 sene öncede okula başlama yaşını 60 ay yapmışlardı. Tutmayınca geri çektiler. Yani seneye kaldıralım dershaneleri diyeceksin de bu sene sınava girip kazanamayanlar nolacak? Mezunlar sınava girmek isteyince ne yapacaklar? Çok aceleye getiriyorlar nedense bu işleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper -- 12 Eylül 2012; 1:16:36 >

• Dershaneler kalkar yerine başka birşey gelir ya da özel ders alma yarışı başlar okullarda ki eğitimin niteliği ve zihniyetin değişmesi lazım

Orijinalden alıntı: Alper

Dershane karşıtı bir insanım. Lise hayatım dershane gitti. Ama şöyle bir durum var. İlk önce bir sınav var. Sözde hayatını belirleyen sınav. Dershaneler şartları eşitleyen ortam. Sen şimdi kapattın dershaneyi. Bizim okulda fizik dersleri görülmezdi. Hocayla muhabbet ederdik. Nolacak şimdi? Gerekli eğitimi alamayıp sınavı kazanamayacak olan öğrencilere nolacak? O kadar öğretmene nolacak? Herkesin kazandığı bir sistem bu dershanecilik sistemi. He sen müfredatı baştan aşağı değiştirirsin. Öğretmen olmayı zorlaştırırsın.(Fakülte) Her okula desteğini adam gibi verirsin o zaman kaldır ama şuan kaldırılması tamamen saçmalık olur.

Okullardaki şartlar eşitlendikten sonra kaldırılabilir haklısınız

• Dershanelerin kapanması taraftarıyım. Öğrenci dershanede öğreneceği şeyleri çok rahat okulda öğrenebilir. Lise öğrenimi boyunca yatan öğrenciler daha sonra dershaneye gitmek için kasıyor kendini. Ortaokul ve lise öğrenimi verimli olarak geçirilirse dershanelere ihtiyaç olacağını sanmıyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.