Şimdi Ara

Sizce Volvo!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli Volvo sahipleri.
    Açıkçası sizler benim gözümde ailesine değer veren (güvenlik talebi), minimal zevkleri olan, popüler olanı değil kendi beğenilerini ön plana alan, teknolojiye meraklı, kaliteyi benimseyen, trafik bilinci Türk standartlarının fazlasıyla üstünde kişilersiniz. Bunu hem forum sohbetlerinizde hem de trafikteki davranışlarınızda rahatlıkla gözlemleyebiliyorum. Kendimi bilinç olarak sizlerin arasına koysam da şu anki ekonomik şartlardan dolayı yeni model bir Volvo sahibi olmam oldukça zor :) İnşallah bir gün diyeceğim. Affınıza sığınarak sizleri ufak bir araştırmam dolayısıyla rahatsız ediyorum. Bu başlığı açana kadar neredeyse çoğu içeriği elimden geldiğince okumaya çalıştım. Tabi çok büyük bir arşiv olduğu için öğrenmek istediğim ana konu etrafında fazla parçaya bölündüm ve kafamda net bir röntgen çıkmadı. Volvo'yu 14 yaşımda İstanbul Auto Show'daki bir videosuyla tanıdım. Bir aracını uçurumdan aşağıya bırakıyordu. Düşünsenize bir çocuk için muazzam bir imge. (Ben hala geçerliliğini koruduğuna inanıyorum) Aracın İsveç çeliği efsanesini o video ile tanıdım. Günümüzde ise viral olarak bu kalitesini fazlasıyla ispat eden fotoğraf ve videolara denk geliyoruz. E, teknoloji. Artık insanlar herhangi bir prodüksiyona ihtiyaç duymadan bunu kitlelere yayar oldu. (Günümüzde en önemli geçer akçe)

    Şimdi kalite ve güvenlik algısı bu kadar yüksek olan bir markanın sizce satış sonrasındaki durumu nedir? Volvo sahipleri yetkili servislerinden memnun mu? Volvo Car Prime uygulamasından ve hem bu uygulamaya özel hem de uygulama dışındaki servis kampanyalarından haberdarlar mı? Yapılan bir araştırmada 2010 öncesi Volvo model sahiplerinin yetkili servisleri tercih etmediğine dair bilgi aldım. Daha doğrusu oran baya düşük. Servis kampanyaları olmasına rağmen bu tercihi etkileyen faktörler nelerdir sizlerin tecrübeleriyle öğrenmek isterim.


    Eğer forum kurallarına aykırı bir konu açtıysam lütfen beni affedin, gerekeni hemen yapıp siliyim. Görüşlerinizlede destek olmak isterseniz ise çok karşılıklı konuşmak isterim :)

    Şimdiden ilginize teşekkürler.



  • Volvo'da servis ücretleri aşırı pahalı. Bağımsız servislerde aynı kalite işçilik bulunabiliyor. Arada kalan tek fark kullanılan malzeme ve parça kalitesi. Bilinçli kullanıcı bu kısıma dikkat ediyor zaten. Volvo yetkili servisin 2 kat fiyat talebine değmiyor. White segmentte çoğunlukla Volvo ilk alındığında garantiden dolayı yetkili servis tercih edilir ama garanti bittiğinde özel servise dönüş yaşanır. Dolayısı ile 2010 öncesi değil garanti sonrası (genellikle) Volvo sahipleri yetkili servisleri tercih etmez.

    Dikkat ettiyseniz eğer Volvo Car Prime servis kampanyaları da tam bu kesimi hedef alacak şekilde güncellenir: garanti süresi dolmuş white segment Volvo'lar. Daha lüks Volvo'ların sahipleri pek fiyat farkını önemseyecek gelirin üzerindeler zaten. Kampanya özel servislerle fiyat farkını %100'den %50'lere düşürüyor. Şahsen yeterli bulmuyorum ben %20 civarı olsa tercih edilirdi.

    Kısaca tercihi etkileyen faktör alınan servisin ekonomik ederinin piyasanın gerçeklerinden uzak olması.
  • caerium C kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    O zaman ben şöyle bir durum görüyorum Volvo Yetkili Servisleri bu noktada markanın yanında durmak istemiyor? Yani kar marjı düşük kalacak, yoğunluk artacak diyerek o araçlarla uğraşmak istemiyor? Bunu diyebilir miyim sizce? Çünkü baktığınızda son 3 yıldır inanılmaz bir sıfır araç satışı yapıldı. Garanti devamlılığı için bu araçlar zaten gelecek. Potansiyelimiz güzel, yılı düşük araçlarla uğraşamayalım mantığı mı hakim?
  • hocam çok naif bir şekilde izah etmişsin ağzına sağlık bu dediklerin eski kullanıcılar için mi acaba yoksa halen geçerli mi bilmiyorum ? ben de eskiden aynı senin dediğin gibi düşünürdüm. ben de bu ocak ayında 2012 model bir araç aldım seninle benzer hislerle hassasiyetimle hemen periyodik bakımı için servislerden bilgi almak istedim. servisi arayıp fiyat aldığımda çok şaşırmadım ama filitrelerde hangi markayı kullanacaklarını sorduklarımda otrijinal isveçten geliyor yanıtını aldım ısrarla marka sorduğumda söylemediler. sanırı durum şöyle oluyormuş o an ellerinde hangisi varsa onu takıyorlarmış. bu bende güvensizlik yarattı. kendim toplayarak özel serviste yaptırınca üçte bir fiyatına geldi.tabi daha cidi sorunlarda makas daha da açılıyor ama umarım gerekmez o durumlar. en kısa sürede düşlediğiniz aracı kullanmanız dileğiyle iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.