Şimdi Ara

SİZCE ÜNİVERSİTEYİ BIRAKMALI MIYIM?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi geceler. Okuyacaklara teşekkürler.
    96 doğumlu bir gencim. Anadolu lisesi mezunuyum. ilk senemde (2014) sınava girdiğimde ygs 65k mfler 70k tmler 60k geldi. Yaz bitti. Eylülde çalışmaya başladım. Dersaneye yazıldım. Hedefim ilk 2 ay Ankara hukuk idi. Hedefim hukuktu çünkü kazanması tıp,itü,odtü'ye göre daha kolaydı. Dersanede sayısal sınıftaydım. Sonra ygs denemelerim iyi gelmeye başlayınca hukuk hedefimden saptım, yüksek puan hedefim oldu. Neyse girdik ygs'ye ygs1 14k ygs2 11k geldi. Hayatımdaki en mutlu gündü. Dersaneden arkadaşlarla pub'a gidip geceye kadar içmiştik, sanırım bir daha o günkü kadar mutlu olamayacağım. Hedefim tıp olmuştu. Çalışmaya devam ediyordum ama denemeler düşük geliyordu. Neyse girdik lys'lere.
    mf3(sağlık) 23k. Okul puanıyla 29k
    mf4(müh.) 31k. Okul puanıyla 37k
    istediğim yerler gelmiyordu. Hukuk yazdım ben de. Ortalama bir devlet üniversitesinde hukuk geldi. Yazın 3 ay boyunca üzüldüm bu duruma tekrar hazırlanmayı düşündüm hep. Eylül ayında hafiften başladım gene çalışmaya. Okul açıldı. Lys kitaplarımı okula götürdüm fakülte kütüphanesinde çalıştım. 3.gün akşamı durup düşündüm napıyorum diye. Psikolojim kaldırmadı, kitaplarımı yatağımın altına attım. Ygs lys çalışmasına son verdim. Hayata bir kez geliyorum üniversite hayatını yaşayım dedim.

Okula servisle evden gidip geliyorum aylık 300 lira. Kyk kredisi aldığımdan beri ailemden harçlık almıyorum.
    Okulda çevre kuramadım. Dışlandım, reddedildim. Her zaman konuştuğum bir çocuk var, bir de karşılaştığımızda muhabbet ettiğim bir kız var. Başka kimsem yok fakültede. Bu durum üzüyor beni. Hiçbir isteğim gerçekleşmedi.
    Geçen pazar ygs'ye girdim bakalım ne yapacağım diye. Çalışmadan girdim, okuduğunuz gibi.
    Tr 38d 2y
    Mat 33d 7y
    Sos 16d 9y
    Fen 32d 8y
    20 25 bin falan gelir sanırım. Puanım kırılacağı için pek bir işe yaramaz. Ygs'ye girdiğim günün akşamı ağladım. Geçen senenin nisan mayıs ayını düşünüyorum hep. Hayattan bir beklentim vardı. Her şeyi mahvettim.
    Yazın göğsüme ağrı giriyordu geceleri bu konu yüzünden. Bunları yazarken de ağrımaya başladı.
    Seneye okula hiç gitmeyip, ygs lys'ye hazırlanmak delilik mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajan Poğaça -- 17 Mart 2016; 23:26:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzer bir durumdayız aslında ama ben sevdiğim bölümü sevmedigim bir unide okuyorum. Bölümünden memnunsan derslerine asıl bırakma derim ama memnun değilsen ve tıp içinde kaldıysa iyice düşünüp bırakabilirsin.

• Hiçbirşey için geç değil,ilerde mutsuz yıllar(çalışma hayatı) geçireceğine varsın 2-3 yıl geç olsun güç olmasın.Başarılar.

• O bölümü tutturamayan da çok kişi var.sen şimdi mezun olmaya bak.Emin ol herşey istediğin gibi gitse bile bir sürü dert moral bozukluğu illaki çıkıyor.üniyi diploma amaçlı hayal etmek lazım.mutlu olucaz sevgili olcak ortam olcak laylaylom diye kuruyoruz kafada sonra hüsran.hadi ortamın sevgilin olsa bu seferde dersler çok zor hoca takık bitmiycek alttan ders var falan kesinlikle olumsuz birşeyler döner yani.Kazanmışken oku diplomanı al sen

Mezuna kalmalı mıyım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kocaeli.

YGS 40k geldi.
  • Dostum senin olayın çok farklı bence sen Tıp istediğin için değil bir hırs uğruna bu psikolojiyi yaşıyorsun. İçinde bir şeyler kalmış, Ygs o kadar iyi gelmişken zamanında neden Lys olmadı diye düşünüp bitirmişsin kendini. Üniversite çevre yapabilmek için çook müsait bir yer bence sen kendini insanlardan soyutlanmış bir şekilde davranıyorsun. Hayatını değiştirmeye içki içmeyi bırakmaktan başla göğsünde olan ağrı onun yüzündendir. Şunu da unutma, ya sevdiğin işi yaparsın yada yaptığın işi seversin.
    İyi günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada ben soyutlamadım kendimi. Aksine içerden biri olmaya çalıştım ama dışladılar. Bir mesajlaşma uygulamasında benim yazdıklarımı kimse takmıyordu hatta 5 6 kişi lütfen at şunu yazmış birine. Attılar zaten. Düşün yani. Her zaman takıldığım bir arkadaşım var. Onun dışında 3 4 kişiyle denk gelince konuşuyorum.
    Tıp kazanamamın verdiği üzüntü geçmişti ama ygs'ye girdiğim günden beri inanılmaz derecede arttı. Rüyalarıma giriyor. Hayatımda ilk defa bir şey başaracaktım neredeyse, onu da mahvettim, batırdım. Babamla annem bölümümden memnun ama ben onlara karşı sorumluluğumu yerime getiremediğimi düşünüyorum daha da üzülüyorum. Geçen sene bugünlerde denemelerim düşük geliyordu eve gelip ağlıyordum, babamdan özür diliyordum. İntiharı düşünüyorum bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajan Poğaça -- 2 Nisan 2016; 21:17:26 >

• Sende onlari takma asosyallegin gozunu seveyim.Bizde hazirlaniyoruz kisilik olarak ayni durumda sayiliriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

Pek içen biri değilim. Geçen hafta dışarıda içerken kendimi kaybetmişim hatırlamıyorum geceyi o günden sonra içkiyi tamamen bırakmaya karar verdim. Arkadaşlarım olmasa giderdi böbrekler.

Bu arada ben soyutlamadım kendimi. Aksine içerden biri olmaya çalıştım ama dışladılar. Bir mesajlaşma uygulamasında benim yazdıklarımı kimse takmıyordu hatta 5 6 kişi lütfen at şunu yazmış birine. Attılar zaten. Düşün yani. Her zaman takıldığım bir arkadaşım var. Onun dışında 3 4 kişiyle denk gelince konuşuyorum.
    Tıp kazanamamın verdiği üzüntü geçmişti ama ygs'ye girdiğim günden beri inanılmaz derecede arttı. Rüyalarıma giriyor. Hayatımda ilk defa bir şey başaracaktım neredeyse, onu da mahvettim, batırdım. Babamla annem bölümümden memnun ama ben onlara karşı sorumluluğumu yerime getiremediğimi düşünüyorum daha da üzülüyorum. Geçen sene bugünlerde denemelerim düşük geliyordu eve gelip ağlıyordum, babamdan özür diliyordum. İntiharı düşünüyorum bu yüzden.

30 yılın gideceğine 2-3 yılın gitsin hocam ya.Bazen insanlarla uyuşamayabiliyorsun normaldir olur böyle. İnsanlar(ailen hariç) takmaya değecek varlıklar değil maalesef. Önce otur düşün ben böyle giderse bu okulu bitirebilir miyim, bitirirsem mutlu olur muyum diye.Hayır diyorsan kendine yeni bir hedef belirle o hedefe şimdiden ilerle.Zaman çok.Başarmak senin elinde.Mutlu olmak senin elinde.Ailen karşı çıkmıyorsa onaylıyorsa denemeye değer gibi yeni bir hedefe odaklanman.

• Ailen destekliyorsa bırak hocam o okulu, çektiğin sıkıntıyı anlıyorum

internet elinin altında
    dünyadaki davalara bak
    biraz ufkun vizyonun gelişsin

ergenlikten kurtul artık
    lisede degilsin

Orijinalden alıntı: cenup

adam hukuk kazanmış üzülüyor
    bu saatten sonra araştırmaya başlaman lazım
    en iyi avukat nasıl olurum diye

internet elinin altında
    dünyadaki davalara bak

ergenlikten kurtul artık
    lisede degilsin

Adam cünup ama doğruyu söylemiş

Orijinalden alıntı: Pichie Rich

quote:

Orijinalden alıntı: cenup

adam hukuk kazanmış üzülüyor
    bu saatten sonra araştırmaya başlaman lazım
    en iyi avukat nasıl olurum diye

internet elinin altında
    dünyadaki davalara bak

ergenlikten kurtul artık
    lisede degilsin

Adam cünup ama doğruyu söylemiş

cahil
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.