Şimdi Ara

SİZCE TÜRKIYEDE KADIN VE ERKEK EŞİTLİĞİ VARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünya Ekonomik Forumu’na bağlı bir kuruluşun 58 ülkeyi kapsayan araştırması, cinsiyet ayrımcılığının en az olduğu ülkelerin, İskandinav ülkeleri olduğunu ortaya koydu. Türkiye'de durum ise vahim.
    (16 Mayıs 2005 Pazartesi)

    Raporda, cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi konusunda uluslararası çabaların artmasına rağmen, henüz bu ülkelerin hiçbirinde kadınlarla erkeklerin sosyo-ekonomik koşullarının tam olarak eşit olmadığı belirtildi.

    Ekonomik, politik ve sosyal alanda fırsat eşitliği, katılım oranları, eğitim ve sağlık koşullarının incelendiği araştırmada, İsveç, Norveç, İzlanda, Danimarka ve Finlandiya’nın ilk sıralarda, Türkiye’nin ise listenin sonlarında yer aldığı kaydedildi.

    İskandinav ülkelerinin dünya için model olması gerektiği belirtilen araştırma sonuçlarına göre ABD, Litvanya, Letonya ve Estonya’nın gerisinde kalarak 17. olurken, Türkiye, Pakistan ve Mısır son sıralarda yer aldı.

    Kanada’nın 7., İngiltere’nin 8., Almanya’nın 9., Fransa’nın 13., Rusya’nın 31., İsviçre’nin 34., Japonya’nın 38., Zimbabve’nin 42., İtalya’nın 45., Yunanistan’ın 50. Brezilya’nın 51. olduğu araştırmada Türkiye, tüm bu ülkelerin gerisinde kalarak 57. olabildi.

    Araştırmada, ayrımcılığın tüm insan davranışlarına "derin biçimde yerleşmiş" olması nedeniyle cinsiyet eşitliğini sağlamanın çok yavaş ilerleyen bir süreç olduğu kaydedildi.

    Özellikle gebelik dönemindeki çalışma koşullarının ayrımcılık konusunda iyi bir ipucu olduğu belirtilerek, ABD’de "ücretsiz" olma koşuluyla 12 hafta doğum izni verildiğine dikkat çekildi.

    Raporda ayrıca, dünyadaki okuma yazma bilmeyen nüfusun üçte ikisini kadınların oluşturduğu, her yıl 20 milyon kadının sağlıksız koşullarda kürtaj yaptırdığı, bu nedenle büyük çoğunluğunun kalıcı hastalıklara yakalandığı ve yaklaşık 80 bininin hayatını kaybettiği belirtildi.







  • adalet önünde eşittir.
    diğer yönlerden eşit olamaz. mümkün de değil
  • türkiyenin doğusunda erkekler kadınları ezer batısında kadınlar erkekleri
  • kadınlar her zaman erkeklerden fazla hakka sahip olmuşlardır , bir erkek olarak hayatın ne kadar zor olduğunu ve kapıların bir kadın için sonuna kadar açık olduğunu söylememe gerek kalmaz herhalde ,

    en basit bir örnekle mesela bir otobüste bir erkeğe yer verilmez ama kadın için enaz 10 kişi ayağa kalkar , bir aynı özelliklere sahip bir işçi alımında öncelik kadınlarındır veyahutta ülkemizde ençok mal ve varlık sahibi olan kadınlardır , erkeğin evlenmeden önce aldığı ev bile kadının üstüne yapılır , ekonomik açıdan erkeklerden üstündürler

    ayrıca ekmek parası kazanmanın bu kadar zor olduğu bir dönemde , kızım okusun kocasının eline bakmasın gibi bir söylemde bulunabilen bir kadına duyduğum nefreti hiçbirşeye duymam , sanki koca parasını kendi harcıyor veyahutta har vurup harman savuruyormuş gibi

    bu düşünce değişmediği sürece ,kadınlar toplum içinde çalışacak ve sözde ekonomik özgürlüğünü kazanmış bir kadın istediği gibi harcayabilecek , istediği mini eteği alabilecek ve parayı ben kazandım istediğim gibi harcarım diyebilecektir

    sonuçta boşanmış aileler ve mutsuz çocuklar ve ülke içerisindeki orospu katsayısında yüklü bir artış görülecektir ,

    eğer ben olsam işsizliğe çare için kadınların bazı belirli işler dışında çalışmalarını yasaklarım , mesela ülkemizde bir patron yönetici asistanı ve sekreteri veya kalem müdürü olarak erkekleri işe almış olsa bu ülkede hiçbir işsiz kalmazdı

    böylece her erkek rahatça evini geçindirebilir çok güzel fiyatlarla çalışabilir ve evinin hanımı olan kadın çok rahat hatatını sürdürebilir ve dedikodusunu yapar veyahutta altın günleri yapmaya devam ederlerdi

    kısacası her türlü pis işi erkekler yapmakta hayat yükü erkeklerin omzunda yüklenmekte lütfen hanımlar TÜRKİYEDE sahip olduğunuz haklar dünyanın hiçbiryerinde yok , anlatılanlara bakmayın , burada elbebek gülbebek büyüyorsunuz ama farkında değilsiniz




  • Adalet önünde de eşit değildir. Hıncal Uluç'da bu konuya değinmişti sanırım. Örneğin bir kadının bir erkek için "bu bana tecavüz etti" ya da "taciz etti" demesi o erkeğin suçsuzluğunu ispat edene kadar içeride tıkılı kalması demektir.

    Örneğin şu hemşire olayı. Hemşire yanlış kişiyi teşhis etti ve adam ne kadar zaman içerde kaldı. Daha sonra kadındaki sperm örnekleri ile adamınkiler tutmadığı için salıverildi. Eğer tecavüz eden adam önlemini alıp sperm örneğini bırakmasaydı, belki de gariban adam yıllarca hapis yatacaktı üstelik bir de tecavüzcü damgası yiyecekti.

    Tabi bunun yanında aldatma, kaçamak gibi konularda da erkek avantajlı. Kanunen teoride nedir bilemem ama pratikte hoşgörüldüğü kesin.
  • dünyada o listenin başındaki iskandinav ülkeleri dahil
    hiç bir yerde tam bir eşitlik yok...

    ben daha öncede bir çok kez yazdım kadın-erkek arasında tek mantıklı eşitlik
    hak eşitliği olabilir diye...

    ama bu kadarını bile sağlamak hiç bir yerde mümkün olmuyor..
  • sene 2019 hala tartışıyooruz
  • Hayır, hiçbir yerde yok.
    Geri kalmış bölgelerde kadınlar eziliyor, modern bölgelerde erkekler eziliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 21 Mayıs 2019; 20:9:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.