Şimdi Ara

Sizce Sorunum Darboğaz mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar bilen arkadaşlar vardır benim sistemim yakın zamanda yanmıştı Anakart işlemci ekran kartı çöplük olmuştu.Bende imzamdaki sistemi topladım eski işlemcim FX-4100 idi bende Bimeksten FX-4300 aldım sistemi topladım güzelce ekran kartı ve anakart chipset dahil en güncel sürücüleri indirip kurdum bütün windows updateleride indirip kurdum ( Windows 10 ) ama şöyle sorunum var ki Euro Truck Simulator 2'de oyunu açıyorum profil seçtikten sonra karşımıza çekicimiz geliyor ve orda çekici ağır ağır dönüyor oyunu oynayan bilir tam o kısımda bir kasma oluyor saniyelik hemen geri düzeliyor atıyorum fps 200 iken birden 100'e düşüp geri yükseliyor Far Cry 4'te Ultra da açıyor hiçbir sıkıntı yok ekran kartı maaşallah süper ama işte sabit 60-70 fps arası mesela birden saniyelik takılma oluyor ve hemen fps geri yükseliyor hemen hemen oynadığım oyunların çoğunda böyle yapıyor.Windowsu AHCI modda UEFİ olarak kurdum dediğim gibi sürücüler güncel ısı sorunum yok kasa fan dolu işlemcide Zalman CNPS10X Optima soğutucu var cpu hızımı 4.00 GHz yaptım yine aynı.Aklıma takılan bir diğer nokta ise MSİ Gaming app ta ikinci sayfayı açınca işlemcimin hızı yazıyor karşısında performans kısmı var orada çubuk yarıda işlemci hızımı yükseltirsem o çubukta yükseliyor ekran kartı hızının karşısında zaten o çubuk full.Acaba işlemci darboğaz mı yapıyor ? Çok araştırdım bu konuyu almadan önce bayağı bir baktım FX-4100'e bile R7 370 darboğaz yapmıyor diyenler vardı birçok forumda bendeki ise FX-4300.Darboğaz olmayadabilir sanırım bazen hiç ummadık bir ayar yada bişey böyle sorun yapabiliyor sanırım.Yardımcı olursanız çok memnum olurum kaç gündür bu sorunla uğraşıyorum oyun oynayamamak sinirimi bozuyor.

• Bence darboğaz yapma ihtimali var.Özellikle Gta 5 gibi işlemciyi fazlasıyla kullanan oyunlarda.Bunu anlayabilmek için MSI afterburner indirip kuracaksınız.Oyun içinden sürekli GPU ve CPU kullanımları izliyoruz.Eğer işlemci %90 veya üzerini görüyorsa darboğaz var demektir.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    O program var hep kullanıyorum az önce mesajını görmeden önce Far Cry 4'e girip oynadım biraz cpu usage %90 dan aşağı inmedi çok nadir indiği oldu ekran kartı usage ise %40 civarı idi.Yani darboğaz mı var şimdi ?
  • Evet hocam bu ciddi bir darboğaz var demek oluyor.Ancak bu kadar büyük boyutta olmaması gerekiyordu.Oyunu hangi çözünürlük ve kalite ayarlarında oynuyorsunuz acaba ?
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam 1920*1080p de 60 HZ ve FC4 oyun içi ayarlar High de ETS 2 de aynı oda yüksek ayarda ama ETS 2 de o kadar kullanım olmuyor ama ondada arada kasma yapıyor
  • Hocam bak buda şöyle bişey işaretlediğim yerde eğer işlemciye o.c çekersem milim milim yükseliyor aslında açıkça söylüyor galiba işlemci yetmiyor diye bakarmısın ekran kartına full çekmiş ama işlemci 4ghz de olmasına rağmen ortada kaklmış çubuk

http://i.hizliresim.com/v4EMDO.jpg
  • O program neyi gösteriyor ne kadar doğrulukla gösteriyor bilemiyorum ama msi afterburner net şekilde ortaya koyar tabloyu.Son olarak sıcaklıkları kontrol edin.İşlemciye hızaşırtma yaptığınız için aşırı ısınmaya bağlı throttlinge giriyor olabilir.Bu nedenle frekans düşürüp çekirdek kapatıyorsa düşük fps almanıza neden olur.Anlık takılmaların sebebi de budur.

Hw monitor kullanabilirsiniz sıcaklıkları izlemek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 30 Mayıs 2016; 10:14:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

O program neyi gösteriyor ne kadar doğrulukla gösteriyor bilemiyorum ama msi afterburner net şekilde ortaya koyar tabloyu.Son olarak sıcaklıkları kontrol edin.İşlemciye hızaşırtma yaptığınız için aşırı ısınmaya bağlı throttlinge giriyor olabilir.Bu nedenle frekans düşürüp çekirdek kapatıyorsa düşük fps almanıza neden olur.Anlık takılmaların sebebi de budur.

Hocam sıcaklıklar maksimum 45-49 derece arası görüyorum en fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcoppy38

quote:

O program neyi gösteriyor ne kadar doğrulukla gösteriyor bilemiyorum ama msi afterburner net şekilde ortaya koyar tabloyu.Son olarak sıcaklıkları kontrol edin.İşlemciye hızaşırtma yaptığınız için aşırı ısınmaya bağlı throttlinge giriyor olabilir.Bu nedenle frekans düşürüp çekirdek kapatıyorsa düşük fps almanıza neden olur.Anlık takılmaların sebebi de budur.

O zaman tamamen işlemcinin yetersiz gelmesine bağlı bir sorun yaşıyorsunuz.Darboğaz var

• quote:

quote:

quote:

O zaman tamamen işlemcinin yetersiz gelmesine bağlı bir sorun yaşıyorsunuz.Darboğaz var

Peki üstad ne yapmamız gerek ben şuan AMD Overdrive ile 4.4Ghz yaptım işlemciyi dediğim o çubuk bayağı ilerlerdi ekran kartının düzeyine yaklaştı şuan test yapıcam eğer takılma vs azalmışsa overclokc ile yırtabiliriz sanırım.

• Edit : Far Cry 4 en yüksek ayarda ekran kartını %90 kullanıyor işlemciyi %70 %80 arası acaba düzeliyor mu ? Oyunda akıcılık yakaladım bu arada.
  • İşlemci soğutucunuz güzel.Psu açısından da hiçbir problem yok.İşlemcinin gidebildiği kadar overclock yapın.Zaten 4.4 Ghz'den ileri gider mi bilmem.Ancak en azından darboğaz olayı minimum seviyelere iner.Böylece işlemciyi değiştirmeden sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz.Aksi halde en azından fx 6300 almanız gerekecek.Overclock ile devam
  • quote:

İşlemci soğutucunuz güzel.Psu açısından da hiçbir problem yok.İşlemcinin gidebildiği kadar overclock yapın.Zaten 4.4 Ghz'den ileri gider mi bilmem.Ancak en azından darboğaz olayı minimum seviyelere iner.Böylece işlemciyi değiştirmeden sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz.Aksi halde en azından fx 6300 almanız gerekecek.Overclock ile devam

Şuan 4.5 GHz de stabil oyunlarda en fazla 50 derece gördüm geçmiyor bile zaten ama şunu diyeyim ss atmıştım ya dün ordaki bar bayağı ilerledi bence o program bize işlemcinin ekran kartına yetişemediğini gösteriyor bar bayağı ilerledi ekran kartına yaklaştı ve de ciddi derecede bir akıcılık elde ettim Bilmiyorum da belki bu ay değiştiririm işlemciyi zaten daha sıfır sayılır 3-5 gün oldu daha toplayalı toz dahi yok satarım ikinci elden Müsait iseniz size pm atabilirmiyim ? Bir soru soracağımda

• İşlemci soğutucunuz güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinemhkn

İşlemci soğutucunuz güzel.

Teşekkürler
  • quote:

quote:

İşlemci soğutucunuz güzel.Psu açısından da hiçbir problem yok.İşlemcinin gidebildiği kadar overclock yapın.Zaten 4.4 Ghz'den ileri gider mi bilmem.Ancak en azından darboğaz olayı minimum seviyelere iner.Böylece işlemciyi değiştirmeden sistemi kullanmaya devam edebilirsiniz.Aksi halde en azından fx 6300 almanız gerekecek.Overclock ile devam

Şuan 4.5 GHz de stabil oyunlarda en fazla 50 derece gördüm geçmiyor bile zaten ama şunu diyeyim ss atmıştım ya dün ordaki bar bayağı ilerledi bence o program bize işlemcinin ekran kartına yetişemediğini gösteriyor bar bayağı ilerledi ekran kartına yaklaştı ve de ciddi derecede bir akıcılık elde ettim Bilmiyorum da belki bu ay değiştiririm işlemciyi zaten daha sıfır sayılır 3-5 gün oldu daha toplayalı toz dahi yok satarım ikinci elden Müsait iseniz size pm atabilirmiyim ? Bir soru soracağımda

Baya oc yapmışsınız hocam.Güzel olmuş PM atarsanız dönüş yaparım herzaman

• quote:

quote:

quote:

Şu an için işlemci almaya gerek var mı acaba ? Evet derseniz FX-8300 yada FX-8350 alabilirim veya FX-8320 de olabilir.Benim sormak istediğim anakartım 125W işlemcilerde sorun çıkartır dediler bende cpu destek listesinde 125w ve 95w işlemcileri gördüm FX-8xxx seriside vardı ama arkadaşlar öyle diyince size sorma gereği duydum sorun çıkartır mı anakart gerçi sanmıyorum ama Dediğim gibi alın derseniz dediğim 3 işlemciden birini alabilirim Hocam son olarak bu işlemci darboğazı neye dayalı oluyor yani şimdi bende FX-4300 varya gidip FX-8xxx serisinden alsam sistem rahatlıyor mu ondan darboğaz yapmayacak mı ? Bunu hep merak etmişimdir işlemci GHz hızına mı bağlı bu olay yoksa çekirdek sayısına mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu an için işlemci almaya gerek var mı acaba ? Evet derseniz FX-8300 yada FX-8350 alabilirim veya FX-8320 de olabilir.Benim sormak istediğim anakartım 125W işlemcilerde sorun çıkartır dediler bende cpu destek listesinde 125w ve 95w işlemcileri gördüm FX-8xxx seriside vardı ama arkadaşlar öyle diyince size sorma gereği duydum sorun çıkartır mı anakart gerçi sanmıyorum ama Dediğim gibi alın derseniz dediğim 3 işlemciden birini alabilirim Hocam son olarak bu işlemci darboğazı neye dayalı oluyor yani şimdi bende FX-4300 varya gidip FX-8xxx serisinden alsam sistem rahatlıyor mu ondan darboğaz yapmayacak mı ? Bunu hep merak etmişimdir işlemci GHz hızına mı bağlı bu olay yoksa çekirdek sayısına mı ?

İkisine de bağlı değil.Ekran kartı performansları nasıl veri yolu (bit) ve bellek boyutu (gb) şeklinde ölçülmüyorsa işlemcilerde ghz veya çekirdek sayısına göre ölçülmüyor.Bir işlemcinin diğerinden performanslı olmasında bir sürü etmen var.Hangisi iyi bunu anlamanın yolu test etmek.Benchmark yapmak.Zaten onu da yapıyorlar internette hepsi için var.
    Eğer anakartınız sadece 95 watt destekli ise zaten anakartınızın işlemci destek listesinde 6300 , 8320 , 8350 gibi işlemciler yoktur.Aslında bir bakıma yaptığınız yanlış.Yani overclock yapmak yanlış.Çünkü siz ne kadar daha voltaj verdiniz bilmiyorum ama işlemcinin toplam tükettiği güç de artmış oldu.Bu nedenle oc yapacak kişilere daha çok faz sayısına sahip güçlü kaliteli anakartlar tavsiye ediliyor.Ancak sizin yerinizde olsam aynen kullanmaya devam ederdim.Yeni işlemci almazdım çünkü darboğaz kaldıysa bile çok az boyuta inmiştir zaten.Eğer yeni bir işlemci almak gibi bir planınız varsa anakart 125 watt destekliyor mu önce onu öğrenin.Eğer desteklemiyorsa anakartı da değiştirmek gerekecek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İkisine de bağlı değil.Ekran kartı performansları nasıl veri yolu (bit) ve bellek boyutu (gb) şeklinde ölçülmüyorsa işlemcilerde ghz veya çekirdek sayısına göre ölçülmüyor.Bir işlemcinin diğerinden performanslı olmasında bir sürü etmen var.Hangisi iyi bunu anlamanın yolu test etmek.Benchmark yapmak.Zaten onu da yapıyorlar internette hepsi için var.
    Eğer anakartınız sadece 95 watt destekli ise zaten anakartınızın işlemci destek listesinde 6300 , 8320 , 8350 gibi işlemciler yoktur.Aslında bir bakıma yaptığınız yanlış.Yani overclock yapmak yanlış.Çünkü siz ne kadar daha voltaj verdiniz bilmiyorum ama işlemcinin toplam tükettiği güç de artmış oldu.Bu nedenle oc yapacak kişilere daha çok faz sayısına sahip güçlü kaliteli anakartlar tavsiye ediliyor.Ancak sizin yerinizde olsam aynen kullanmaya devam ederdim.Yeni işlemci almazdım çünkü darboğaz kaldıysa bile çok az boyuta inmiştir zaten.Eğer yeni bir işlemci almak gibi bir planınız varsa anakart 125 watt destekliyor mu önce onu öğrenin.Eğer desteklemiyorsa anakartı da değiştirmek gerekecek.

95w destekliyse o zaman FX-8300 alabilirim ama bence 125w destekliyor çünkü işlemci destek listesinde saydığım işlemcileri gördüm FX-8370 ve FX-8370E bile var 125W

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.