Şimdi Ara

Sizce Sığınmacıların Gitme Şansı varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Girmezler kardeşim, TOGG gibi bir arabaya binmeden hiçbiri gitmez.
    Hepsi onu bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mültecilere verilmiş olan insiyatifleri ellerinden almamız lazım önce. Sınavsız üniversiteye geçiş, vergiden muaf iş yeri açma, ücretsiz ilaç vs…. Daha sonra en ufak bir suça karışmaları durumunda da sınır dışı edeceksin, bitti gitti. Ha bunları yapmadan da, paşa paşa göndermesini bileceksin. Yok ülkeler bize yaptırım uygular korkusu olacaksa, batıya kendi ellerinle postalayacan kaçak göçek.. Batı çok hümanist madem, kendisi alsın baksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • % 9,07 gitmeleri mümkün.

  • Sınırlara tekrar mayın döşe, gün boyu kuş uçurtma yeterki. İçerdekileri toplayıp gönderirsin .AKP bile ara ara milletin gazını almak için toplayıp şutluyor .


    90'larda Güvenlik güçleri cihatçıların" Hücre evi "baskınlarını çok yaptı ve tecrube etti. "Girilemez" denen mahallelere bile bir günde koç başıyla dalıp tarumar etti. Bu konuda devlet tecrubesi var.


    Size şöyle izah edeyim o zamanlar bu iş daha zordu, kitle iletişim ve güvenlik araçları da yoktu. İstihbarat bilgileri daha azdı. Kamufle oluyorlardı. Ona rağmen başarmışlardı. Sayıların çok olması birşeyi değiştirmez. Günde 500 otobüs kaldırırsın toplayıp sınırdan dökersin bunları.



    "vatanını seven" iktidar olsun yeterki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 5 Temmuz 2022; 11:35:20 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Saçmala neye dayanarak yaptırım uygulayacaklar netten gördüğünüz saçma sapan şeyleri heryerde yazıyorsunuz. Ne uluslararası hukukda, ne be bizim kanunlarımızda bunların ülkede kalmasına dair hiçbir madde yok.

    Bunlar mülteci bile değil, geçici koruma statüsündeki sığınmacı. Sırf avrupadan 3 kuruş para para alabilmek ve şantaj için ülkede tutuyorlar. İktidar değiştiği an bunların ülkeden yollamanın önünde hiçbir engel kalmaz. Gitmeyenleri zorla sınırdışı etmek de kanunen bu ülkenin hakkı. Keza avrupa ülkeleri bile aldıkları 3-5 tane sığınmacıyı postalamaya başladılar.


    İç savaşa yeltenirlerse bu ülkede bırak islami-sağcı partiyi, bir tane tarikat cemaat kalmaz. Hapishaneler ağzına kadar şeyh hacı hoca dolar. Dışarıda kalanlar da sabah akşam andımızı okur.

  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Şunu yüz kişi yazdı şuraya aynı şey değil bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raunk kullanıcısına yanıt

    Bence daha fazlası cünkü surileri sepetlersek basta Almanya ve tüm avrupa ülkeleri hatta amerika tepemize biner.. Türkiye sandıgınız gibi güclü ve sözü gecen bir ülke değil.. Oradan ekonomiyi bozdular mı zaten berbat durumdayız bu sefer ekmek alamaz hale geliriz bu surilerin her basına avrupa para ödedi.. O paraları belesten mi verdiler? Tabii ki surileri Türkiye alsın diye verdiler..




    Bunlar öyle kolay seyler değil yani iktidar değisecek yeni iktidar gelecek hop sınır dısı, hop dısarı atarız, hop yallah falan.. biliyorum bu yazıdan hoslanmayacaksın baskaları da hoslanmayacak ancak gercek bu.. kolay olsaydı Almanya Türkleri sepetlerdi önce.. Türkiye haric kimsenin ses etmeyecegi Türkleri bile Almanya'dan sepetleyemiyorlar sen suriyi mi sepetleyeceksin? Karsında tüm avrupa ve amerika olacak suriyi suriye bile almıyor bunlar yunanistana bir gecerlerse Avrupa ve Amerika gözü döner Türkiye'ye savas ilan ederler..


     


    Özetle: Surileri sınır dısı edecegiz diyen hicbir partiye inanmayın yapamazlar.. Bunlar belki oy alabilir miyiz diye boylarından büyük sözler veriyorlar.. 1 tane suri bile sepetleyemezler.. Bu suriler buraya bir kere girdi mi? Tamamdır..


    Bunları ancak ermeniler gibi techir edersin suriye cöllerine sürersin bunları ancak o sekilde olur fakat Türkiye'yi her yerden dıslarlar ve soykırımla itham ederler Ermeni kırımına bir de yüzlerce yıl suri soykırımı diye ekleme yapıp konuslar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 5 Temmuz 2022; 19:46:7 >




  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Kim kimin tepesine biniyor, hayırdır?

    Ne zannediyorsunuz siz bu ülkeyi?

    Birde almanyadaki türklerle konunun hiçbir ilgisi yok ayrıca. Zaten merak etme, bu sığınmacı meselesi çözülmez ise zaten tepene binmelerine gerek kalmayacak!

    Siyasi irade ve halk desteği ile bal gibi gönderilirler ve avrupanın abd nin ne dediği de kimsenin umurunda olmaz. Cadır devleti değil burası.

    Benim beka meselem olmuş konu, yok o ne der yok bu ne der!

    Hadi ya...

    Sokakta bulmadık ülkeyi!

    Onun için, alınmayın ama biraz aklı başında laflar edin!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Sen kaç yaşındasın ya yok savaş açarlarmış yok tepemize binerlermiş falan filan 7 yaşınasın galiba? O dediklerini yapacak olsalardı kıbrıs'ta yaparlardı. Sen batı sınırını korumaktan vaz geç yunan adaları göçmen adaları olur. Olduğu zaman da hiç bir kuvvet bu insanları geri itemez. Sen git yumurcak tv izle

  • Siz kendinizi dev aynasında görmeye devam edin yaslarınız maksimum 10 falan bence.. El yumrugunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmıs.. Haydi bakalım 10 milyon suriyi 10 milyon da afganı avrupa'ya gönderin bakalım ne oluyor.. Adamlar 1 milyon Türk'e deli oluyor 20 milyon arap ve afgan girecek he mi? Önce surileri sonra afganları katlederler fırında yakarlar sonra da kudurup buraya savas acarlar denemesi bedava..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 5 Temmuz 2022; 21:44:32 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Biz zaten avrupa'ya gönderelim demiyoruz kendi ülkeierne gitsinler diyoruz sen abd bize savaş açar diyorsun öyle kolay mı savaş açmak hele avrupa savaşacak he 70-80 yıldır paşa gibi yaşamaya alışmış kıtada savaşcak insan bulamazsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raunk -- 5 Temmuz 2022; 21:46:42 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Ağır saçmalık!

    BLOK!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raunk kullanıcısına yanıt

    Şaka gibi, ettiği laflara bak. Blokla geç bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Komik çocuk zaten yazmaz herhalde  

  • 11 - 12 yıl oldu geleli. Adamlar Suriye'ye gitseler yolu bulamazlar artık. İş işten çoktan geçti.

  • raunk kullanıcısına yanıt

    Sana bunları kim anlatıyor? Kimden dinliyorsun bu sacmalıkları? Savasmamaları demek savasmayacakları anlamına gelmiyor.. Ben de mecbur kalmazsam kimseyle kavga etmem cünkü kavganın maliyeti vardır 10 vurursam belki 2 yerim.. fakat bir kez kafam atarsa adamı orada öldürebilirim bile..


    Bu da aynı o hesap.. Sen bu ülkeleri bir karıstırmaya calıs adamlara 20 milyon cöpü gönder hele bak nasıl savasmaya geliyorlar kendileri gelmez hatta abileri ABD gelir.. sen daha ne oldugunu anlamadan heryerde amerikan askeri gezer.. bunlarla Hitler'in üstün orduları basa cıkamamıs Almanları dünyanın her yerinde fransa da normandiya da tokatlayan o kücümsedigin alırız dedigin ABD ordularıydı rusların da payı yadsınamaz ancak ABD'lileri hafife alma burayı 2 günde olmazsa 2 ayda havada karada alırlar.. Sen de ama ama diye bakakalırsın..


    Suriden Afgandan ve hatta malum ırktan ben senden daha cok hoslanmam fakat kendini dev aynasında görünce bana bir kahkaha atma hissiyatı geliyor yani.. Suri geldi gitmez diyorum.. Simdiden kendini alıstır buna.. Haydi hayırlı suriyeli göndermeler  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 5 Temmuz 2022; 22:14:49 >




  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt

    Kimse g.tü boklu orta doğulu için savaşmaz hala bıdı bıdı yapıyorsun

  • Mültecilerin Türkiyeye taşınması bence bir proje olarak yapıldı. Bunu düşünmemin nedeni 2009 yılında daha Suriye iç savaşı çıkmadanönce mayınların sözde tarım için temizlenmesi. Yani Suriye iç savaşı çıkmadan çok önce milyonlarca mültecinin Türkiyeye yerleştirilmesine bir yerlerde karar verilmişti.

    İlk mülteci akını başladığında geçici sığınmacı diye milletle dalga geçilmişti. Garip olan milletin de buna inanmasıydı. Gelir gelmez hızla üreme ve çoğalmaya başlayan insanlar nasıl geçici olabilir? Çocukları burada doğmuş okul çağındaki çocuklar eğitime başlamış vs. Hatta o dönem Suriyelilerin Türk eğitim sistemine adapte edilmesi diye proje vardı her yerde afişleri vardı. Geçici olan insanları eğitim sisteminize adapte etmezsiniz.

    Şimdi ülkeye gelen 6 milyon civarı kayırlı mülteciden ve en az bir okadar kayıtsız mülteciden bahsediliyor. Amaç ne olabilir zaman gösterecek. Ama özellikle Hatay gibi kırılgan sınır illerinde ve İstanbul,Kocaeli,İzmir gibi ekonomide payı olan büyükşehirlerde bu kadar fazla mültecinin yerleşmesi ve son zamanlarda gördüğüm haber ve konuşmalar şunu da düşündürüyor. Bütün bunların amacı iç savaş çıkartılması mı? İç savaş çıkarılıp Türkiye sendeler ve savunmasız duruma düşerse neler olabileceğini düşünmek bile istemem. Kesin olarak bildiğim bir şey varsa bu mülteci politikası ile hiç iyi bir sona ilerlemiyoruz.

    Peki mülteciler gidermi? Cevap net. Mülteciler kesinlikle gitmeyecek. Mültecileri geri gönderebilecek güçte bir siyasi idare yok. Böyle bir irade olsaydı zaten onları hiç ülkeye almamak göndermekten çok daha kolay olduğundan baştan alınmazlardı. Ülkeye alınırken ülke irade gösterip reddedemediyse çok daha zor olan geri gönderme emin olun söz konusu bile olamaz.

    Ayrıca mevcut mülteci politikası ile ABD nin tepemize binmesine gerek yok. ABD ajandasındaki planı bir dolar bile harcamadan hatta Türkiyeye sadece birkaç yılda 40 milyar dolar harcatarak aşama aşama gerçekleştiriyor. Biz onların çıkarları için bukadar büyük bedelleri ödemişken ülkemizin güvenliğini,bütünlüğünü,varlığını bile tehlikeye atmışken ABD ve AB neden tepemize binsin ki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 6 Temmuz 2022; 0:51:45 >




  • Konuya Maaşlı AK TROLL Atamışlar..
    Bloklayın geçin. Para kazandırmayın. Yok olur giderler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • raunk kullanıcısına yanıt

    vızıldama

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.