Şimdi Ara

Sizce Osmanlı'yı en çok zorlamış devlet birlik hangisidir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
1
Favori
5.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

Avusturya. Bi turlu ilerletmemis Osmanliyi. Guya habire yeniyoz ama habire isgal ediyolar topraklari basa bela...

Hocam ilerleyememesinin sebebi mevsim şartları diye biliyorum. Viyana kuşatmasını inceleyin

Ya nalaka mevsim bahane... Madem mevsim engel olcakti neden gidiyon oraya? Taktik hatasi artistik vs vs vs o bizim kendimizi avutmamiz

Doğru da diyor olabilirsiniz. Ben sadece yazanı söyledim. Milli eğitim kitabına bile güvenmiyorum ben .

• quote:

Orijinalden alıntı: Eau Rouge aan Raidillon

quote:

Orijinalden alıntı: KNu23

quote:

ingiltere'dir bence. geldiler ve dağıttılar abi

gerçi osmanlı en kötü dönemindeydi, ingiltere'de en döneminde, ama bu kılımızı bile kıpırdatamadığımız gerçeğini değiştirmez.

belki 1500lerde 1600lerde karşı karşıya gelsek yine yenebilirlerdi.

avusturya-iran vs döneminin en güçlü orduya sahip devletleri değildi o zaman, ona rağmen zar zor yendik hatta viyana'yı alamadık mesela.

osmanlı'yı bu kadar da güçlü görmeyin. macaristanla falan uğraşıp durduk biz, macaristan'da o zaman öyle alelade bir avrupa devletiydi yani. osmanlıya göre de ufacık.

burdada bilgi yanlısı var
    avusturya-iran dönemin en guclu ordularına ve komutanlarına sahiptir.
    cunku genellikle o zamanlar ingiltere ve fransa birbirleriyle savas halindedierler 15 ve 16. yy larda bence dunyada basa cıkamıyacagımız devlet yoktu tabi daha sonra isler degisti
    bunun nedeni ülkenin kötü yönetimiydi bence
    sarı selim yerine mustafa cıksaydı tahta kesinlikle daha iyi durumda olurduk

o avusturya iran çok güçlüydü vs muhabbeti bizim kendimizi kandırmamız hocam

ingiliz şövalyeleri nerde çapulcu iran ordusu, islama'a karşı avrupayı korumaya çalışan avusturya nerde

arkadasım
    ingilizler fransızlar 100 yıl savaslarından cıkmıslar
    haçlı ordusu kurup kaybetmısler
    10 yıl savaslarına girmişler
    orduları yok
    capulcu dedıgın ordular 1-2 gunde savas bıtırebılcek ordular :)
    ingilizler fransızlar top kullanımını erkeklık olarak gormuyoken osmanlı dusman atı korkutuyodu onlarla :)
    her sey teknolojıde bıtıyor
    osmanlı teknolojisi ileriydi devlet büyüktü
    osmanlı teknolojisi yerinde saydı devlet durakladı
    yerinde saydı devlet gerıledı
    yerinde saydı devlet yıkıldı :)
    su anda oyle deglmı elınde teknoloji olan en buyuk :)

• Timur.

Türkleri en çok zorlayan yine bir Türk Devleti.
  • Sırplar hiçbir zaman sorun olmamıştır ve Osmanlının güvenini kazandığı için en cok devşirme ve üst düzey komutanın çıktığı ırk olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulletForMyValentine

quote:

Orijinalden alıntı: Fedra

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; zorlasa iyi direk yıkmış.

yav he he

Avrupa Hun Devleti, Büyük Timur İmparatorluğu, Babür Devleti taht kavgalarından yıkılmış. Ak Hun'u Göktürkler, Kutluk'u Uygurlar, Avarlarları Göktürkler, Hazarları Türk Boyları,Uygurları Kırgızlar, Karahanlıları Selçuklular, Selçukluları Oğuzlar, Türkiye Selçukluyu Moğollar, Osmanlıyı T.C. Devleti yıkmıştır.Farkettiysen ya kendileri yada Türk Devletleri tarafından yıkılmışlar tarih tekerrürden ibarettir, yanılmayı diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: bymanson13

quote:

Orijinalden alıntı: Der Architekt

Bence Rodos Şovalyeleridir. Ya sizce?

Yükselme döneminde zorlayan tek şey doğal sınırlar olmuş fakat sonrası malum

Usta şu lise yalanını hala söylüyorlar mı? ''Doğal sınırlara ulaşıldığından devlet büyüyemedi.'' Tabi canım.. Zamanında Rusya Alaska'yı ele geçirdiğinde onun doğal sınırlara ulaşmamıştı daha. Ya da İngiltere, Portekiz, İspanya diünyanın diğer ucuna gidip sömürge kolonileri kurarken doğal sınırlar içinde halletti hepsini.. Safsatadan başka birşey değil doğal sınırlar mevzusu..

Konuya gelirsek, birçok arkadaşın dediği gibi Timur derim ben. Çünkü devlet yıkılmadan kılpayı ile kurtulmuştur. Timur Ankara Savaşı'nı kazandıktan sonra, Anadolu'daki bütün beylere beyliklerini geri vermiş, Osmanlı'nın elinde Trakya ile kendi bölgesi kalmıştı. 11 senelik Fetret dönemini de unutmamak lazım.

Diğer yandan baş belası olan Rusya var. Gerçekten Osmanlı'nın kuyusunu kazan devlettir. ''Hasta Adam'' yakıştırmasını da onlar yapmıştır.

Ama benim oyum Timur'a..

doğal sınırlar tanımı doğru aslında. neden? çünkü karşında millyonlarca alman var, avusturyalıları da yarı alman olarak görebiliriz zaten onlara dağlı almanlar deniyor. yani öyle bulgarlar, sırplar veya macarlar gibi küçük milletler değil almanlar bu sebeple osmanıl batı'da alman duvarını aşamamıştır. doğu'da iran yine duvar gibi kapattı osmanlının önünü. kuzeyde ruslar yine aynı şeyi yaptı. osmanlının tek yapabileceği afrika'nın tamamını ele geçirmek veya amerika kıtasına gidip koloniler kurmak olabilirdi ama bunları da yapamadı çünkü böyle uzak deniz yolculuklarını yapabilecek büyük gemileri yoktu osmanlının.

• yeniçeriler türk olmayabilir ancak sayısı en az onlar kadar olan tımarlı sipahilerimiz vardı bizim :)
    ayrıca bu yeniçeriler türk olmasada 8-10 yasından ıtıbaren turk aileler tarafından turk geleneklere gore yetıstıler(son zamanlarda bozuldu tabı)
    bozulmasının nedenide padısahı hatırlamıyorum ama devsırme olmayanlar normalde giremezdı zaten 13 yasından sonra gırmek nerdeyse ımkansızdı
    ancak bı eglencede cok guzel sanat yapan bır grup ınsana ne istiyosunuz padısahımız kabul edıcekmıs denmıs ve onlarda yenıcerı olmak ıstıyoruz demısler
    tabi bundan sonra onune gelen gırmıs dolayısıyla ocak bozulmus
  • quote:

quote:

quote:

yav he he

Avrupa Hun Devleti, Büyük Timur İmparatorluğu, Babür Devleti taht kavgalarından yıkılmış. Ak Hun'u Göktürkler, Kutluk'u Uygurlar, Avarlarları Göktürkler, Hazarları Türk Boyları,Uygurları Kırgızlar, Karahanlıları Selçuklular, Selçukluları Oğuzlar, Türkiye Selçukluyu Moğollar, Osmanlıyı T.C. Devleti yıkmıştır.Farkettiysen ya kendileri yada Türk Devletleri tarafından yıkılmışlar tarih tekerrürden ibarettir, yanılmayı diliyorum.

T.C devleti ne la o kadar devlet saydın birini daha yazamadın mı ?

• Iran
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr._Frodo

quote:

quote:

quote:

Usta şu lise yalanını hala söylüyorlar mı? ''Doğal sınırlara ulaşıldığından devlet büyüyemedi.'' Tabi canım.. Zamanında Rusya Alaska'yı ele geçirdiğinde onun doğal sınırlara ulaşmamıştı daha. Ya da İngiltere, Portekiz, İspanya diünyanın diğer ucuna gidip sömürge kolonileri kurarken doğal sınırlar içinde halletti hepsini.. Safsatadan başka birşey değil doğal sınırlar mevzusu..

Konuya gelirsek, birçok arkadaşın dediği gibi Timur derim ben. Çünkü devlet yıkılmadan kılpayı ile kurtulmuştur. Timur Ankara Savaşı'nı kazandıktan sonra, Anadolu'daki bütün beylere beyliklerini geri vermiş, Osmanlı'nın elinde Trakya ile kendi bölgesi kalmıştı. 11 senelik Fetret dönemini de unutmamak lazım.

Diğer yandan baş belası olan Rusya var. Gerçekten Osmanlı'nın kuyusunu kazan devlettir. ''Hasta Adam'' yakıştırmasını da onlar yapmıştır.

Ama benim oyum Timur'a..

doğal sınırlar tanımı doğru aslında. neden? çünkü karşında millyonlarca alman var, avusturyalıları da yarı alman olarak görebiliriz zaten onlara dağlı almanlar deniyor. yani öyle bulgarlar, sırplar veya macarlar gibi küçük milletler değil almanlar bu sebeple osmanıl batı'da alman duvarını aşamamıştır. doğu'da iran yine duvar gibi kapattı osmanlının önünü. kuzeyde ruslar yine aynı şeyi yaptı. osmanlının tek yapabileceği afrika'nın tamamını ele geçirmek veya amerika kıtasına gidip koloniler kurmak olabilirdi ama bunları da yapamadı çünkü böyle uzak deniz yolculuklarını yapabilecek büyük gemileri yoktu osmanlının.

dogal sınır tanımı sırf buyuk devletlerı ıcıne almaz
    mesela kuzeyde rusyadan farklı olarak daglarda vardı
    afrıka ve arabıstan zaten coldu o yuzden pek onem verılmedı
    biz daha kıyı serıtınden hindistana gemi götüremiyoken(tıcaret yollarını ve hındıstanı korumak bakımından)portekız ve ıspanyollar dunyayı dolastılar
    zaten amerıka dıye bı yerı bılmıyodu kı osmanlı zaten bılsede dedıgın gıbı gemıler yeterlı degıldı
    yenı gemı yapılabılırmıydı evet ancak onun yerıne sokullunun kanal projesi uygulanmak ıstendı daha mantıklıydı kesınlıkle ama uygulamaya gecılemedı daha sonra fransız somurgesıyken acıldı kanal 1800 lü yıllarda yanlıs hatırlamıyosam

• quote:

quote:

quote:

quote:

ingiltere'dir bence. geldiler ve dağıttılar abi

gerçi osmanlı en kötü dönemindeydi, ingiltere'de en döneminde, ama bu kılımızı bile kıpırdatamadığımız gerçeğini değiştirmez.

belki 1500lerde 1600lerde karşı karşıya gelsek yine yenebilirlerdi.

avusturya-iran vs döneminin en güçlü orduya sahip devletleri değildi o zaman, ona rağmen zar zor yendik hatta viyana'yı alamadık mesela.

osmanlı'yı bu kadar da güçlü görmeyin. macaristanla falan uğraşıp durduk biz, macaristan'da o zaman öyle alelade bir avrupa devletiydi yani. osmanlıya göre de ufacık.

burdada bilgi yanlısı var
    avusturya-iran dönemin en guclu ordularına ve komutanlarına sahiptir.
    cunku genellikle o zamanlar ingiltere ve fransa birbirleriyle savas halindedierler 15 ve 16. yy larda bence dunyada basa cıkamıyacagımız devlet yoktu tabi daha sonra isler degisti
    bunun nedeni ülkenin kötü yönetimiydi bence
    sarı selim yerine mustafa cıksaydı tahta kesinlikle daha iyi durumda olurduk

o avusturya iran çok güçlüydü vs muhabbeti bizim kendimizi kandırmamız hocam

ingiliz şövalyeleri nerde çapulcu iran ordusu, islama'a karşı avrupayı korumaya çalışan avusturya nerde

arkadasım
    ingilizler fransızlar 100 yıl savaslarından cıkmıslar
    haçlı ordusu kurup kaybetmısler
    10 yıl savaslarına girmişler
    orduları yok
    capulcu dedıgın ordular 1-2 gunde savas bıtırebılcek ordular :)
    ingilizler fransızlar top kullanımını erkeklık olarak gormuyoken osmanlı dusman atı korkutuyodu onlarla :)
    her sey teknolojıde bıtıyor
    osmanlı teknolojisi ileriydi devlet büyüktü
    osmanlı teknolojisi yerinde saydı devlet durakladı
    yerinde saydı devlet gerıledı
    yerinde saydı devlet yıkıldı :)
    su anda oyle deglmı elınde teknoloji olan en buyuk :)

teknoloji konusunda genel olarak haklısın tabi ki

top, barut teknolojisi konusunda biz açıkça öndeydik büyük avantaj, bu doğru

ama onların da özellikle şövalyeleri için geliştirdiği dönemine göre harika zırhlar var

fransa ve ingiltere'nin aralarında bu kadar sert savaşları bu kadar üzün süre devam ettirebilmeleri ordularının güçlerini gösteriyor. biz de öyle birşey yok. zaten kendi içimizde hain bitmemiş birtürlü. yavuz'un iran'da savaştırmak için kendi yeniçerilerini kovaladığını pek kimse bilmez

biz daha orta asyada kıçımızda bez at üstünde koşarken adamların istanbul'da viyana'da yaptığı kalelere bakarsanız onların da boş olmadığını anlarsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ama benim oyum Timur'a..

Ama bu devletin doğal sınırlarına ulaştığı anlamına gelmez. Gücünün yetmediğini gösterir. İngiltere Dünyanın dörtte birini ele geçirip güneşi batmayan ülke olmadan önce kimse ya gitmeyelim bizim zaten bir adamız var doğal sınırımız bu mu demiş? Hayır tabiki. Osmanlı'nın yıkılmasında doğal sınırlara ulaşma diye bir neden yoktur. Bu sadece küçüklere bahane üretmekten ibarettir. Tıpkı Almanlar yenildi için yenildi sayıldık veya Viyana'ya gittik kış geldi geri döndük gibi..

• quote:

quote:

quote:

Yükselme döneminde inebahtıyı hatırlatırım Kaç bin kadırga yok oldu

beceriksiz 2.selimin dönemini yükselme saymasak iyi olur, nefret ediyorum şu heriften ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Breaking Bad

quote:

quote:

quote:

yav he he

T.C devleti ne la o kadar devlet saydın birini daha yazamadın mı ?

Osmanlı'yı yıkan yanlış politikalarıdır. O yıkıntının arasından parçalanmış bir millet ve bir dünya cesur yürek çıktı da özgürlüğümüzü kazandı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama benim oyum Timur'a..

Ama bu devletin doğal sınırlarına ulaştığı anlamına gelmez. Gücünün yetmediğini gösterir. İngiltere Dünyanın dörtte birini ele geçirip güneşi batmayan ülke olmadan önce kimse ya gitmeyelim bizim zaten bir adamız var doğal sınırımız bu mu demiş? Hayır tabiki. Osmanlı'nın yıkılmasında doğal sınırlara ulaşma diye bir neden yoktur. Bu sadece küçüklere bahane üretmekten ibarettir. Tıpkı Almanlar yenildi için yenildi sayıldık veya Viyana'ya gittik kış geldi geri döndük gibi..

tamamda o zamanla osmanlı zamanı bırmı
    kale yok top yok dolayısıyla askeri cok olan herturlu alır
    ama osmanlı zamanı sırf ıstanbul vs. goruyoruz surları

ayrı ayrı yazmıyım

ingiltere ve fransa aralarında o kadar savas yapmaları ordularının yıpranmasını gosterıyor
    adamların bırbırını yemekten bıze gelmeye zamanları kalmamıs :)
    yavuz konusunda haklısın ama abi adamda colden geçmiş ya varmı boyle bırsey
    hitler ww morotlarıyla gecemedı o colden adam iman gucuyle gectı ordan :)
    ama evet yenıcerılerın genel olarak boyle olduklarına bırsey dıyemeyız tabı
    hain konusuna gelirsek
    türk milletinin yapısı bu
    bazısı dunyanın en sereflısı olur sulalesini kesseler vatanını satmaz
    bazısı 3 kurus para ıcın haın olur
    osmanlı buyuk devlet tabiki içinde hain lerde cıkıcak
    ancak hadi kucuk vilayetlerle vs ugrasmıyosun
    ama kendi yardımcılarını, kadılarını hatta ve hatta olusturdugun danısma meclısındekı adamlarını secemıycek kadardamı zamanın yok
    bası ıyı tutsan onlarda secceklerı adamları ıyı secerlerdı bence padısahlarında hataları var
    ancak daha once bazı konularda soyledıgım gıbı biz daha iyisini yapabilirmiydik? sanmıyorum donemın durumu sartları vs. bu hepsi muazzam komutan sanatcı sair vs. bu onların zekasını gosterıyor bız daha 1ini bile yapamazken :) ben her ne olursa olsun ne hataları olursa olsun hepsıyle gurur duyuyorum :)

bu arada tamam sarı selim zamanı yonetım zaafiyeti olabilir ancak ben inanıyorum ki o padısahlar kendilerini iyi yetiştirmiş nasıl peygamberler allah-ü teala tarafından secılıyorsa onlarda oyle kıymetlı ınsanlar yanı haklarında boyle konusmamız yanlıs olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyimVarKi? -- 18 Mart 2012; 23:43:21 >

• ne anlamda zorlamış??
  • cahillik zorlamistir
  • Belki bir devlet değil ama, Yeniçeriler.
    Anasını ağlatmışlar osmanlının, sebebi de bilin bakalım hangi süper padişahımız ?

Evet evet o, Sarı Selim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama benim oyum Timur'a..

tamamda o zamanla osmanlı zamanı bırmı
    kale yok top yok dolayısıyla askeri cok olan herturlu alır
    ama osmanlı zamanı sırf ıstanbul vs. goruyoruz surları

ayrı ayrı yazmıyım

ingiltere ve fransa aralarında o kadar savas yapmaları ordularının yıpranmasını gosterıyor
    adamların bırbırını yemekten bıze gelmeye zamanları kalmamıs :)
    yavuz konusunda haklısın ama abi adamda colden geçmiş ya varmı boyle bırsey
    hitler ww morotlarıyla gecemedı o colden adam iman gucuyle gectı ordan :)
    ama evet yenıcerılerın genel olarak boyle olduklarına bırsey dıyemeyız tabı
    hain konusuna gelirsek
    türk milletinin yapısı bu
    bazısı dunyanın en sereflısı olur sulalesini kesseler vatanını satmaz
    bazısı 3 kurus para ıcın haın olur
    osmanlı buyuk devlet tabiki içinde hain lerde cıkıcak
    ancak hadi kucuk vilayetlerle vs ugrasmıyosun
    ama kendi yardımcılarını, kadılarını hatta ve hatta olusturdugun danısma meclısındekı adamlarını secemıycek kadardamı zamanın yok
    bası ıyı tutsan onlarda secceklerı adamları ıyı secerlerdı bence padısahlarında hataları var
    ancak daha once bazı konularda soyledıgım gıbı biz daha iyisini yapabilirmiydik? sanmıyorum donemın durumu sartları vs. bu hepsi muazzam komutan sanatcı sair vs. bu onların zekasını gosterıyor bız daha 1ini bile yapamazken :) ben her ne olursa olsun ne hataları olursa olsun hepsıyle gurur duyuyorum :)

bu arada tamam sarı selim zamanı yonetım zaafiyeti olabilir ancak ben inanıyorum ki o padısahlar kendilerini iyi yetiştirmiş nasıl peygamberler allah-ü teala tarafından secılıyorsa onlarda oyle kıymetlı ınsanlar yanı haklarında boyle konusmamız yanlıs olur

Bna cevap olarak mı yazdın bilmiyorum ama benim söylemediğim bir çok konuda birçok şey söylemişsin. Vallahi anlayamadım ne dediğini o yüzden bişey yazamadım

• Konuyu biraz resimler ile zenginleştirelim

İngiliz şovalyeleri;
     Sizce Osmanlı'yı en çok zorlamış devlet birlik hangisidir?

Osmanlı şovalyeleri savaşcıları;

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.