Şimdi Ara

Sizce nasıl? 2004 SCENİC 1.6 Privilege Otomotik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Erzurum
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk arabamı almaya niyetlendim, yardımlarınızı bekliyorum. Yazdan beri bakıyorum adam akıllı bir araba denk gelmedi ne yazık ki .

İşin aslı öyle araba düşkünü bir halim yok. Sadece artık ayağımı yerden kesme vakti geldiğini düşünüyorum. Maximum 23 24 bin civarında yakıtı üzmeyecek, masrafsız birazda modeli yüksek bir araba alma niyetindeyim. 2006 üstü ve 100.000 km altı bir araç aradım ama Erzurumda öyle temiz bir araç denk gelmedi.

Geçen bir arkadaşın tavsiyesiyle bir araca baktım. 2004 SCENİC 1.6 Privilege Otomotik vites bir araca baktım. Araç 107 bin kmde (104 binde Lpg takılmış 8 ay olmuş takılalı) yarı deri döşeme, 6lıcd çalar, çift sunroof, cruse control, ABS, ASR... birçok özelliği var. Araç sahibi bu araçta olabilecek en fullden ESP ve tam deri döşeme eksik dedi. Fiyat 23500 dedi ben 22500 dedim anlaşamadık. Arabanın özellikleri aklımı çelmedi değil tekrar görüşmeyi düşünüyorum. Buradan bilgisi olan kişilerden bir fikir alayım dedim.

8 yaşında 107 binde (lpgli) 4 ileri otomotik şanzıman bir araç (başta şunu belirteyim öyle sert, spor, atik kullanım gibi bir derdim de yok) Bu araç çok mu hantaldır. Benim ufak bir sürme deneyimim oldu ama bana kötü gelmedi nedense bir hafta sonra neden aldım diye beni pişman eder mi? Kazası olmayan ama çamurluk ve tamponunda boya varmış. (kesinlikle işlem uygulanmamış diyor satıcı)

Bu arabanın gerçek ederi nedir kullananlar ne kadar memnundur. Bilen ve kesin fikri olanlar yorum yaparsa sevinirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• İlk başta alacağın ne araç olursa olsun şimdiden hayırlı olsun dostum.
    Scenic ler tam bir aile arabası olmakla beraber diğer araçlara göre oturma bakımı olarak daha rahat bir araçtır ama eksileri olarak 2 madde sayayım istersen;
    1- İlerde birgün satacağın zaman 2.eli pek olmayan bir araçtır, zararına satarsın.
    2- LPG li de olsa yakıt bakımından seni üzecek bir araçtır. 100 km' de şehir içinde ortalama 11 lt gibi bir değeri vardır. Bu da ortalama km' de 30-31 kr demektir.
    Bunları göz önüne alarak bir kez daha düşün derim

Orijinalden alıntı: sekovizyon

İlk başta alacağın ne araç olursa olsun şimdiden hayırlı olsun dostum.
    Scenic ler tam bir aile arabası olmakla beraber diğer araçlara göre oturma bakımı olarak daha rahat bir araçtır ama eksileri olarak 2 madde sayayım istersen;
    1- İlerde birgün satacağın zaman 2.eli pek olmayan bir araçtır, zararına satarsın.
    2- LPG li de olsa yakıt bakımından seni üzecek bir araçtır. 100 km' de şehir içinde ortalama 11 lt gibi bir değeri vardır. Bu da ortalama km' de 30-31 kr demektir.
    Bunları göz önüne alarak bir kez daha düşün derim

Peki hocam bu arabaların piyasası fiyatı nedir. 23.000 tam piyasa fiyatımı ucuz mu pahalı mı? Yani netten bakınca 25 26 27ler var. Bir çoğunda lpg yokda. 23000e alıp alıp birkaç yıl kullanıp 1 2 bin ucuzuna satmak çokta koymaz bana işin açığı. Ama acil satmam gerektiğinde durum ne olur. Galericiler sözde 22000 veriyormuş ben diyenin yalancısıyım valla.

• 23000 liraya model olarak fena sayılmaz dostum. alınabilir (tabii ilerde satmaya kalktığında 1000-2000 zarar etmeyi kabul edersen)

23000 liraya model olarak fena sayılmaz dostum. alınabilir (tabii ilerde satmaya kalktığında 1000-2000 zarar etmeyi kabul edersen)

Hocam bilgilendirmen için teşekkür ederim. Ben kararımı netleştirirken adam arabayı satmış bile.

"-Alana da satana da hayırlı uğurlu olsun" demekten başka çare yok artık.
  • sağlık olsun. hyundai era düşünebilirsin mesela. hep 2. eli var hemde yakıtı normal

sağlık olsun. hyundai era düşünebilirsin mesela. hep 2. eli var hemde yakıtı normal

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-kara-elmas-98740686/detay

Hocam bu araba hakkındaki görüşün nedir? Fazla olmuyorumdur umarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • scenic 2004 güzel araç. hemde privilge modeli donanım olarak en üst seviyelerde.cam tavanlıysa bide oldukca iyi... vallahi aracı kaçırma al derim.... kazası yokmuş 2 parça boya hiçbirşey... yedek parçası ucuz.. diğer megan ve clio olar gibi aracın içine basit ucuz malzeme koymamışlar. yeterince kalite var arabada. o fiyata alabileceğin donanım olarak en dolu güvenlik olarak en başarılı araç..ekonomik, konforlu, sürüş keyfi çok iyi,satmak isteğin an bir hafta içinde satarsın .yeterki araban temiz olsun... iç hacmi çok geniş aile çin süper bir araç... fiyat olarakta iyi fiyat vermiş adam.. yani erzurum bana baya uzak yakın olsa ben bugün alırım aracı... ( ben marmaristeyim)..otomatik olması ayrı bir rahatlık.. 4 ileri olmması gerçekte n sorun değil.. ama müthiş performanslarda bekleme...ama sert,spor, kulanmıyom dersen, aradığın araç bu..

Orijinalden alıntı: mmysterious

quote:

sağlık olsun. hyundai era düşünebilirsin mesela. hep 2. eli var hemde yakıtı normal

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-kara-elmas-98740686/detay

Hocam bu araba hakkındaki görüşün nedir? Fazla olmuyorumdur umarım

estağfurullah dostum :)
    ne bileyimde şahsen skoda ya o kadar para bağlamam ben. kendin erzurumda değilde istanbulda olsan ne arabalar var
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2004-seat-ibiza-signo-1.4-104810232/detay
    ben buna kanım kaynadı.arabada yok yok

• quote:

Orijinalden alıntı: iskaroz48

scenic 2004 güzel araç. hemde privilge modeli donanım olarak en üst seviyelerde.cam tavanlıysa bide oldukca iyi... vallahi aracı kaçırma al derim.... kazası yokmuş 2 parça boya hiçbirşey... yedek parçası ucuz.. diğer megan ve clio olar gibi aracın içine basit ucuz malzeme koymamışlar. yeterince kalite var arabada. o fiyata alabileceğin donanım olarak en dolu güvenlik olarak en başarılı araç..ekonomik, konforlu, sürüş keyfi çok iyi,satmak isteğin an bir hafta içinde satarsın .yeterki araban temiz olsun... iç hacmi çok geniş aile çin süper bir araç... fiyat olarakta iyi fiyat vermiş adam.. yani erzurum bana baya uzak yakın olsa ben bugün alırım aracı... ( ben marmaristeyim)..otomatik olması ayrı bir rahatlık.. 4 ileri olmması gerçekte n sorun değil.. ama müthiş performanslarda bekleme...ama sert,spor, kulanmıyom dersen, aradığın araç bu..

Hocam bilgilendirmen için teşekkür ederim. Zaten spor sert bir kullanma hevesim olmadığını yazmıştım. Ben arabayı 23 bine almaya niyetlendim (arayı bulalılm diye o 23,5 demişti ben 22,5 vermiştim) adam arabayı satmış. Çok üzüldüm içime oturmadı dersem yeridir ama yapacak birşey yok artık. Alanada satanada hayırlı olsun dedim başka bir scenic karşıma çıkana dek. Öyle birşeçenek karşıma çıkarsa bu defa direk alacağım.

• üzüldüm valla.. ama nasip işte olmayınca olmaz...şimdi bak istersen o fiyatlaarda o kadar temiz ve okadar yakınında böyle bir araç bulabilrmisin.. zor tabiki de.. dedim ya uzak olmasa ben gider alırdım diye. ama zaten satılmış..

üzüldüm valla.. ama nasip işte olmayınca olmaz...şimdi bak istersen o fiyatlaarda o kadar temiz ve okadar yakınında böyle bir araç bulabilrmisin.. zor tabiki de.. dedim ya uzak olmasa ben gider alırdım diye. ama zaten satılmış..

Valla bende çok üzüldüm ve elimi hızlı tutmadığıma pişman oldum gibi ama dediğim gibi artık yapacak pek birşey yok. Mevlana'nın dediği gibi "-Üzülme! Bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı içindir, ya da olmaması gerektiği için olmuyordur.” benimde felsefem bu resmen. Artık yeni arabalara bakıyorum.
  • quote:

estağfurullah dostum :)
    ne bileyimde şahsen skoda ya o kadar para bağlamam ben. kendin erzurumda değilde istanbulda olsan ne arabalar var
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2004-seat-ibiza-signo-1.4-104810232/detay
    ben buna kanım kaynadı.arabada yok yok

Serkan hocam öncelikle fikirlerin ve yardımların için tekrar tekrar teşekkür ederim. Dediğinde haklısın çok seçenek olmayan bir şehirdeyim (ama her şeye rağmen memleketimi de çok seviyorum ).

Senin verdiğin linkteki araba çok hoşuma gitti ama hem öğretmen olduğum (gün içinde istanbulda olup arabayı baktırıp devrini alma işi bayağı beni kasar) hemde yol masrafından dolayı bana pek ekonomik gelmez. Nerden baksam 300 500 yok masrafı tutar ben o para için ayağıma gelen fırsatı teptim Scenic konusunda . Ama dediğin arabadan Erzurumda var mı diye baktım bir tane buldum

Renk, km, model yılı, fiyat dezavantaj gibi ama bakım, kışlık lastik, lpg(garantisi yeni bitmiş diyor) avantajları. Birde e devletten bakınca 6 ay önce arabanın alındığını gördüm. Acaba ben mi işkilliyim yoksa olabilir mi? 6 ayda arabayı elden çıkarmak pek mantıklı birşey değil gibime geliyor. Scenicde de aynı durum söz konusuydu ama adamı uzaktan tanıyordum. Satmasının nedeninin kredi ödemesindeki sıkıntı olduğunu biliyordum. Adamda bana açık açık söyledi. Yoksa kesinlikle satamayı düşünmezdim dedi.

Bulduğum arabada bu, hafta sonu adamla görüşüp tavrına göre alıcı olabilirim yada direk başka arabaya yöneleceğim. Arabanın temizliği kadar adamın güven vermesi de önemli

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-emsalsiz-temiz-ibiza-1-4-signo-101407119/detay

• araba alıp satan bir kişi ise 6 ay o kadar uzun bir süre değil bence. benim onca arkadaşım var . maksat 1000 lira kara geçmek için alıp satıyorlar. bunuda unutma dostum
  • bende nisan ayınada aldım ilk arabamı2000 modelwv polo comfortline.. arabamdan çok memnunum ama eşimin manuel vitesi kullanmakta zorlanmasından dolayı satışa çıkardım . halbuki tam istediği arabayı almıştık.. ben genelde motor kullanıyorum. yazlık yer burası her işimi görüyor motor. ama 1,5 yaşındaki kızm ev eşim için aldık arabayı.. şimdi ise otomatik ile değiştirecem.. aracı alalı 6 ay olmuş ve satıyorum. .. yani herkesin geçerli birr sebebi olabilr.. :)

araba alıp satan bir kişi ise 6 ay o kadar uzun bir süre değil bence. benim onca arkadaşım var . maksat 1000 lira kara geçmek için alıp satıyorlar. bunuda unutma dostum

quote:

bende nisan ayınada aldım ilk arabamı2000 modelwv polo comfortline.. arabamdan çok memnunum ama eşimin manuel vitesi kullanmakta zorlanmasından dolayı satışa çıkardım . halbuki tam istediği arabayı almıştık.. ben genelde motor kullanıyorum. yazlık yer burası her işimi görüyor motor. ama 1,5 yaşındaki kızm ev eşim için aldık arabayı.. şimdi ise otomatik ile değiştirecem.. aracı alalı 6 ay olmuş ve satıyorum. .. yani herkesin geçerli birr sebebi olabilr.. :)

Ne kar için ne de araba değiştirmek zorunda olanlar için bir diyeceğim yok. Ben belki arzalı olabilir mi diye düşünmüştüm. Demekki 6 ay değil 6 günlükte bir sebep aramayıp arabayı iyice baktırmak lazım.

Haklısınız aslında banane 3 5 ay önce almış. İşküzarlık işte benimki de Araba iyi durumda fiyatıda hesabına uygunsa alıp bineceksin gerisine bakmayacaksın demekki.

TEKRAR KUSURA BAKMAYIN. BEN HİÇ ÖYLE DÜŞÜNMEMİŞTİM. BENİM AKLIMA İLK GELEN SORUNLARIYLA BAŞ EDEMİYOR ELİNDEN ÇIKARIYOR OLDU NEDENSE

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.