Şimdi Ara

Sizce müzik iyi bir kariyer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • küçük yaştan beri müziğe çok ilgim var, kendimi bildim bileli bütün günümü müzikle geçiririm hatta dinlemediğim gün yok gibi, aynı zamanda çoğunluğu ingilizce olarak herhalde bine yakın şarkı sözü yazmışımdır ve halen de yazıyorum, hiç cidden müzik işine girmeye cesaret edemedim, ama şunu fark ettim ki zaten başka bir kariyer bana hep zor geliyor, müzikten başka doğru dürüst vakit ayırdığım bir şey yok gibi, bir işe girip çalışsam sıkılıp yapamayacağımı da biliyorum.

kısacası müziğe girip bundan para kazanmak istiyorum, gerekli ekipmanları yavaş yavaş topluyorum, kendi sözlerim ve kendi melodim, ya da sadece melodi, belki başkalarına satmak için beat vb. nasıl olursa olsun sizce iyi bir kariyer mi?

• Denemeden bilemezsin biraz da şans ve baht işi yürü ya kulum demesi lazım. +70 bin tl harcayıp batan da gördüm hiçbir altyapısı olmadan iyi sayılacak yerlere geleni de.

Bilgi donanım ekipman dışında gerçekten o yolda bahtının açık olması lazım bunu da denemeden bilemezsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8-10 yıl boyunca 1 kuruş kazanmayıp bir anda durduk yere milyonlarca dinlenen kişilere şahit oldum ben şimdi lüks villalarda bolluk içindeler. 100-200 maksimum 1000 dinlenen Ravend 4-5 yıl içinde milyonlarca kişiye ulaştı. Bir adet dinleyici Ravendin şarkısını Twitch yayıncısına attı o Twitch yayıncısı da dinledi o olaydan sonra Ravend milyonlarca dinlendi. Yani benim bu piyasadan anladığım şu: Yıllarca para kazanamayacaksın ama er ya da geç bir gün patlama yapacaksın şarkıların çok fazla dinlenecek.

• Sagopa Kajmer hiç ekipmansız bu işe başladığını söylemişti İnternet cafeye gidip kulaklıkla şarkı kaydı alıyordum dedi ben başardıysam siz hayli hayli başarırsınız diyordu müziğe başlamak isteyen dinleyicilerine

• HK-416 kullanıcısına yanıt

doğru hocam, bu yüzden kesinlikle denemeyi düşünüyorum

• meola147of kullanıcısına yanıt

sence ingilizce yapımlarla global olarak açılırsam patlama yapma şansım daha da artabilir mi hocam

• Cvrtoon serhat durmuş gibi elektronik müzikçilere çok özeniyorum ama çok uğraştırıcı yapabilsem yapardım ama ona ayırabileceğim vakit yok. Hayat kısa bişey zaten denemeye değer ama bilgi almak yerine seni tanımayan insanlardan fikir beklemek mantıklı değil. Biri çıkıp müzik ölücek dese vaz mı geçiceksin? Eğer üniye falan gitmiyorsan gayet yapılır üniye gidiyorsan da yapılır boş zamanlarda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZillaKami kullanıcısına yanıt
    İngilizce pazarı da ona göre daha büyük türk pazarında patlamak daha kolay olur

• Btsci fosforcu kızlarla army kurarsan başın yere gelmez

• Söz yazmaktan çok herhangi bir aleti çalabilmeniz gerekir Ersay Üner bi üst seviye söylüyor.

• Hocam youtube'da deconstructed serileri var
    Onlara bakmanı öneririm

• ZillaKami kullanıcısına yanıt

Hiç bilemiyorum ne desem yalan olur AMA hxjnv diye biri var Türk fakat İngilizce sözler yazıp söylüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aref6 kullanıcısına yanıt

gitar çalıyorum hocam, ayrıca ekipmanlar tamamlanınca midi klavye vb. onları da kullanacağım

• evet hocam dediğin gibi niyetim vazgeçmek değil, fakat yine de fikir almak istedim, üniversite okuyorum fakat bölümüm ve derslerim pek yoğun değil, bu yüzden vakit bulabileceğimi düşünüyorum.

• Düğün şarkıcısı olmayacaksan kariyerin belki olur ama çok paran olmaz. Yıldırım Budak diye engelli bir yerel bir şarkıcı var adam tek gecelik düğün için 200 bin liraya gelmedi var gerisini sen düşün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.