Şimdi Ara

Sizce Kia Sportage 1.6 lt. GDI Benzinli 2WD mi yoksa Hyundai ix35 1.6 GDI 6MT 4x2 STYLE PLUS mu?! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
89.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende alternatif olmasından yanayım elbette ama kesinlikle fiyatların düşeceğini düşünmüyorum, şimdiye kadar hiç bir marka ve model rakibine göre büyük indirimlere gitmedi, yani beklentinizin 3.4 binden fazla olmaması gerek diye düşünüyorum. Zaten bizim kullanıcımız bu farkı aksesuara bile veriyor kimse o farkı gözetmeden arabayı alıp binmeyi tercih edecektir.
    Birde saydığınız markalar bana biraz uzak Mazda çok kalitedir ama kesinlikle piyasamızda değerleri düşüktür
    Citroen şimdiye kadar hiç bakmadım aklıma bile gelmez nedense
    Subaruda uzak duracağım bir markadır , taki çok param olup arabanın derdine düşmediğim zamanlara kadar :)

    ben şu anda Fiesta kullanıyorum 2011 model ve ortalama 5.6 lt dizel ile 30 bin km yaptım buda .21 kuruştan 6bin küsür para eder
    Bu rakkam şuanda İx35 te olsa idi herhalde 10 bin TL üzerinde olacaktı. Şu an aracı almayışımın en büyük nedeni budur. O paraya kıyacağım zaman gidip bir tane almayı düşünüyorum :)
  • hocam bu resimlerdeki kia dizelmi acaba.. devri düşük çünkü devir kadranında..saygılar
  • ...
  • İnsanların beklentileri ne kadar farklı. Şu an sahip olduğum Giulietta aldığımda 55.000'e mal olmuştu, aracın şu anki fiyatı neredeyse 70.000TL.

    Bu rakamlara ise, İX-35 ya da Sportage almak mümkün iken nedense hiç sahip olmayı düşünmedim.

    Aslında daha büyük bir araca, yüksek oturuşa ve daha geniş bir bagaja sahip olmak varken, neden Giulietta'ya biniyorum bilmiyorum ama çocuğum olursa belki fiktim değişebilir. Tercihim farklı olsa da, bence bu araçlardan birine binenler bence çok mantıklı kişiler, keyifli sürüşler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    2 aracı bende çok inceledim.özellikle ix 35 i çok inceledim.donanım,kalite,malzeme,tasarım yani bence her açıdan ix 35 daha iyi yani ben alıcak olsam ix 35 alırdım.yazıldımı bilmiyorum.kia sportage ı audi tt,g7 vs bazı modelleri tasarlasayan eski audi tasarımcısı yanılmıyorsam peter schereyer tasarladı.hyundai ix 35 i ise eski bmw tasarımcısı hazırladı.hyundai grup bu elemanları transfer etti.

    ama şimdilik ix 35 düşüncemi erteledim.nedenleri

    1-şehir içi 10 lt benzin yakmak gözümü çok korkutuyor.aylık milyara yakın benzin eder

    2-2011 sonu ve 2012 başında mazda cx 5- subaru xv-citroen cross air-dizel asx vb bir sürü crossover piyasaya çıkacak.bunların içinde 1.6 dizel motorlusundan tutunda skyactiv motorlusuna,1.6 otomatik viteslisine kadar bir sürü model piyasaya çıkacak yani seçenek artacak

    3-sponun ve ix 35 in fiyatı şuan tavan durumunda ve 2012de mutlaka düşecek.çünkü hyundai şuan crossoversız piyasada at koşturuyor milleti sıraya sokmuş bekletiyor ama öteki markaların çatır çatır crossoverlerı getirmeleri ve araç beklemekten sıkılıp başka araç alanlar yüzünden fiyatlar aşşağıya çekilecek

    3 ekimde bu yorumu yapmışım. şuan 3 haftalık bir ix 35 style plus sahibiyim.

    arkadaşlar aracımdan çok memnunum,başına bir iş gelmesin,nazar değmesin diye hergün dua ediyorumyukarda yaptığım yorumlara bakıyorumda resmen araca hayranım ama almamak için naz yapıyormuşum... amaaan başka crossoverlarda gelecek hhyundai indirim yapsın banane banane der gibiyim

    @evrenalpar

    kardeş bende gulietta dizel,astra dizel,focus dizel arasında çok gidip geldim.alfa markasını ve haçlı amblemini sevmediğim için guliettayı elemiştim ama astra cosmo dizel ve hyundai ix 35 arasında çok gidip geldim yaşadığım gelgitleri düşünemezsin bile ama kendi kendime dedimki ben astra alsamda memnun kalırım,azda yakar,tipide güzel ama herzaman içimde bir uhde kalır.hep gözüm dışarda kalır.yolda bir ix 35 görsem acaba mı ? derim.benim istediğim özellikler ix 35 de var.benim istediğim araç dizaynı ix 35, fiyatıda nerdeyse aynı.neden isteklerimi engelleyim benzinin pahalı olması devletin suçu varsın onlar utansın...az binerim ama içime sinen arabaya binerim dedim ve aldım ix 35 imi
    şuan varya dışardaki arabalar umrumda değil isterse yanıma merso,bmw gelsin işim olmaz kafamı çevirip bakmam isteyen porsche alsın isteyen ferrari ben istediğimi aldım.benim arabam en güzeli.

    araçla ilgili sorusu olanlar sorabilirler.yada ana başlığa gelebilirler orda baya bilgi paylaştık
  • Hayırlı olsun arkadaşım. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. ben de spo ile i35 i ayrı ayrı inceleyip karar verememiştim. Benzinli diyerek korkup almadım. spo o zaman 62700 idi. şimdi 57500 e bırakıyorlar. iyi ki o zaman almamışım. kia daha bir başka güzel durmakla beraber i35 özellikle iç mekanda çok daha kaliteli duruyor. bence çok yakan bir araç değil yapısına göre. zaten çok fazla yol yapmıyorsa insan çok kasmaya değmez. vergi düşük . 2.0 motor alsan vergi + fiyat farkı nı çıkarmak için çoook uzun kullanman lazım. o kadar kim bekleyecek. bir süre sonra en kral araca da binsen sıkılıyorsun zaten.
    tekrar hayırlı olsun.bu arada kaça mal oldu sana ?
  • Hayırlı olsun, Hyundai ix35 ilk çıktığında bende aracı görmeye gitmiştim. Yeni ve test araca gelmediği için test ettirmemişlerdi. Cidden güzel araba. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csurgeon

    Hayırlı olsun arkadaşım. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. ben de spo ile i35 i ayrı ayrı inceleyip karar verememiştim. Benzinli diyerek korkup almadım. spo o zaman 62700 idi. şimdi 57500 e bırakıyorlar. iyi ki o zaman almamışım. kia daha bir başka güzel durmakla beraber i35 özellikle iç mekanda çok daha kaliteli duruyor. bence çok yakan bir araç değil yapısına göre. zaten çok fazla yol yapmıyorsa insan çok kasmaya değmez. vergi düşük . 2.0 motor alsan vergi + fiyat farkı nı çıkarmak için çoook uzun kullanman lazım. o kadar kim bekleyecek. bir süre sonra en kral araca da binsen sıkılıyorsun zaten.
    tekrar hayırlı olsun.bu arada kaça mal oldu sana ?

    teşekkürler aracı ankaradan aldım ve 60 bine aldım.istanbulda 58-59 bine alanlar var.ankarada 2 tane hyundai bayisi olduğu için fazla pazarlık şansınız olmuyor.bir daha araba alırsam mutlaka istanbuldaki bayilerede sorucam.ama zaten bu araba piyasada fiyatını hakeden nadir arabalardan biri o yüzden 1-2 ucuz yada pahalı çok farketmez.yakıt olarak şöyle söyleyim benim eski aracım focus 2 den az yakıyor.bu gdi motor mucizevi birşey resmen...dediğim gibi bu yakıt olayı bizim utancımız değil devletin utancı, vatandaşlarını gün yüzü göstermemek istediği aracı aldırmamak devletin ayıbı.bende sırf az yaksın diye 1.3 astra dizel alıcaktım.sonra bunu kabullenemedim benzinin ucuz olduğu bir ükede yaşasam ix 35 alırdım ve şimdide ix 35 alıcam dedim ve aldım.tabi ben yılda 10-15 bin km yapan biri olduğum için benzinli bir araba alma cesareti gösterebildim yılda 20-30bin yapanların fazla bir seçenek şansı yok.

    şimdi birde dizel modası almış başını gidiyor.kimse söylesem araba aldım diye dizelmi diye soruyor 60 yaşında teyzeyede söylesem 6 yaşında çocuğada söylesem herkes bir heyecanla keşke dizel alsaydın be falan diyor.sinir olmaya başladım insanların beynine acayip işlemiş dizel olayı halbuki dizel ve benzinin litre fiyatı neredeyse aynı kimsenin haberi yok zaten bence önümüzdeki yıllarda tamamen eşitlenecek.
  • Dermeister01, haklı oldugun konular var ama dizel aracın bir kere torku yuksek mesela sizin Araç 1.6 dizel olsaydı benzinliden daha iyi yokuş çıkardı ve daha az yakardi, ben de sizin araçtan cok almayı düşündüm halen kararsızım ama yorumlarda hep 1.6. Gdi araç yokuşa performanstan cok düşüyor, ben sırf bu yuzden Toyota verso 1.6 vvti aracımı yokuşu zor çıktığı icin satmıştım, inanirmisiniz kirikkale elmadag yokuşunda hızım 70'e kadar düşüyordu. O yuzden ben hep dizel tercihden yanayım, bir de tabi aracı satarken de dizel araci Türkiye'de kolay satıyorsun
  • Bana Kalırsa Kia Sadece Önerim İkisinide Kullanmadım Ama Paran Varsa x3 Öneririm Canavar x3 Aldıktan sonra bidaha Suv dan baska bi araç almadım Suv bi bağımlılık :D
  • arac alırken ikisinide iyice incelemiştim.
    öncelikle sportage da arka görüş diye birşey yok.bence ciddi bir sorun.ben direkt olarak bu sebepten elemiştim.arac yüksek oldugu ve arka cam cok dar oldugu için cok ciddi sorunlar cıkarabilir.
    ayrıca iç olarak da hyundai daha iyi gelmişti.
    gene de birbirine cok yakın aracla.
    tamamiyle zevk meselesi..
  • bu araçların bu kadar benzer olduğunu bilmiyordum. tasarım olarak bence ix35
  •  Sizce Kia Sportage 1.6 lt. GDI Benzinli 2WD mi yoksa Hyundai ix35 1.6 GDI 6MT 4x2 STYLE PLUS mu?! Adı bile çekici :) "aziiz" adlı kullanıcıdan.
  • Ben ikisinide bayisine gidip inceledim...

    HİÇ DÜŞÜNMEDEN İX35 ALIN...!
    HER YÖNDEN DAHA ÜSTÜN...!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcornek

     Sizce Kia Sportage 1.6 lt. GDI Benzinli 2WD mi yoksa Hyundai ix35 1.6 GDI 6MT 4x2 STYLE PLUS mu?! Adı bile çekici :) "aziiz" adlı kullanıcıdan.

    vay güzelmiş bilerek mi böyle yapmışlar acaba tesadüfmü.

    bende ix35 için pazarlığa oturdum 58.500 e bıraktılar ama takasda düşük verdiler.sonra spoyu gördüm ,galeri takasda iyi fiyat verince aracıma 2. el spo almış oldum.2011 model 38binde .megane 2 2004 ün üzerine 28.000 daha verdim 48-49 bine geldi bana.

    ix35 i birkez kullandım sanki spo virajlarda daha iyi gibi geldi.ya tasarımdan yada süspansiyonlarının sert olmasından dolayı.ix35 biraz daha konfora yönelik sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 14 Aralık 2012; 11:09:40 >
  • aynı seçimi ben ix35 alarak değerlendirdim.
  • ikiside kesinlikle pişman edecek araç değil.yılda 15 bine kadar km yapan lar için bence gayet mantıklı.ama şehiriçi 8.5 iyimser olmuş en az 10ltyi gözden çıkarın .30-40km ortalama hızlarda. 70-80 km ortalama hıza şehiriçi diyorsanız bilemem.



    quote:

    Orijinalden alıntı: freshizmir

    arac alırken ikisinide iyice incelemiştim.
    öncelikle sportage da arka görüş diye birşey yok.bence ciddi bir sorun.ben direkt olarak bu sebepten elemiştim.arac yüksek oldugu ve arka cam cok dar oldugu için cok ciddi sorunlar cıkarabilir.
    ayrıca iç olarak da hyundai daha iyi gelmişti.
    gene de birbirine cok yakın aracla.
    tamamiyle zevk meselesi..


    yokuşta bayılıyor o doğru.sürekli uzun yol ve yokuş kullanıyorsanız çekeceğiniz var.beni bu yılda 2-3 kez etkiler .şöle diyeyim 500 saat araç kullanıcaksam 10 saati geçmez.

    dizel mantıklıda aynı donanım qq mesela 70bin .15 bin tl extradan vermek istemedim ben 10 saat yokuşta bayılmasın diye.sizin için önemliyse mesela 500saat araç kullanıp bunun en az 150 saati yokuşta geçiyorsa haklısınız.

    bu araçlar sakin ve az km yapan kullanıcı araçları.performas yok .performans ve dizel istiyorsanız qq dan ziyade bunun 2.0ını alabilirsiniz .nerdeyse aynı fiyatlar zaten :)qq nun fiyatlar uçuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 14 Aralık 2012; 11:28:16 >
  • Bu araçlar iyi de şehiriçi 75 kuruş yakıyor. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nebel

    Bu araçlar iyi de şehiriçi 75 kuruş yakıyor. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.





    Hesabı neye göre yaptınız Aracı kullanıyormusunuz, test ettiniz mi, katalog değerlerimi? Verdiğiniz rakam 100 km de yaklaşık 16,5lt ye denk geliyor Ben cumartesi günü aracı test ettim Yol bilgisayarını sıfırladım araçta 3 kişiydik yaklaşık 20 dk aracı kullandım Kullandığım yol tıkandığı için biraz sıkışık trafikte yol aldık Bayiye döndüğümüzde yol bilgisayarı 9,0lt gösteriyordu Sizin yazdığınız rakam hangi kritere göre verildi açıklarmısınız?
  • Merhaba, 15 gunluk ix35 1.6 gdi style plus apa sahibiyim. Anadolu avrupa yakası sabah trafiği tüketim değerim 7.3 lt / 100 km'dir. Arabayı almadan önce en çok takıldığım konu idi fazla tüketim değeri. Ama yıllık 10.000 km civarı kullandığım için sorun yapmadım. Memnunum kısacası. Saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.