< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Sizce hangisini almalıyım ekran kartı (2. sayfa)

-
-
Mevzu 1050tı/1060 gibi kartlar ise, direk 800-900 civarına rx570 almak tabiki daha mantıklı.
-
https://forum.donanimhaber.com/satilmistir-tertemiz-garantili-sapphire-rx590-special-edition-kutulu-garantili--146294288 fiyat olarak nasıl sizce biraz uçuk ama fiyat iyiyse almışken neden kaliteli olmasın :)
rx570 900 850 bir forum arkadaşımdan alabilirim :) satıyor
-
850-900 e 570 alınabiliyorsa dediğim gibi güzel f/p oranı olan bir kartınız olur.
Fakat şu 590 için aynı şeyi söylemek zor, 580 ile arasında kaydadeğecek fps farkı yokken çok aşırı bir güç tüketimi ve buna mukabil güçlü ''650-700W civarı'' bir psu ihtiyacı duyan bir model, bana göre 570/580 gibi daha makul modeller varken 590a para verilmez.
-
Çok teşekkür ederim hocam ilgi ve cevaplar için :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bence CS için daha çok işlemciye önem verin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam işlemci konusunda herkes bir fikir sunuyor ne alacağınıza karar veremedik henüz 5 ,3600 /2600 veya başka ne olabilir
R5 3600'ün üzerindeki işlemcilerde fiyat çok artıyor. Bütçe sorunu olacağı için onları eliyorum. R5 3600X de yakın aslında ama fiyat farkını çıkarması için overclock yapmak lazım. O zaman da iyi bir soğutucu gerekecek. 3600'ün stok soğutucusu idare ediyor overclock yapmazsanız.
Ekran kartı, normalde fiyatı en çok düşen üründür. O yüzden PC toplarken büyük kısmı karta yatırmamak lazım. İleride upgrade etmek zor değil. Şu an pandemi nedeniyle sıkıntı var. 1 seneye piyasa normale döner. AMD ve Nvidia'nın yeni nesil kartları çok iyiler. Önümüzdeki yıl orta ve alt segmente de şimdikinden daha iyi kartları uygun fiyata getirecekler öyle ki şu an 4000 Tl olan kartların performansını belki de 2000 Tl'ye verecekler.
CS GO için işlemci önemli. Strateji oyunlarında da işlemci önemli. Video işlerinde de. Visual Studio da işlemci, RAM ve SSD istiyormuş.
GPU sadece oyunlarda ve DaVinci Resolve gibi spesifik uygulamalarda lazım.
RAM çift kanal için 2 adet lazım. Ayrıca Ryzen işlemciler yüksek RAM hızı istiyor iyi çalışmak için. 3200 Mhz en azından. 3600 tercih edilir ama daha pahalı.
Sonuç:
İhtiyacınızı tam olarak belirleyin. Vaktinizin ne kadarı hangi iş/uygulama/oyunda geçecek. Sizin için önemi nedir? PC topladığınızda 5 yıl aynı şekilde mi kullanacaksınız yoksa 2 sene sonra ekran kartı yenileyebilir misiniz? Ekran kartına çok takılmayın. Hem kartınız yerine işlemciniz güçlü olursa çok oyun oynamak yerine program çalışırsınız :) . Gelecekte ne olacağı bilinmez. Belki video düzenleme işinde profesyonel olursunuz. Bazı başarılı insanların kariyerleri bazı şeylerin eksikliği nedeniyle başlıyor.
-
Öncelikle bu konuya zaman harcayan her arkadaşa çok çok teşekkür ederim.
Ramlari aldım xpg Spectrix 3200 aldım 2*8 olaraktan.
Ekran kartı meselesi
Hocam ciddi bir para harcayarak diziyorum o yüzden bunun hakkını vermek lazım oyun oynayarak olacak iş değil tabi :) kendimi geliştirmeyi ve dediğiniz söze katılarak bazı eksiklikler olması beni gelişecektir.o yüzden ekran kartına çok takılmadan halletmek gerek :) oyun oynarım 150 altı görmesin şimdilik yeter bence :) profesyonel değiliz sonuçta ama mobil programlamada üzmesin :)
Yüksekltirim tabi ki şuan bütçeme yeterince yükledim. O yüzden mesela gelecek yasa nasipte varsa geçeriz üst segmentte :)
Ekran kartı 11.11 da sağlam bir şey olmayacak gibi o yüzden ikinci el yönelimim çok fazla ama ekran kartı konusinda gerçekten bilgim yok :) o yüzden çok arkadaş rahatsız ediyorum :) ekrab kartını alsam gerisi belli zaten :)
250 veya 500 ssd
1+1 TB harrids (forumdan)
Kasa fanı (forumdan)
Beni kitleyen nokta ekran kartı :) insan bilmeyince çok kararsız oluyor :)
Saygılarımla
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
İşlemci
RYZEN 5 3600 1877 TL
SSD
ADATA 480 SSD 438 TL Ben Olsam Sandisk,WD,Kingston vs alırım.
Ekran kartı
ZOTAC GTX 1650 SUPER 1640 TL
Zotac iyidir.Hem 4GB 1050Tİ hem 6GB 1060 kullandım.Son derece iyi karttır.
PSU nedir?Kasa Nedir?
Bir de 3600 icin Dark FreezerX128 gibi fan lazım...
Ekran Kartı icin 2. El Alacaksanız Garantili 4/8GB Rx 570-580 bakın.Bazen uygun fiyata olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 6 Kasım 2020; 5:42:36 > -
Öncelikle ellerinize sağlık hocam
Kasa Xpg invader
PSU Corsair 550w
Evet dediğiniz markalarda olabilir neden olmasın :)
tek fanlı ekran kartı alma bu arada biraz kafa şaapabilir
-
boş bilişim ne la 300€ luk karta 133bin fiyat koymuş
https://www.bossbilisim.com/zotac-nvidia-p104-100-mining-4096-mb-gddr5x-20-st-4-096-mb-42661
-
Valla hiç araştırmadım bir arkadaş tavsiye etmişti yazmıştım da şunu kendim araştırdım sakın sakın bulaşmayin :)))
Evet yeniden hortlatma zamanı kusura bakmayın
Asus Rog-Strix-Rx570-O8G-Gaming Amd Ekran Kartı
Amazon'da 1551₺
Ancak bir kaç kişi hala diyor ki onu alacağına 1650 düz al daha iyi yani bilmediğim için soruyorum eski teknoloji diye 1650 daha çok öneriyor gibime geldi
Sizin fikirleriniz nedir sistem çift ram 3200 MHz ile ekrab kartı hariç tüm parçalar aldım
quote:
Orijinalden alıntı: TheKill02
Evet yeniden hortlatma zamanı kusura bakmayın
Asus Rog-Strix-Rx570-O8G-Gaming Amd Ekran Kartı
Amazon'da 1551₺
Ancak bir kaç kişi hala diyor ki onu alacağına 1650 düz al daha iyi yani bilmediğim için soruyorum eski teknoloji diye 1650 daha çok öneriyor gibime geldi
Sizin fikirleriniz nedir sistem çift ram 3200 MHz ile ekrab kartı hariç tüm parçalar aldım1650 tuketim olarak cok daha az harcar.Ama 8GB 570 muhtemelen cok daha iyi sonuclar verebilir.
-
Hocam yani cahil olmak harbide ne kötü imiş ekran kartları konusunda pek bilgim yoktur eski teknoloji diyorlar alma epeyden baktım 1650 harbi bazı konularda tokatlamış ancak ikinic elde bile bu fiyata yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheKill02Hocam yani cahil olmak harbide ne kötü imiş ekran kartları konusunda pek bilgim yoktur eski teknoloji diyorlar alma epeyden baktım 1650 harbi bazı konularda tokatlamış ancak ikinic elde bile bu fiyata yok
Estagfurlullah Hocam hepimiz cahiliz .Herkesin bir ilgi alanı vardır bilemdigi de dunya sey vardır.
Neler aldınız Hocam sistemi bir yazar mısınız rakamları ile?
-
Hocam şöyle yazalım :
İşlemci Ryzen 5 3600 1650 tl
Ana kart Gigabyte b450m s2h 440 tl
Ssd Kingston 500 gb m2 2200 okuma yazma 450 tl
Psu Corsair 550 w 330 tl
Kasa Xpg İnvader 380 tl
Ram Adata xpg spectrix 2*8 3200 mhz 550 tl Fiyatlar net değil tam civarlarını aklımda :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X