Şimdi Ara

Sizce F1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu kim? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
30.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Michael schumacher tabikide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni jenerasyon oldugum icin 2005 yilindan beri Alonso yu takip ediyorum.Gercekten muhtesem pilot

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrton Senna tartışmasız. Hayranı olduğum Niki Lauda'ya sorduklarında kendisi de öyle demişti. şimdiki arabaları bir maymuna bile verseniz kullanabilir ifadesi ile neden Michael Schumaer demediğini açıklamıştır.
  • Rainman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rainman Aytron Senna
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacques

    quote:

    Orijinalden alıntı: HyperioИ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jacques

    quote:

    Orijinalden alıntı: HyperioИ

    Tur bindirdiği Coulthard'a çarpıp yarış dışı kalan sonra bi de garaj basan beyinsiz de kim di çıkaramadım ?

    Zaten coulthardın üstüne bilerek arabayı sürdü schumi. yazdım onu da. beyinsizdir ama hakkinen kadar değildir.

    He canım he evet doğrudur, kesin öyledir. Çok büyük çıkarı vardı çünkü orda, çok lazımdı yarış dışı kalması. Yarış dışı kalmazsa işler çok kötü gidiyordu onun için ama yarış dışı kaldı ve görevini yerine getirdi.

    2008 Singapur GP'sinde de tarihin en büyük skandallarından biriyle yarşı kazanıp sonra utanmadan bile olaydan haberim yok diyen karaktersiz de avatarında dolanıyor sanırım. Maşallah'ın var.

    Sağlam troll'sün tebrik ederim. Ama burdan fazla ekmek çıkmaz sana haberin olsun. En fazla benim gibiler işte 1,2 mesaj atar hafiften uğraşır ama sonrası gelmez.

    Konu Dışı değil burası. Başka kapıya canım lütfen. Hadi anam.

    fanatikliğin dibine vurmuşsun. boş boş konuşuyosun.

    alonso dünyadaki en iyi ilk 3 pilottan birisidir. yıllardır ferrari tarafından üvey evlat muamelesi görmekte kendisine verilen o iğrenç, dandik araca rağmen 2 yıldır şampiyonluğu sonuna kadar kovaladı.

    şampiyon olduğu 2005, 2006 yıllarında ki o dönem ferrari araçları, renault araçlarına göre kat kat daha üstündü, tamamen kendi başarısıyla şampiyon olmuştur.

    size göre senna'dan daha büyük yarışçı yok. yanlış. schumacher her ne kadar kendisini pek sevmesem de, senna'dan kat kat kariyerli birisidir.

    bu arada senna kazanmak için her şeyi yapan birisidir. tamam doğru. ancak schumacher kadar değildir. schumacher kazanmak için kardeşinin üstüne bile araba sürmüştür.

    boş boş konuşmayalım. f1 dünyası sadece senna'dan ibaret olmadı. şuan senna'yı al bi mclaren mercedes MP4-29'e koy. hiçbir şey yapamaz. en fazla 3.lük. aynı zamanda alonso'yu al Ferrari 412T'ye koy. o da hiçbir şey yapamaz.

    şu senna dışındaki pilotlara saygısızlık yapmayı kesin artık.

    http://www.youtube.com/watch?v=cli2XEoca24

    şunu izle. Şurada sennanın altında hamiltonun aracı olsaydı ? hiçbirşey yapamazdı he. elle vites degişiren adam tuşla değiştireni kullanamicak he. la senna vites degişrime geçikmesine ragmen halen efsane diyorlar. şimdiki araçlardan biri olsa kim bilir neler yapardı.

    ayrıca benim gözümde ve gerçektende formula 1 de yarışan dünyanın en iyi şöförleridir pilotlarıdır. bunların en iyisi ise senna.




  • tartışılmaz
    en iyi ve en hızlısı "ayrton Senna" dır.
    Ama bni asıl etkileyen "niki lauda" dır.
  • Ben f1 i takip etmeye schumi benetton dayken başlamıştım. Sonrasında schumi - hakinen çekişmesi çok iyiydi. Bir ara montoya çıkmıştı agresifti. Sonrasında değişken saçma sapan kurallar falan hiç heves bırakmadılar. Geçen izledim adını bilmediğim bir sürü takım pilot gelmiş. Kimi ^yi çok iyi diyorlardı da hiç bir işe yaramaz bana göre.

    Agresif, hırslı azda olsa kirli birileri olacak ki renk gelsin. Sorunun cevabı kendi izlediğim dönem için "Regenmeister"... İkinci pilotum ise hakinen
  • Michael Shumacher
  • Brezilyadaki yarışında aracı 6. Viteste takılı kalmasına rağmen devam eden ayrton senna bence en iyisidir ki brezilya lı çocuklar için kurduğu vakıf hala faaliyettedir. Tam bir sporcu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYRTON SENNA dır. Aksini söyleyen Senna'yı bilmiyordur ya da yeterince bilmiyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iscanthere

    Hayranı olduğum Niki Lauda'ya sorduklarında kendisi de öyle demişti. şimdiki arabaları bir maymuna bile verseniz kullanabilir ifadesi ile neden Michael Schumaer demediğini açıklamıştır.

    Bence tam tersi. Şimdiki arabaları belki de kullanmakta zorluk çekerlerdi. Şimdiki pilotlar havadan F1 aracına binmiyorlar ki. F1 e gelene kadar zaten bu kadar teknolojik olmayan aşamalardan geçiyorlar. Eski pilotlarda biraz çekememezlik var sanki...
  • tabiki de Senna. monaco da elini kolunu sallayarak araç geçiyordu
  • S
     Sizce F1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu kim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shumi tabiki sorumu bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstatistiklere bakarsanız Schumacher birincidir. Ancak en iyi pilot (stil, cesaret vs) kim derseniz tabii ki Senna'dır.

    Ayrıca Senna'ya F1 kariyeri boyunca çokça haksızlık yapılmıştır. Bunlara isyanından dolayı zaman zaman agresif davrandığı da olmuştur.

    1984 Monaco GP'sini youtube'dan izlerseniz hem yapılan haksızlıkları hem de yeteneğini anlayacaksınız:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZxYX2RZ4Ei8

    1984 Senna'nın F1'deki ilk yılıydı ve Toleman isminde adı sanı duyulmamış son sıralardan kurtulamaya çalışan bir takımda yarışıyordu. Alain Prost ise sezonun en iyi aracına (McLaren TAG Porsche) sahipti. Monaco GP'sinde yağmur şiddetini artırınca Senna önündeki araçları teker teker geçip birinci sıradaki Prost'u yakalamaya başladı. Her tur ortlama 4 saniye farkı kapattı Prost ile. Fark 7 saniyeye indiğinde Prost'u geçmesine 2 tur kala yarış durduruldu. Böylece herkes hak ettiği puanın yarısını aldı. Yarışın durdurulmasında Fransız FIA başkanı Jean-Marie Balestre'nin Fransız Alain Prost'u kollamak için müdahale ettiği söylendi. İşin garip yanı o yıl Prost şampiyonluğu yarım (0.5) puan farkla takım arkadaşı Niki Lauda'ya kaptırdı. Oysa Monaco GP'si devam etseydi ve Senna 1, Prost da 2. olsaydı ve tam puanlar alsalardı, Prost o yıl Lauda'yı 1 puan geçip şampiyon olabilecekti. Senna'nın ahı tutmuş olmalı :)

    Sonraki yıllarda da Senna'ya haksızlıklar yapıldı. 1989 Japonya GP'sinde Senna, kendisine yol vermeyen Prost ile çarpıştı, kaybettiği onlarca saniyeye rağmen kaçış yolundan yarışa devam etti, pite girerek kırılan ön kanat değiştirildi, bu arada onu geçen 2 pilotu yeniden geçti ve yarışı 1. sırada bitirdi ancak sonradan diskalifiye edildi. Oysa daha önce kaçış yoluna giren araçlar diskalifiye edilmemiş olmasına rağmen. Hatta daha sonrasında kaçış yoluna giren araçlar diskalifiye edilmez diye madde konuldu ancak Senna o yıl şampiyonluğu kaybetmiş oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 18 Şubat 2015; 18:38:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En iyisi tabiki en çok şampiyonluk kazanan schumidir, ama senna ve lauda gibi çok iyi pilotlarda vardı, bunları da es geçmemek gerek. Biri yağmur ustasıydı diğeri ise yüzü yandıktan kısa süre sonra pistlere dönmüş ve iyi bir performans göstermişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senna
  • Bir pilotun ne kadar iyi olduğunu anlamak için 2 olaya bakacaksınız:

    1) Aynı takımda yarışan rakibinden ne kadar önde veya geride olduğuna. Eğer iyi bir araca sahip değilsen bile takım arkadaşınla aynı şartlarda yarışıyorsun demektir. Eğer bir pilot her zaman takım arkadaşından öndeyse iyi bir pilot demektir.
    2) Monaco GP'lerindeki başarısı. Çünkü pilotun yeteneğini konuşturması gereken en zorlu yarış Monaco GP'sidir. Diğer pek çok pistte araban iyiyse basar gidersin, aracı iyi değilse Senna'ya bile tozu yutturursun. Ama Monaco'da geçiş o kadar da kolay değil.

    Senna kariyerinde 10 defa Monaco GP'sine katıldı. Bunlardan 6 tanesini kazandı, F1'deki ilk yılındaki Monaco GP'si 2 tur daha devam ettirilseydi bu sayı 7 olacaktı.
    Scumacher ise 19 defa katıldığı Monaco GP'sinden 5 tanesini kazandı.

    Schumacher de çok iyi pilot ancak ikinci kariyerinde maalesef çok kötü bir performans sergiledi. Her 3 sezonda da takım arkadaşının (Nico Rosberg) bile gerisinde kaldı. Ki Nico Rosberg de pek iyi sayılmaz. Nico Rosberg her 2 sezonda da Hamilton'ın gerisinde kaldı. Bu sayfada Mercedes takımı pilotlarının 5 yıllık performansı görülüyor:

    https://www.formula1stats.com/team/mercedes-gp-petronas-f1-team/season
    https://www.formula1stats.com/team/mercedes-amg-petronas-f1-team/season



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Şubat 2015; 0:16:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • f1 tarihinin en iyi pilotu Ayrton Sennadır .
    2005 yılından sonrada en iyi pilot tüm zorluklara rağmen Fernando Alonsodur .
    2005 yılında mc laurendeki raikkonene çok iyi , çok hızlı pilot diyorlardı . aracı 3 defa yolda kalmasaydı şampiyon olurdu diyorlardı .
    alonso ise yavaş bi takım olan renaultdaydı . yavaş olmasına rağmen raikkonenin önünde şampiyon oldu . 2005 sezonu içinde raikkonen alonsoyu yarış içinde 3 - 4 defada geçmişti . yani bu raikkonen iyimi oluyordu .. hayır takım çok iyiydi .
    ama ikisinide aynı takım içinde ferraride gördük . aynı takımda yariştılar . gerçek şampiyon pilotuda görmüş olduk .
    raikkonen , button , hamilton , vettel bunlar hızlı takımlarda yarıştıkları için şampiyon oldular .

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1378147/84b5f0ab-7b96-4925-a3aa-51519ebcf714.jpg

    fernando alonso ise kariyeri boyunca hep yavaş olan takımlarda yarıştı .
    2005 yılından sonra en iyi f1 pilotu fernando alonsodur .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 22 Şubat 2015; 21:45:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.