Şimdi Ara

Sizce bilgisayarıma virüs bulaşmış mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konuda doğru dürüst hiçbir şey bilmediğimden böyle bir forumda, böyle bir yerde akıl danışmak istedim, umarım kural dışı bir başlık değildir. :(

Birkaç saat önce e-mail hesabımın spam kısmına gelen mesajları sileyim dedim, gözüme bir mesaj ilişti; ne gönderenin adı ne de mesaj başlığı vardı, şeytan dürttü, ben de tıkladım acaba ne yazmışlar diye, spam olduğunu kesin biliyordum ama merak işte. :(

Açtığımda mesaj da boştu hiçbir şey yoktu, bir zaman sonra işkillenmeye başladım çünkü birkaç gün önce de twitterdan sırf ben dahil 3 kişi için bir hesap açılmış ve o hesaptan bir link içeren tweet almıştım. Yani birileri bana ısrarlı olarak komplo kuruyor gibi bir paranoya?ya kapıldım.

Nette biraz araştırma yaptım, attachment şeklinde bir döküman olmasa dahi bu tür mesajları sadece açmak dahi tehlikeliymiş, hesabım yahoo'daydı e-mail de hiç attachment yoktu. Ama bir de şöyle bir şey okudum. E-maille gelen bir internet sayfası bile hatta bir yere yüklenmiş bir resim bile otomatikman o internet sayfasıyla bağlantı kurduğu için yine tehlike varmış.

O e-mail'e "cevapla" yaptığımda gönderilecek kişinin yanında kırmızı bir işaret çıkıyor, isim misim yok gene, ve alltaki alıntı yerinde o mesajın 1970 tarihinde gönderildiği yazıyor. Mesajı sildim ama "cevapla" yaptığımda herhangi başka birşey gözükmüyordu. Belki e-mail içinde bir internet sayfası bağlantısı gizlidir fakat o sayfada virüs hariç hiçbir şey olmadığı için ben birşey görmüyorumdur ama mail'i açtığım anda virüs bilgisayarıma yüklenmiş olabilir. Yanlış mı düşünüyorum?

Hemen avast antivirüs ile tüm bilgisayarı tarattım, virüs bulaşmış dosyalar: 6 diyor, bir yandan da tarama tamamlandı, herhangi bir tehlike bulunamadı diyor, o 6 dosya sanki eskiden de vardı, şifreli olan zipli dosyalar için virüslü diyor olabilir. Şu anda mobil kotalı net kullanıyorum, dolayısıyla kaspersky indir, onunla tara gibi bir tavsiyeniz olursa pek yerine getiremeyeceğim, bu durumda ne gibi önerileriniz veya yorumlarınız olabilir benim için?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Umarım bir tehlike yoktur. :(

Ek: Okuduğum bir mesajda bir kullanıcı sırf fed..'e ait bir e-maili açıp okudu diye anında tüm güvenlik sistemi çökmüş, kimbilir benimkine neler oldu da haberim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadya malakhova -- 13 Eylül 2012; 5:23:27 >

Fakat bulaşsa da çok önemli ve riskli bir virüs olacağını sanmıyorum.
    avast ile tarattığınızda çıkan 6 virüsün nerede olduğuna, ismine vs. bakın.
    Eğer kullanmadığınız bir programa ya da bilmediğiniz bir dll dosyasına vs. virüs diyorsa silin.
    Fakat serial, ya da kullandığınız ve güvendiğiniz programlara virüs diyorsa onlara dokunmayın.

rahat ol bişeycikler olmaz

Orijinalden alıntı: CoDeR006

Virüs bulaşmış olabilir.
    Eğer kullanmadığınız bir programa ya da bilmediğiniz bir dll dosyasına vs. virüs diyorsa silin.
    Fakat serial, ya da kullandığınız ve güvendiğiniz programlara virüs diyorsa onlara dokunmayın.

Teşekkürler cevabınız için, avast'ın free sürümünü kullanıyorum. Tarama sonucunda 6 dosya var diyor ama o 6 dosyanın hangileri olduğunu görmek için bir seçeneğim yok. Sayı verip bırakmış, tıklanabilir hiçbir yer yok. Resimde de görebilirsiniz, sonuçları göster kısmına tıkladığımda da boş ekran çıkıyor.

Neyse olan olmuştur diyorum artık, en yakın zamanda becerebilirsem komple bir temizlik yapmayı düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: énergy

destan yazmışsın mübarek...

Hacker grubunun biri sırf onları eleştirdiniz, sorguladınız diye millete "ayağınızı denk alın, bize muhalefet olmayın, yoksa bilgisayarınıza kolaylıkla yerleştirebileceğimiz ufacık bir dosya yüzünden senelerce orda burda sürünebilirsiniz." gibi bir tehdit savuruyorsa siz de böyle havadan buluttan nem kapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadya malakhova -- 13 Eylül 2012; 18:34:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nadya malakhova

quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR006

Virüs bulaşmış olabilir.

Teşekkürler cevabınız için, avast'ın free sürümünü kullanıyorum. Tarama sonucunda 6 dosya var diyor ama o 6 dosyanın hangileri olduğunu görmek için bir seçeneğim yok. Sayı verip bırakmış, tıklanabilir hiçbir yer yok. Resimde de görebilirsiniz, sonuçları göster kısmına tıkladığımda da boş ekran çıkıyor.

Neyse olan olmuştur diyorum artık, en yakın zamanda becerebilirsem komple bir temizlik yapmayı düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: énergy

destan yazmışsın mübarek...

Hacker grubunun biri sırf onları eleştirdiniz, sorguladınız diye millete "ayağınızı denk alın, bize muhalefet olmayın, yoksa bilgisayarınıza kolaylıkla yerleştirebileceğimiz ufacık bir dosya yüzünden senelerce orda burda sürünebilirsiniz." gibi bir tehdit savuruyorsa siz de böyle havadan buluttan nem kapabilirsiniz.

Rica ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.