Şimdi Ara

Siz Devlet Başkanı olsaydınız ne yapardınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Siz Devlet Başkanı olsaydınız ne yapardınız?

    1. 65-99 yaşındaki vatandaşlarımızin %15 ölüm oranını göze alamaz. Gerekirse 3 gün daha yaşasın diye Bütün Ekonominin Çökmesine göz yumar. Gerekirse 80 milyon insanın Ekmek ile beslenmesini kabul ederdim. Gerekirse kıtlık çıksın milyonlar kıtlıktan ölsün.

    2. Düşük seviyede Ekonomik Kapatma yapar, Vatandaşların kurallara uyumasını bekler. Virüsün yayılmasını mümkün olduğunca düşürür. Sağlık sistemi yetersiz kaldığında ekonomi çökmesin ve kıtlık olmasın diye Yaşlı ve Hastaları gözden çıkarır, ölmelerine göz yumardim. Çünkü %5 için %95 i Ruhsal çöküşe sürüklemek istemezdim. Kıtlık riskini göze almazdım.

    3. İnsanları paniğe sürüklemeden Disipline davet eder, Orta Seviye kısıtlama ile Ekonomiyi sarsmadan, insanları eve mahkum etmeden, Sağlık sistemini sadece 65 yaş altı için kullanır. İstemeden de olsa %5-10 luk nüfusun ölümünü %90-95 in geleceği için göze alırdım.

    4. Virüsun düşün ihtimalle bile olsa Çocuk ve Gençleride öldürebildigini göz önüne alır. %0,1 lik Genç %10 luk Max 65 yaş üstü ölüm oranını göz önünde bulundurur. Salgını kontrol altına alana kadar sert önlemler alır ve Salgının Sıcak hava yada Aşı ile bitmesini Ekonomi alarm verene kadar beklerdim. Fakat Ekonominin Alarm verdiği, kıtlık ve işsizlik riskini göze alıp. Düşük hasar ile Aşı bulunana kadar Halkın kendi kendini korumasını beklerdim. Korkusu olan evde kalır olmayan Çalışmaya devam eder. İşsizlik, kıtlık yada ölüm seçeneğini halka bırakırdım.

    5. Sizin Kendi Planınız ne olurdu. Konuyu yorumlama yapmayalım lütfen. Herkes kendi planı ne olurdu yazsin yeterli.

    6. Sadece Riski Yüksek vatandaşları karantinaya alır. Onların bütün ihtiyacını evde karşılar ve geri kalanın normal yaşamasına izin verirdim. Eğer biyologlar haklı ise risk grubu dışındakilerde ölüm oranı %0,3 olacaktır. Kabul edilebilir zayiat.

    7. Sürü bağışıklığı uygulaması yapardım.

    8. İstifa eder. Bir adaya çekilir keyfime bakardım. Hangi uygulamayı yapsamda insanların hedefi olurdum
    En iyisi hızlıca aradan çekilmek olurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 10 Mayıs 2020; 4:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bunlar dış güçlerin oyunu bizi kıskanıyorlar derdim zaten virüs falan kalmazdı. Sonradan kalan sağlar ile devam ederdim. Biz öyle gördük hep
  • Virus bilimsel acidan analiz edildiginde yapilmasi, yapilmamasi gereken seyler belli oluyor. Duzgun analiz edilmedi. Kore'de bu isler duzgun yapilmis. Sonuc olarak Kore insanlari komple eve kapatip ruh hastasi etmeden ve bizden az kayipla cozdu. Ancak orada yasayan bir arkadasim iki devletin onlemlerinin asagi yukari ayni oldugunu aradaki sonuc farkinin egitim seviyesinden kaynaklandigini soyluyor. Bundan kasit mesela maske ve mesafe uyarilarina uymak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayaller paris gerçekler turkey derdim 2 daha sigara yakardım derten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 7 Mayıs 2020; 11:12:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynısını yapardım.Sorumsuz halka ne yapsan fayda etmez.Adama maske tak diyorsun takmıyor Dezenfektan kullan diyosun kullanmıyor bu insanlar için Ekonomiye kilit vurmazdım bu Önlemini alan insana zaten birşey olmaz Spor yapan maske takan sağlıklı beslenen adam Allahın dedigi olur diyim hiçbir tedbirsiz dolaşıyor dışarda ben bunu için nie Ekonomik bedel ödetiyim insanlara gerek duymazdım.Ölen ölsün derdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. şık daha kafama yattı.

    Gerçi ekonomi hariç iyi gidiyorlar. Sebebide yaşlı nüfüs oranı bizde çok düşük ve sağlık sistemi iyi.

    Ekonomiyede yapacak bişey yok. Halkın büyük bölümü al satçılık ile kazanıyor. Üreticinin kazanacağını komisyoncu kazanıyor. Düzelmesi için üretip dünyaya satmamız gerek ama şuan tam tersi dünya üretiyor biz tüketiyoruz...
  • Okumuş insanlar yüzünden beni afakanlar basıyor diyen rektörü bilim kuruluna başgan yapardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsveç gibi yapardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Seçenek 2. Yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    Seçenek 2. Yani.
    İsveç sizin dediğiniz gibi sallama iş yapmadı. Bir tanıdığım orada yaşıyor. Halk hükümetin arkasında.

    Yarın zaman bulursam yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şıkların yönlendirici olduğunu düşünüyorum.

    Benim yapacağım şey şu olurdu, kişilerin birbiriyle temasını ve virüsün yayılmasını mümkün olduğu kadar önlemek adına tüm yaş grupları için sokağa çıkma yasağı uygulardım (istisnalar dışında) , bu dönemde temel ihtiyaçlarını devlet olarak karşılama yoluna giderdim.
    Bu durum kişilerin insiyatifine bırakılacak bir durum değil çünkü bu hastalık sadece kendilerini etkilemiyor bulaşıcı olduğu için temas ettiği herkesi etkiliyor, yani sigara içiyorum kime ne öleceksem ben ölürüm durumu değil. Dışarda maskesiz eldivensiz gezen tozan adamın bana ekmek kuyruğunda bunu bulaştırmayacağının garantisi yok
  • 1. Allah affetsin ama 86 milyon insanı düşünerek görülen ilk covid vakalarını imha yoluna gider ve covid'in yayılmasını engellerdim.
    2. Yurt dışından Türkleri getirmezdim.
    3. Sınır kaçak geçmeye çalışanları da imha ederdim.

    virüs yayıldıktan sonra yapılacak bir şey yok
  • Seçenekler ideal koşullar altında mı?

    Yani yazdıklarınız ülkenin durumuna göre seçilecek cinsten çünkü.

    Doğru bir çözüm için koşulları belirlemek gerekir.
  • düşünceniz tamamen yanlış yani %5 ölür falan yok

    mesela bir örnek verelim fransada sonuca ulaşan vaka sayısı(ölenler + iyileşenler) 82348 ölen sayısı 26310 oran %32 e hiçbir önlem uygulamadın diyelim o zaman bütün halka bulaşacak 80 milyonun %32 si 25.6 milyon kişi ölecek belki . Aynı zamanda bir kere geçiren kişinin bir daha yakalanmadığına dair bir kanıt yok
    80 milyon kişimiz vardı 25.6 sı öldü 54,4 kaldı onların hepsi tekrar yakalandı doğal olarak yakalanacak çünkü hiçbir önlem almadık ekonomi düzelsin diye 17,4 milyon daha öldü sonrada artık aşı bulundu diyelim 37 milyon insanımız kaldı yine iyiyiz ha

    Tabi ki diğer durumlar bütün liderlere bulaşacak yarısı ölecek ülke kaosa gidecek vs. yani türkiye falan kalmazdı

    düşünsenize mvlerinin yarısından fazlası ölüyor cumhurbaşkanı bakanlar hep gitmiş sadece damat hayatta


    yani bu önlemler alınmak zorunda o kadar sizin önerileriniz uygulanabilir değil

    kaynak:https://www.worldometers.info/coronavirus/country/france/




  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Almanyada yapılan bir araştırma ise ölüm oranı %0,32. Dünya ortalaması %6,9 ama %2 olan ülkelerde var. Bunun nedeni tespit edilemeyen yada hızlı bir şekilde virüse bağışıklık kazananların olması gösteriliyor. İzlanda da %40 pozitif test sonucu olanlarda hiçbir belirti görülmemiş.

    Virüsün ölüm oranı %0,3 ile %10 gibi kestirilmesi zor. 6 ay oldu neredeyse hala virüsün tehlikeli mi yoksa tedavisi olmayan bir grip mi olduğuna karar verilmedi.

    Kimi ülkelerde ölüm oranı daha yüksektir. Mesela brezilya kırsalında ölen 70 yaşındaki insanı acaba bu neden öldü diye hastaneye goturmezler. Yada iranda, Latin ülkelerinde.

    Hertürlü virüsün öldürme oranı tam bir muamma.

    Ülkeler geçen yıllardaki ölüm oranı ile karşılaştırma yapsa yine tam sonucu bulamaz. Milyonlar eve kapandı hata az cinayet daha az kaza daha çok eve kapanma nedeniyle kalp damar hastalıkları ölümü oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    Bazıları virüsü küçümsemek için ölen sayısını tüm nüfusa yada toplam vaka sayısına bölüyor

    Bence sonuçlanan vaka sayısı üzerinden hesaplanır

    Anlık veri %16 gösteriyor

    1,721,906
    Cases which had an outcome:
    1,441,475 (84%)
    Recovered / Discharged

    280,431 (16%)
    Deaths

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Hocam bazıları dediğiniz Biyologlar. Hatta önemli Üniversiteler. Yani kim ne diyor belli değil.

    Bazı biyologlar tespit edilen rakamı 23 ile Çarpmali diyor kimisi 10 ile. Kimisi ise çoğu ülkede ölüm oranının daha yüksek olduğu.

    Mesela italyanlar Zaten ölüm döşeğinde olan birçok Yaşlı insan hastanelere akın edilmesi nedeniyle hastanede tedavi görürken öldü diyordu. Mesela 96 yaşındaki birisi yoğun bakıma bağlanmış zaten son günleri, böyle birisini normal grip bile öldürürken Korona kapıp ölüyor ve istatistiğe giriyor. Korona ölümü diye.

    Ölüm ve yayılımı çok tartışmalı bu virüsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.